Bölüm farkı

FTR nin tıptan aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum. ha maaş aralıkları çoksa evlilikte sorun olabiliyo. ama büyük bişey değilse annen desin istediğini

Herkes işletmeye saydırmış, kusura bakmayın ama bu kadar vizyonsuzluk olur. Bugün Boğaziçi, Koç vb işletme-iktisat için derece yapmanız gerekiyor. Neden çünkü hem özel sektörde yükselme imkanı hem devlette müfettişlik-hakimlik ve hatta dış işleri imkanı. Bir müfettiş nereden baksan 6 ile işe başlar, ben tıp okuyacağım da uzmanlığını kazanacağım da sonra zorunlu hizmet yapacağım da 35'ten sonra idrar kokulu bir hastanede çalışıp 7 kazansam ne kazanmasam ne?

Mühendisler bile işletme masterı yaparken bankaların iyi noktalarına kapağı atmaya çalışırken ayyyy işletme demek sadece vizyonsuzlukla açıklanabilir.

Ben okumuş seri katil bile gorduysem bu memlekette artık okumanın, hangi bölümden mezun olması gibi durumlar artık umrumda değil... Elbette mesleği önemli bir insanın ama yanında da AHLAK,TERBİYE,SAYGİ VE ÇALIŞKANLIK olmadığı surece sadece okumuş diye bir insanla evlenilmemeli... Bu gibi düşünceleri cok saçma hala çıkamadık su tarz dusuncelerden !!!!

Arkadaşım öğretmen, eşi ilkokul mezunu. Bu hiçbi zaman aralarında problem olmadı.

hiç de sorun olmaz o z aman eşiniz olduğunda kendisi bunları dert edecek kavga çıkaracak yapıda değilse yapmaz.
benim eşim yapmazdı mesela. ki onun mesleği benden daha üstün.
tam tersi olsaydı da yapmazdı. o konuda eminim.
o yüzden burada yaşanılan deneyimler ile senin sevgilinin yaşatabileceklerini bir tutamazsın.
sevgilinle bence mutlu olursun. onun da mesleği iyi sonuçta. süper vallahi . ne güzel .

Okurken yorumları bunlar da aklıma geldi.İşletme kötü bir bölüm değil ki iyi bir üniversite dereceyle öğrenci alır bu bölümde.Niye kötülemişler anlamadım ben de.

Hiiic takma gercekten.Bende tip bitirdim.Herkes gonlundekiyle evleniyor ki ftr ve tip arasinda oyle bi fark yok
Benim sevgilim uni okumamis gelecekte yapacagi is belirsiz sen bana dua et

1 yıllık bir ilişki de tercih yapıp aynı şehirde
üniversite kazandığınıza göre ikinizin de henüz
ilk yılı. 1. sınıfsınız yani...
Ohoo deyip geçiyorum.

geri vites yapıyorum şuan
-Yani henüz ilişki yeni, üniye birlikte gitmişsiniz
ilk süzgeçten geçirme ihtiyacı hisettigin şey
ciddi ciddi bu mu oldu..
Benim için önemli değil deme bari.
Ftr nin de ne olduğunu yorumlardan anladım
biz halk olarak onları da doktor sanıyorduk

Siz doktor olsaniz, o eğitimsiz birisi olsa kesinlikle sıkıntı olur. Ama bence sizin durumunuzda sıkıntı yapılacak birsey göremiyorum.

geçen bi konuya da benzerini yazmıştım. ben mimarım, nişanlım yeni yenş mobilya dekorasyon üzerine uzmanaşmaya karar verdi, 2 yıllık açık öğretimden dış ticaret mezunu. anlayacağınız sizin doktorla fizik tedavi ve rehabilitasyon arasında olduğundan çok daha büyük bir fark var sizin bakış açınıza göre. ancak şu aşamaya kadar benim ailemden veya çevremden herhangi biri ne bana ne de nişanlıma aranızda böyle bi fark var gibi bişey demedi, yani çevremde böyle düşünen insan yok. siz bu sorunu kendi kafanızda büyütüyor olabilir misiniz? genelde iş ciddiye binince kimse böyle bişeyi birilerinin yüzüne vurmaz da

Ftr nedir arkadaşım ? Kendi okuduğun bölümü üzerine basa basa yazmayı biliyorsunda erkek arkadaşının okuduğu bölümü adam akıllı yazmaya neden elin gitmiyor ? Tıp okuyunca ne oluyor ki ruhani olarak göğe mi yükseliyorsunuz da çevrenizdekileri küçümsemeye başlıyorsunuz ? Tıptan aşağısı kurtarmaz ne demek, falanca doktordu kocası daha düşük meslek ne demek ? Düşük meslek ne demek yahu ? Ne kadar kibirlisiniz... Ben öğretmenlik okurken lise mezunu bir insanla flört etmeye başladım. Sonra o 2 yıllık bir üniversite kazanıp okudu. Hiçbir zaman "düşük meslek" olarak bakmadım ona. Yada okuduğuna "düşük bölüm" olarak bakmadım. İkimize "bölüm farkı" gözüyle hiç mi hiç bakmadım. Farklı bölümlerde olmamızı yada birimizin daha prestijli bir meslekte okumasını "fark" diye nitelendirmedim. Şimdi ben öğretmenim, onun da elhamdülillah iyi bir işi var ve evliyiz. Karnımız doyuyor mu doyuyor, ona aşık mıyım sonuna kadar.. Ne olduğu değil nasıl biri olduğu önemli benim için.. Bence siz ayrılın. Arkamdan "bölüm farkı" başlığı altında beni küçümseyen biriyle birlikte olmak istemezdim...

O kada okuyup sağlık ocağının koridorlarında ellerinde kahveyle dolaşıp, ilaç yazıp gönderiyorlar, sonra dışarda havalı sanıyolar ya kendilerini çok gülüyorum

Serkan İnci var , geenç internet girişimccisi, türkiye'de lider bi isim gözümde :) çok severim görüşlerini onaylamışımdır hep. Onun twitter hesabına girip tıp eğitimiyle alakalı tivitlerini okumanı tabsiye ediyorum. Kendinizi bişey sanmayınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…