boğuluyorum mükemmeliyetçilik öldürecek beni

sadece konuşuyorum ilac istemedim çünkü uyutuyor onlar birde kilo yapıyorlar sıkıntı yani
Sadece konusmakla çözülecek bir sey oldugunu düşünmüyorum. Iyi terapistler telkin odevleri verirler. Dinlemenizi istedikler meditasyonlar olur. Meditasyonla birlikte uygulamanız gereken şeyler vs. vs. Yeni terapist bulmanızı oneriyorum.

mukemmellıyetcılık hastalıgı maalesef bende var bazen ıyıkı boyleyım dıyorum bazen keske gamsız olsaydım dıyorum bazen zorluyor zorladıgında da cok zorluyor cunku
ben ıyıkı asker ,mudur, yonetıcı konumunda olmamısım gercekten dunyayı dar edebılırmısım ınsanlara oyle kı katı mukemmellıyetcılık :KK43:

mukemmel olsun dıye basladıgımız ıcın konu ne olursa olsun genel olarak stres ıle baslıyoruz o konuya buda ekstra yoruyor
kendı kendınıze bır sınır koymalısınız mukemmel olsun tamam ama onunda sınırı olsun bazen ozellıkle tamamlamayın eksık bırakın bekletın bır sure bırseylerı bılıyorum cok zor ertelemek falan bızım ıcın ımkansız bırsey ama daha yavas daha uzatarak daha ustunkoru yapın bazı seylerı buna zorlayın
ınsan ılıskılerınde de cok katı kurallarımız oluyor bu yuzden bız cok dıkkatlı davranmaya calıstıgımız ıcın karsımızdan aynı ozende dıkkatı bekleyıp goremeyınce siliyoruz keskın tavrımız oluyor buda zamanla yıpratıyor bunuda aşmaya calısmak ve kısılerı daha oldukları gıbı kabul etmeye calısmanız gerek

yattıgınız zaman bıle ya sunu da yapayım oyle yatayım deyıp gerı kalkmayın mesela yatın zorlayın gerekırse telle oynayın boyle boyle frenlemeyı ogrenıyorsunuz
valla tellede oynasam birşeylerle de uğraşsam tatilede gitsem bu kafa bnde olduktan sonra zor geliyor mutlu olmak dünkü problemi bugun çözdüm verdim azar yedim diye okonudan çıkamıyorum kafam hala nasıl yaptım sen bunu şebboy diyor gelip kızan olmasa da takarim bn napcam bilmiyorum:)

Ama sizinle defalarca dertleştik. Özellikle iş yerinizle ilgili çok fazla konu açtınız. Size çok takıyorsunuz dedik.

Değişen bir şey yok bakın aylardır. Demek ki buradan yardım alarak çözebileceğiniz bir şey değil. Profesyonel destek mi alsanız? Çünkü hayatınızı kendi elinizle zorlaştırıyorsunuz 😕
konu sadece is değil malesef ozel hayatımda da böyleyim sikinti orda herşey üstüme üstüme geliyor artık

valla tellede oynasam birşeylerle de uğraşsam tatilede gitsem bu kafa bnde olduktan sonra zor geliyor mutlu olmak dünkü problemi bugun çözdüm verdim azar yedim diye okonudan çıkamıyorum kafam hala nasıl yaptım sen bunu şebboy diyor gelip kızan olmasa da takarim bn napcam bilmiyorum:)
sızı cok ıyı anlıyorum
oyalanacak bırseylere ıhtıyacınız var kendınızı bır an bıle bos durdurmamalısınız aklınızda 40 seyı aynı anda dusunecek potansıyel ve enerjınız var o enerjıyı baska yone cevırın

mukemmel yapmak en ıyısını yapmak en hızlı en pratık sekılde een kusursuz olanını yapmak ıcımızde dürtü bunu durdurmak zor o yuzden o enerjıyı dogru yonlendırmek lazım. ben el sanatlarına sardım. epoksiler, akrılık boya ve kırma camlarla tasarım tablolar yapıyorum ona verıyorum enerjımı onları mukemmel yapmaya calısıp hazzımı oyle alıyorum
belkı sızde ıse yarar bende yarıyor

sızı cok ıyı anlıyorum
oyalanacak bırseylere ıhtıyacınız var kendınızı bır an bıle bos durdurmamalısınız aklınızda 40 seyı aynı anda dusunecek potansıyel ve enerjınız var o enerjıyı baska yone cevırın

mukemmel yapmak en ıyısını yapmak en hızlı en pratık sekılde een kusursuz olanını yapmak ıcımızde dürtü bunu durdurmak zor o yuzden o enerjıyı dogru yonlendırmek lazım. ben el sanatlarına sardım. epoksiler, akrılık boya ve kırma camlarla tasarım tablolar yapıyorum ona verıyorum enerjımı onları mukemmel yapmaya calısıp hazzımı oyle alıyorum
belkı sızde ıse yarar bende yarıyor
bn masa tenisine gidiyorum bir aydir öğrenmeye çalışıyorum bazen raketi sinirden masaya vuruyorum neden ögrenemiyorum diye🤣🤣haftasonu genelde hep uyurum aksama kadar tenis dışında canim kimseyle bulusmak istemiyor çünkü istede arkadaş yok zaten öyle yani:)

nefes alamıyorum istiyorum ki herşey yolunda gitsin hatalarim olmasin insanlar la yüz göz olmayayim yada mahcup ama kusursuz olmaya çalıştıkça çırpındıkça daha batıyorum ve çok takintiliyim bu huyumdan nasil vazgeçeceğim bilmiyorum tükeniyorum rahat olamıyorum gamsız olamıyorum önemsedigim her konuda yardim edin kızlar biraz dertleşelim mi
Mukemmelliuetciligin temeli sizin de şöylesiginiz gibi başkaları . Başkalarını memnun etme çabası. Oysa insanın mükemmele uzak bir varlıktır. Okuduğum kitaplarda mukemmeliyetciligi anlatan kısımları o duygunun kaynağını görmenizi sağlıyor. Gürkan sekmen el yapımı ruhlar adlı kitabını ve doğan Cüceloğlu gerçek özgürlük , var mısın adlı kitaplarını okumanızı öneririm

bn masa tenisine gidiyorum bir aydir öğrenmeye çalışıyorum bazen raketi sinirden masaya vuruyorum neden ögrenemiyorum diye🤣🤣haftasonu genelde hep uyurum aksama kadar tenis dışında canim kimseyle bulusmak istemiyor çünkü istede arkadaş yok zaten öyle yani:)
eger sarmadıysa ogrenemedıysenız ıstedıgınız gıbı olmuyorsa baska seye yonelın sızı strese sokacak takıntı yapmanıza neden olacak kadar beklemeyın
kendınızı telkın edeceksınız boyle erkenden hıg dıye ölürüz stresden yoksa :(

Mukemmelliuetciligin temeli sizin de şöylesiginiz gibi başkaları . Başkalarını memnun etme çabası. Oysa insanın mükemmele uzak bir varlıktır. Okuduğum kitaplarda mukemmeliyetciligi anlatan kısımları o duygunun kaynağını görmenizi sağlıyor. Gürkan sekmen el yapımı ruhlar adlı kitabını ve doğan Cüceloğlu gerçek özgürlük , var mısın adlı kitaplarını okumanızı öneririm
aynen oyle aslında baskalarını memnun etme cabası dogru

bnm isimde müdür müdür yard arsiv memuru diğer memurlar patron bn köleyim hepsini mutlu etmem isimi kusursuz yapmam gerekiyor ve yüklemek istedikleri is olunca onuda yüklenmem gerekiyor yoksa isten kaçıyor gözüküyor delisiya calismama ragmen birine sizlansam memur kaldırıp diyor ki ne is yapiyon ki bir kontrol deyip geçiyor yani işim küçümseniyor bilmiyorum cok mutsuzum çok
Takinti, panik atak kaygi bozukluguna da yol açiyor bu hallerimiz ben artik kendimi dizginlemeyi ogrendim bi isletmemiz var ve elemanlarim bile o kadar farkindalar ki benim halimin bisey eksik olsa yapamayacagimi dusunsem sen bi sekilde yaparsin abla imkansiz zaman alir sadece diye takilirlardi bana ama kendime yuklendigimi anlayinca biraktim bensiz de yapilabilir, eksikte yapilabilir bugun olmasa da olur moduna girdim. Yoksa insan parça parça tukeniyor

En sevmediğim şeyi yapacağım şu an
Psikolog/psikiyatrist değilim ama sizin sorununuz bence mükemmeliyetçilik değil tam olarak
Sizin sorununuz kendinizde asla hata bulmamanız
Size göre tüm sorunlarınız dış kaynaklardan sebep
Ki bu mümkün olan bir şey değil insanın olduğu yerde
Bunu savunma mekanizması olarak mı başka sebepten mi yapıyorsunuz bilmiyorum
Onu uzmanları bulur artık
Ama hiç özeleştiri yapmadığınız için tüm sorunlarınız olduğu gibi devam ediyor

Gerçek anlamda yardım almadığınız sürece de devam edecek her şey

öyle haklisiniz ama en ufak bir sorun bnm günduzlerimi gecelerimi mahvediyor istiyorum ki bn kusursuz olayım hic kimse gelip kaşının üstünde gözün var demesin herkes işine baksın istiyorum birde yeni yeni dertler açmaya calisanlar var onlar uzak olsun istiyorum sanirim bn artik insan istemiyorum sevmiyorum
bende ayni durumdayım bende sevmiyorum insanları ama şöyle düşünün bu hayata bir kere geliyorsunuz baska insanlarin ne deyip ne dusundukleri onemli olmamalı.Onlar kim ki sizin hayatinizda ne kadar değere ve yere sahip.Insanlar hic bir seyle memnun olmazlar istediğiniz kadar mükemmel olun bu sefer mukemmel olduğunuz icin sizi kıskanip ona göre davranacaklar.Iş hayatinda mecbur sosyalesme söz konusu bunun onune tabi ki gecemezsiniz takmamaya çalışmalısınız.Insanları degistiremezsiniz ama kendinizi degistirebilirsiniz dusuncelerinize farkli yön verin kendi psikolojik sağlığınız icin kendiniz icin dunyaya bir kere geliyoruz kendinize iyi davranin

En sevmediğim şeyi yapacağım şu an
Psikolog/psikiyatrist değilim ama sizin sorununuz bence mükemmeliyetçilik değil tam olarak
Sizin sorununuz kendinizde asla hata bulmamanız
Size göre tüm sorunlarınız dış kaynaklardan sebep
Ki bu mümkün olan bir şey değil insanın olduğu yerde
Bunu savunma mekanizması olarak mı başka sebepten mi yapıyorsunuz bilmiyorum
Onu uzmanları bulur artık
Ama hiç özeleştiri yapmadığınız için tüm sorunlarınız olduğu gibi devam ediyor

Gerçek anlamda yardım almadığınız sürece de devam edecek her şey
valla bn sürekli kendini eleştiren sorgulayan kizan biriyim hic dev aynasından bakamiyorum kendime insanlar bana bir etse bn kendime bin eziyet ediyorum sorun tamda bu bnce bnde öyleyim diyemiyorum

nefes alamıyorum istiyorum ki herşey yolunda gitsin hatalarim olmasin insanlar la yüz göz olmayayim yada mahcup ama kusursuz olmaya çalıştıkça çırpındıkça daha batıyorum ve çok takintiliyim bu huyumdan nasil vazgeçeceğim bilmiyorum tükeniyorum rahat olamıyorum gamsız olamıyorum önemsedigim her konuda yardim edin kızlar biraz dertleşelim mi
Aaaaa bu şey değil mi Ben 🤦🏻‍♀️

Hiçbirşey kontrolüm dışına çıkmasın, herşey olması gerektiği gibi olsun çünkü hiçbirşeyle ben mücadele edemem o gücüm yok. Herşeyi kusursuz yapmalıyım ki insanlarla münakaşa etmeyeyim. Karar almaktan uzak durayım çünkü sonuçları bana dönecek yanlış bir kararsa naparım ben. Hayatı öylece akışına bırakıp yaşayamıyorum ve gerçekten bende tükendimm 😪 Terapiye başladım daha 1 seans oldu bakalım 🤷🏻‍♀️

valla bn sürekli kendini eleştiren sorgulayan kizan biriyim hic dev aynasından bakamiyorum kendime insanlar bana bir etse bn kendime bin eziyet ediyorum sorun tamda bu bnce bnde öyleyim diyemiyorum
Burada açtığınız hiçbir konuda kendinizi eleştirdiğinizi görmedim ben henüz
Aksine size eleştiri yapanları genelde bir hatanız olmadığına ikna ediyorsunuz
Mesela benim mesajıma da yaptığınız gibi şu an

Ben özeleştiri yapmıyorsunuz sorun o diyorum
Siz hayır hep yaparım sorun o değil diyorsunuz
Eleştiriye kapalısınız yani

Kendinizi yipratmayin en kısa zamanda bir uzman doktora gidin. Bende de aynı durum var deneyip kendiniz aşamiyorsaniz destek almakta fayda var. Konuşanların çoğu ya hiç ise yaramıyor ya da kısa bir süreliğine etki ediyor sonra tekrar eski haline dönüyorsun.

Burada açtığınız hiçbir konuda kendinizi eleştirdiğinizi görmedim ben henüz
Aksine size eleştiri yapanları genelde bir hatanız olmadığına ikna ediyorsunuz
Mesela benim mesajıma da yaptığınız gibi şu an

Ben özeleştiri yapmıyorsunuz sorun o diyorum
Siz hayır hep yaparım sorun o değil diyorsunuz
Eleştiriye kapalısınız yani
bn öz eleştirimi kendi kendime yaparım hatam varsa yada eksigim düzeltmeye çalışırim insanlara yansitmam yansitirsam daha çok üstüme geliniyor çünkü diyor ki hatasi olunca takinti yapıyor kafasina takıyor diye daha çok baski görüyorum malesef

Back
X