- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 448
Türkiyede kimse sevdiği işi yapamıyor onların hepsi masal aç bi ressam mı olmak daha iyi yoksa tok bi avukat olmak mı buna karar ver.Avukatlar işsiz kalmıyolar ayrıca yıllardır saygın meslekler hep aynıdır değişmez bugün de böyle doktor mühendis avukat her zaman iş yapar.
Benim arkadasım geçen sene bitirdi hukuku şimdi 2500 liraya çalışıyo üstelik ite kaka bitirdi ortalaması düşüktü ama avukat avukattır işte staj döneminde çalıştığı yerler oldu bir sürü yerden de çağırdılar öyle torpili falan da yoktu
Başarılar dilerim :) ama şunu söyleyeyim aldığınız derslerin sadece 1 2 tanesi sayılacak fakültede. Arkadaşlarım vardı sınıfta DGS ile gelen çok şikayetçiydiler bu durumdan. Alanınız müsaitse ygs LYS ile tercih yaparak girin yıl kaybınız olmaz.
Merhaba şuan çok sıkıntılıyım. Eşit ağırlık bölümü seçtim. Ailem hukuk okursan asil bi duruşun olur ayrıca bi saygınlığın olur diyorlar, tabi zorlamıyorlar tercihi bana bırakıyorlar. Üniversiteyi ya Antalyada yada Konyada okuyacağım. Hukuğun taban puanlarına baktığımda çok çalışsam yaparım dedim ama ben böyle çok resmi işlere gelemiyorum. Sanata, resime, müziğe ilgim var fakat bunlarla ilgili bir meslek yapamam maalesef... İç mimarlık düşündüm ailemle konuştum şuanda onların işini zaten mimarlar yapıyor iş imkanı pek olmaz dediler. Anlayacağınız kafam çooook karışık lütfen yardım edin
Çocuk Gelişimi ve psikolojinin is imkani iyi ama pdr daha avantajli. Ataması fazla ayrica klinik psikolojiden master yaparsan kendi klinigini açabiliyorsun. Oldukça avantajlı. Benim üçüncü universitem psikoloji olacak inşallahpsikolojiyi de düşündüm aslında ya da çocuk gelişimi ama geleceği olan bir meslek lazım bana
Sizde saglikla ilgili bir şey okusaniz aslinda. Çok istiyorsunuz çünkü belli. İnşallah gönlünüzce olur.Ama hayallerinizden vazgecmeyin derim. Benim çalıştığım yerde bir ogretmen arkadaşım, tıbbi goruntuleme okudu burslu ve ikinci öğretimde. Yine ogretmenlik yapıyor ama o meslekte kâr kaldı.Ve hemen eklemek isterim devlete gireyim rahat edeyim insanıysan hukuk okuyup çile çekmene gerek yok sağlık meslek liseli 98li-99 lu ATT ciler (acil tıp teknisyenleri) nöbetlere kala kala 3 bin alıyorlar normalde dönerle 2400 küsür yani.. Hemşireler de öyle hakeza. Keşke 2010 a geri dönebilseydim Anadolu lisesi yerine sağlık meslek yazar şu an derslerle ve gelecek kaygısıyla boğuşacağıma mesleğimi elime almış olurdum. Sağlık ölmez.. Hukuktan da daha eğlenceli ama kan ölüm kısmı üzücü işte.. Size de seveceğiniz işe en yakın olan mesleği seçmenizi tavsiye ediyorum kıyısından köşesinden de olsa gönlünüz olsun benim gibi olmayın
Mimar iş bulamıyor demiyor ki ,iç mimar bulamıyor diyor konu sahibi arkadaş.Nasıl mimarların iş imkanı olmuyor ya. Benim bölüm hocalarım arkadaşlarım vs mimarlık yapıp paraya para demiyorlar. Üstüne birde üniversitede autocad rölöve teknik resim dersi vs veriyorlar. Belediyede falan çalışabiliyorsun kendi ofisini açarsın yada girer birinin yanında sıfırdan başlar çokta güzel yükselirsin.
Bu kadar bina yığını varken kentsel dönüşüm yada müteahhit varken ne mimarlık ne iç mimarlık ölür canım
Çocuk Gelişimi ve psikolojinin is imkani iyi ama pdr daha avantajli. Ataması fazla ayrica klinik psikolojiden master yaparsan kendi klinigini açabiliyorsun. Oldukça avantajlı. Benim üçüncü universitem psikoloji olacak inşallahAslinda is imkani olsa, sanat tarihi, arkeoloji, antropoloji,felsefe muhteşem bölümler. Resim, muzik, tiyatro sinema da öyle. Ama ülke şartları malum...Grafik falan okuyabilirsin bak. Onlarda da iş imkani iyi. Bir arkadaş söylemiş.
Hayır tıp hemşirelik tarzı sağlık istemiyorum aslında psikoloji okumak istiyordum ben saaadece.. Kazandık da gidemedik vardır bir hayırSizde saglikla ilgili bir şey okusaniz aslinda. Çok istiyorsunuz çünkü belli. İnşallah gönlünüzce olur.Ama hayallerinizden vazgecmeyin derim. Benim çalıştığım yerde bir ogretmen arkadaşım, tıbbi goruntuleme okudu burslu ve ikinci öğretimde. Yine ogretmenlik yapıyor ama o meslekte kâr kaldı.
Gercekten? İnşallah gönlünce okursun. Yukarıda yazdiklarina da bir sey ekleyeyim; psikoloji okuyunca ilerlemek için çok para harcamak gerekiyor evetHayır tıp hemşirelik tarzı sağlık istemiyorum aslında psikoloji okumak istiyordum ben saaadece.. Kazandık da gidemedik vardır bir hayır
Çok haklısınız zaten ikisi de benim oldukça sevdiğim ama ilerlemek için bi hayli emek ve para harcamanız gereken alanlar. Pdr cilerin iş sahası çok geniş sadece rehber öğretmen olmuyorlar ama orası %95 diyelim.. Ve psikoloji mezunları Psikolog olarak sağlık kuruluşlarında çalışabiliyorlar döneri de var. Ama pdr ciler hastanelerde çalışamıyor. Klinik psikolog olmak istiyorsa da devlet üniversitelerinde pdrcilere ayrılan klinik yüksek lisansı sadece 3 kişi 4 kişi vallahi bak. Özel üniversiteler bu kimseler için uygun bence durumları varsa.. Onun dışında pdr cilerin alımı gitgide azalıyor bu endişe verici. Okullarımızda ve diğer kuruluşlarımızda daha bilinçli daha işini seven dinamik Pdrciler lazımGercekten? İnşallah gönlünce okursun. Yukarıda yazdiklarina da bir sey ekleyeyim; psikoloji okuyunca ilerlemek için çok para harcamak gerekiyor evet
Aldiklari eğitimler pahalı, supervizorluk alsa pahalı. Ozelde master yaparsa yine pahali. Ben pdr devlette iş bulma açısından daha iyi diye düşündüğüm icin yazdım ;-) zaten aldiklari dersler hemen hemen aynı sanırim ama psikoloji daha detayli herhalde, pdr dediginiz gibi egitim agirlikli. Gerçi tam bir bilgim yok. Aslinda psikolog ve pdr ciler varsa bir gelip bizi aydinlatsalar çok iyi olacak. İyi geceler. Sevgiyle kalin
Mimar iş bulamıyor demiyor ki ,iç mimar bulamıyor diyor konu sahibi arkadaş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?