Blastosist embrio hk.bilgi ltfn.

duru2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
529
17
96
Kocaeli
Merhabalar, öncelikle ortak paydamız olan meleklerimize hayırlısı ve sağlıklı bir biçimde hepimizin kavuşması dileklerimle.

Benim 2.Tüp Bebek denemem. tedavi aşamasındayım. bu sefer blast. yani 5. gün transfer yapılacak denildi. int. okudum biraz bilgim var ancak 5. güne erişemeyebiliyormuş embriyolar. Böyle bir durumun rastlanma sıklığı nedir acaba. Başına gelmiş olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Blast. olupta tutanlarda yazsın lütfen.

sevgilerimle...

benim embriyolarım 6. gün transfer edildi.2 taneden 1 tanesi tutundu ama boş gebelik oldu.bence kafanı hiç bunlara takma 3. de tutunanlar bi şekilde sağlıklıysa tutunuyor.benimkiler 1. kalitedeydi, burada 2.,3, kaliteli olanların içinde kırıntılar var denilen embriyolardan sağlıklı bebek doğuranları okudum.ama şuda bi gerçek blastların tutunma şansı fazla diyor doktorlar

benimde iki tedavimde blast. ikisi de tuttu şükür. 5 yaşında bir kızım var. şimdide 4 haftalı hamileyim yeni test yaptık.

benim 3. denememde 5. günde 2. tane blastokist transfer edildi. Şimdi 19 haftalık gebeyim. 30 yumurtam toplanmıştı sadece 2 tanesi blasta gitti. Zaten genelde yumurtası çok olanlarda tercih edilen bir durum canım. Tutma şansının ise çok fazla olduğu kesin. ınşallah sende de işe yarar canım..

hepinize çok teşekkür ederim, biraz kafamda şekillendi ve rahatladım. benim endişem ; ilk tüp bebek denememde 8 embrio olmuştu (3 kaliteli 3. günde transfer edildi negatif. Diğer 5 i hiç kaliteli değildi ve 4. güne çıkmadı).. yani ya hiç biri 5. güne erişemezse
gerçi şu da var, boşu boşuna 10 gün umutla beklemektense baştan bilmek daha iyi galiba....

benim yumurta kalitem düşük olabilirmiş.

bu arada sevgili kayra ve elif sağlıcakla alırsınız inşallah bebeklerinizi kucağınıza, tebrik ederim. darısı bizlerin başına..

Benim son tedavimde 29 embriom vardı sayısı fazla olduğu için dr.um balst. transferi yapalım dedi
6. güne sağlıklı 9 embriom ulaştı 2 embrio transfer edildi.Hamileyim darısı başınıza kızlar

benim de 5.gün blastokist transferim olmuştu.3 embriyodan 1 tanesi blastokistti.ama hiçbiri tutunamadı malesef.blastokist aşamasına gelebilen embriyolar kaliteli oluyormuş.inş.seninki tutar durucum.ama benim de tanıdığım bir arkadaşım tek ve kalitesiz embriyo ile hamile kalmıştı.doktorlar hiç umut yok demişti ona da.herşey kısmet yani.bol şans dilerim :)

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, benim salı yada çarşamba opu olacak. Sanki içimden bir ses 5. güne kadar yaşayacak embrio olursa tutunacak diyo... ama yumurta sayım fazla ancak kalitesi düşükmüş galiba, az bir ihtimal de olsa hiç transfer de olmaya bilir dedi doktor. benim korkum bu...böyle bişey başına gelmiş varmı ?

Bir yandanda şunu düşünüyorum, tedavi için üniversite hast.ne çok sık gitmem gerekiyor. öyle hastaların içinden geçiyorum ki , yada sohpet ediyorum gerçekten çok zor hastalıklarla boğuşan insanlar var.. küçücük çocuklarda, insanlarda belkide ömür boyu acı çekecekleri çeşit çeşit hastalıklar.. o nedenle sonuç ne olursa olsun kocamın, benim ve sevdiklerimin sağlığı her şeye değer. Uğrunda çok emek harcıyoruz inşallah olur, ama olmazsada çok üzülmemeye çalışmak lazım.

neyse kafanızı şişirdim... tekrar teşekkürler...

merhabaar. Benım 4. tüp bebek denememde hem blastosısıt hem de yapay rahım yanı ko-kültür uygulandı ve bı kızım oldu.

cevaplardan anladığım kadarıyla, embriyoların 5.güne kadar yaşaması çok da zor değil.. gerçi zaman gösterecek benimkiler 5.güne erişebilecekmi...hepinize Teşekkür ler..

peki fotoları nasıl bu blastosist embriyoların......
3. gün embriyosu gibi 6-8hücre görüntüsündemi........

benimde 5. gün transferi oldu. 5. güne ulaşan 10 tane 1. kalite embriyo vardı. iki tanesi transfer edildi ikiside tuttu.

benimde 5. gün transferi oldu. 5. güne ulaşan 10 tane 1. kalite embriyo vardı. iki tanesi transfer edildi ikiside tuttu.

senin adına çok sevindim, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Maalesef benim kaliteli yumurta sayım sadece 3, salı günü toplayacaklar. umarım onlar döllenir ve umarım 5. güne erişirler...

cnm öncelikle hayırlı olsun tedavin.inşallah istediğin gibi olur herşey.ben dondurulmuş 3 adet blastla hamile kaldım ve şuanda 3üz hamileyim.çok şükür rabbime.moralini yüksek tut.nasip kısmet mutlaka ama blastta şansın çok yüksek.hayırlısı olsun cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…