- Konu Sahibi scrolllock
-
Canım yorumun için sağol ama ben sadece geri çekilme değil spiral+geri çekilme yöntemiyle korundum.Canım beni sakın yanlış anlama ama sen sanki biraz melankoliyi seviyorsun.
Geçmiş konularına baktım, hayatının pek çok noktasına dair sürekli bir sıkıntın sürekli bir "mutsuzum" haykırışın var. Hamilesin, ayrıca bir şey demeye de hakkım yok ama demeden de duramıyor insan. Geri çekilme bir korunma yöntemi mi Allah aşkına? O kadar borç var diyorsun, hamile kalma riskini ortadan kaldırmıyorsun. Şimdi de ne yapmalıyım mutsuzum diyorsun. Daha şu anki evladına yetemiyorsun, ikinci çocuk olursa işten de çıkman gerekecek. Borçlar alıp başını gidecek. Eşin de düzelmeyecek çocuk oldu diye hikaye yani bekleme öyle bir şey.. Çocuk aldırmanın vicdani sorumluluğunu hamile kalma riskini bile bile ilişkiye girerken düşünmen gerekiyordu bana kalırsa.
Ayrıca naçizane tavsiyem, biraz da hayatın mutlu yanlarını görmeye çalış. Sürekli melankolik bir tavrın var. Her şeyden bir dram çıkartmayı vazgeç. Kürtaj için yasal sınır var (din olayına girmiyorum, her hoca farklı bir şey söylüyor), ya bu sınırlar içinde aldır ya da doğur. Ama doğurmaya karar verirsen de eşim şöyle de böyle de çok daha mutsuzum diye hayıflanma. Hayattaki her şey senin kararın. Bana kalırsa aldır. Böyle bir aile ortamını bile bile çocuk doğurmanın iyi bir durum olduğunu düşünmüyorum.
peki o zaman madem sevgi aşk kısmını geçiyor beyefendi,mühim olan iş para diyor..yapsın o zaman..öyle söyleyin siz de..tamam bunları bekelemeyeceğim,önce iş bul maaşlı,borçlara odaklan ben de dırdır etmeyeceğim de bakalım..maalesef ıstarlı kuarta, maalesef herşeye rağmen ve bunca lafıma çabama rağmen ısrarlı.
Sorunda iş konusundaki bu başına buyrukluğunda başlıyor zatenn.
Dün bana "evlilik nedir yaa? geçelim artık bunları sen bunu dedin sen öpmedin sen sarılmadın.. çocuk gibi.bizim sadece işe odaklanmamız sadece iş konuşuyor olmamız lazım" dedi.peki, saygı, sevgi, hoşgörü huzur..
maddiyat düzelince onlar da düzelirmiş.
Ben hem senin maddi sıkıntını, geçmiş borçlarını çekiyim.
Hemde hoşgörü sevgi saygı aramıyım.
Afedersin s.çarım böyle evlilik mantığına.
hayy ağzın bal yesin :)eğer bu şekilde korunduysan sen elinden geleni yapmışsın bence.
Napcan kondom, spiral, hap, geri çekilme hepsi aynı anda mı olacak?
siz de kendince haklısınız tabii ama spiralle hamile kalan çok kadın duydum.nedense kayıyormuş spiral..6 ayda bir kontrol şartmış...Böyle düşünürsek hiç bir yöntem %100 değil zaten.
Spiral %98 oran veriyor, geri çekilmeyle bu %2lik kısmı ekarte edebiliriz diye düşünüyorduk ve çokta güveniyorduk korunma şeklimize.ne diyim....?
Dün bazı mesajlarında eşimle aramızda maddiyat ve bebek bakımı dişında hiçbir sorunumuz yok yazmıştın.maalesef ıstarlı kuarta, maalesef herşeye rağmen ve bunca lafıma çabama rağmen ısrarlı.
Sorunda iş konusundaki bu başına buyrukluğunda başlıyor zatenn.
Dün bana "evlilik nedir yaa? geçelim artık bunları sen bunu dedin sen öpmedin sen sarılmadın.. çocuk gibi.bizim sadece işe odaklanmamız sadece iş konuşuyor olmamız lazım" dedi.peki, saygı, sevgi, hoşgörü huzur..
maddiyat düzelince onlar da düzelirmiş.
Ben hem senin maddi sıkıntını, geçmiş borçlarını çekiyim.
Hemde hoşgörü sevgi saygı aramıyım.
Afedersin s.çarım böyle evlilik mantığına.
Allah razı olsun,Kimsenin haddine değil karnındaki can hakkında yorum yapmak. Ama derdini paylaşmışsın, mantıklı şekilde yorum yapmak istiyorum. Bir kere bazı düşüncelerden kurtulmalısın. Bebek rızkıyla gelmez mesela, açlıktan ölen çocukların sayısı belli değil. Çocuğuna süt veremezsen, iyi bir gelecek sağlayamazsan mutlu olamazsın. O da mutlu olamaz. O bir insan olacak, yaşama hakkını elinden alma diyenler olmuş. Doğru düzgün yaşatamayacağın bir bebeği dünyaya getirmek onu yaşatmak mıdır? Ona haksızlık mıdır? Abisinin ya da ablasının durumunu da etkileyecek. İkisinin de imkanı olmayacak. Her şeyini dört dörtlük yapamayacağım bir insanı ben göz göre göre dünyaya getirmezdim. Umarım en mantıklı kararı verirsin. Bebişi büyütmeye karar verirsen de umarım durumunuz düzelir, diğer çocuklara bakıp ağlamaz. Kolay gelsin...
Bugün doktora gittim 4 haftalıkmış.
kese görüldü ama henüz kalp atışını duyamadık.ne yalan söyliyim boş gebelik çıksın diye dualardayım
Ya evet rızkıyla geldiği de doğru olabilir.Bebek rızkıyla gelir diyen arkadaşlara sorum var:
Afrikadaki çocukların rızkını kim çaldı?
Tıp camiasına göre bebek 24 haftadan önce acıyı hissetmiyor.
Ben de ilk bebeğimde biraz zorlanmıştım canım, rabbimden umudumu kesme.Allah'ın hikmeti 6 aydır tüm ugraşlarımıza ragmen bi sonuc alamadık bugün regl günümde olmadım her ay gecikiyo ama bi türlü gebelik olmuyo bu duygu cok berbat durumunuz olmaya bilir ama lütfen o cana kıymayın herşeyin bi çözümü bulunur ama kıydıgınız canın telafisi olmaz sonra
Çok sağol ipek, böyle cesur ve tarafsız yorumlara çok çok ihtiyacım var.Durum bu kadar cıddıyse ben olsam ılk dedıgını yapardım.cocuk sorumlulugu cok cıddı bır mesele kesınlıkle.vıcdanını kurtarırken kendınden baska bır kısıyı dusunmek farklı ıkı cocugun durumunu dusunmek farklı bır sey.
he balım he..Artik konularina pek inanmiyorum. Allasen insan derdini reklam yapar mi? "Borc borc yazarindan.... Hamileyim" ne demek oluyor? Sanki filme reklam yapar gibi " a filmin yazarlarindan size sunuyoruz..."
Cift korunma ile nasil hamile kaliniyor anlamiyorum. Nasil bir sperm ise artik, hem kondomu delip, hap kullananib kadini hamile birakti. O sperme ile nasil su an 5 cocugunuz yok hayret valla
Bide topiclerin daima "hit" oluyor, kk hatunlarin zayif noktalarini biliyorsun. Sorumsuz kocasan baslayip simdi "kürtajmi/degilmi" kesin hit topic olur. Zaten gecenlerde böyle sorunu olan bir kadin vardi, konusu kac sayfayi bulmustu. Sanirim oradan ilhamini aldin
dyorlar ya eskiden 6-7 çocuk yapmışlar hepsi de büyümüş gitmiş..Ya evet rızkıyla geldiği de doğru olabilir.
Yani yer içer, karnı doyar..
Ama fazlası?
Yok!!
Peki eğitimi? sosyaliz mi? ilgisi?
Bunlar neyle karşılanacak.
bebeğini bi bebe yağıyla rahatlatmak var bi de zeytin yağıyla..
imkanın neye yetiyorsa o kadarını verebilirsin.
10 çocuk yapıp sadece karnını doyurmaktansa örnek veriyorum 3 çocuk yapar donanımlı yetiştirmeye gayret ederim.
aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık durumu kibarca..Bu sabah bir önceki konunu okumuştum. Eşinin söylediğinden daha az yardımı olacak orası kesin.
Allah hakkında hayırlısını versin.
Yakın arkadaşımın kızı 7 aylıkken ikinciye hamile kaldı. Onlar da maddi açıdan kötüydü. Eşi hala yardımcı değil.
Daha kucak çocuğu varken tekrar hamilelikle boğuştu. Doktora gidince siniri boşalır ağlardı terapi uygularlardı.
Şu anda çalışmıyor tabi ki. Şimdi ikincisi 6 aylık. İkisi de çok güzel bebekler. Çok zorlanıyor harap oluyor ama olduktan sonra bakılıyor.
Maddi manevi durumunu özetledin ama aldırırsan ileride pişman olmak da var.
-işi bırakma lüksüm aslına bakarsan yok, çünkü eşim tek başına ne kadar çabalasa da olmuyor, yetişemiyor.Peki işi bırakma lüksünüz var mı çocuk doğduğunda?
Bir de eşinizden boşanacak mısınız, boşanmayacak mısınız? Bu da çok önemli bir nokta.
Bir de borçlar sizin üstünüze mi? Ortak mı?
Bilinçlendirilmiyoruz çünkü ipek, ben spiral taktırdığımda dr um bana sene de bir kere kontrole gelsen yeter demişti mesela.Ben turkıyede altı ayda bır jınekolojık.muayene yaptıran kadın tanımıyorum.hatta makatında beze cıkıp da nasıl olsa hemoroıttır dıye utancından doktora gıtmeyen sonradan hucrenın kanserlı oldugunu ogrenen ınsanlar var.saglıgın henuz degerlı olmadıgı ulkelerdenız.
VALLA DAVAYI KAZANIRDIN BİLEBilinçlendirilmiyoruz çünkü ipek, ben spiral taktırdığımda dr um bana sene de bir kere kontrole gelsen yeter demişti mesela.
Ve o %99,99 korur, geri çekilmeye gerek yok demişti.
Ah bunları yazılı alaydım dava bile açabilirmişim.
işte tam ifade bu.Esin topu sana mi atti ?
Bu cok buyuk bir sorumluluk.
Bu karari birlikte vermelisiniz.
Sonucta ilerde evliliginiz duzelirse, ve simdi bu cocugu aldirirsaniz icinizde hep acaba aldirmasaydim mi sorusu olucak.
Yada tam tersi soz konusu.
Ve bunun sorumlulugu sadece sizde olmamali.
Tipik erkek. Onemli kararlarda tereyagindan kil ceker gibi ortadan sivisiyorlar.
Allah razı olsun arkadaşım.Rabbim sana dünyanın en güzel hediyesini vermiş. Acaba diye düşünmemelisin bile. hepimiz bu kadar şanslı olamıyoruz malesef..
tedbiri tevekkül et
sen tedbirini almışsın buna rağmen hamile kalıyorsan bu bebeğin senin için bir mucize olacağına inanmalısın bence.
önceki konularından sıkıntılarını biliyorum fakat bilemezsin ki senin şer sandığında aslında ne hayırlar vardır.
genelde istenmeyen evlatlar en hayırlıları çıkıyor unutma. yarının ne getireceğini bilemeyiz bebekler bereketleriyle gelir.
bir sınavın devam ederken 2.si başlamış bu bebek tüm sıkıntılarından kurtarıp feraha ulaştırır inşallah seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?