Bölüm farkı

Sanki doçent oldun çığır atladın ölümsüzlüğü buldun falan sandım.

Annende sende neyse demiyim...

Senin mezun olacağın ne malum ?
Hadi oldun diyelim sınavı kazanacağın ne malum?

Bir kerede hayırlısı deyip yola çıkın.
Benimde uuzun zamandır sevgilim var. Bizde okuyoruz ciddiyiz çünkü onu insan oalrak çok seviyorum.
İŞimiz gücümüz mesleğimiz de yok daha doğru düzgün.
Ama garsonluk yapıp o tür işlerde çalışıp hem okuyoruz hem paramız oluyor geziyoruz eğleniyoruz hayatı yaşıyoruz.

İleriye doğru plan yapyoruz para biriktiriyoruz.

Hayırlısı deyip başladıktan sonra nasipse olur.

Çünkü ben ona güveniyorum. Çalışkan ve azimli.
Seninde bunları düşünmen gerek ilk önce.

Pisiforme ben de tıp okuyorum ve benim de etrafım bana aynı seyleri söylüyor. "Doktora doktor olur" diye. Bunu söylemelerinde 2 neden var;

1.si doktorun çalışma sartlarından dertlerinden aynı sektörde olan biri anlar ancak diye. Konustugu konuları, çalışma sistemi vs vs.. bence doğru mu kısmen dogru olabilir. Ama diger sektörden kisiler de zamanla bu sisteme alışıp sorun etmezler.

2.si ise erkek ve kadın arasındaki maaş dengesizliğinin sorun olma ihtimali. Malesef ülkemizde erkekler eslerinin kendilerinden çok kazanmasını genellikle sorun çıkartabiliyor. Bu da evlilik huzuruna yansıyabiliyor. He sorun çıkarmayanlar var mı? Var tabiki. Ama iste ailemiz ya da etrafimız isin hep kötü yanını düşünüyorlar ya, ondan bu kaygıları. :)

Benim için esimin hangi meslekten olacağı hic problem değil, ama çevreden bu tarz kaygılar duyduğumda ben de acaba huzurlu bir evlilik olmaz mı diye endiselendigim oluyordu. Denk degil miyiz kaygısı degildi tabiki bu. Sadece acaba anlamaz mıyız birbirimizi, huzursuzluk cıkar mı cidden diyordum. Sonra da amaan biz birbirimizi sevelim de her sorunu aşarız nolcakki diyip rahatlıyordum tâ ki yeniden birileri böyle laflar edene kadar :)

Insan sevdigi kisiyle evlilik düşünürken olabilecek her türlü sorunu düşünüp onu çözmek istiyor erkenden. O yüzden de böyle her seyi dert edinebiliyor. :)

Yani burda ben ne senin ne de ailenin egolu bilmem ne olmadığını düşünüyorum. Çünkü aynısı benim başımda da var. :)

Tabiki bir de söyle bir sey var, ailemiz derslerimizi gördükçe çalışma yoğunluğunu gördükçe gercekten de doktorlugu alıp baska yerlere koyuyorlar. Gözlerinde cok yüksekte oluyor. Bu da egodan degil, okurken yaşadığımız zorlukları ders yoğunluğunu bizzat gördükleri için.

Sen dert etme. Eminim ailen sevgilinin ilk önce karakterine, azmine, kalbine bakarlar. Simdi ortada bi aday yok ya, ondan böyle ısmarlama konusuyorlar. :)

Bakın ben kendimi anlatamıyorum galiba. Ben kendimi yüksek görmüyorum diyorum. Israrla benim egolu olduğumu söyleyip aşağılamaya çalışıyorsunuz. Hayır anlamadım yarası olan gocunur normalde.

Defalarca söyledim yine söylüyorum. Ben takmıyorum bunu ve aksine onu daha üstün görüyorum ben. Bakın insanların, toplumların bazı kalıp düşünceleri var ve isteseniz de değiştiremiyorsunuz. Çevrenizde denk gelmemiş olabilirsiniz. Bunun için yargılayamam sizi. Fakat rastlamamış olmanız olmadığı anlamına gelmez.. Sizden bu konuda fikirlerinizi istemiştim fakat siz beni yermekten başka bişey yapmadınız. Yine de teşekkürler

ama işte annen ilk söylediğinde olur mu öyle şey dememişsin

bak gençsin bazı şeyler kalıp düşünce gibi görünür

ben anneme ne derim vs diye düşünüyorsun

aynı şey o karşıdaki erkek için de geçerli

burada bir doktor daha vardı sevgilisi mühendisti de annesi beğenmiyordu vs vs

adam kendi özel kliniğini açar yarın herkesten çok kazanır o alanlarda iş çok

önemli olan herhangi bir mesleğe etiket biçmemek

öğretmen arkadaşım var eşi sıhhi tesisatçı

avukat arkadaşım var eşi fayans döşeme işi yapıyor

bu insanlar 15-20 yıldır evliler

kimsenin de onlara bu tarz bir imasını görmedim duymadım

bir arkadaş daha var avukat eşi üniversite terk

fason tekstil işi yapıyor çoğunlukla da batıyor

liste uzar giderrr

sen sorun edersen sorun olur sana ne der insanları susturursan sorun olmaz

Üniversitede okurken bir sevgilim vardı. Mühendis olacaktı. İkimiz de öğrenciydik. Annesi beni oğluşuna hiç yakıştırmazdı. Okuduğum bölümü edineceğim mesleği beğenmezdi. O zamanlar çok dert ederdim bunu kendime. Öyle ki ben bile kendimi ezik görmeye başladım bir süre sonra, çünkü sevgilimin de yüzüme vurmasa da annesi gibi düşündüğünü farkettim. Sonra aklım başıma geldi. Bu sebepten değil ama başka başka sebeplerden ayrıldık. Hayatıma eşim girdi. Aynı bölümden mezun olmamıza rağmen mühendis de neymiş dedirtecek bir eğitimi ve kariyeri vardı. Deliler gibi çalışsam da yetişemezdim ona, diplomaları sıra sıra dizmişti. Ama egosu yoktu, ben buyum demedi. Beni hep çok zeki bir kadın olarak gördü, her şeyi başarabileceğime dair yüreklendirdi. Kendi de ailesi de el üstünde tuttu beni her zaman.

Yani anlayacağın güzelcim annenden etkileneceksin. Erkek arkadaşın da etkilenecek işler ciddileştiğinde. Henüz bunları düşünmek için çok erken, yaşınız küçük. Umarım bu tip şeylerin sorun olmayacağını anlayacağınız günler gelecek ikinizin de.

Pisiforme ben de tıp okuyorum ve benim de etrafım bana aynı seyleri söylüyor. "Doktora doktor olur" diye. Bunu söylemelerinde 2 neden var;

1.si doktorun çalışma sartlarından dertlerinden aynı sektörde olan biri anlar ancak diye. Konustugu konuları, çalışma sistemi vs vs.. bence doğru mu kısmen dogru olabilir. Ama diger sektörden kisiler de zamanla bu sisteme alışıp sorun etmezler.

2.si ise erkek ve kadın arasındaki maaş dengesizliğinin sorun olma ihtimali. Malesef ülkemizde erkekler eslerinin kendilerinden çok kazanmasını genellikle sorun çıkartabiliyor. Bu da evlilik huzuruna yansıyabiliyor. He sorun çıkarmayanlar var mı? Var tabiki. Ama iste ailemiz ya da etrafimız isin hep kötü yanını düşünüyorlar ya, ondan bu kaygıları. :)

Benim için esimin hangi meslekten olacağı hic problem değil, ama çevreden bu tarz kaygılar duyduğumda ben de acaba huzurlu bir evlilik olmaz mı diye endiselendigim oluyordu. Denk degil miyiz kaygısı degildi tabiki bu. Sadece acaba anlamaz mıyız birbirimizi, huzursuzluk cıkar mı cidden diyordum. Sonra da amaan biz birbirimizi sevelim de her sorunu aşarız nolcakki diyip rahatlıyordum tâ ki yeniden birileri böyle laflar edene kadar :)

Insan sevdigi kisiyle evlilik düşünürken olabilecek her türlü sorunu düşünüp onu çözmek istiyor erkenden. O yüzden de böyle her seyi dert edinebiliyor. :)

Yani burda ben ne senin ne de ailenin egolu bilmem ne olmadığını düşünüyorum. Çünkü aynısı benim başımda da var. :)

Tabiki bir de söyle bir sey var, ailemiz derslerimizi gördükçe çalışma yoğunluğunu gördükçe gercekten de doktorlugu alıp baska yerlere koyuyorlar. Gözlerinde cok yüksekte oluyor. Bu da egodan degil, okurken yaşadığımız zorlukları ders yoğunluğunu bizzat gördükleri için.

Sen dert etme. Eminim ailen sevgilinin ilk önce karakterine, azmine, kalbine bakarlar. Simdi ortada bi aday yok ya, ondan böyle ısmarlama konusuyorlar. :)

çalışma şartları vs demişsiniz haklısınız bir nebze

ama bunlar eskilerde kaldı

eskiden kadınlar çoğu meslekte aktif değildi o zamanın doktorları da azdı zaten ve gece nöbetli çalışan vs başka meslek çok olmadığı için insanlara garip gelirdi

şimdi burada konular var ayda bir bir hafta yurt dışı seyahatim var vs şeklinde yani bir çok meslekte geceli gündüzlü uzak vs çalışma var

uzmanlık yaparken ders çalışmak vs belki biraz düzen bozar ama mesleğini yaparken gayet de düzenli

mesai saati belli nöbeti belli, acil durum olur çağırılırız dersin doğru ama bunu da tolere eder her meslek

bu sıralar maaşları bilmiyorum ama bir dönem uzmanlık yapan doktorlar ile iş yaptım ve o zaman maaşları benden yaşça büyük olmalarına rağmen benim 4'te birimdi

uzman olunca eşit olmuşuzdur belki ya da ne bileyim 2000 fazla alsınlar

günümüzde özel sektörde de kendi işinde de çok farklı para kazanma imkanları var

bu doktora doktor önyargısını da ancak yeni nesil doktorlar aşabilir

hepinize kolay gelsin diyorum

Henüz icat edilmedi :) belki konu sahibinin annesi icat edebilir
Şimdi ben alt düzey meslek grubundan biri olarak gidip bir doktorla evlenirsem doktor hatun kişiler bana kızar mı? Neticede seçenekleri az, iyice azaltmış oluyorum.

Çok gereksiz kıyaslamalar bunlar konu sahibi. Doktor olunca ufkunuz açılacak, bambaşka bir insan olacaksınız diye bir şey yok. Etiketlere bu kadar takılmayın.

çalışma şartları vs demişsiniz haklısınız bir nebze

ama bunlar eskilerde kaldı

eskiden kadınlar çoğu meslekte aktif değildi o zamanın doktorları da azdı zaten ve gece nöbetli çalışan vs başka meslek çok olmadığı için insanlara garip gelirdi

şimdi burada konular var ayda bir bir hafta yurt dışı seyahatim var vs şeklinde yani bir çok meslekte geceli gündüzlü uzak vs çalışma var

uzmanlık yaparken ders çalışmak vs belki biraz düzen bozar ama mesleğini yaparken gayet de düzenli

mesai saati belli nöbeti belli, acil durum olur çağırılırız dersin doğru ama bunu da tolere eder her meslek

bu sıralar maaşları bilmiyorum ama bir dönem uzmanlık yapan doktorlar ile iş yaptım ve o zaman maaşları benden yaşça büyük olmalarına rağmen benim 4'te birimdi

uzman olunca eşit olmuşuzdur belki ya da ne bileyim 2000 fazla alsınlar

günümüzde özel sektörde de kendi işinde de çok farklı para kazanma imkanları var

bu doktora doktor önyargısını da ancak yeni nesil doktorlar aşabilir

hepinize kolay gelsin diyorum

Tabiki simdi her meslek cok fazla icice insanlarla. Ama yine de mesela eski erkek arkadasımdan ornek vereyim;
Nöbete kalmamı asla istemezdi, tusa iyi çalışıp nöbetsiz bir bölüme gitmemi istiyordu. Kötü biri vs degildi ama gece o yatagnda yatarken benim çalışıyor olmamı icine sindiremiyordu bi türlü. Ya da mesela maas konusundaki farklılıkları dert ediyordu dönem dönem. Ya da en basitinden okurken bile girmek zorunda oldugum ortamları, pratikleri yadırgıyordu ilk başta.

Ki bu adam da iyi bir teknik üniversitede iyi bir bölüm okuyordu. Bitirdikten 2 yıl sonra da 5 bine falan cıkacaktı maası. Buna ragmen dert ediyordu. Kendisi diyordu bazen, vay be doktor hatunu kaptım diye. Bana kalsa böyle bir "vay be" durumu olmuyor, ama dedigim gibi en azından okul dönemindeki zorlukları bile gördüğünde cok acayip bir sey gibi geliyor tıp. Zaten egitim sistemi dahi farklı. Vize-final durumu yok mesela.

Böyle isin icine girince insnalara tuhaf gelebiliyor.

Ama su durumda elbette artık her meslek cok yoğun oldu. Ama bir hastane ortamı, ameliyatlar muayenelrr vs vs..hala bazı insanlara cok acayip gelebiliyor, mecburiyetleri tam anlamayabiliyor. Vardı mesela bi cerrah tanıdıgımız, cok yogun çalışıyordu zaten ama ailesiyle tatile çıktığında da bir vaka gelmisti ailesini bırakıp ameliyata gitti ve geldi. Bazıları cok yadırgamıstı "aa neden gidiyor, baska cerrah bulamamislar mi, cok ayıp insan ailesini tatilde bırakır mı".

Ailelerimiz neslindeki etraf genellikle bu tarz oldugu icin onlar da hep bu tarz yorumlarla karsılasıyorlar. Dolayısıyla kafaları da karışıyor. :)

He ben de annem, olmaz bisey nolca biz birbirimjzi sevdikten sonra, demistim ama icten ice baya bi bu konuyu düşünüp karsılasabilecegim sorunları cözmeye calısmıstım bir müddet. :)

Tabiki simdi her meslek cok fazla icice insanlarla. Ama yine de mesela eski erkek arkadasımdan ornek vereyim;
Nöbete kalmamı asla istemezdi, tusa iyi çalışıp nöbetsiz bir bölüme gitmemi istiyordu. Kötü biri vs degildi ama gece o yatagnda yatarken benim çalışıyor olmamı icine sindiremiyordu bi türlü. Ya da mesela maas konusundaki farklılıkları dert ediyordu dönem dönem. Ya da en basitinden okurken bile girmek zorunda oldugum ortamları, pratikleri yadırgıyordu ilk başta.

Ki bu adam da iyi bir teknik üniversitede iyi bir bölüm okuyordu. Bitirdikten 2 yıl sonra da 5 bine falan cıkacaktı maası. Buna ragmen dert ediyordu. Kendisi diyordu bazen, vay be doktor hatunu kaptım diye. Bana kalsa böyle bir "vay be" durumu olmuyor, ama dedigim gibi en azından okul dönemindeki zorlukları bile gördüğünde cok acayip bir sey gibi geliyor tıp. Zaten egitim sistemi dahi farklı. Vize-final durumu yok mesela.

Böyle isin icine girince insnalara tuhaf gelebiliyor.

Ama su durumda elbette artık her meslek cok yoğun oldu. Ama bir hastane ortamı, ameliyatlar muayenelrr vs vs..hala bazı insanlara cok acayip gelebiliyor, mecburiyetleri tam anlamayabiliyor. Vardı mesela bi cerrah tanıdıgımız, cok yogun çalışıyordu zaten ama ailesiyle tatile çıktığında da bir vaka gelmisti ailesini bırakıp ameliyata gitti ve geldi. Bazıları cok yadırgamıstı "aa neden gidiyor, baska cerrah bulamamislar mi, cok ayıp insan ailesini tatilde bırakır mı".

Ailelerimiz neslindeki etraf genellikle bu tarz oldugu icin onlar da hep bu tarz yorumlarla karsılasıyorlar. Dolayısıyla kafaları da karışıyor. :)

He ben de annem, olmaz bisey nolca biz birbirimjzi sevdikten sonra, demistim ama icten ice baya bi bu konuyu düşünüp karsılasabilecegim sorunları cözmeye calısmıstım bir müddet. :)

umudumuz yeni nesil diyeyim

bu önyargıları yenelim

doktor vs değilim ama eşim yıllarca haftada iki gece o yatakta yalnız yattı

ve ertesi günde evde falan değildim yine işte idim

yani atıyorum Salı akşamı yemek yedik ben gece yola çıktım bir daha Perşembe sabaha karşı gelip Perşembe akşamı görüşebiliyorduk zira ondan önce kalkıp işe giderdim

gençler bunu görüp garipsememeyi öğrenecek

biz çocukken benim annem öğretmen, o bile garipti nasıl yani sen eve gidince annen evde yok mu diye

her şeye alışır toplum zamanla

biz eskiyi yıkmak için mücadele edersek hızlı alışır

adam 2000 alırken kadın 5000 alıyorsa o evde sorun çıkar. iki iki daha dört. kendimizi kandırmayalım.

çıkmaz diyoruz, denedik gördük

beş yıl önce ben 4000 Tl alırken, eşimin 750 Tl geliri 1000 Tl gideri vardı, ondan önce belirli bir gelir bile yoktu

bir gün para konusu edilmedi hala da edilmez

çıkmaz diyoruz, denedik gördük

beş yıl önce ben 4000 Tl alırken, eşimin 750 Tl geliri 1000 Tl gideri vardı, ondan önce belirli bir gelir bile yoktu

bir gün para konusu edilmedi hala da edilmez

istisnalar kaideyi bozmaz.

sadece iki kere iki her zaman dört etmez demek için örnek verdim

o istisnaları çoğaltırsak bu durum istisna olmaktan çıkarrr

yanlış anlaşılmasın. ben sorun olur, olmalı da zaten, erkek nasıl az kazanır, doktoru doktordan aşağısı kesmez demiyorum. maddi olarak daha iyi konumda olduğum ilişkiler yaşadım, sorun olmadı. olmamalı zaten. ama bunlar çok çok küçük istisnalar. konu sahibinin ailesinin görüşü belli, konu sahibinin de tereddütleri var. bu durumda herşey çok güzel olacak merak etme demeye içim elvermedi.

Valla arkadaslar kadinin esinden fazla maas almasi tamamen kisilere bagli her erkek sorun yapmiyor emin olun ha yapanlarda var yok degil

Not: esimle tanistigimizda okuyordu ,ben calisiyordum ,okul bitti askere gitti geldi tam kriz dönemi is bulmada sorun yasadik 1 yil kadar sürdü,ve hic bir yer deneyimsiz bir mühendisi almadi inanin ,artik maas beklentisi yoktu is olsun fark etmezdi o duruma geldik hep destek oldum o dônemde neyse is buldu ( asgari ücret ve alan dışı) nisan evlilik derken o zamanlar esimin 3 kati maas aliyordum ben :) bir gün dedim ki benim fazla kazaniyor olmam seni rahatsiz ediyor mu? Verdigi cevap neden rahatsiz etsin gurur duyuyorum dedi .
Ama benim icime sinmiyordu onun aldigi maas güzel bir okul bitirmis ingilizce okumus hak ettigi yer ve konum bu olmamali diye düsündüm o zamanlar, sonra baska bir ise gecti ve yaklasik 3 katım maas aliyor su anda :)

Herkese merhabalar.. Uzun süredir siteyi takip ediyordum. Üye olmak bugüne kısmetmiş :) bu forum altında herkesin dertlerine çare bulunmaya çalışılmış, çözüm aranmış.. Ben de derdimi anlatayım belki yol gösteren, fikrini benimle paylaşan olur diye düşündüm. Evet benim de bir derdim var ne yazık ki.. 1 yıldan fazla bir ilişkim var kendisini 2 senedir tanıyorum. Birbirimize olan sevgi, saygı, sadakat ve bağlılıktan zerre şüphem yok.. Ciddi düşünüyoruz.. Üniversite sınavından sonra birlikte tercih yapıp aynı şehri kazandık. Sorun şu ki aramızda bölüm farkı var.. Ben tıp okuyorum o ftr. Kendisi bölümünde başarılı ve çok çaba sarf ediyor bunun için. Ben bunu sorun etmiyorum kesinlikle. Benim için önemli şeyler değil bunlar. Ailemin haberi yok sorun eder mi onu bilmiyorum fakat annem açıkça tıptan aşağısı kurtarmaz demişti vakti zamanında. Yalnızca çekincelerim var bikaç tane.. Malumunuz üzere insanlar genelde bu tür şeyleri çok konuşurlar. Çevremde de bizzat şahit oldum. Falanca doktordu evlendiği kocası daha düşük meslekte diye.. Kimsenin söylediği umrumda değil. Sadece ileride kendisi bu tür şeyleri duysa sorun eder mi, hani erkeklik gururu kabarır mı, bi yerden sonra lafları kaldıramaz diye aramızda problemler çıkar mı bunlardan çekiniyorum.. Şuan sorun etmiyor zaten kendini mesleğinde geliştirme hedefi var.. Biri bişey derse nolacak demiştim önce ağırıma gider sonra geçer demişti.. Ben bu yüzden aramıza sorun girmesini istemiyorum.. Bu konuda düşünceleriniz nedir? Benzer durumları yaşayanlar oldu mu?

Canim benim daha 1. siniftasin 6 seneye kim olee kim kala dimi sen simdiden bunlari dert etme okuluna bak. Annen de tipta cocugu okuyan her turk annesi gibi senin dunyayi kurtaracagini falan dusunuyor olmali bu isler kismet isi anne buyuk soylemesin, ayrica insani insan yapan universite girisinde aldigi puan degildir, bu kafalardan artik bir cikilmasi lazim. Ha kultur duzeyi yasayis sekli dunyaya bakisi sana denk olsun kizim dese anlarimda doktordan asagi kurtarma nedir yaa cidden ayip yani.
Surda kocasi doktor olupta insanliktan nasibini almamis birsuru kocalar okuduk dimi yani doktor olmak hemsire olmak muhendis olmak, bunlar sadece meslekler hele hele turkiyedeki sinav sistemi gibi bir sistemle secildigini farzedersek o bolume girmis okumus birinin kisiligi kalitesi dunya girusu hakkinda hicbirsey ifade etmez.

Back
X