Yanlış mı yazdım acaba diye baktım. Nasıl bir et parçası eşinizde de var mı aynısı demişim Yani okuduğunu anlamaya üşenen insanlar gelmiş burada dalga geçiyor yazık. Konu sahibi de korkutan et parçası dediği için pat diye siğil demek istemedim eşinde de et parçası var mı diye sorayım dedim ilk önce. Tabii kadınlarımız dalga geçme konusunda zehir gibi olacağına şu an dünyada yayılma hızı en Yüksek tehlikeli hastalık konusunda Bilgili olsalardı sizin gibi anlayabilirlerdi beni, teşekkür ederim.
Konu sahibi siz de dalgaya almışsınız sanırım. Söyleyeceklerimi bir seferde söyleyeyim madem çekileyim konunuzdan. Hpv yani halk arasında genital siğil cinsel yolla bulaşan bir virüstür. Sadece cinsel ilişkiye girmekle bulaşmaz sürtünme yolu dediğimiz temas yoluyla da bulaşır. Tuvalet,hamam,havludan da bulaşır diyenler var ama o çok düşük ihtimal. Yani bulaşıcılığı çok yüksek bir hastalık. Virüsü kaptıktan 2-6 ay sonra kendini gösterir genelde. Fakat bağışıklık düştüğünde veya hamilelik döneminde virüsün kendini ortaya çıkarma oranı daha yüksek. Tek bir et parçası olarak çıkacağı gibi bir gün içinde bile çoğalarak artabilir. Genital bölgenin herhangibir yerinde veya makat bölgesinde çıkabilir. Eşinizin de testis bölgesi dahil cinsel organının herhangi bir yerinde çıkabilir. Bulaşıcı lakin tehlikeli bir virüstür.
Et parçası deyince benim aklıma bu geldi. Hamilelikte başka durumlardan da olabiliyormuş et parçası ben de yukarıdaki yorumlardan öğrendim. Dalga geçen arkadaşlarımız da inşallah okuyup bilgilenirler. Bu konuyu ihmal etmeden iyi bir doktorla görüşün derim. Geçmiş olsun.