Blast seviyesine ulaşan 10 yumurtama ne oldu ?

Happynews

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
101
9
66
İstanbul
Herkese Sevgiler,

Aklıma takılan bir soruyu sizlere sorayım dedim. 13 yumurtamın hepsi de blast seviyesine ulaştı. 5. günde hepsi de yaşıyordu. 6 tanesinin durumu çok çok iyiydi . bunlardan 2 tanesini transfer ettiler geçen hafta. Ben de mutlu utlu geriye kalanları donduracaklar sanıyordum. Bir sürü dondurulmuşum olacaktı ?!
Dedilerki blast seviyesine gelen yumurtaları dondurmak için 6. güne bekletiyoruz, onlardan hayatta kalanlar olursa onları donduruyoruz.. ki bu durumda 6. gün hayatta kalma oranı %10 gibi birşey.. belki sende 2-3 yumurta kalır dediler.. ve maalesef sadece 1 tane kaldı !?!?

Benim güzel güzel bölünen yumurtalarıma ne oldu ? 5. gün dondurulamıyormuş ?
O zaman bu kadar çok yumurta varken neden bazılarını 3. gün dondurmuyorlar ? Böylece dondurulmuşlarla bir kaç kere daha şansımı deneyebilirdim.. öyle değil mi ?
yazık olmadı mı 10yumurtama ?! ne ağrılar ile büyüttüm onları, aldırdım, bekledim..
Bu acaba benim bu tüp bebek dünyasında hala öğrenmediğim şeylerden mi ibaret? yoksa bir tür hasta gene gelsin, gene yumurta toplayalım para kazanalım politikası mı ?

fikir ve yorumlarınızı bekliyorum..

Canım selam.
İlk önce hayırlısı olsun inşallah transferim yapılmış. Seni merak ediyordum gerçektende. Benimde transferim perşembe günü yapıldı bugün 7. günüm inşallah güzel sonuçlar alırız bu sefer.
Şİmdi bu yumurta olayına gelince bende hiçbir şey anlamıyorum. Benimkiler 6. güne bekletilmişti ve hiç dondurulmuşum kalmamıştı. Halbuki 16 tane yumurta toplanmıştı ve 5. güne 13 tanesi iyi bir şekilde gelmişlerdi. Bi tane transfer edildi ve ertesi güne dondurmak için hiç kalmamıştı şok olmuştum. Ama bu tür durumlar olabiliyormuş. Daha sonra benim gibi başına gelen çok kişi okudum ve gördüm. 2. tedavimde ise düşün 22 yumurtadan sadece 4 tane dondurulumuşum kaldı 2 tanesi iyi 2 tanesi orta kalite. Gene şok tabi o kadar yumurtam oluyordu ve geriya kalan bu.
Canım bu seferki embrilogumda aynı şeyi dedi bazı kişilerde bu olabiliyormuş. Çok acı ama malesef öyle.
İnşallah bebeğine kavuşursun bu sefer. DOndurulmuşlarım olmadı diye üzülmene gerek kalmaz. Bol şans diliyorum ttalım.

Herkese Sevgiler,

Aklıma takılan bir soruyu sizlere sorayım dedim. 13 yumurtamın hepsi de blast seviyesine ulaştı. 5. günde hepsi de yaşıyordu. 6 tanesinin durumu çok çok iyiydi . bunlardan 2 tanesini transfer ettiler geçen hafta. Ben de mutlu utlu geriye kalanları donduracaklar sanıyordum. Bir sürü dondurulmuşum olacaktı ?!
Dedilerki blast seviyesine gelen yumurtaları dondurmak için 6. güne bekletiyoruz, onlardan hayatta kalanlar olursa onları donduruyoruz.. ki bu durumda 6. gün hayatta kalma oranı %10 gibi birşey.. belki sende 2-3 yumurta kalır dediler.. ve maalesef sadece 1 tane kaldı !?!?

Benim güzel güzel bölünen yumurtalarıma ne oldu ? 5. gün dondurulamıyormuş ?
O zaman bu kadar çok yumurta varken neden bazılarını 3. gün dondurmuyorlar ? Böylece dondurulmuşlarla bir kaç kere daha şansımı deneyebilirdim.. öyle değil mi ?
yazık olmadı mı 10yumurtama ?! ne ağrılar ile büyüttüm onları, aldırdım, bekledim..
Bu acaba benim bu tüp bebek dünyasında hala öğrenmediğim şeylerden mi ibaret? yoksa bir tür hasta gene gelsin, gene yumurta toplayalım para kazanalım politikası mı ?

fikir ve yorumlarınızı bekliyorum..

üzülmekte çok haklısın ama şu da varki geçen hafta transferin yapılmış, sonucu daha almadın sanıyorum, eğer henüz bekleme aşamasındaysan sende hayat bulmaya çalışan bebeklerini düşünüp, bu konuya çok üzülme diyeceğim, bu süreyi moralle geçirmen çok önemli biliyorsun. dilerim bir daha tüpe de gerek kalmayacak.

benim fikrime gelince, benimde 12 yumurtam çıktığında hepsini işleme sokup, hepsini 5. güne kadar devam ettirdiler, zaten gelişimi iyi ise devam ediliyor..bazılarını 3. gün alıp donduralım demiyorlar, çünkü 12 yumurtadan geriye kaç tane blast çıkabilecek bilmiyorlar, 4. gün yarısı ölebilir ya da hepsi, yada belki beşinci güne gelindiğinde 12 taneden sadece biri blast olabilir. sabah durumu çok iyi olan embriyo akşam fragman oluşturabiliyor. o nedenle hepsi aynı sürece tabi oluyor ve geriye kalanlar kullanılıyor, kullanılmayan donduruluyor. fakat yumurta sayın 25-30 (çok genç olanlarda) olursa hemen bir kısmını ayırıp 3. günde dondurulabiliyor. Bu birazda merkezin yöntemi ile ilgili.

ama diyorsunki zaten en az 6 sının durumu çok iyi idi, 2si kullanıldı... evet benimde anlmadığım en azından 4 tanesi dondurulmuş olmalı bu durumda. çünkü benimde embriyolarımı dondurdular ve sorduğumda blasttı dediler. çünkü blast embriyo dondurulursa çözülürken kaybedilme riski daha az.

5. gün dondurulma olmadığını bilmiyorum ben bunu ilk senden duydum.yine nacizane fikrim, baktılar 5. gün çok iyi durumdalar bunlar 6. günede gidebilir diye denediler ama umdukları gibi olmadı. gereksiz riske atılmış oldu.

dilerim hamile kalırsın bu üzüntüyüde hatırlamazsın bile.

Son düzenleme:
Blast olarak yumurtalar sadece 6. günde dondurulabiliyormuş.. ve çok çok doğal olarak çook büyük bir kısmı 6. güne erişemiyormuş. zaten max olsa olsa 3 tane dondurulur demişlerdi ondan da 1 tane kaldı.. bana çok mantıksız geldi. çünkü 3. güne geldiğimizde bana dediler ki 6 tanesi çok iyi durumda, 7 tanesi orta... e o zaman o 7 tanesinden en azından 4 tane dondursalardı.. değil mi ? bütün bunlar deneyim tabii.. benim bu ikinci denemem, ilk denememde sadece 2 yumurta aldığı ve 3. günde transfer edildiği için bunları bilmiyordum. Bu konuda başka bilgisi olan var mı ?

GODES'E ...

Godes ben de seni çok merak ediyordum, 2 tane mesajına mail attım, direk mail adresine ama cevap gelmedi. sanırım maillerimi almadın. ben buradan ozelden mesaj yazamıyorum bana lutfen happyhappynews@hotmail.com adresime mail at ki ordan yazışalım..

happy, cidden enteresan. bu senin insiyatifinde değil mi? yani kurum embriyoları 6. güne ulaştırma çalışmalarını senin olurunla yapmadı mı?

bildiğim kadarıyla transferin olduğu gün yani 5. gün transfer edilecek yumurtalar ayrıldıktan sonra,hemen donduruluyor. ama kurum buna gerek gördüyse muhakkak bildikleri bişey vardır. yıldızın söylediği de olabilir, kurum risk almış olabilir ama ben hepsi için alacaklarını sanmıyorum.

maddi kaygı olduğunu pek düşünmüyorum çünkü dondurulmuş embriyolardan ücret alınmıyor ve transfer fiyatı diğer protokolle aynı hatta daha pahalı.

evet kafa karıştırıcı şeyler var ama bence kalbini bozma happy,şu an belki bunları boşuna dert ediyor bile olabilirsin:49:

happy, cidden enteresan. bu senin insiyatifinde değil mi? yani kurum embriyoları 6. güne ulaştırma çalışmalarını senin olurunla yapmadı mı?

bildiğim kadarıyla transferin olduğu gün yani 5. gün transfer edilecek yumurtalar ayrıldıktan sonra,hemen donduruluyor. ama kurum buna gerek gördüyse muhakkak bildikleri bişey vardır. yıldızın söylediği de olabilir, kurum risk almış olabilir ama ben hepsi için alacaklarını sanmıyorum.

maddi kaygı olduğunu pek düşünmüyorum çünkü dondurulmuş embriyolardan ücret alınmıyor ve transfer fiyatı diğer protokolle aynı hatta daha pahalı.

evet kafa karıştırıcı şeyler var ama bence kalbini bozma happy,şu an belki bunları boşuna dert ediyor bile olabilirsin:49:

Sephiram, sormadılar valla, kimse bana birşey sormadı. 5. gün dondurulamaz dediler.
bir sonrakine deneyimliyim ama tabii inşallah senin dediğin gibi gerek kalmaz..

:52::52::52: Haydi hep beraber şimdi bana pozitif enerji gönderelim.. haftaya bugün hayatımın ennnnnnn büyük :64: ve ennnn güzel :66: haberini almak istiyorum çünkü.:49:

Tüm enerjimizi size yolluyoruz happyyyyyy:70:

Olacak,haftaya burada party yapıcaz:52::52::52:

Boşver düşünme sen onları,hiçç canını sıkma, düşünsene hem 2 taneler hem de blast:34:

canım merhaba . merkezini çok merak ettimmmm :37: bence çok saçma bu.. ama benimde önceki hastanede başıma geldi... 7 tane blast embriyomu çöpe attılar kalitesiz diyippp blast olup ta kalitesiz nası oluyor. bence bunlar politikaa... bu sefer mesela6 embriyom oluştu transfere gittiğimde 2 tane koyuldu bir tanesi geriledi dediler. kaldı 3 tane... ben 3. gn transfer oldum.. 6 gün beni aradılar o gerileyende dahilş dondurmuşlar... belki tutar diye yani merkez öenmli canım

Blast olarak yumurtalar sadece 6. günde dondurulabiliyormuş.. ve çok çok doğal olarak çook büyük bir kısmı 6. güne erişemiyormuş. zaten max olsa olsa 3 tane dondurulur demişlerdi ondan da 1 tane kaldı.. bana çok mantıksız geldi. çünkü 3. güne geldiğimizde bana dediler ki 6 tanesi çok iyi durumda, 7 tanesi orta... e o zaman o 7 tanesinden en azından 4 tane dondursalardı.. değil mi ? bütün bunlar deneyim tabii.. benim bu ikinci denemem, ilk denememde sadece 2 yumurta aldığı ve 3. günde transfer edildiği için bunları bilmiyordum. Bu konuda başka bilgisi olan var mı ?

GODES'E ...
Godes ben de seni çok merak ediyordum, 2 tane mesajına mail attım, direk mail adresine ama cevap gelmedi. sanırım maillerimi almadın. ben buradan ozelden mesaj yazamıyorum bana lutfen happyhappynews@hotmail.com adresime mail at ki ordan yazışalım..
Canim hayir almadim tabikide mesajini bende neden acaba hemen yazismayi kesti diye dusunmustum :) demekki bir sorun olmus tatlim. Hemen gmailimden sana yazacagim. Cok optum tatlim.

canım merhaba . merkezini çok merak ettimmmm :37: bence çok saçma bu.. ama benimde önceki hastanede başıma geldi... 7 tane blast embriyomu çöpe attılar kalitesiz diyippp blast olup ta kalitesiz nası oluyor. bence bunlar politikaa... bu sefer mesela6 embriyom oluştu transfere gittiğimde 2 tane koyuldu bir tanesi geriledi dediler. kaldı 3 tane... ben 3. gn transfer oldum.. 6 gün beni aradılar o gerileyende dahilş dondurmuşlar... belki tutar diye yani merkez öenmli canım
Bahçecide yaptırdım ve bana bunu direk Mustafa Bahçeci kendisi anlattı, yani 6 güne bekletiyoruz kalanları donduruyoruz diye. Ben şahsen kendim ona çok güveniyorum bu tarz birşey yapacak bir yer olduğunu düşünmüyorum, sanırım sadece uyanık olmalıyız ve eğer 10 tane üstünde 3. güne erişen varsa min. yarısını dondurtmalıyız..
3. gün dondurduklarını mesela, çözdükleri zaman çözer çözmez mi transfer yapıyorlar yoksa onu blast için bekletebiliyorlar mı ?
bir de dondurma işlermini ikişer ikişer mi yapıyorlar, ya da birer birer mi ? bir seferde max. 2 tane konduğuna göre...6 tane dondururlarsa
parti parti donduruyorlardır değil mi ?

Haydiii enerji yollamayan kalmasın ablalarr.... benim ayççiçeklerime enerji istiyorum... gönderin gariii :52::52::52::52:

negatif sonuç alıp aynı sorularla günlerdir kendi kendimi yiyen biri olarak bende çok merak ediyorum...
21 yumurta toplandı 17si doluydu 10üdöllendi 5.gün 7tane embr. duruyordu transferden vazgeçip 6.güne gidiyoruz bu çok iyi bir şans dediler 6.gün sabah transfer yapıldığında dr. donduracak emb.yok var ama iyi durumda değil değmez dedi..ve sonuç negatif .cmt görüşmeye gittiğimde nasıl bir açıklama yapacağını çoooooooookk merak ediyorum...
madem 6.güne gidildiğinde yüzde yüz gebelik garantisi yok bana sormadan nasıl böyle bişe yaparlar ben bu bilgiye sahip olsaydım 3.gün transferi isteyip kalanı da dondururdum...şimdi aynı şeyleri sil baştan nasıl yaşayacam hiç gücüm yok ağlama krizlerim bitmek bilmiyor....allahtan güç diliyorum sürekli..

Tüm yazılanları okuyamadım. Kendimden örnek vereyim. Benim 3 tane 5. gün, 1 tane 6. gün dondurulmuşum var. 5. gün dondurulmaz diye de birşey duymadım. Mantılı düşündüğün zaman 6. gün risklidir çünkü artık embriyo dıştaki zona denen zarı yırtar ve zarı yırtan embriyo dışarı çıkar ve bu çözülme esnasında kaybetmek demektir.

Ayrıca her 5 veya 6. güne ulaşanda kaliteli demek olmuyor. Benimde 2 tane 6. güne ulaştı ama 1 tanesini dondurdular.

Son düzenleme:
işte maalesef o kadar bilgisiziz ki başımıza bunlar geldiğinde ağzımızı açıp tek kelime edemiyoruz.
Her bir deneyim yeni bir konuda bilgi edinmemize neden oluyor ama her seferinde geç kalmış oluyoruz..
Doktorlar kısa kısa konuşuyor, genelde bir yerden bir yere koşturma halindeler.. bir iki tane fazla soru sorsan
sinirleniyorlar..
Bana hazır bu noktaya gelmişken 11 tane 5. güne erişmiş, 6. güne bekletiyoruz dediler
onda da büyük ihtimalle 3 tane kalır dediler ama garanti vermediler tabii..
Benden 21 tane yumurta toplandı, 18'i kaliteli çıktı, 13^ü döllendi
2 tane transfer edildi, kala kala 1 tane dondurulmuşum var.

Bundan sonra eğer bu konuda bilgisi olan varsa lütfen burada paylaşalım diyorum
böylece doktorlara karşı aptal gibi kafamızı sallamamış oluruz.

Back
X