Bomboş bir hayatım var

özellikle internet varken evde yapılabilcek bir sürü şey var. ama anladığım kadarıyla senin canın birşey yapmak istemiyor. eski arkadaşlarını vs özlüyorsun. ne kadar zamandır evlisn?

Kitap okuyorum zaten... az once de tavsiyeler uzerine gidip orta köy temali bi puzzle aldim oh iyi ki de almisim tam bir sabir oyunu. Bakmakla gormek arasindaki farki ogretiyor insana :) ve az once kavanozdan bi mumluk yaptim :)))

Ben de katılıyorum sızı tamamıyla kotu nıyet; ıyı kı su anda bır ısın var da bu kdr ıyı hıssedıyorsun kendını.....vatandaş elındekıyle karssındakını ezıp ego tatmın etmeye hava atmaya çalışıyor; unutma burası Turkıye bugun ıslısın yarın ıssız!!! kadın kadının kurdudur derler ya bazıları ıcın cuk oturuyor bu tanım...

Son düzenleme:
::-

:-

:- Ne güzel güzel bir işiniz var. Birde medeniyet dersleri aldınızmı sizden iyisi yok..

200 yıl çalışıp hayatını yaşasan benim evimden AİLEMDE ALDIĞIM SEVGİYİ HAZZI MUTLULUĞU ALAMASSIN GÜZELİM.

kızlar boşverin şu çalışan arkadaşın yorumunu ona göre sıkıcı olabilir ama herkesin mutlu oldugu yer farlıdır.biz şuanda bizden yardım isteyen arkadaşımıza adapte olalım.
cnm bence derslerine agırlık ver arkadaşların dedigi gibi birşeyler ör.kendini geliştir.dil ögren kurslar çok iyi bir önceki yorumumda yeni kursa başladıgımı yazmıştım bilgisayar kursuna başladım.sosyal çevren artıyo

Konuya yorum yapın lütfen...

Ders calis calis nereye kadar ... bi yerden sonra insan farkli seyler ariyor... kurslara gitmeye imkanim yok malesef. evde biseyler yapmaya basladim bile ben :) yalniz evde kavanoz kalmadi mumluk ve vazo yapmaktan. kitabimi bile bitirdim bugun...

seninle birebir ayni durumdayim..
tek fark sanirim sen turkiyedesin yinede benden sanslisin,
bide ben yurt disindayim..

İlk aklıma gelen puzzle almanızdı. O da söylenmiş hatta alıp yapmaya başlamışsınız bile. :)
Spor yapmak da iyi geliyor . Her gün düzenli 1 saatinizi ona ayırabilirsiniz , böylece vakit de geçer , kendinizi de iyi hissedersiniz.

Ben sizin yerinizde olsaydım kitap okurdum deli gibi.
Bir konu belirleyip onun hakkında yazılmış kitapları makaleleri yazıları takip edebilirsiniz.
İnternetten okuyabileceğiniz çok güzel dergiler var.
Sonra zaten İlahiyat okuyormuşsunuz.Onunla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz kendinizi geliştirmiş olursunuz hem.
Arapçanızı geliştirebilirsiniz.Başka bir dil öğrenebilirsiniz.
Film izleyebilirsiniz.
Günlük spor yapabilirsiniz.
Dikiş nakış el sanatları gibi şeylerle uğraşabilirsiniz.
National geographic belgeselleri çok güzel.Onları izleyebilirsiniz.Ne bileyim yapılacak bir sürü şey var :)

Baştan evde oturan ya da evde oturmaktan keyif alanlar için sıkıcı olmayabilir, ama iş-okul hayatına alışmış kadınların birden eve kapanması inanılmaz sıkıcı...
Benim kızım var nerdeyse bütün günümü dolduruyor, arada boş vaktim oldukça bol bol kitap okuyorum, ispanyolca öğrenmeye çalışıyorum, siz de netten indirdiğiniz programlarla yabancı dil öğrenebilirsiniz

Kesinlikle ilk aklıma gelen dil öğrenmek ve kendi alanında boool bol kitap okumak. Bir kere Kuran öğretmeni olacakmışsınız, aynı zamanda sohpet vereceksiniz, sadece Kur'an değil dini de öğreteceksiniz, peygamberlerin hayatlarını ne biliim imanın islamın şartlarını evliyaları falan da anlatacaksınız. Annemin her cuma Kuran'ı vardı, Kuran okunur sonra sohpet yapılırdı bir tane bayan hoca gelirdi, sadece Kur'an okumaz aynı zamanda tefsir de yapadı. Anam kadın Kur'an'daki bir cümleden neler çıkarırdı neler. Menkıbeler, peygamberlerin hayatlarından örnekler, evliyalar falan, zevkle dinlerdim kadını :)

Din çok geniş bir olgu oku oku bitmez. Bayanların karşısına boş çıkmamak, onların dinle ilgili her türlü sorusunu yanlışa düşmeden yanıtlamak için şimdiden kendinizi doldurun kitap okuyarak...

Onun dışında ilgi alanınıza göre dantek örebilir, kazak örebilir, resim yapabilir, takı yapıp satabilir, aynı şekilde dışarıya parayla çeyizlik yapabilirsiniz, harçlığınız çıkmış olur, hoşunuza giden bir elbiseyi, çantayı eşinizden para istemek zorunda kalmadan alabilirsiniz.

Aaaahh ah keşke çalışmasam da evde otursam öyle dolu dolu geçerdi ki hayatım. Çalışınca evden işe işten eve kendine bile zor zaman ayırıyorsun.

Bu kocalara çok ama çok sinir oluyorum. kadın çalışmak istiyor sanane yani! sanki evlilik sadece onların üzerine kurulu bizler onlar için verilmiş özel köleler!

Bu kocalara çok ama çok sinir oluyorum. kadın çalışmak istiyor sanane yani! sanki evlilik sadece onların üzerine kurulu bizler onlar için verilmiş özel köleler!

Esim calismama karsi degil ve beni kole olarak gormüyor. Sadece hocalik disinda baska bi iste calismama izin vermiyor kendince hakli sebepleri var cünkü.. ha baskalarinin esleri köle gibi görüyorsa bisey diyemem...

Evet dinle ilgili herhangi bir bölüm okuyunca (ilahiyat dinler tarihi vb.) sevmeseniz de kitap okumak zorunda ve dil ögrenmek zorunda kaliyrsunuz :)) yani insan ister istemez kendini gelistirmek zorunda. ben kitap okumaktan ziyade el isleri yapmak istiyorum ama hayatimda elime dantel ve örgü almadim. bir de ben de sabirsizlik var yani basladigim sey hemen bitmezse yarim birakiyorum. bana bu kötü huyumdan vazgecicek biseyler lazim dun puzzle yapmaya basladim o muthis bisey insana sabri ogretiyor bence

arada bir evde bütün gün oturmak iyi geliyor ancak iş hayatımın olmadığı uzun süreli evde olduğum zamanlar aklıma gelince bile içim daralıyor.evliliğimin ilk bir yılı evdeydim.çok sıkıcıydı artık sıkıntıdan eşime sarmaya başlamıştım.ne zaman işe başladım rahat ettik.koşturmaca,sosyal hayat bana iyi geldi.şimdi herşey daha anlamlı.....

kısace bu genç yaşınızda fal siteleri,evlilik programları,modası geçmiş göz yoran dantel mantel işleriyle uğraşmaktansa daha kaliteli aktivitelerle uğraşmalıısınız.romandan ziyade eğitici kitaplar okumak,yabancı dil,bilgisayar programları öğrenmek,herhangi bir kursa gitmek kulağa daha mantıklı geliyor.

Ev sıkıcılığını hiç bilmem lise yıllarımdan bu yana çalıştığım için hep bi özlem vardır bende.
Ev hanımı olmak çocuk yapıp ilgilenmek ev işlerini yetiştirmek.
şu an akşam 7 de eve mal oluyorum, en geç 11 de yatıyorum.
sabah 8 olmadan evden çıkıyorum. İnanın bir müddet sonra çalışma hayatıda sıkmaya başlıyor.
Stresi zırıltısı yolu patronu işler inanın öyle zor geliyor ki.
Halk eğiyim kurslarında gerçekten yok yok. Her alanda kurslar veriliyor, Evde bişeyler yapbilmek içinde bazı şeyleri öğrenmek gerekiyor. Öncelikli bir iki ay bu kurlardan birine gidebilseniz sonrası öğrendiklerinizle evde devam edersiniz.
Şu an benim bildiğim hiç bir becerri yok. Eskiden bilinen dantel tığ işi oya falan. Ama öyle bişey olmalı ki, yaparken zevk alabilinecek, yapılan şeye bişey katılabilecek şeyler gerek. Ancak bunlarda öğrenilmeden yapılamıyor

Esim calismama karsi degil ve beni kole olarak gormüyor. Sadece hocalik disinda baska bi iste calismama izin vermiyor kendince hakli sebepleri var cünkü.. ha baskalarinin esleri köle gibi görüyorsa bisey diyemem...

Yorumunuza saygı duyarım sizin eşiniz öyle olmayabilir. ama benim düşüncelerim bu yönde..

Arkadaşım yağlı boya kursuna başlamış, resim yeteneğim yok demiş olsun öğretiriz demişler :) Valla hatun çok azimli boyalarını da almış. Becerirsem kişisel sergimi açıcam diyo, vaaay dedim düşünsene baya ressam gibi kişisel sergini açıyorsun.

Sonra bir tanıdğımda, kadın 40 küsur yarşında bağlama kursuna gidiyor, sazıyla görüyorum onu, bir kere bize türkü çalmıştı. Sadece kurs değil resim yapan bağlama çalan sanatçı ruhlu, elit kişilerle de tanışacaksın, evde kös kös otururp yada boş kek pasta dedikoduları yapacağına daha kaliteli bir sosyal ortamın olacak mesela :)

O kadar imreniyorum ki onlara, sabah 8- akşam 8 çalışan, onca insanın ağız kokusunu patron zırıltısını çekip eve pestil gibi gelen birisi olarak gerçekten evde oturmak, evimin kadını olmak istiyorum. Anlayışlı ve bu kurslara gitmek istediğim için benimle alay etmeyen aksine destek veren bir kocam da olursa ne alâ...

Aklınızda bulunsun. Ya yapacak çok şey var aslında baayan :) yanlış anlama ama bence sizin canınız yapmak istemiyor :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…