• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim zamanimiz da boylemiydi?

Özeldi benm doktorum o konuda yorum yapamayacağım ama kıyafet konusunda bebeğime kıyafetlerni anneannesi ve babaannesi aldı ben 2 parça aldm.
Beşiğini anneannesi aldı.. ana kucağı pusetni eltmdan aldm.. en façzla 2 ay kullanacağı şeyler için bu kadar kasma..

Maddi olarak onlardan bagimsizsaniz karisamazlar ve esinizin 1 kez ciddi sekilde uyarmasi yeterli olur yoksa sakiz gibi uzar gider

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
Ay ne saçma insanlar var ya. O sensin bu benim o da benim kocam. Ben böyle istiyorum böyle olacak de ya. De gitsin ezdirme kendini. Alttan filan alma. Benim lafım ağzımdadır valla biri bana birşey dedi mi sokuveriyorum birdaha benimle muhattap bile olmuyor.

Özeldi benm doktorum o konuda yorum yapamayacağım ama kıyafet konusunda bebeğime kıyafetlerni anneannesi ve babaannesi aldı ben 2 parça aldm.
Beşiğini anneannesi aldı.. ana kucağı pusetni eltmdan aldm.. en façzla 2 ay kullanacağı şeyler için bu kadar kasma..
Bende en güzeli olsun isterim. Çünkü zorla oldu

Bende en güzeli olsun isterim. Çünkü zorla oldu
Olablr kötü mü alyorlar ki ama benm bebeğime aldkları kalitali pamukluydu hep belki de o yüzden böyle düşündüm . Ama zamanla daha çok ihtyacları çkyor para daha çok lazm olyor o yüzden dedim ben..

ben de evde doğmuşum. yıl 1:emir_bebek:984. Anneannem de çok eskilerde evde doğurmuş ve 2 tane çocuğu vefat etmiş doğduktan sonra. hastalıktan filan diyolarmış o zamanlar. Eskiler işte herşeyi kolay sanıyolar. tabiki özelde yapabilirsen daha iyi doğumu. Bulunduğunuz ilde iyi devlet hastaneleri de vardır illaki.

Olablr kötü mü alyorlar ki ama benm bebeğime aldkları kalitali pamukluydu hep belki de o yüzden böyle düşündüm . Ama zamanla daha çok ihtyacları çkyor para daha çok lazm olyor o yüzden dedim ben..
Kötü alıyorlar diye değil , ben kendi zevkime göre eşimle o hevesi heyecanı yaşayarak kendim almak isterim. Onlar tabi ki kötü almaz. Ama benim hevesim heyecanım var

Yani kesinlikle onların begenisiyle bizimkiler bir olmuyor alışveriş bile bir heyecan
E tabi ki. Ayrıca kimsenin bir malını istemem ben kullanayım diye. Benim çocuğum neden yeni kullanmasın. Eşimin maaşı iyi çok şükür. Alacak durumum var neden almayayım. Benim meleğim herşeyin en iyisini hakediyor. Allah ım herkesin kucağını doldursun hayırlısıyla inşallah 🤲🏻🤲🏻

Ben anne degilim arkadaslarimin tecrubelerinie dayanarak kinuscaka olursam cocugunuz kiyafetten oyuncaktan cok temiz saglıklı gidaya ihtiyaci olucak. Arkadaşlarım keşke bu kadar masraf yapmasaydım derler hep.

Bizim zamanımızda diye baslayan cümleler cogunlukla fesatlik icerir :) Adi üzerinde onlarin zamani...Sessiz kalin,siz bu zamanda yasiyorsunuz ve tabi ki bu zamana uygun eylemlerde bulunacaksiniz imkaniniz el verdigi ve abartmadiginiz surece.

Herşeyinizi anlatmayın.
Söylemeyin şunu aldım,bunu aldım diye.
Onları zaten ilgilendirmiyor. Eskiden şöyleydi,böyleydi konularına girerlerse de eskiden imkanlar ona elveriyormuş,şimdi durum bu diyip geçeceksiniz.
Kızı var mı bilmiyorum ama kendi kızı olsa böyle konuşmazdı eminim.
Oğluna kıyamama mevzusuysa şayet sizde eşinizin düşmanı değilsiniz, eminim bütçeniz dahilinde alıyorsunuz ne alacaksanız.

Ben anne degilim arkadaslarimin tecrubelerinie dayanarak kinuscaka olursam cocugunuz kiyafetten oyuncaktan cok temiz saglıklı gidaya ihtiyaci olucak. Arkadaşlarım keşke bu kadar masraf yapmasaydım derler hep.
Bende öyle düşünüyorm.. Benm de hevesm verdı gidip seçip beğenp alacaktm.. gerçi ben kaynanamla gittimm beraber seçtik o sadece hastane çıkışnı aldı benm de çok hoşula gitmşti takm.. Eşmn ailesnde ilk çocuklara onlar alrmş bu eltmde de görümcemda de böyle olmiş bende birşey demedm.. 😁😂

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
Her anne çocuğu için en iyisini ister. Durumunuz buna müsaitse kimseyi alakadar etmemeli. Bir de aldığınız, yapacağınız her şeyi paylaşmak durumunda değilsiniz. Eger siz paylaşmazsanız uzerinize gelemezler. Konu açılmışken söylersiniz sonra soylediginize pisman ederler. Çocuk çok cabuk büyüyor ama benim bebeklik kiyafetlerim hic kullanılmamış gibi. Annem bizim cocuklarimiz için saklamış. Hem hatıra hem de eski seyler ne kadar güzelmiş. Tabi durumunuzu maddi olarak aşan şeyler göze alinmamali diye düşünüyorum. 2 tane olacağına 1 tane olsun huzurumuz yerinde olsun.

Benim daha çocuğum yok, ama yine de bizim zamanımızdalı çocuk büyütme hikayelerini eşimin yengeleri ve annesinden dinlerdim. Bir gün yine istediğini yapmadığım için eşimin yengesi eşimin kakalı bezini nasıl yıkadığını anlatıp çok zor büyüttük oğlumuzuya getirdi lafı. Sıkıldım artık "Beni ilgilendirmiyor, bu kadar anlatacaksanız yapmasaydınız. Zorlanmışsınızdır tabi ama napayım. Siz zorlandınız diye söylediğiniz şeyi yapamayacağım." Dedim öyle kaldı. Verin cevabını sussun. Kendine ne kadar tutumlu olduğu için övgü bekliyor ve sizden de kendi yaşamadıklarını yaşamamanızı bekliyor. "Napalım, o zaman yokmuş şimdi var. Ben elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum ve artık rahatsız oluyorum" diyebilirsiniz. Rahatsızlık belirtmek saygısızlık değildir. Fikrini sormadan fikir beyan etmek saygısızlıktır.

o eskidenmiş de geç

anam da şöyle doğurmuş de anlat

daha eskilerden, nenelerden falan varsa zor tarlada, evde doğum vs onları anlat

kıyafetleri vs sana ne de

eltim devlet hastanesinde doğum yapmış

ama özeldeki doktoru devlet hastanesinde doğum yapmış

ben özel hastanede doğum yapınca kv o kendisi devlette yapayım dedi o da istese onu da özele götürürdük dedi

bu arada ben özel hastanede doğum yaparken kendisinin tek kuruşu katkı olmadı keza eltiye de olmamıştır

herkesin işi gücü maddi durumu yerinde

ama kendisi gelin özel hastanede doğurunca bundan övünecek konu çıkardı

bana da o hastane pahalıdır vs demişti de ne olacak doğum benim bir maaşım kadar demiştim inandı mı bilmem ama cidden iki maaşımdan azdı

şimdi artmıştır ama 10 yıl önce 5000 civarıydı

Back
X