• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim zamanimiz da boylemiydi?

Çocuk sizin çocuğunuz çıkacak para sizden ve eşinizden çıkıyor kayınvalideye görümcelere noluyor yahu karıştırtmayın sonra iş zıvanadan çıkar
Tabiki çocuğunuz için en iyisini alacaksınız

Ya haklisin ben olsam bende sinir olurdum. Ne kadar cahilmis kaynanan ne demek ben evde doğurdum. Şu zamanda su durumda evde doğuracak değilsin ben de özelde dogum yapcam kısmetse en başından beri hep özele gittim kimse laf diyemez bazıları haddini gerçekten çok aşıyor
Bebege tabiki kaliteli organik ve ya marka seyler alınacak. Ben de öyle yaptim.
Bunlar alışmışlar iste beyaz sabunla legende cocuk yıkayıp pirinç unlu muhallebi dayayip cocuk büyütmeye bunlara laf anlatamazsın çünkü beyinleri bile organik degil..

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
Bizim zamanımızda böyle de. Senin doğurduğun 30 yaşında 30 senede çok şey değişti de. Kocan konuşsun onlarla sen niye muhattap olacaksın ki? He de geç bildiğini oku

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
eskiden yapılanların hepsi yanlışmış gibi hepsini terk etmek doğru olmaz. şimdi yapılanların da hepsinin doğru olduğunu söyleyemeyiz. eskininde yenininde doğrularını seçip yanlışlarını elemeliyiz.

mesela ''bebek cildine uyumlu kıyafet'' ? ne yani? uyumlu yazmayan diğer bütün kıyafetler uyumsuz mudur? ama birileri bu uyumludur diyor ve diğerleri sanki uyumsuzmuş hatta zararlıymış algısı oluşturuyor.

yada 80li yıllardan 2000li yıllara kadar, her şeyin en iyisin araştıran anneler, bebeklerini pahalı mamalarla besliyorlardı. şimdi ne oldu? en iyi gıda anne sütüymüş. yani eskiye dönüş...

demek istediğim, biri size eskiden böyle yapılırdı diyorsa, hemen yanlış diye kategorize etmeyin. yeni olan her şeyi de doğru zannetmeyin.

bir şeyi özellikle eskilerden farklı yapmaya çalışmak, onlardan daha doğru yapmaya çalıştığınız sonucuna her zaman ulaştırmayabilir. hatta daha yanlış sonuçlara bile ulaştırabilir. mama örneğinde olduğu gibi...

hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza alırsınız inşallah.

çocuğunuz için en iyisini aramanız normal ve güzel bir şey. ama bunu, onu rekabet malzemesi yapmadan yapın.

Bebek kiyafetlerine cok para dokmeyin demeye geldim.🙊
Ozellikle ilk 6 al fisek gibi hizli buyuyorlar, bi giydigini 3 gun sonra giyemedigi oluyor.
Onun disinda emzik biberon oyuncak sampuani kremi vs kaliteli olsun ama kiyafete cok para dokmeyin.
Bide bebek odasi yapmak var ki, etrafimda kim yaptiysa pisman 🙈
Dogumu nerde yapacaginizda sizi ve esinizi baglat, kimseye dusmez o.

Sizinki cemkirme davasi değil pollyanna davası cok belli. Burnunu sokmasin onlarnda bebeği olacak istedgini yapar. Turşu meselesi gayette olurdu böyle ikide bir karisacaksa tursusunu kursaydi işte. Gelinle oglunun biz istiyoruz demesine gerek mi var? Aliniyorsa yapiliyorsa istendiği zaten belli bunu belirtince ne fark edecek? Kizla ne alaka mi? Kiz bebeğin annesi onunda en kiymetlisi bebegi sonuçta. Cok alaka yani
Polyannayi açıkçası hic sevmem burada okuyoruz annem bana kıyamaz falan işte aynısı erkek anneside oğluna kıyamaz ben bunları anlatmaya çalışıyorum açıkçası anne cahildir yaşlıdır belki anlayamiyorlar şahsen eşim annemi azarlasın katlanamam aynı şeyi eşimde ister burada herkes karakterine göre cevap yazıyor bende sorunlarımı böyle çözerim o yüzden o fikri verdim o istediğini yapsin

Ayni evde mi yasiyorsunuz?
Yoksa kim nerden biliyoru bebek cildine uyumlu kiyafet secip aldiginizi? Icinize ne siniyorsa onu alin. Kimsenin bilmesine gerek yok.

Bizim zamanimizda böyle miydi diyen yaşlıları, korona zamanında görmüş olduk, meğer söz dinlemeyen kisilermis :) konu açılırsa kapatın, ben öyle istiyorum bu konuda konuşmak istemiyorum deyin

alişverişin cogunu onceden yapmayin. Aldiklarinizin cogu kullanilmayabilir.

Benim oglum biraz minik dogdu. Asiri hizli buyuyup toparladi. O arada 2 gün giydigi 3. Gun olmadi. Bebek buyuk de dogabilir :)

Sleepy haric tüm bezler pisik yapti. Sleepy de o zaman yeni cikmis, en ucuz bez falandi.
Paketlerde prima bez bosa cikti.

Philips avent cam biberon 10 tane aldim.
Maks 10 gün dayanip atip kirdi. Bebedor plastikle devam etmek zorunda kaldim.

Ayyy nefret ediyorum su eskiyi kıyaslayanlarla yahu
Benım bır arkadasın abnesıde kızını hastaneye gitmemeye cabaladı kız bes aylık hamile bir defa bile hastaneye gondermedı sonucu ne mı oldu cocuk karnında ölmüş haberi yok zehirlenme asamasında hastanelik oldu doktor cok kızdı uzun bir tedavi gordu
Yani artık hıc bırsey eskisi gibi degil eski oh nsablar eski dogal yiyecekler
Eskiden anne karnında ölümler bu kadar yokmus sezeryanlar yokmus yani bh zamanda isek önleminizi alacağız
Benimde karnımda kalbi durdu doktora gitmesem nereden bilecektir sacmalık yani
İlk cocugunu hevesini al içinde kalmasın zaten ikinci ucuncude kendinde deneyim sahibi oluyorsun ona gore onlemını alıyorsun
Her zaman bir insanın kendi deneyımlemesını isterim

Bebek kiyafetlerine cok para dokmeyin demeye geldim.🙊
Ozellikle ilk 6 al fisek gibi hizli buyuyorlar, bi giydigini 3 gun sonra giyemedigi oluyor.
Onun disinda emzik biberon oyuncak sampuani kremi vs kaliteli olsun ama kiyafete cok para dokmeyin.
Bide bebek odasi yapmak var ki, etrafimda kim yaptiysa pisman 🙈
Dogumu nerde yapacaginizda sizi ve esinizi baglat, kimseye dusmez o.
Nasil yani? Bebek odasi buyuk beşiği kiyafetleri buyuyunce de kullanilabilcek cift kapili dolabi odaya koyunca insan neden pisman olaun ki. Başka başka şeylerde mi aliyorlardi biraz açar mısınız

Kocan karışmıyorsa vıdı vıdı konuşsunlar bırak.Özel hastaneler de devlet gibi artık çok mu pahalı sanki.Amaaan salla onları ilgilendirmez bütçe sizin bütçeniz.Eşine canım kocam her istediğimi alıyorsun de.Onları şikayet etme

Ayyy nefret ediyorum su eskiyi kıyaslayanlarla yahu
Benım bır arkadasın abnesıde kızını hastaneye gitmemeye cabaladı kız bes aylık hamile bir defa bile hastaneye gondermedı sonucu ne mı oldu cocuk karnında ölmüş haberi yok zehirlenme asamasında hastanelik oldu doktor cok kızdı uzun bir tedavi gordu
Yani artık hıc bırsey eskisi gibi degil eski oh nsablar eski dogal yiyecekler
Eskiden anne karnında ölümler bu kadar yokmus sezeryanlar yokmus yani bh zamanda isek önleminizi alacağız
Benimde karnımda kalbi durdu doktora gitmesem nereden bilecektir sacmalık yani
İlk cocugunu hevesini al içinde kalmasın zaten ikinci ucuncude kendinde deneyim sahibi oluyorsun ona gore onlemını alıyorsun
Her zaman bir insanın kendi deneyımlemesını isterim
Bir hamile olarak dehşete düştüm.Keşke bunlardan bahsetmeseydiniz

Gerçekten bakın insanlar sizi ne hale getirmiş ve izin veriyorsunuz. Ben böyle istiyorum diyeceksiniz sert bir şekilde. Bize yapılmadı ben neden çocuğuma en iyisini yapmayayım? Kime ne? Onlar mı veriyor parasını? Hiç ama hiç takma en iyisini maddi imkanlar el verdikçe yapmaya bak densizler

Sizin zamaninda siz size gore davranmisiz.Bende benim zamanimda bana gore davaniyorum de.

Tövbe yarabbim onun zamanında olsa o da gidecekti şimdi onun zamanında çamaşır makinesi yoktu diye hala elinde mi yıkıyor çamaşırları kayınvaliden

Back
X