Merisu eşin devlet memuru olduğu için sana yapmayı söylediği şeyler için gözü kara olması lazım.mesleğini tehlikeye atmayı göze allmaz sanırım.Söylediklerini nasıl ıspatlarsın bilmiyorum canım.
Tayin dönemine kadar önünde en az 8 ay var...eğer o döneme kadar sessizce bekleyip teyin istemeyi düşünüyorsan,planlı bir şekilde düşünerek hareket et.kredi konusunu ,tehdit konusu gerekirse bir avukata sor.en iyi cevabı onlar verir.
insan ilişkilerinde bu evlilik,arkadaşlık adı her ne olursa olsun verilen tavizler her zaman diğer tavizleri doğurur.sen verdikçe karşıdaki ister.VE Bir süre sonra yaptığın iyilikler görev halini almaya başlar..
Öncelikle işe maaş kartını eline almakla başla..bazı konularda rest çekmen gerekebilir..ama bu şekilde davranırken eşinin olumsuz her tavrndan kendini koru..
biz kadınlar genelde huyumuz karşımızdaki eşimizimin bizi düşünmesini bekleriz ve kendimizi kahrederiz.gerektiği yerde tavrımızı koyup ,kararlılığımız göstermemiz gerekli..
Madddi anlamda bende çok tavizler verdim.20 yıldır çalşıyorum,14 senelik evliyim..çok yakın zamana kadar bende evlilikte para ayrılmaz,evin herşeyi ortaktır düşüncesindeydim...bizde öğretmeniz ve ayrıca özel iş yerimiz var.bizde nerdeyse tüm para oraya akıyor.ev ödemelerinin çoğunu ben yapıyorum..maaşımdan.
maaşımın çoğu buraya gidiyor.onun maaşıda işyerine gidiyor.evlilikte ayrı gayrı olmaz düşüncesi ile sorun çıkarmadım.ama artık eşime restimi çektim.son 1-2 aydır maaşımım kalaanını vermiyorum..para lazım olduğunda tavrımı koyuyorum ..geçen 1000 lira lazım dedi.ondanda restimi çektim..harcadğa karıştırmam en başından beri.
senden yapmak istediklerin konusunda açılmadan istediğin gibi harca.bir kızar ,söylenir,hiç duymayacaksın,alınganlık etmeyeceksin.baktıki kararlısın kabullemek düşer ona.eşit maaş alıyorsunuz müdahale etme hakkın yok..