Herkese Sevgiler,
Aklıma takılan bir soruyu sizlere sorayım dedim. 13 yumurtamın hepsi de blast seviyesine ulaştı. 5. günde hepsi de yaşıyordu. 6 tanesinin durumu çok çok iyiydi . bunlardan 2 tanesini transfer ettiler geçen hafta. Ben de mutlu utlu geriye kalanları donduracaklar sanıyordum. Bir sürü dondurulmuşum olacaktı ?!
Dedilerki blast seviyesine gelen yumurtaları dondurmak için 6. güne bekletiyoruz, onlardan hayatta kalanlar olursa onları donduruyoruz.. ki bu durumda 6. gün hayatta kalma oranı %10 gibi birşey.. belki sende 2-3 yumurta kalır dediler.. ve maalesef sadece 1 tane kaldı !?!?
Benim güzel güzel bölünen yumurtalarıma ne oldu ? 5. gün dondurulamıyormuş ?
O zaman bu kadar çok yumurta varken neden bazılarını 3. gün dondurmuyorlar ? Böylece dondurulmuşlarla bir kaç kere daha şansımı deneyebilirdim.. öyle değil mi ?
yazık olmadı mı 10yumurtama ?! ne ağrılar ile büyüttüm onları, aldırdım, bekledim..
Bu acaba benim bu tüp bebek dünyasında hala öğrenmediğim şeylerden mi ibaret? yoksa bir tür hasta gene gelsin, gene yumurta toplayalım para kazanalım politikası mı ?
fikir ve yorumlarınızı bekliyorum..
happy, cidden enteresan. bu senin insiyatifinde değil mi? yani kurum embriyoları 6. güne ulaştırma çalışmalarını senin olurunla yapmadı mı?
bildiğim kadarıyla transferin olduğu gün yani 5. gün transfer edilecek yumurtalar ayrıldıktan sonra,hemen donduruluyor. ama kurum buna gerek gördüyse muhakkak bildikleri bişey vardır. yıldızın söylediği de olabilir, kurum risk almış olabilir ama ben hepsi için alacaklarını sanmıyorum.
maddi kaygı olduğunu pek düşünmüyorum çünkü dondurulmuş embriyolardan ücret alınmıyor ve transfer fiyatı diğer protokolle aynı hatta daha pahalı.
evet kafa karıştırıcı şeyler var ama bence kalbini bozma happy,şu an belki bunları boşuna dert ediyor bile olabilirsin
Canim hayir almadim tabikide mesajini bende neden acaba hemen yazismayi kesti diye dusunmustum :) demekki bir sorun olmus tatlim. Hemen gmailimden sana yazacagim. Cok optum tatlim.Blast olarak yumurtalar sadece 6. günde dondurulabiliyormuş.. ve çok çok doğal olarak çook büyük bir kısmı 6. güne erişemiyormuş. zaten max olsa olsa 3 tane dondurulur demişlerdi ondan da 1 tane kaldı.. bana çok mantıksız geldi. çünkü 3. güne geldiğimizde bana dediler ki 6 tanesi çok iyi durumda, 7 tanesi orta... e o zaman o 7 tanesinden en azından 4 tane dondursalardı.. değil mi ? bütün bunlar deneyim tabii.. benim bu ikinci denemem, ilk denememde sadece 2 yumurta aldığı ve 3. günde transfer edildiği için bunları bilmiyordum. Bu konuda başka bilgisi olan var mı ?
GODES'E ...
Godes ben de seni çok merak ediyordum, 2 tane mesajına mail attım, direk mail adresine ama cevap gelmedi. sanırım maillerimi almadın. ben buradan ozelden mesaj yazamıyorum bana lutfen happyhappynews@hotmail.com adresime mail at ki ordan yazışalım..
Bahçecide yaptırdım ve bana bunu direk Mustafa Bahçeci kendisi anlattı, yani 6 güne bekletiyoruz kalanları donduruyoruz diye. Ben şahsen kendim ona çok güveniyorum bu tarz birşey yapacak bir yer olduğunu düşünmüyorum, sanırım sadece uyanık olmalıyız ve eğer 10 tane üstünde 3. güne erişen varsa min. yarısını dondurtmalıyız..canım merhaba . merkezini çok merak ettimmmmbence çok saçma bu.. ama benimde önceki hastanede başıma geldi... 7 tane blast embriyomu çöpe attılar kalitesiz diyippp blast olup ta kalitesiz nası oluyor. bence bunlar politikaa... bu sefer mesela6 embriyom oluştu transfere gittiğimde 2 tane koyuldu bir tanesi geriledi dediler. kaldı 3 tane... ben 3. gn transfer oldum.. 6 gün beni aradılar o gerileyende dahilş dondurmuşlar... belki tutar diye yani merkez öenmli canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?