• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim zamanimiz da boylemiydi?

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
İlk cocugum musade ederseniz ozenip hevesimi alayim, herkesin cocuguda buyutme dusunceside kendine ozel.
rica ederim bu konularda artik yorum yapmayin diyerek

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
Hesap vermeyerek engel olabilirsiniz cevap vermeyin ben böyle istedim diyin geçin hesap verir gibi cevap verirseniz hep sorarlar

eskiden yapılanların hepsi yanlışmış gibi hepsini terk etmek doğru olmaz. şimdi yapılanların da hepsinin doğru olduğunu söyleyemeyiz. eskininde yenininde doğrularını seçip yanlışlarını elemeliyiz.

mesela ''bebek cildine uyumlu kıyafet'' ? ne yani? uyumlu yazmayan diğer bütün kıyafetler uyumsuz mudur? ama birileri bu uyumludur diyor ve diğerleri sanki uyumsuzmuş hatta zararlıymış algısı oluşturuyor.

yada 80li yıllardan 2000li yıllara kadar, her şeyin en iyisin araştıran anneler, bebeklerini pahalı mamalarla besliyorlardı. şimdi ne oldu? en iyi gıda anne sütüymüş. yani eskiye dönüş...

demek istediğim, biri size eskiden böyle yapılırdı diyorsa, hemen yanlış diye kategorize etmeyin. yeni olan her şeyi de doğru zannetmeyin.

bir şeyi özellikle eskilerden farklı yapmaya çalışmak, onlardan daha doğru yapmaya çalıştığınız sonucuna her zaman ulaştırmayabilir. hatta daha yanlış sonuçlara bile ulaştırabilir. mama örneğinde olduğu gibi...

hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza alırsınız inşallah.

çocuğunuz için en iyisini aramanız normal ve güzel bir şey. ama bunu, onu rekabet malzemesi yapmadan yapın.

Yalnız şöyle bir şey var eskiden tüm kumaslar pamuk keten yün gibi hava alan saglıkli kumaslardı
Şu an çogu kumas ya %100 polyester ya da karışım
O açıdan bebekler ozellikle pamuk kumaş ile giydirilmeli

Anne sutunden daha faydali bir gida olabilecegine inanabilen bir toplum her sekilde kaziklanır ayik olmak lazim o konuda

Back
X