• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bobrekte 8 mm tas dusuren var mi

Sanki doktor 3 ay ömrünüz varmış demiş gibi neden ağlıyorsunuz. Yani tamam sağlık herşeyden önemli de böyle basit şeyler için psikolojinizi bu kadar bozmaya değer mi? Çok kolay bir prosedürden bahsediliyor. Tek dezavantajı ağrılı bir süreç olması. Ama biliyorsunuz ki geçecek.

Yanlış düşünüyor olabilirim ama bu kadar prenses olduğunuz için çevrenizdekiler sizden bıkmış olmasın.

İlk hamileliğimde düşürdüm Koca koca taşları. Doktor hamilesin müdahale edemem dedi. Bağıra bağıra gece uykularından fırladım bir şekilde düştü. Düşerken wc de gördüm gerçekten benden mi düştü diye şaşırdım bi de. Hamile olmasam anında ameliyat olacaktım. Düşmese doğum sonrasında ameliyat olacaktım. O yüzden ağrınız çok olsa da hareket edin hoplayıp zıplayın su için ip atlayın belki düşer düşmezse de biraz küçülür su içtikçe. Maydanoz sapı yoğurdun yeşil suyu taze sıkılmış salatalık suyu için ayrı ayrı

Sol bobrek orta polde 8 mm tas tespit edildi usg de.hoca sadece su iç dedi.sonra bunu kırabiliriz de dedi.napicagimi bilemedim.kimsem yokmuş onu anladım.insan biriktirememisim ben.hungur hüngür ağladım.psikolojik olarak 8 mm tas beni çökertti.kendimi yalnız güçsüz hissediyorum.agliyorum.bir anne baba bile aramadı.teselli eden hastanedeki tanımadığım insanlardı.cok çok çok kötüyüm.
Geçmiş olsun, 8 mm taş geçirdiğim küçük bir kaza sonucu böbrekten kanala düşmüştü. Aylar sürdü onun düşmesi. Pandemiden önce böbreğimde 5 taş olduğunu öğrendim biri büyüktü 9 mm. Bir yolculuk sonrası da bu taşları aynı anda düşürdüm ama ip atlamaya başlamıştım sanırım onun etkisi oldu. Bol su için, ip atlayın ve ağrı kesicinizi yanınızdan hiç ayırmayın. Hergün yarım litre suya da limon sıkıp için. Allah yardımcınız olsun.

Çok geçmiş olsun,o kadar karamsar olacak bi konu değil.
Yeni dünya çekirdiğinin kurusunu çektirin aktardan,1ölçüye yarım ölçü bal ekleyip günde 1 yemek kaşığı yiyin,kahvaltıdan 1-2 saat önce,üstünede 2-3 bardak su
1 hafta sonra gidin doktora taştan eser var mı?
Eşim bayramda 1 cm lik taşı eritti bunla

Suan bunu üroloji polikliniginde sirami beklerken gormek garip oldu..Bu derece dram yapmayin.Bir bobregimden neredeyse bir avuc tas alindi.En riskli ameliyatdir demisti doktor.Benim taslarim kocamandi ustelik.Yattim oldum ciktim.Ailemde diyalize giren var ..8 mm tas ölüm degil.

Teşekkürler.ben usg den çıkınca müdürü aradım.burda kimsem yok.onun karisi sağlıkçı.ve aramız bozuktu ama en azından ise gelme demesini bekledim.
Beni neden aradın ne istiyorsun ki dedi.ben bu insanlarla çalışmak istemiyorum.
Aslında Allah canımı alsa da kurtulayım diyorum...keşke böyle bir aileye hiç doğmasaymışım.artik ameliyatta ölürüm diye korkmuyorum bile.

Geçmiş olsun

Müdür niye işe gelme desin ya da nasıl desin

Doktor rapor yazarsa gitmezsin tabii ki de durduk yere nasıl gelme desin

Ayrıca bu müdür aldığınız raporu hakem hastaneye gönderen müdür değil mi, cidden üzülmüşsün gelme diyebileceğini beklediniz mi

ya da vicdan azabı mı yaşasın mı dediniz ben soğuk yerde çalıştım da böyle oldu mu demek istediniz

Böbrek taşı bu, sanki beyninizde kötü huylu tümör tespit edilmiş gibi davranmayın

Anksiyete 1 olan ağrıyı 5 hissettirir

Tekrar geçmiş olsun ama böbreğinize ek olarak psikolojiniz içim de tıbbi destek alın her gününüz daha zor geçiyor

Geçmiş olsun

Müdür niye işe gelme desin ya da nasıl desin

Doktor rapor yazarsa gitmezsin tabii ki de durduk yere nasıl gelme desin

Ayrıca bu müdür aldığınız raporu hakem hastaneye gönderen müdür değil mi, cidden üzülmüşsün gelme diyebileceğini beklediniz mi

ya da vicdan azabı mı yaşasın mı dediniz ben soğuk yerde çalıştım da böyle oldu mu demek istediniz

Böbrek taşı bu, sanki beyninizde kötü huylu tümör tespit edilmiş gibi davranmayın

Anksiyete 1 olan ağrıyı 5 hissettirir

Tekrar geçmiş olsun ama böbreğinize ek olarak psikolojiniz içim de tıbbi destek alın her gününüz daha zor geçiyor
Alıyorum psikolojik destek kasım ayından.faydasi oldu.guldum yemin ediyorum :))).orada olay tas değildi kendimi çaresiz yalnız hissettim

Başka bir konuya birkaç yıl önce yazdığım yorum. Benim taşım da 8mm idi ve memleketimden 1100km uzakta yalnız yaşadığım bir dönemdi.

Dram yapmak yerine çaresine bakın, atla deve değil böbrek taşı. Bol sıvı, sıcak su torbası, işe giderken yün korse takın sıcak tutsun. Vs vs.

Müdürünüz ne desin hakikaten, işe gidilemeyecek bir şey olsa Dr zaten rapor yazardı, eşinin sağlıkçı olmasıyla bağlantısını anlamadım bile.

Velhasıl bence abartmışsınız, operasyonla alsalar bile çok ciddi bir işlem değil.

Geçmiş olsun.
Balık taşını nereden aldınız.nettekiler güvenilir mi

Şu yaptıgınız o kadar yanlıs ki.. Hasta insanların psikolojisi yeterince kötü her dala tutunmak isterler. İlaç yazma yetkisi sadece drlara aittir yapmayın boyle seyler lütfen
Araştırmasını önerdim al kullan demedim. Doktorların reçete ettiği bir ilaç çünkü.

Araştırmasını önerdim al kullan demedim. Doktorların reçete ettiği bir ilaç çünkü.
Evet ama sana uygun olan bir ilaç onun için zararlı olabilir kaldı ki böbrekten bahsediyoruz kan değerlerine ve idrar testine bakılması lzm
Drlar ilac yazarken bir hastalıgı olup olmadıgını sorar kullandıgı ilaç var mı dye sorar
kafamıza göre hastalandıgımızda antibiyotik alalım demenle aynı sey bence nasılsa drlar yazıyor..

Evet ama sana uygun olan bir ilaç onun için zararlı olabilir kaldı ki böbrekten bahsediyoruz kan değerlerine ve idrar testine bakılması lzm
Drlar ilac yazarken bir hastalıgı olup olmadıgını sorar kullandıgı ilaç var mı dye sorar
kafamıza göre hastalandıgımızda antibiyotik alalım demenle aynı sey bence nasılsa drlar yazıyor..
Canım anlıyorum seni, ben de zaten araştır derken kafana göre içme demek istedim.
Doktoruna sormadan hiçkimsenin burda okuduğu bir ilacı alıp içeceğini de zannetmiyorum.
Ve Kesinlikle haklısın doktora danışmadan hiç bir ilaç kullanılmamalı.

İlk taşımı 11 yaşındayken düşürdüm. Bizde böbrek rahatsızlığı irsi. Abim tek böbrekli. Şimdiye kadar 4 defa taş düşürdüm. Bol bol su içmelisiniz ve hoplayıp zıplamalısınız. Düşüremezseniz lazerle kırıyorlar.

Merhaba bende 3 sefer taş dusurdum halden anlarim gercekten insanin pisikoloji bozuluyor ne yaziikki 2 hafta once öğrendim tasimin gene olduğunu hesapla artik hastahaneden eve gelene kadar hep aglamisim birde benim ki alt polde korkular icinde yasiyorum suan ya ama allaha dua edip elimizden geleni yapıcaz düşürmek icin gercekten insan o anlardan yaninda birisink gormeyi cok istiyor

Back
X