- 20 Kasım 2018
- 13.173
- 48.189
- 598
- 35
- Konu Sahibi esmergizmo
Eğer çok küçükse buğday biti olabilir. Bu yaz başında kafayı yiyordum kendileriyle, evi falan yakasım vardı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay allah korusun. O kadar net bilgim yok ama bizim binayı ziraat mühendisi bir abi ilaçlıyor, böcek ilaçları insanı zehirlemez demişti. Ben onun yalancısıyım valla.
Raidle idare et o zaman şimdilik. Kimyasalları da bas tuvalete tuz ruhu, porçöz falan ne bulursan. Ama birbirine karıştırmadan tabi ki.
ya zehirlemez tabi ki. hani ama biliyorsunuz ufak şeyler bile kanser başlatıcı olabiliyor. ben de klorak vs çok kullanırdım öğrendiğimden beri böcek hariç kullanmıyorum
valla yani işte bina eskidi artık çıkmamız lazım bu binadan komşu derdim yeni bitti böcek başladı işte sabrediyoruz hepimiz. sanırım annem de evi sevmediğinden katlandığından saldı temizliği ona da hak veriyorum yani.
Eğer çok küçükse buğday biti olabilir. Bu yaz başında kafayı yiyordum kendileriyle, evi falan yakasım vardı.
Az kalmış zaten, biraz daha dayanın. Anne de haklı valla, ben de taşınma fikri olunca salıyorum her şeyi.
haklı canım. şimdi yazlık alma fikri de var dediğim gibi. mesela ekstra parkeler vardı balkonda onlar duruyor işte yaptırırım yazlığa diye. e ekstra giyinme dolapları var o da lazım. ne bileyim piyasa da belli yeni almak da zor. geçen bi girişeyim dedim tüp kafası var anne dedim biz 10 senedir doğalgazdayız bu ne. e kızım yazlık alınca orda doğal gaz olmuyo dedi. anne dedim respect. anne kafası işte :)
Aksine gelmemesi lazım diye biliyorum, limon, portakal gibi ispirtolu kokuları sevmez böcekler pek. Ama temizleyiciyi şekerli bir harman yaptılarsa daha hoş koksun diye ona gelebilirler belki, bilemedim. :/
Umarım bir an evvel kurtulursunuz; benim böcek fobisi yok, huylanmam da görsem ama evimin içine doğru akın akın geziye çıksalar herhalde ben de bi tuhaf olurdum.
Ahaha, iyi güldüm gece gece. Tüp kafası nedir, sanki dünyada son kalan tüp kafası o
Yazlığa eski eşya iyi oluyo ama o konuda yapacak bir şey yok.![]()
Ay valla buğday bitine benziyor, benimkiler de 1,5 cm falandı. Nereden geldiklerini bulup çözene kadar 2-3 nesil büyüttüm evde çıldırıyordum artık.çok küçük değil. 1 cm kadar maksimum. hızlı yürüyen kahverengi 2 tane düz anteni var. yanak kısımları köşeli ayaklarını sayamadım tiksindiğimden.
o buğday biti benim dışardan geliyordu (karşı binadaki ev miraslık güvercin yuvası oldu) ondan diye tahmin ediyorum. sinekliğe ekstra devamlı tül takarak kurtuldum çok şükür
ehehe tüp kafası. tabi ya. bizim bi aile dostu anlattı nakliye firmasıyla gelip birinin tüm eşyalarını çalmışlar yazlıkta :) yani çok lüks eşya konmaz bence o kadar uzun süre boş kalan eve.
ya annem geçmişte yokluk çekmiş ondan biraz böyle atamama alışkanlığı var. anne minimalizm marie kondo falan dedim kalbine iniyordu![]()
Ay valla buğday bitine benziyor, benimkiler de 1,5 cm falandı. Nereden geldiklerini bulup çözene kadar 2-3 nesil büyüttüm evde çıldırıyordum artık.
O zaman daha önce geldiyse buğday bitini biliyorsunuzdur. O değil mi?
Ahaha, benim de başımda var ondan bi tane ama anne değil bey diyoruz kendisine. Adam bütün eşyalarıyla duygusal bağ kuruyor, ayrılamıyor. Ben de tam tersi onu atalım, bunu verelim, şunu satalım modundayım. Kalabalığa, dağınıklığa katlanamıyorum. Kondo candır ya, hayatımı kurtardı kadın resmen.
valla ben odama yaptım baya kafam ruhum rahatladı zaten sürekli odadayım içim daralıyordu. az eşya çok mutluluk (giysi hariç beni hepsi mutlu ediyor)
Buğday biti iki tane var tabloda, benimkiler hangisiydi hatırlamıyorum şu an. Silmişim hafızadan detaylarınınasıl kurtuldunuz?
şimdi tesadüfen denk geldim burdaki testereli böcek denen böceğe benziyor sanki baya. buğday biti şu alttakiyse yok ondan değil.
![]()
Buğday biti iki tane var tabloda, benimkiler hangisiydi hatırlamıyorum şu an. Silmişim hafızadan detaylarını
Ben bir süre delirdim evde. İlaçlar, diatomik toprak (ki gerçekten çok işe yarıyor) her şeyi denedim. Kaynağı bulup ortadan kaldırmadan kesin çözüm olmadı maalesef. Ne zaman ki kitaplığın arkasına düşmüş küçük bir poşet bozulmuş buğday bulup attık o zaman bitti.
Bu arada diatomik toprağı araştırmanızı öneririm ben cidden memnun kalmıştım.
Ben giysilere de aynı tavırdayım valla. Giyinmiyorsam gidiyor ihtiyacı olana. Doymuyoruz alıyoruz çünkü biriktikçe birikiyor. Bu yaz sonu karar vermiştim kışın bir şey almicam diye, uzunca bir süre sürdürdüm kararlılığımı ama sezon sonu indirimlerini görünce yeminimi bozdum üleeyn diye daldım artık. Yaza bir şey almicam ama![]()
Internette bi aratin kalorifer böceği diye çıkan resimle aynımiselam hanımlar evde bir tür böcek çıkmaya başladı. adını bilmiyorum arattım bulamadım antenli kahverengi köşeli bir böcek.
koridorda ve odaların hep kapı ağızlarında denk geliyordum. neyse sonunda kaynağını bulduk küçük tuvalet giderigider kapaklı ama yine de geliyor tekrar değiştirilecek, olmadı klozet taktıracağız. o kısmı tamam ama annem ilaçlattırmayı asla kabul etmiyor. zehirleniriz ilaç zararlı diye fobisi var. tamam zararlı elbet ama böcek de zararlı yani resmen lağım böceği evde dolanıyor.
e bende de böcek fobisi var. kendim böcek ilacıyla duvar kenarlarına vs sıktım ama ne kadar etkili olur bilmiyorum. başka ne yapabilirim sizce? bu evden de yakında taşınmayı düşündüğümüzden eski büfeler vs çok fazla eşya var ve temizlik zor. annem de ay o lazım olur bu lazım olur diyip atmamaya çalışan biri dolayısıyla her yer eşya. e daha 6 ay kadar buradayız ama ben böcek çıkınca odamı kırklıyorum resmen ama tüm eve gücüm yetmez eşya ve dağınıklıktan dolayınapıcağımı şaşırdım bana bi akıl lütfen.
![]()
Kedi beslemeyi düşünmez misiniz?Böcek möcek koymaz valla..Pencereden giren kara sineği bile alaşağı ediyorselam hanımlar evde bir tür böcek çıkmaya başladı. adını bilmiyorum arattım bulamadım antenli kahverengi köşeli bir böcek.
koridorda ve odaların hep kapı ağızlarında denk geliyordum. neyse sonunda kaynağını bulduk küçük tuvalet giderigider kapaklı ama yine de geliyor tekrar değiştirilecek, olmadı klozet taktıracağız. o kısmı tamam ama annem ilaçlattırmayı asla kabul etmiyor. zehirleniriz ilaç zararlı diye fobisi var. tamam zararlı elbet ama böcek de zararlı yani resmen lağım böceği evde dolanıyor.
e bende de böcek fobisi var. kendim böcek ilacıyla duvar kenarlarına vs sıktım ama ne kadar etkili olur bilmiyorum. başka ne yapabilirim sizce? bu evden de yakında taşınmayı düşündüğümüzden eski büfeler vs çok fazla eşya var ve temizlik zor. annem de ay o lazım olur bu lazım olur diyip atmamaya çalışan biri dolayısıyla her yer eşya. e daha 6 ay kadar buradayız ama ben böcek çıkınca odamı kırklıyorum resmen ama tüm eve gücüm yetmez eşya ve dağınıklıktan dolayınapıcağımı şaşırdım bana bi akıl lütfen.
![]()