Boğmak istiyorum

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese merhaba
Mühendisim ve çalıştığım firmada satın almacı ile muhattap olmak zorundayım. Gelen malzemelerin kalite kontrolünü sağlıyorum.
Kullandığımız bir sistem var. Gelen ve giden malzemelerin girişi ile kontrol sağlanıyor. 3 aydır buradayım ve ilk iş tecrübem sayılır.
Başlarda çok hatam oldu,sistemden düşmeyi unuttuğum malzemeler oldu. Bu kadın da tabiki tüm art niyeti ile müdürlere,patronlara hatamı onları da etiketleyerek mail olarak attı.
Geçenlerde anlamadığı bi malzeme yüzünden telefonda bağırdı. Gidip müdüre şikayet ettim ve sonradan konuşma üslubu düzeldi.
Eksik gelen malzemeleri veya malzemeler ile gelmesi gereken parçaları mail atıyorum satın almacıya.
Bugün telefonda imali bir şekilde eskiden hiç böyle olmazdı parçalar eksik gelmezdi Allah Allah acaba sen falan mı karıştırıyorsun,kaybediyorsun dedi. Yanı direk diyemese de imali bir şekilde beni suçladı. Onu satin aldığımız firmalara soracaksınız. Gelmeyen parçalar için onay veremem dedim. Beni o kadar sinirlendirdi ki gerçekten onun anlayacağı dilde konuşmamak için kendimi zor tuttum.
Bazı parçalar ile gelmesi gereken parçalar oluyor. Biz çekme çubuğu diyoruz. Parçayı tanımlayan ve iş yaptigimiz firmaya göndermekle yukumlu olduğumuz parçalar bunlar. Onlar gelmeden de işlem yapamam. Kadın bunların gelmeme sebebini ben olarak görüyor. Karşı taraf gönderdik diyor yani sen mi birşey yapıyorsun anlamında imalarda bulunuyor.
2 haftadır gelmeyen bir çekme çubuğu var. Parçalar geldi ama o olmadığı için üretime alamıyoruz. 10 kez söyledim 2 hafta içerisinde ve müdüre ben ona güvenmiyorum o yüzden bi kez karşı tarafa gelmedi diyorum bir daha yazmıyorum diyor. Kendi sorumluluğunu bana atıyor yani.
Bu kadın ilenasıl başa çıkılır?

işinizi yapmaya devam edin
işle ilgili kimse ile başa çıkmaya uğraşmayın çünkü biri gitse
diğeri geliyor bizim emekli olan müdür bişey olursa direk satarım sizi
diye yüzümüze söylerdi sağolsun :kahve:

tamam da karşı tarafta ona yollamadıysa ne yapabilir ayrıca patrona ben ona güvenmiyorum onun için parçayı bir krz karşı tarafa hatırlatıyorum gibi bir açıklama yapamaz patron onun satışını o gelmeyen parça için yapamıyorsa aa tamam o zaman demez ısrarla ister bu sorun da yöneticilerle o kişi arasında olan birşey siz yöneticilere eksik olduğunu söylersiniz olay biter. Neden sizi sevmiyot diye parçayı sipariş etmemezlik yapsın ki o da patronlara karşı sorumlu ayrıca sisteme yanlış girilen ürünü müdüre bildirmesi gayet doğal

Kendini bilmez hadsiz insanlar için işinizden olmayın derim. Gereken cevabı verdikten sonra yüz göz olmanın bi manası yok.. herkesin sorumluluğu belli sonuçta.

Sisteminizi bilmiyorum ama net olan her gelen malzeme mutlaka ya fatura ile yada ırsaliye ile gelir.

Eğer öyleyse gelmeyen malzemeyi bu evraklardan kontrol edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Satın alma ile ilgilenen kişi eski bir çalışansa maalesef hükmetme gücü daha baskın olabiliyor.

Altan almaya çalışıp işi iyice öğrenin ama bu kişinin de sizi ezmesine izin vermeyin derim ben.

Giren çıkan malzemenin stok durumu takip etmek maalesef zor ve önemli bir olaydır. Hata yapmamaya ve unutmamaya çalışın size tavsiyem bu.

13 yıldır aynı yerde çalışmama ve işimin ehli olmama rağmen kaldığınız durumlara maruz kalıyorum ve her yeni gelen kendi sistemini oturtmaya çalıştığı için bende onları boğmak istiyorum emin olun.

Ama ben dik kafalıyım lafımı esirgemiyorum eski olmanın avantajı tabiiki de . Ama karşımdaki yeni gelen eleman da olsa gerçekten akla yatkın fikirler varsa açık olmakta fayda var.

Ego tatminidir bazen yapılan şeyler. Elemanı şikayet edene kadar aralarındaki sorunları çözmeyi düşünmezler.

Pişeceksiniz ve daha neler göreceksiniz şu çalışma hayatınız boyunca bu da neymiş ki diyeceksiniz belkide.

İnsanlarda yeni işe başlayanların çoğuna karşı bir ön yargı ve ezme güdüsü oluyor maalesef. Siz kendinizi ve başarınızı kanıtladıkça geri çekilmeye başlar. Bence şimdiden düşman kazanmayın. Yani kendinizi ezdirmeyin ama fazla fevri de davranmayın. Bence en güzeli açıkça ve kırmadan tatlı sert biçimde konuşmak. Zamanla dengeye oturur ;)

Herkese merhaba
Mühendisim ve çalıştığım firmada satın almacı ile muhattap olmak zorundayım. Gelen malzemelerin kalite kontrolünü sağlıyorum.
Kullandığımız bir sistem var. Gelen ve giden malzemelerin girişi ile kontrol sağlanıyor. 3 aydır buradayım ve ilk iş tecrübem sayılır.
Başlarda çok hatam oldu,sistemden düşmeyi unuttuğum malzemeler oldu. Bu kadın da tabiki tüm art niyeti ile müdürlere,patronlara hatamı onları da etiketleyerek mail olarak attı.
Geçenlerde anlamadığı bi malzeme yüzünden telefonda bağırdı. Gidip müdüre şikayet ettim ve sonradan konuşma üslubu düzeldi.
Eksik gelen malzemeleri veya malzemeler ile gelmesi gereken parçaları mail atıyorum satın almacıya.
Bugün telefonda imali bir şekilde eskiden hiç böyle olmazdı parçalar eksik gelmezdi Allah Allah acaba sen falan mı karıştırıyorsun,kaybediyorsun dedi. Yanı direk diyemese de imali bir şekilde beni suçladı. Onu satin aldığımız firmalara soracaksınız. Gelmeyen parçalar için onay veremem dedim. Beni o kadar sinirlendirdi ki gerçekten onun anlayacağı dilde konuşmamak için kendimi zor tuttum.
Bazı parçalar ile gelmesi gereken parçalar oluyor. Biz çekme çubuğu diyoruz. Parçayı tanımlayan ve iş yaptigimiz firmaya göndermekle yukumlu olduğumuz parçalar bunlar. Onlar gelmeden de işlem yapamam. Kadın bunların gelmeme sebebini ben olarak görüyor. Karşı taraf gönderdik diyor yani sen mi birşey yapıyorsun anlamında imalarda bulunuyor.
2 haftadır gelmeyen bir çekme çubuğu var. Parçalar geldi ama o olmadığı için üretime alamıyoruz. 10 kez söyledim 2 hafta içerisinde ve müdüre ben ona güvenmiyorum o yüzden bi kez karşı tarafa gelmedi diyorum bir daha yazmıyorum diyor. Kendi sorumluluğunu bana atıyor yani.
Bu kadın ilenasıl başa çıkılır?
eksik gelen malzemeyi neden kabul ediyorsunuz?
diyelim ki bir malzeme alıyorsunuz 5 parça halinde olacak
4 parça ise satın alınan firmadan kabulu yapmayın eksik diye

ben de satınalmacıyım . bahsettiğiniz kadını gayet iyi anladım şuanda.

eksik gelen malzemeyi neden kabul ediyorsunuz?
diyelim ki bir malzeme alıyorsunuz 5 parça halinde olacak
4 parça ise satın alınan firmadan kabulu yapmayın eksik diye

ben de satınalmacıyım . bahsettiğiniz kadını gayet iyi anladım şuanda.

Keşke doğru anlasaydınız ne diyeyim.
Sorun tam olarak o zaten. 5 istenen parçayı 4 gelince kabul edemem. Sistemde gelen adeti kadar yazar kapatmam açık durur ki gelince kapatayım.
Kadının söylediği ima şu eskiden malzemeler hiç böyle olmazdı eksik gelmezdi. Yanı sen kaybediyorsun veya yanlış sayıyorsun demek istiyor. Ben eksik gelen parçayı nasıl kabul edebilirim ? Benden beklenen nedir ?
Ben eksik geldi bilgisini atıyorum satın almacıya. Karşı taraf ile onun arasında artık bundan sonrası beni ilgilendirmez ki. Ama ben bi parça gelmedi diye 10 kez atarsam burada görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen kişi ben olmam.
Satın alma da zor bi departman kolay demiyorum ama hakkını verirseniz zor. Yoksa elde sigara akşama kadar terasta oturup, it gibi çalışan mühendise de kimse sesini yükselemez.
Umarım sizde öyle değilsinizdir..

Keşke doğru anlasaydınız ne diyeyim.
Sorun tam olarak o zaten. 5 istenen parçayı 4 gelince kabul edemem. Sistemde gelen adeti kadar yazar kapatmam açık durur ki gelince kapatayım.
Kadının söylediği ima şu eskiden malzemeler hiç böyle olmazdı eksik gelmezdi. Yanı sen kaybediyorsun veya yanlış sayıyorsun demek istiyor. Ben eksik gelen parçayı nasıl kabul edebilirim ? Benden beklenen nedir ?
Ben eksik geldi bilgisini atıyorum satın almacıya. Karşı taraf ile onun arasında artık bundan sonrası beni ilgilendirmez ki. Ama ben bi parça gelmedi diye 10 kez atarsam burada görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen kişi ben olmam.
Satın alma da zor bi departman kolay demiyorum ama hakkını verirseniz zor. Yoksa elde sigara akşama kadar terasta oturup, it gibi çalışan mühendise de kimse sesini yükselemez.
Umarım sizde öyle değilsinizdir..
ben şunu demek istiyorum sadece
diyelim ki a ürünü 7 parça sipariş var
ancak a ürünü 6 parça geldi

bunu sisteme 6 parça olarak geldi diye girip gelen 6 parçayı tedarikciden kabul mü ediyorsunuz?

7 parça olacaktı ama 6 parça geldi diye satınalmaya sanırım bilgi veriyorsunuz

ben bunu anladım ilk başta da doğru mudur?

ben şunu demek istiyorum sadece
diyelim ki a ürünü 7 parça sipariş var
ancak a ürünü 6 parça geldi

bunu sisteme 6 parça olarak geldi diye girip gelen 6 parçayı tedarikciden kabul mü ediyorsunuz?

7 parça olacaktı ama 6 parça geldi diye satınalmaya sanırım bilgi veriyorsunuz

ben bunu anladım ilk başta da doğru mudur?
Evet. Kalanı da tedarikçiden istiyoruz. Gelince sayı tamamlanınca sistemden düşüyorum.
Eksik bilgisini de satın almaya bildiriyorum. Eksik geleni tam olarak düşemem
Benden önceki kız sayıları doğru düzgün saymadan sistemden düşüyormuş. Eksik bilgisi vs atmıyormuş. Şimdi ben geldim ve sayılara çok dikkat ediyorum. E böyle olunca da öncekinden daha çok eksik yakalıyorum

Evet. Kalanı da tedarikçiden istiyoruz. Gelince sayı tamamlanınca sistemden düşüyorum.
Eksik bilgisini de satın almaya bildiriyorum. Eksik geleni tam olarak düşemem
Benden önceki kız sayıları doğru düzgün saymadan sistemden düşüyormuş. Eksik bilgisi vs atmıyormuş. Şimdi ben geldim ve sayılara çok dikkat ediyorum. E böyle olunca da öncekinden daha çok eksik yakalıyorum
eksik gelen malzemeyi kabul etmeyin o halde
geri çevirin
tam teslim etsin tedarikçi

sizden önceki çalışan eksik kabul etse dahi
kullanacak kişiye malzemeler gidince sorun cıkar onu nasıl halletmısler peki?

eksik gelen malzemeyi kabul etmeyin o halde
geri çevirin
tam teslim etsin tedarikçi

sizden önceki çalışan eksik kabul etse dahi
kullanacak kişiye malzemeler gidince sorun cıkar onu nasıl halletmısler peki?
Orada da mühendis ve müdür arasında sorun oluyormuş. Artık yılmışlar. Sürekli eksik ve hatalı oluyormuş.
Ben ama ilk etapta sorunu bildirdiğim için direk satın alma ile muhattap oluyorum. Yoksa müdür gayet memnun.

tamam da karşı tarafta ona yollamadıysa ne yapabilir ayrıca patrona ben ona güvenmiyorum onun için parçayı bir krz karşı tarafa hatırlatıyorum gibi bir açıklama yapamaz patron onun satışını o gelmeyen parça için yapamıyorsa aa tamam o zaman demez ısrarla ister bu sorun da yöneticilerle o kişi arasında olan birşey siz yöneticilere eksik olduğunu söylersiniz olay biter. Neden sizi sevmiyot diye parçayı sipariş etmemezlik yapsın ki o da patronlara karşı sorumlu ayrıca sisteme yanlış girilen ürünü müdüre bildirmesi gayet doğal
Bana sorsa anında cevaplayacağım basit bi problemi tüm müdürleri etiketleyerek mail arması mi gayet doğal. Bir de uzun uzun yazmış üşenmeden. Arada 1 dk sürmez cevabını alması. Ben burada iyi niyet göremiyorum. Ki daha böyle çok vukuatı oldu

Back
X