Bol bebiş topiği

Kızlar nasılsınız.
Aişem benim bebişim arad pıtpıt yapıyor ne zamana kadar netleşecek hareketleri.
Konuşurken karşılık veriyor meleğimmm pıtpıt :46:
Yerimm onu ben. Maşaallah...
B:46:de bugün lcw çok tatlı 4 tane badi aldım bebişime..
Kız derse gider değişirimmm gerçi bi takım orta renk yeşil mavi.
Her neyse fotosunu eklerim inş.
Eşimle aram bozuk ona en büyük cezayı vermem lazım bana fikir verin..
ayıptır demesi param yok alışverişe gideceğim iki kuruş :46:verene kadar deli etti.
Nakit yoktu kartı verdi verirkende tembihliyor çok harcama.
Sanki huyumu bilmiyor.
İşin kötü tarafı ne biliyormusunuz benim paramı bana vermemesiiiii.
Annemden kalan evin kirası ayda 450 tl.
Ben o paradan hususi şahsıma asla harcama yapmam.
Hep ev için harcarım ki parayı eşimin hesabına yatırıyor kiracı.
Ben akılsızım acilen kendime banka hesabı açacağım.
Böyle olmuyor.
Haksızmıyım allah aşkına bişey diyin bana.
Ne bu benim çekyiğim yaaaaaaa.
Evlendiğimden beri cebim hep boşşşş yeter artıkkk :43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

Güle güle giysin kuzun cicilerini.
Para mevzuuna gelince ortak hesap açabilirsiniz.Benim eşimin hesabı var.Aynı hesabın kredi kartı onda durur,nakit kartı bende.Nakte ihtiyacım olduğunda çekeyim diye.Maaşlarımızı hep oraya yatırırız.Alacaklarımızda hep ordan gider.Benim ayrıca kredi kartım var ama kullanmıyorum.Hatta sıfırlayamıyorum hesabı diye kırdım kartı.Taksitleri 30tlye düşünce yeniden çıkardım aynı kartı:27: İnternet alışverişlerinde kullanıyorum sadece.Sizde böyle yapabilirsiniz.Aynı hesabın 2.kartını çıkartın.Sende rahat et,eşin de.Bi yaştan sonra harçlık almak zor gelir insana.Çalışsa da çalışmasa da.İkinizde geçiminiz,gelecek olan kuzularınız ve geleceğiniz için biriktirmek istiyorsunuz.Amaçlar ortak yani.Kırmaya,kırılmaya değmez ufak tefek harcamalar için.Allah huzurumuzu bozmasın para için falan:16::16::16::16::16::16::16::16:

Şimdide aramış özür diliyorrr yok ben yanlış anlamışımmm :47:
Niye türkçe anlamıyormuyum kiii yanlış anlayayım :31::19:

:20::20::20::20: Kızıcam ama bak sana.Özür dilemiş işte.Oturup makul bi dille,sakince konuşun bu konuyu.Ortak bi çözüm bulun.Bilsinki yersiz harcamalarla evinizi zor durumda bırakmazsın.Ama harçlık almak da artık liselilerde yok dersin.İki yetişkin insan halledersiniz böyle sorunlarınızı eminim ben.:29::29::29::29::29::29:

Güle güle giysin kuzun cicilerini.
Para mevzuuna gelince ortak hesap açabilirsiniz.Benim eşimin hesabı var.Aynı hesabın kredi kartı onda durur,nakit kartı bende.Nakte ihtiyacım olduğunda çekeyim diye.Maaşlarımızı hep oraya yatırırız.Alacaklarımızda hep ordan gider.Benim ayrıca kredi kartım var ama kullanmıyorum.Hatta sıfırlayamıyorum hesabı diye kırdım kartı.Taksitleri 30tlye düşünce yeniden çıkardım aynı kartı:27: İnternet alışverişlerinde kullanıyorum sadece.Sizde böyle yapabilirsiniz.Aynı hesabın 2.kartını çıkartın.Sende rahat et,eşin de.Bi yaştan sonra harçlık almak zor gelir insana.Çalışsa da çalışmasa da.İkinizde geçiminiz,gelecek olan kuzularınız ve geleceğiniz için biriktirmek istiyorsunuz.Amaçlar ortak yani.Kırmaya,kırılmaya değmez ufak tefek harcamalar için.Allah huzurumuzu bozmasın para için falan:16::16::16::16::16::16::16::16:

Aişem dediğin mantıklı.
Bi danışayım kendisine :4:
Ama ortak kart olursa harcanır gider.
Bizim doğum için biriki yapmamız gerek.
Evde birikmiyor karttanda harcama oluyor diye birikmiyor :24::24:
Amannn yaaauv sıkıldım bu mevzudan.:23:
Teşekkürler canım sende olmasannn :54::54::54:

Aişem dediğin mantıklı.
Bi danışayım kendisine :4:
Ama ortak kart olursa harcanır gider.
Bizim doğum için biriki yapmamız gerek.
Evde birikmiyor karttanda harcama oluyor diye birikmiyor :24::24:
Amannn yaaauv sıkıldım bu mevzudan.:23:
Teşekkürler canım sende olmasannn :54::54::54:

Benim gibi karta dayanamıyorsunuz demekki sizde:37:
O zaman şöyle yapın.İkinizinde belli bi limiti olsun.100-200 tl gibi.Her maaştan alın hakkınızı,isteyen harcasın isteyen biriktirsin:34: Ev masraflarınız ve bebek masraflarınız zaten ortak kararla alınır.Diğer para da kendinize kalır:34:

:20::20::20::20: Kızıcam ama bak sana.Özür dilemiş işte.Oturup makul bi dille,sakince konuşun bu konuyu.Ortak bi çözüm bulun.Bilsinki yersiz harcamalarla evinizi zor durumda bırakmazsın.Ama harçlık almak da artık liselilerde yok dersin.İki yetişkin insan halledersiniz böyle sorunlarınızı eminim ben.:29::29::29::29::29::29:

Bende ona sinir oluyorum işte 10 yıldır tanıyor beni daha anlayamadımı yersiz harcamalarla onu zor duruma sokmayacağımı :14::14::14:
Bu dediğini kaçkez söyledim.
İnanırmısın bazen dışarıda ihtiyacım olduğunda bi bakıyordumki amannnn para yokkk.
İlk başlarda vermeyi unutuyordu :14:
Çok çektim Aişe çok.
Neler demedim ki ama adam aynı adammm :14:

Benim gibi karta dayanamıyorsunuz demekki sizde:37:
O zaman şöyle yapın.İkinizinde belli bi limiti olsun.100-200 tl gibi.Her maaştan alın hakkınızı,isteyen harcasın isteyen biriktirsin:34: Ev masraflarınız ve bebek masraflarınız zaten ortak kararla alınır.Diğer para da kendinize kalır:34:

O dayanamıyor benim öyle bi hakkım olmadıki harcayayım.
En iyisi ben kendime bihesap açayım ve orda biriksin.
Zaten evin ihtiyaçlarını karşılıyor...

3 su bardağı acılı şalgam içtimmm ama hala içesim var şişeyi dikip içsem içerim yani o dereceeee :52::52::52::52::52:
Ben acılar kadını oldummmm :52::52::52::52::52:

Bende ona sinir oluyorum işte 10 yıldır tanıyor beni daha anlayamadımı yersiz harcamalarla onu zor duruma sokmayacağımı :14::14::14:
Bu dediğini kaçkez söyledim.
İnanırmısın bazen dışarıda ihtiyacım olduğunda bi bakıyordumki amannnn para yokkk.
İlk başlarda vermeyi unutuyordu :14:
Çok çektim Aişe çok.
Neler demedim ki ama adam aynı adammm :14:

Erkekler biraz geç anlar bilmezmisin:19: 40 kere de söylesen yine bildiğini okur.Hep alttan alan kadın olur bu yüzden.
Bi arkadaşımda para biriktiremediği için kredi kartından hesap açtırdı.Yani her ay banka yaptığı harcamadan 300tl fazla yansıtıyor ekstreye.Her ay 300tl hesabında birikiyor.Kız da ekstre öderken para biriktiriyor.Zaten kart ödeniyor diyor.Ayrıca para tutamıyorum elimde diyor.Birde kartının limiti 10.000.Karta sınır koydurmuş.400'den fazlasını çekmiyor istese de.Her ay en fazla 700tl para yatırıyor ekstreye.Kalan maaş kendine kalıyor.Güzel fikir bu da.Duyunca hoşuma gitmişti benim.Aslında bize para harcatan şey kredi kartı.Elimizde para olsa ona göre dizginleriz kendimizi.Bi an önce kartlardan kurtulmak lazım.Biz öyle yaptık eşimle.3 onda 2 bende vardı.Düğün taksitleri bitince hepsini kapattırdık.Hatta harcamayalım diye önce kartları kırdık,sonra gelen ekstreleri,taksitleri bitirdik tek tek.Çok iyi oldu.Şimdi 2 kartımız var.Birini kullanıyoruz,benimkini de büyük eşyalar için falan.Hem borç olmuyor gelecek aya,hem hesabımız belli oluyor.Bu zamanda ev geçimi,biriktirmesi çok zor.Allah harama gitmeyi nasip etmesin.:16::16::16::16::16::16::16::16:

Ssk-bağkur-emeklisandığı birleştiği için fark yok İncicim.
Doğumdan önce 8,doğumdan sonra 8 hafta hakkın var.Bunu 12+12 yapmak üzereler.Eğer sıkıntın yoksa son 3 haftaya kadar çalışabilirsin.Bunun tek şartı 32.haftadan sonra doktorunun çalışabilir raporu vermesi.Son 3 hafta mecbursun ayrılmaya.Tabi işyeri sana ait olduğu için sorun olmaz çalışırsanda.Doğumöncesi çalıştığın haftaları doğum sonrasına aktarabilirsin.Yani 3 haftayı doğumdan önce kullandıysan doğumdan sonra 8+5 hafta hakkın oluyor.Her durumda toplam 16 haftalık paranı devletten alabilirsin.İnşallah o zamana kadar 6 aya çıkarırlar da bizde daha fazla yararlanırız bu durumdan.Sonra da işten çıkarılırsan "işsizlik maaşı" alabiliyorsun.Raporlu olduğunda 3/1 kesinti yaparlar.1000 maaş alıyorsan 666 alacaksın.

İşsizlik maaşı için ise şart şu:Eğer işten çıkarıldığınız tarih içinde 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz. Alacağınız ücret ise son 120 günün brüt ücretinin yüzde 40′ı kadar işsizlik maaşı almaya hak kazanıyorsunuz.600(20 ay)-900(30 ay)-1080(36 ay) gün kesintisiz olmak zorunda.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler ayşecim. Sağolasın. Vakit ayırıp beni aydınlattın :16: İnşallah dediğin gibi 12 + 12 hafta olur. Daha çok yararlanırız.

3 su bardağı acılı şalgam içtimmm ama hala içesim var şişeyi dikip içsem içerim yani o dereceeee :52::52::52::52::52:

Amaaaan dikkat et sıçramasın eline,yüzüne.Bebekte leke olur Allah korusun:53::53::53::53::53::53::53:
Acıların kadını hahahhahahaha:9::9::9::9::9::9: Güzelmiş.Kendimi şaraba vurdum derler ya sende şalgama vurmuşsun.Renk ortak ne de olsa :7::7::7::7::7::7::7::7::7:
Bende vişne suyuna sarmıştım bi ara(taa bekarken ama).Gören vişnekolik oldun sen diyordu:27::27::27::27::27::27:
Helal olsun bitanem.Dertleşiyoruz burada.Bende ağlıyorum size günlerce sıkıntılarımı anlatıp.İnşallah çözülür bi an önce sıkıntılarınız.Hepimizinkiler daha doğrusu.

kızlar selam...
bir süredir gelemedim.kusura bakmayın.

bugün dr kontrolümüz vardı.
bebişimin sarılıgı 19.8 çıktı :5:
dr hemen yatış verdi.
şu an fototerapi de.
gece kalıcak hastanede.
sütümü sağıp götürüyorum.
dua edin ne olur yarın saat 13-14 e kadar düşmüş olsun da kuzumu alayı kollarıa yine :43:
çok üzgünüm.
az önce gittim gördüm.gözleri bantlı yatıyor öylece Yusuf um :43:

Dua edin olurmu?

hepinizi çok öpüyorum.gidip uzanayım azıcık.başım fena agrıyor.
akşam saat 20 de tekrar ölçüm yapılıcak.
saat 21 gibi gidicez,hem süt bırakıcam hemde sonuca bakıcaz.
günde 2 defa görme hakkım varmış.

buna da şükür.Rabbim dermansız dert vermesin :31:

Acılı şalgama bayılırım iç bol bol yarasın canım :16:
Erkekler biraz geç anlar bilmezmisin:19: 40 kere de söylesen yine bildiğini okur.Hep alttan alan kadın olur bu yüzden.
Bi arkadaşımda para biriktiremediği için kredi kartından hesap açtırdı.Yani her ay banka yaptığı harcamadan 300tl fazla yansıtıyor ekstreye.Her ay 300tl hesabında birikiyor.Kız da ekstre öderken para biriktiriyor.Zaten kart ödeniyor diyor.Ayrıca para tutamıyorum elimde diyor.Birde kartının limiti 10.000.Karta sınır koydurmuş.400'den fazlasını çekmiyor istese de.Her ay en fazla 700tl para yatırıyor ekstreye.Kalan maaş kendine kalıyor.Güzel fikir bu da.Duyunca hoşuma gitmişti benim.Aslında bize para harcatan şey kredi kartı.Elimizde para olsa ona göre dizginleriz kendimizi.Bi an önce kartlardan kurtulmak lazım.Biz öyle yaptık eşimle.3 onda 2 bende vardı.Düğün taksitleri bitince hepsini kapattırdık.Hatta harcamayalım diye önce kartları kırdık,sonra gelen ekstreleri,taksitleri bitirdik tek tek.Çok iyi oldu.Şimdi 2 kartımız var.Birini kullanıyoruz,benimkini de büyük eşyalar için falan.Hem borç olmuyor gelecek aya,hem hesabımız belli oluyor.Bu zamanda ev geçimi,biriktirmesi çok zor.Allah harama gitmeyi nasip etmesin.:16::16::16::16::16::16::16::16:

Ay kızlar ev geçimi çok zor. Uzaktan herşey güllük gülistanlık geliyor millete bizim hayatımız. ama hiçte öyle değil.:33:

Lojmandasınız diyorlar. Maaşın yarısını yeseniz yarısını biriktiirirsiniz diyorlar. Ama borçlar bitmiyor :31::31:

Bende geçen ay 2 tane bilezik aldırttım eşime. Çokta iyi oldu.:32: Yoksa gidicek o para.

Altın bozulmaz en azından nakit puff diye uçuyor.

Bizdede durumlar aynı. Eşim biraz fazla harcar ama ben çok zor bişi beğenip alırım :52:

Kadındır evi yöneten anlamıyor pek fazla erkekler:ssz:

Anammm bizim Yusuf paşamız hastalanmış mı?

Rabbim şifasını verecektir Tubişim. Alıcaksın elbette kollarına.

Kuzum benim maviş gözlü sıpamız annesini çok fazla üzmeden iyileşecek.

Dua edicem sana canım.

kızlar selam...

dr hemen yatış verdi.
şu an fototerapi de.
gece kalıcak hastanede.
dua edin ne olur yarın saat 13-14 e kadar düşmüş olsun da kuzumu alayı kollarıa yine :43:
çok üzgünüm.

Dua edin olurmu?

:53::53::53::53::53::53::53::53::53:
Tubiloshuuuum Allah şifa versin Yusuf'umuza :53::53::53::53::53::53::53:
Dua edeceğim onun için.Hemencecik atsın pis hastalığı vücudundan.Fazla uzak kalmasın anasından kuzucuk:25::25::25::25::25::25::25::25::25::25::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

Kizlar hepinize merhaba... Topic almis basni gitmis.. Bn araniza girmek icin gec kalmisim.. Ama deneyimlerinize ihtiyacm var... Ben 6+4 gunluk hamileyim.. Test yaptrdm tsh yuksek cikti.. Onun icin doktor euthyrox verdi ayrica b12 mde baya dusuk cikti onun icinde folic plus kullaniodum onu kesti igne verdi... Bebegimin kalp atislari vs icin nasipse sali gunu gidicem.. Birde bebegim gec dollenme olmus.. Geriden gelio.. Benim endisem bebisimin kalp atisini duyamamak.. Gebeligim nasl gidiyor die sorcak olursanz gayet ii gidio gibi ama kalbim hergun agzmda.. Gunler gecmio bana:((( bnm gbi bi durum yasayip bebegi saglkli olan varmi ??? Cok korkuyorum..... Yardmlarnzi sabrszlkla bekliorum :(( rabbim isteyen herkese saglkli evlatlar nasip etsin..!!

Evet canım aynen çok zor...
allah yardımcımız olsun...
Amaaaan dikkat et sıçramasın eline,yüzüne.Bebekte leke olur Allah korusun:53::53::53::53::53::53::53:
Acıların kadını hahahhahahaha:9::9::9::9::9::9: Güzelmiş.Kendimi şaraba vurdum derler ya sende şalgama vurmuşsun.Renk ortak ne de olsa :7::7::7::7::7::7::7::7::7:
Bende vişne suyuna sarmıştım bi ara(taa bekarken ama).Gören vişnekolik oldun sen diyordu:27::27::27::27::27::27:
Helal olsun bitanem.Dertleşiyoruz burada.Bende ağlıyorum size günlerce sıkıntılarımı anlatıp.İnşallah çözülür bi an önce sıkıntılarınız.Hepimizinkiler daha doğrusu.
:34:
Canım yaaa allahtan hiçbiryerime değmedi dökülmadi ama doğrumuki bu dediğin.
Bebişte izi nasıl oluyorki anlayamadımmm :53::53::53:
kızlar selam...

dr hemen yatış verdi.
şu an fototerapi de.
gece kalıcak hastanede.
çok üzgünüm.

Dua edin olurmu?

Allah şifa versin canım dualarımızdasın...
Acılı şalgama bayılırım iç bol bol yarasın canım :16:

Ay kızlar ev geçimi çok zor. Uzaktan herşey güllük gülistanlık geliyor millete bizim hayatımız. ama hiçte öyle değil.:33:

Lojmandasınız diyorlar. Maaşın yarısını yeseniz yarısını biriktiirirsiniz diyorlar. Ama borçlar bitmiyor :31::31:

Bende geçen ay 2 tane bilezik aldırttım eşime. Çokta iyi oldu.:32: Yoksa gidicek o para.

Altın bozulmaz en azından nakit puff diye uçuyor.

Bizdede durumlar aynı. Eşim biraz fazla harcar ama ben çok zor bişi beğenip alırım :52:

Kadındır evi yöneten anlamıyor pek fazla erkekler:ssz:
Yaaa ne demezsin davulun sesi uzaktan çook hoşş gelir :33::33::33:
Bak sen kendi keseni bilirsin ama şükrüde unutmazsın.
çevremde öyle çoook durumu manyak iyi olanlar var şükür yok benim zavallı anamdan kalan ev için bize şanlışınız eviniz var bu yaşta diyorlar hemde eşimin yengesi bunu diyennn...
Nerdeyse benimde anam ölsede ev kalse diyecekkk :35::35::35::35::35:
deli oluorum aynı...
Allah halimize acısın :16:

Evet canım aynen çok zor...
allah yardımcımız olsun...

:34:
Canım yaaa allahtan hiçbiryerime değmedi dökülmadi ama doğrumuki bu dediğin.
Bebişte izi nasıl oluyorki anlayamadımmm :53::53::53:

Allah şifa versin canım dualarımızdasın...

Yaaa ne demezsin davulun sesi uzaktan çook hoşş gelir :33::33::33:
Bak sen kendi keseni bilirsin ama şükrüde unutmazsın.
çevremde öyle çoook durumu manyak iyi olanlar var şükür yok benim zavallı anamdan kalan ev için bize şanlışınız eviniz var bu yaşta diyorlar hemde eşimin yengesi bunu diyennn...
Nerdeyse benimde anam ölsede ev kalse diyecekkk :35::35::35::35::35:
deli oluorum aynı...
Allah halimize acısın :16:
Şükürler olsun bu günümüze. Ben hep diyorum ki Rabbim beni kimselere muhtaç etme. Kimseninde 1 kase çorbasınada muhtaç etme. (Bunu da en çok hamileliğimde söylüyorum. ) Beni bu gurbet ellerde kimselerede muhtaç etmedi. Her işimi kendim yaptım. Yemeklerimi, temizliğimi.:16:

Bizlerde kendi yağında kavrulan insanlarız.Başımıza çok işler geldi bu 2 yıl içinde. Kimseler bilmez. Paralarımızı çaldılar sıfırlara indik. küllerimizden yeniden dogduk. ama içimdeki acıyı atamıyorum. Namazlarımı tam olmasada kılmaya çalışıyorum ve ardından bizim helal paramızı yiyenleri Allah a havale ediyorum. Anlamıyorum haram parayı nasıl yiyorlar :14: Beddua etmek günah ama ben bu durumda mazlum oluyorum. Yüreğim kabarıyor. Allah ım sen yardım et.
Kuzum sen bebişini hissediyormusun?
Ne zaman gideceksin doktora merak edyorum cinsiyetini :emir_bebek:

10 gün sonra gidicem canım. Birde aşı olacakmışım. Kanımıda ölçecekmiş ebe.

Bende çok merak ediyorum.:16:

Ay rüyamda sarı bir erkek bebek gördüm . Gerçi kız, erkek bi sürü rüya görüyorum. Biinçaltıma yerleşmiş:16::16:

Hareketlerini hissetmiyorum canım. Zayıf bir insanım bende.

Annelerinin kuzuları bi gelselerde kokularını içimize çekip tüm dertlerimizi unutsak:16:

Back
X