• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

Bakamayacak olsa bile dogurmali, hic istemiyosa evlatlik verir. Cocugum yok die 10 yil tedavi gorup 100bin tl para harcayan insanlar biliyorum, onlara verilebilir? Cocuk icin olmekten iyi anne icin de öldürmekten iyi bence.
Kimse acliktan ölmez, hayat standardi cok kotu olablir ya da mutsuz olabilir ama acliktan ölmez kimse. Sosyal devlette yasiyoruz , hangi aile cocugum ac dedi de devlet 3 kurus vermedi ?
Evlatlık vermek.. ımmm zor bile değil imkansız bi karar benim için.
hiç düşünmedim düşünememde..
Yani biraz büyüdüğünde başkasına anne demesi, ay neyse tüylerim ürperdi :(

Diğer konularını okudum, şu borç meselesi ile ilgili olanı, pek çok ortak noktamız var :KK43:
Okurken kendimi gördüm resmen.
Benim eşim de seninki kadar olmasa da zamanında borç yapmış millete kredi çekmiş kimi ödenmiş kimi ödenmemiş...bunlardan da hiç haberim yoktu evlendik sonra süpriz şekilde öğrendim...ortada birşey de yok üstelik. ödemeye çalışıyoruz ama hep kavga hep kıyamet..şimdi maaşlı işte ama güvenim gitti bir kere..
daha hala kredi çekelim borçları toplayalım bir araya diyor bana...
çocuğum yok ben bu halde düşünemiyorum bile bir bebeği...allah yardımcın olsun..işin varsa sakın bırakma...ve kendini düşün eğer doğuracaksan bebeğine çocuğuna öncelik ver eşinin borcuna değil...
exx , yorumun ve desteğin için allah razı olsun.
Çeken dilinden nasıl anlıyor bak, bi de konuma yalan diyen çıkmış.
Rabbim aynı zorluklarla sınatsın inşallah da atıp tutmak, insanların çıkmazlıklarıyla geyik yapmak neymiş görsün.
Çok gerginim zaten, çok zorlanıyorum.
Sende herşeye rağmen boşanma durumunu erteleyenlerdensin (benim gibi) anlaşılan.
İnşallah düzelir feraha kavuşursunuz arkadaşım.
rabbim seni benim gibi ağır dertlerle imtihan etmesin inşallah.

Canim durumun zor hemde coook zor biliyorum ama evlat bu kiyabilecek misin?bebegine bak onun gibi bi can daha var karninda sana tutunmus onun ne gunahi var ki sen guclu bir kadinsin gerekirse onlara tek basinada sahip cikarsin

Zaten hormonlarım allak bullak umran, ağlattın beni :KK61:

Ben olsam gelecekte neler olabileceği gibi belirsiz bir durumu düşünerek karar vermektense şu anki duruma göre karar verirdim.
Şu anki borcumla, eşimle olan durumumla, eşimin yardımı ile bu bebeği doğurur muydum? Şu an hissettiklerim neler?
Gelecekte ne olabilir, ne bitebilir sınırsız kombinasyon zinciri ile uğraşmak uyku kaçırır çünkü.
koalina..
Çok sağol,
Öyle bi durumdayım ki senin düşüncene paralel hareket etsem, kendimi vicdansız gibi hissediyorum.
Bi can var ortada sen hala şartlar, durumlar diyorsun diye kavga ediyorum saç baş giriyorum kendimle..
Rabbim kimseyi böyle bi konuda sınamasın.
İsteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

diğer konularınızdan biliyorum sizi.durumunuz karmaşık bir haldeyken dahada içinden çıkılamaz olmuş ama yinede doğurun derim.sonunuz ayrılık bile olsa Allah verdiyse bu canı doğurmalısınız herşeye rağmen aldırmayın sakın cana kıymayın.eşinizle olan durum aynımı borçlarınız çoktu hatırladığım kadarıyla.Allah yardımcınız olsun.
Evet arkadaşım hala çok borcum ki zaten borç konusunu maksimum 1 ay önce açmıişımdır, 1 ayda çok şey değişemedi maalesef.Benim yıllara yayabileceğim ödemelerim var, nereye harcandığını dahi bilmediğim..

Zaten hormonlarım allak bullak umran, ağlattın beni :KK61:
Bence kıyma yavruna bende de bu ay gecikme oldu belki biliyorsundur oğrenciyim bi oğlum var maddi sıkıntılarım var ona rağmen bi yolu bulunur gerekirse okulu bırakırım dedim esime neyseki değilmişim senin durumun bendende zor biliyorum yinede bırakma bebeğini oğlumun 10 haftalık ultrason kağıdı duruyor bildiğin bebek olmuş ve 10 haftaya kadar kurtaj yapıyorlar çok yazık keşke keşke sşhirli bi kelime bilsemde seni vazgecirsem

Gerçekten çok özür dileyerek sormak istiyorum bu evliliğe ve ese bir çocuk daha vermek sizi kahredecek kadar çok üzüyorsa neden bunlara sebep gördüğünüz adamla beraber oluyorsunuz?
Ben eşimden tiksiniyorum, sevmiyorum, nefret ediyorum, beni dövdü, içti, kumar oynadı demiyorum ki..
Eşim aslında gayet beyfendi bi adam, sadece iş konusunda çok yanlış kararlar aldı, bu kararları onunla beraber beni ve kendi ailesini çok etkiledi (annesi hala peşinde dolanıyor).. işleri bozulmadan önce gayet naif anlayışlı bi adamdı.. işlerinin bozulmasıyla doğumum aynı döneme denk geldi ve dengesi tamamen şaştı..
Bambaşka bi adam artık, eski halinden eser yok.
Ben bu tavırlarınn maddi imkansızlıklardan kaynaklandığını düşünüyorum ve bu yüzden arkamı dönüp gidemiyorum kıyamıyorum çünkü bu adamın iyi zamanlarını da biliyorum.
Değişir umudu var galiba,
Evet gerek cümleleleriyle, gerek yanlış işleriyle, gerek tavırlarıyla beni çok yanlış şeyler düşünmeye sevketti,
Ama uyurken yüzünü izlediğimde huzur duyuyorum.
Ne yardan ne serden durumu yani.

Seni anlaya biliyorum her açıdan karar vermesi zor bir durum ben şuanda 3 yaşında oğlum ve 3 aylik kizimla hayata tutunmaya dimdik durmaya çalışıyorum. Rabbine Sığın senin için hayırlısı neyse onu dile.RABBİM yar ve yardimcin olsum. Sorunlu bir evlilik küçük bir çocuk ve doğacak bir bebek çok zor

Allah razı olsun arkadaşım.
"İstenmeyen bebek" ifadeni okuyunca içim cızz etti, istenmeyen bebek konumuna düşürdüm resmen yavrumu.
İnan evlilikten sonra o kadar çok sille yedim ki bi gün hayatımın düzene girmesi falan hayal gibi geliyor.
Güzel bi işim mutlu bi ailem çok iyi arkadaşlıklarım dostluklarım var,
Genel olarak bebeğimle çok mutluyum, huzurluyum.
Ama bu gebelik konusu neden bilmiyorum çok allak bullak etti beni.
Hiç böyle olmamıştım, hayatımda hiç bu kadar önemli bi konuda ikilemde kalmamıştım.

ifadelerimde seni kırdıysam özür dilerim. kırmak için söylememiştim:KK43:
durumunu anlayabiliyorum aslında ama belkide ben bu konuda hassas olduğum için tutunmuş bir bebeğin aldırılması fikri bana çok uzak.
bak sana küçük bir olay anlatmak istiyorum.
benim teyzem ve eşi trafik kazası geçirdi teyzem vefat etti kocasıda kundaktaki bebeklerini ananeme bıraktı gitti. baba tarafından kimseyi görmedik bir daha.
teyze kızı büyüdü evlendi maddi olarak baya kötüydü 3, çocuğu oldu ve tamda o dönemde halaları geldi buldu bunu babası ölmüş ve bir tarla miras kalmış. sattılar ve baya rahatladılar.
yani herkese böyle miras kalması söz konusu değil tabi ki ama 35 yıl sonra bir anda bu paranın gelmesi bebeğin bereketi değilde nedir.
seninde ilerde eşine reddedemeyeceği bir teklif gelir bir bakmışsın çok başka yerlere gelmişsiniz. belkilerle yola çıkılmaz bunu da biliyorum , anlıyorum fakat konu masum bir bebek olunca ben asla olumsuz düşünemiyorum.

Ben kesinlikle aldirma derdim...allaha dua et ama sen eşini seviyorsun bence..benimde sorunlu bir evliligim var sevmiyorum diyorum ama bu yaşadıklarımdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum hani sen bilirsin borç lar maddi sıkıntı artık insanda ne sevgi bırakıyor ne saygı..mesela ben oğlum 6 aylıkken tkr hamile kaldım ve zaten ilk ve zaten başımdan bir kürtaj olayı gecmisti birdaha asla yapmam.neyse allahıma hergün dua ettim neolur hayirlisini nasip et ben yapamam dayanamam zaten hastayım sarà hastayim bu daha küçük ikisiyle zor başa çıkıyorum derken düşük yaptım...o kadar mutlu oldum ki..
Sanırım ben de öyle bi sonuçla karşılaşırsam suan havalara uçarım herhalde
Hayata bak arkadaş insana neler düşündürebiliyor :(

yazmasamda konularini takip ediyorum. gecirdigin zor zamanlarin farkindayim tahmin edebiliyorum. bilmedigin borcu ödemek kadar zor biseyde yoktur. simdi karninda minicik sana cok ihtiyaci olan bi bebek var, karar senin tabiki fakat hem yavruna kardes olur hem sana bi evlat. bi coccugun olmasina ragmen ayni esten iki yavru kadar güzel biseyde yoktur.
senin cok güclü oldugunu tahmin ediyorum, niyeyse profilini bile görsem icimden öyle geciyor.
sen es´den önce bi annesin eminim cokta iyi bi annesindir ikinci bebeginede güzel bakacagindan süphem yok.
ister esinle ayrilirsin ister evli kalirsin ama iki cocugun hayatin boyunca sana destek olacaklardir.
onlar belkide hayata daha sIkI sIkI tutunman icin sebeptirler.
bazen insan kendini yapayalniz hissediyor esiyle sorunlari olunca ama cocugun olunca iyiki varlar, onlar umut oluyor, hayata huzur ve yasama sebebin oluyorlar.
esinle istersen tekrar bi konus, bi ödeme pilani cikartalim, neyi nasil yapabiliriz imkanlar dogrultusunda bi konusalim de.
cok kötüyüm, hamileyim ne yapcagimi bilemiyorum sende görüyorsun iyice cikmaza girdim de.
belki ev isleri olur ya öyle evden yapabilecegin biseyler bulursun olmazmi ki.

borç batağındasınız eşinizle dediğiniz gibi bir iyi bit kötüyüz diyorsunuz işe yeni girdiniz ve sıkı korunmaya rağmen hamilesiniz benim aklıma ilk gelen bu kadar olmazlıkların üzerine bu bebeği Rabbim veriyorsa vardır bir hikmet belki bu masumun yüzü suyu hürmetine feraha çıkarsınız bebek rızkıyla gelir sözüne çoğu kişi artk inanmıyor ama bende kızıma plansız hamile kaldığımda hiç ummadığım güzel şeyler oldu çok iyi bir işe girdim hayatın ne getireceği hiç belli olmaz şu ana bakarak gönlünüzü karartmayın meylam neyler neylerse güzel eyler
Bebek rızkıyla gelir cümlesine ben aslında inanıyorum,
İlk bebeğimde evet rızkıyla geldi aç kalmadı, bezsiz kalmadı, çıplak kalmadı.
Ama bi alıştırma bardağı almak için 40 kere düşündüm sonuç ne almadım kaç para 20 lira.
ya da mama sandalyesi, alamadım neden idare ederim dedim.
eğitici oyuncak? ... hayır.
ee noldu rızkıyla geldi, karnı doydu.. buna da şükür ne diyim.

Esinizden bu kadar yakindiginiz halde hala yakinlasiyormussunuz. Demek ki size gore esinizin durumu o kadar vahim degil. Gecmis tum argumanlarinizi gecersiz kiliyor bu davranisiniz. Birsey olmaz, bu arada 3. de geliverir belki.
eşimden bu kadar yakınmam onu sevmiyorum anlamına gelmiyor bayan.
zaten sevmesem yakınmak yerine harakete geçerim, boşarım.
ama bu mantık konusu zaten, sizi aşar.

Sizin burda birçok konunuza şahit oldum.
Hep sıkıntı, idare etme, fedakarlık herşey sizde
Eşinizin borçlarıyla uğraşıp didiniyorsunuz.
Henüz ufacık bir bebeğiniz ve bunca sıkıntılarınız varken. siz yeni işe girmişken,
Hayattan bir mucize beklemeyin. Allah elbet rıskını verir ama onca borç eşinizin tutumları vs.
Bunların rızıkla bir ilgisi yok.. varın gerisini siz düşünün.
Ben doğurun yada aldırın diye asla bir yorumda bulunamam.
Muhasebesini siz yapacaksınız.
yorumda bulunmanıza gerek yok, gerçekçi yaklaşımınız yeter..
Çok teşekkür ederim.

ben ıkı cocuguma da bakarım paşa gibi.. borca harca da batsak umrumda olmaz dimdik dururum derseniz tamam..

ama hergün bu sorunlardan kavga , stres, uzuntuyle hem ıkı yavrunu hem kendını harap edeceksen bır daha dusun.

esın ıcın bır sey yazmıyorum bıle bence sen de esıne fazla guvenerek karar verme.. sen ,işin, iki yavrun ile bu hayatla basa cıkabılır mısın cvevabı evetse sorun yok...

Daha bebek görünmeden aldırsaydın bence. İlerde çok zorlanırsın.
Allah içimi biliyo sizden mi saklıyım.
Belki boş gebeliktir diye bi süre beklesemmi diyorum.
Belki rabbim dualarımı kabul eder, kendi rızasıyla sanıl bahşettiyse yine kendi rızasıyla alır benden.

peki o zaman madem sevgi aşk kısmını geçiyor beyefendi,mühim olan iş para diyor..yapsın o zaman..öyle söyleyin siz de..tamam bunları bekelemeyeceğim,önce iş bul maaşlı,borçlara odaklan ben de dırdır etmeyeceğim de bakalım..
hayır yani iş dayapmıyor,borçlar dağ gibi,hem patron olmalıyım maaşlı çalışamam diyor,hem de sevgi hoşgörü yardım bekleme diyor..
ne anladım ben o evlilikten?o zaman çözüm sunsun..nasıl ödenecekmiş borçlar?
işte olayda burda kitlenir zaten!!
nasıl ödenecek bu şartlarda bu borçlar?

Back
X