• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boğuluyorum mükemmeliyetçilik öldürecek beni

sebbo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2014
3.192
6.328
158
35
İstanbul
nefes alamıyorum istiyorum ki herşey yolunda gitsin hatalarim olmasin insanlar la yüz göz olmayayim yada mahcup ama kusursuz olmaya çalıştıkça çırpındıkça daha batıyorum ve çok takintiliyim bu huyumdan nasil vazgeçeceğim bilmiyorum tükeniyorum rahat olamıyorum gamsız olamıyorum önemsedigim her konuda yardim edin kızlar biraz dertleşelim mi

nefes alamıyorum istiyorum ki herşey yolunda gitsin hatalarim olmasin insanlar la yüz göz olmayayim yada mahcup ama kusursuz olmaya çalıştıkça çırpındıkça daha batıyorum ve çok takintiliyim bu huyumdan nasil vazgeçeceğim bilmiyorum tükeniyorum rahat olamıyorum gamsız olamıyorum önemsedigim her konuda yardim edin kızlar biraz dertleşelim mi
Hayatınızı doldurun. Meşgaleler sizi yatıştırır.

Ama sizinle defalarca dertleştik. Özellikle iş yerinizle ilgili çok fazla konu açtınız. Size çok takıyorsunuz dedik.

Değişen bir şey yok bakın aylardır. Demek ki buradan yardım alarak çözebileceğiniz bir şey değil. Profesyonel destek mi alsanız? Çünkü hayatınızı kendi elinizle zorlaştırıyorsunuz 😕

Bazi seyler insanin kendinde bitiyor. Ben de aşırı mukemmeliyetçi ve kontrol manyağı bi insandim her şey alimden geçmeliydi yoksa dogru duzgun olmazdi ama aonunda kendimi frenlemeyi görev paylaşımı yapmayi ve yapilan iş mukemmel olmasa göz ardi etmeyi ogrendim yukum hafifledi ruhum rahatladi size en başta yine siz yarfimci olabilirsini,

maalesef ki bendede bu özellik var kendinizi törpulemeniz gerekiyor bizim dememizle degisemezsiniz her sey sizde bitiyor.Mesela soyle düşünün hatasız insan var mi ya da hata yapsam ne olacak ölecek degilsiniz ya .Her seyde yolunda gitmez hayat bu hem her sey yolunda gitti gitti bi anda tepetaklak oldu bu da sizin icin buyuk sorun olacak çünkü her seyin iyi gitmesini ve mukkemmelik istiyorsunuz.Kendiniz törpulemelisiniz olsa ne olacak diye dusunmekle başlayın

Mücadele etmekten korkuyor olabilir misiniz? Mükemmelliyetçilik bazen altında başaramama korkusu barındırdığı için insanı hareketsiz kılabiliyor. Hatalarınız olmasına izin verin. Bu hataları başkalarının bulmasına, size akıl vermesine, sizi yönlendirmesine... Hem bütün yükü kendi başınıza sırtlamamış olursunuz, hem de insanlarla samimiyetiniz artar.

Mücadele etmekten korkuyor olabilir misiniz? Mükemmelliyetçilik bazen altında başaramama korkusu barındırdığı için insanı hareketsiz kılabiliyor. Hatalarınız olmasına izin verin. Bu hataları başkalarının bulmasına, size akıl vermesine, sizi yönlendirmesine... Hem bütün yükü kendi başınıza sırtlamamış olursunuz, hem de insanlarla samimiyetiniz artar.
insanlar iyi olursa dedikleriniz doğru ama insanlar hatalarınızla sizi her alanda eziyor malesef sanki hata yapma lüksunuz yok gibi üstüme yüklenmeler yeni yeni dert acmalar falan cildiricam ramak kaldi

maalesef ki bendede bu özellik var kendinizi törpulemeniz gerekiyor bizim dememizle degisemezsiniz her sey sizde bitiyor.Mesela soyle düşünün hatasız insan var mi ya da hata yapsam ne olacak ölecek degilsiniz ya .Her seyde yolunda gitmez hayat bu hem her sey yolunda gitti gitti bi anda tepetaklak oldu bu da sizin icin buyuk sorun olacak çünkü her seyin iyi gitmesini ve mukkemmelik istiyorsunuz.Kendiniz törpulemelisiniz olsa ne olacak diye dusunmekle başlayın
öyle haklisiniz ama en ufak bir sorun bnm günduzlerimi gecelerimi mahvediyor istiyorum ki bn kusursuz olayım hic kimse gelip kaşının üstünde gözün var demesin herkes işine baksın istiyorum birde yeni yeni dertler açmaya calisanlar var onlar uzak olsun istiyorum sanirim bn artik insan istemiyorum sevmiyorum

insanlar iyi olursa dedikleriniz doğru ama insanlar hatalarınızla sizi her alanda eziyor malesef sanki hata yapma lüksunuz yok gibi üstüme yüklenmeler yeni yeni dert acmalar falan cildiricam ramak kaldi
O zaman insanlara size öğretmeleri için fırsat verin. İşleri yaparken yardım alın mutlaka. Nasıl bir işte çalışıyorsunuz bilmiyorum ama hiç yapmadan asla öğrenemezsiniz zaten. Belki onlar da sizin iş yapmak istemediğinizi düşünüyorlar. Aslında anlaşmazlıkların çoğu yanlış anlamadan ve niyet okumadan kaynaklanıyor. Siz dürüstçe yaklaşın onlara.

O zaman insanlara size öğretmeleri için fırsat verin. İşleri yaparken yardım alın mutlaka. Nasıl bir işte çalışıyorsunuz bilmiyorum ama hiç yapmadan asla öğrenemezsiniz zaten. Belki onlar da sizin iş yapmak istemediğinizi düşünüyorlar. Aslında anlaşmazlıkların çoğu yanlış anlamadan ve niyet okumadan kaynaklanıyor. Siz dürüstçe yaklaşın onlara.
herzaman öğrenmeye açığım dinlerim tek sikintim yapabiliyorum diye istedikleri her isi bana yikmaya çalışmaları üzerimde acayip baski hissediyorum ve buda hata yaptırıyor ister istemez karışıyor bazi şeyler sonrada hesap sorma tiriplerine giriyorlar bn zaten kendime kızıyorum neden hata yaptim diye bnm kendime yaptigimi kimse bana yapamıyor birde tek basimayim izne ciksam kafa dağıtım desem bn yokken isimi yapan yok is yigilicak çalışsam dert calismasam ayri dert kimseye yetemiyorum kimseyi tatmin mutlu memnun göremiyorum bunada üzülüyorum cok emek veriyorum çünkü

masa tenisine gidiyorum cumartesi bir saat diğer günler is zaten haftasonu evde uyumak istiyorum sadece sosyal hayattan arkadaşlarımdan da uzaklaştim iyice kendi icime döndüm insan sevmiyorum artık sanırım:(
Hayatınızı doldurun. Meşgaleler sizi yatıştırır.masa

herzaman öğrenmeye açığım dinlerim tek sikintim yapabiliyorum diye istedikleri her isi bana yikmaya çalışmaları üzerimde acayip baski hissediyorum ve buda hata yaptırıyor ister istemez karışıyor bazi şeyler sonrada hesap sorma tiriplerine giriyorlar bn zaten kendime kızıyorum neden hata yaptim diye bnm kendime yaptigimi kimse bana yapamıyor birde tek basimayim izne ciksam kafa dağıtım desem bn yokken isimi yapan yok is yigilicak çalışsam dert calismasam ayri dert kimseye yetemiyorum kimseyi tatmin mutlu memnun göremiyorum bunada üzülüyorum cok emek veriyorum çünkü
O zaman iş takvimi yapacaksınız. İşlerin aciliyetine göre bir sırası olacak. Yetişmeyeceğini düşündüğünüz işleri baştan bildireceksiniz. Ya başkası yapacak ya da hesap sorduklarında "size baştan söyledim" diyeceksiniz. İşinizi güzel yaptığınıza inandığınız sürece kimseyi tatmin etmek zorunda değilsiniz. Biraz kendinize güvenin, cesaretlenin. Azıcık sesiniz çıksın.

Bazi seyler insanin kendinde bitiyor. Ben de aşırı mukemmeliyetçi ve kontrol manyağı bi insandim her şey alimden geçmeliydi yoksa dogru duzgun olmazdi ama aonunda kendimi frenlemeyi görev paylaşımı yapmayi ve yapilan iş mukemmel olmasa göz ardi etmeyi ogrendim yukum hafifledi ruhum rahatladi size en başta yine siz yarfimci olabilirsini,
bnm isimde müdür müdür yard arsiv memuru diğer memurlar patron bn köleyim hepsini mutlu etmem isimi kusursuz yapmam gerekiyor ve yüklemek istedikleri is olunca onuda yüklenmem gerekiyor yoksa isten kaçıyor gözüküyor delisiya calismama ragmen birine sizlansam memur kaldırıp diyor ki ne is yapiyon ki bir kontrol deyip geçiyor yani işim küçümseniyor bilmiyorum cok mutsuzum çok

gidiyorum özel rehabilitasyon merkezinde rahatlamis olarak çıkıyorum topluma girince eski fabrika ayarlarima dönüyorum deliricem resmen:KK43:
Tedavi olarak ne uygulaniyor? Kirmizi oda dizisi gibi konusuyor musunuz sadece?

mukemmellıyetcılık hastalıgı maalesef bende var bazen ıyıkı boyleyım dıyorum bazen keske gamsız olsaydım dıyorum bazen zorluyor zorladıgında da cok zorluyor cunku
ben ıyıkı asker ,mudur, yonetıcı konumunda olmamısım gercekten dunyayı dar edebılırmısım ınsanlara oyle kı katı mukemmellıyetcılık :KK43:

mukemmel olsun dıye basladıgımız ıcın konu ne olursa olsun genel olarak stres ıle baslıyoruz o konuya buda ekstra yoruyor
kendı kendınıze bır sınır koymalısınız mukemmel olsun tamam ama onunda sınırı olsun bazen ozellıkle tamamlamayın eksık bırakın bekletın bır sure bırseylerı bılıyorum cok zor ertelemek falan bızım ıcın ımkansız bırsey ama daha yavas daha uzatarak daha ustunkoru yapın bazı seylerı buna zorlayın
ınsan ılıskılerınde de cok katı kurallarımız oluyor bu yuzden ...bız cok dıkkatlı davranmaya calıstıgımız ıcın karsımızdan aynı ozende dıkkatı bekleyıp goremeyınce siliyoruz keskın tavrımız oluyor buda zamanla yıpratıyor bunuda aşmaya calısmak ve kısılerı daha oldukları gıbı kabul etmeye calısmanız gerek

yattıgınız zaman bıle ya sunu da yapayım oyle yatayım deyıp gerı kalkmayın mesela yatın zorlayın gerekırse telle oynayın boyle boyle frenlemeyı ogrenıyorsunuz

mukemmel yapmak en ıyısını yapmak en hızlı en pratık sekılde een kusursuz olanını yapmak ıcımızde dürtü bunu durdurmak zor o yuzden o enerjıyı dogru yonlendırmek lazım. ben el sanatlarına sardım. epoksiler, akrılık boya ve kırma camlarla tasarım tablolar yapıyorum ona verıyorum enerjımı onları mukemmel yapmaya calısıp hazzımı oyle alıyorum
belkı sızde ıse yarar bende yarıyor

Back
X