"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

Canım yorumun için sağol ama ben sadece geri çekilme değil spiral+geri çekilme yöntemiyle korundum.
Ayrıca emzirme döneminde olduğum için yani vücudum prolaktin hormonu salgıladığı için zaten ihtimal düşüyordu.
melankoli kısmına gelince, hayır öyle bir insan değilim.
Evet derdimi anlatış biçimim bu olabilir ama öyle bir insan değilim.
ayrıca sadece derdim olduğunda yazıyorum buraya, e dertliysem melankoli olmam doğal değil mi?

peki o zaman madem sevgi aşk kısmını geçiyor beyefendi,mühim olan iş para diyor..yapsın o zaman..öyle söyleyin siz de..tamam bunları bekelemeyeceğim,önce iş bul maaşlı,borçlara odaklan ben de dırdır etmeyeceğim de bakalım..
hayır yani iş dayapmıyor,borçlar dağ gibi,hem patron olmalıyım maaşlı çalışamam diyor,hem de sevgi hoşgörü yardım bekleme diyor..
ne anladım ben o evlilikten?o zaman çözüm sunsun..nasıl ödenecekmiş borçlar?

Böyle düşünürsek hiç bir yöntem %100 değil zaten.
Spiral %98 oran veriyor, geri çekilmeyle bu %2lik kısmı ekarte edebiliriz diye düşünüyorduk ve çokta güveniyorduk korunma şeklimize.ne diyim....?
siz de kendince haklısınız tabii ama spiralle hamile kalan çok kadın duydum.nedense kayıyormuş spiral..6 ayda bir kontrol şartmış...

Dün bazı mesajlarında eşimle aramızda maddiyat ve bebek bakımı dişında hiçbir sorunumuz yok yazmıştın.
Ben de bu sebeple eşin odaklı bir yoruma girmemiştim.
Bu kadar soruna rağmen eşim ile ilgili bir sorunum yok diyorsa yoktur diye düşünmüştüm.
Ama şu yazdıkların çok farklı scrolllock.
Ben mi yanlış anlıyorum acaba içinde bulunduğun durumu.
Yoksa sen mi bazen ifadelerinde karışıklığa sebep oluyorsun.

Allah razı olsun,
Böyle cesur, harbi düşüncelere ihtiyacım var işte.
Çok teşekkür ederi
m.

Bugün doktora gittim 4 haftalıkmış.
kese görüldü ama henüz kalp atışını duyamadık.ne yalan söyliyim boş gebelik çıksın diye dualardayım

Allah hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşallah ..
Ben de bu konuda daha çok mantıksal açıdan düşünüyorum .. Bu düşüncelere kapılmakta çok haklısınız ..

Keşke maksimum dikkat etseydiniz bu durumda o dünyaya gelecek bebeğe de yazık,

ama artık olan olmuş aldıracak haliniz yok ya bu da bir ders olsun bundan sonra dikkat edin de 3.ye de kalmayın.

Bebek rızkıyla gelir diyen arkadaşlara sorum var:
Afrikadaki çocukların rızkını kim çaldı?
Tıp camiasına göre bebek 24 haftadan önce acıyı hissetmiyor.
Ya evet rızkıyla geldiği de doğru olabilir.
Yani yer içer, karnı doyar..
Ama fazlası?
Yok!!
Peki eğitimi? sosyaliz mi? ilgisi?
Bunlar neyle karşılanacak.
bebeğini bi bebe yağıyla rahatlatmak var bi de zeytin yağıyla..
imkanın neye yetiyorsa o kadarını verebilirsin.
10 çocuk yapıp sadece karnını doyurmaktansa örnek veriyorum 3 çocuk yapar donanımlı yetiştirmeye gayret ederim.

Ben de ilk bebeğimde biraz zorlanmıştım canım, rabbimden umudumu kesme.
Allah gönlüne göre versin inşallah.

Çok sağol ipek, böyle cesur ve tarafsız yorumlara çok çok ihtiyacım var.

he balım he..
otur bi soluklan hele he.

dyorlar ya eskiden 6-7 çocuk yapmışlar hepsi de büyümüş gitmiş..
iyi de o çocuklarla anne ne kadar başbaşa vakit geçirebilmiş,uykudan önce bir kitap okuyabilmiş mi,kaç kere oyun oynayabilmiş o çocuklarla?? maddi kısmı daha de önemli..eğitimi,sosyal ihtiyaçları,duygusal ihtiyaçları herşeyini karşılayabilmek önemli..

aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık durumu kibarca..
Arkadaşının zor dönemi atlatmasına az kalmış aslında ama bu süreçte ne kadar harap olduğunu tahmin edebiliyorum.
Şuan kendimi arkadaşının yerine koyduğumda, burnumun direği sızlıyor korku ve endişeden.
Ama evet, çok güzel olduklarına eminim :)

-işi bırakma lüksüm aslına bakarsan yok, çünkü eşim tek başına ne kadar çabalasa da olmuyor, yetişemiyor.
Kendi kazanıyor, kendi borçlanıyor, kendi ödüyor.. bu döngüde dönerken bize harcama olanağı kalmıyor.
Eşim sadece evin genel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor zorla.. ben de yetişemediği borçları kapatabilmek adına girdim işe.
-Eşimden boşanmak tabiki istemiyorum, kim ister yuvasının yıkılmasını, seviyorum da..
Ama bi süreç vermiştim ona, eğer o süreci sağsalim atlatamaz beni dahada borç batağına batırırsa kesinlikle arkamı dönüp gideceğimi kendisine de belirtmiştim.bu bahsettiğim süreç yaklaşık bir yılı kapsıyor.
-Borçların bi kısmı benim üzerime (k.kartları) diğerleri eşimin vergi borçları, yaptığı işle alakalı toptancıya borçları falan..

Bilinçlendirilmiyoruz çünkü ipek, ben spiral taktırdığımda dr um bana sene de bir kere kontrole gelsen yeter demişti mesela.
Ve o %99,99 korur, geri çekilmeye gerek yok demişti.
Ah bunları yazılı alaydım dava bile açabilirmişim.

VALLA DAVAYI KAZANIRDIN BİLE

işte tam ifade bu.
Eşim topu resmen bana attı.
Bana sorarsan doğur derim tabiki ama aldıracaksan da sen karar ver dedi.
yahu içinde bulunduğumuz durumu sen bilmiyor musun sen bu evde yaşamıyor musun?
ne varmış durumumuzda? herkesin borcu varmış :/

Allah razı olsun arkadaşım.
"İstenmeyen bebek" ifadeni okuyunca içim cızz etti, istenmeyen bebek konumuna düşürdüm resmen yavrumu.
İnan evlilikten sonra o kadar çok sille yedim ki bi gün hayatımın düzene girmesi falan hayal gibi geliyor.
Güzel bi işim mutlu bi ailem çok iyi arkadaşlıklarım dostluklarım var,
Genel olarak bebeğimle çok mutluyum, huzurluyum.
Ama bu gebelik konusu neden bilmiyorum çok allak bullak etti beni.
Hiç böyle olmamıştım, hayatımda hiç bu kadar önemli bi konuda ikilemde kalmamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…