işte bu zaten en büyük hatamız ama napalım evlendik 1. ayda atladık pat diye hata yaptık farkındayız....
utanma bence,zaten bilseler kendileri teklif eder vermeyi.benimde bi borcum vardı kredi kartına,anca asgarisini ödeyebiliyodum.laf arasında söyledim anneme,ablama,hemen teklif ettiler para vermeyi bende kapattım borcumu,şimdi onlara ödeyeceğim.birde sizin için geçici bir durum,geliriniz gayet iyi,hem o borçları yaptınız ama sonuçta bişeyler aldınız,mal sahibi oldunuz.biraz sıkıntı olur,normaldir canım..bundan sonra daha dikkatli olursunuz zaten.ama eşinin ailesi hoş davranmamış,niye size yıktılar,durumları yok mu? düğün borçlarını mı yıktılar size?
Ben biraz farklı düşünüyorum. Evet araba arabadır.Ancak araba alırken en önemli kriter benim için CAN GÜVENLİĞİdir.Can güvenliği ise aracın fiyatıyla doğru orantlıdır. Ne kadar pahalıysa güvenlik donanımı o kadar iyidir.Ülkemizde binlerce trafik canavarı olduğunu ve yollardan tutunda levhalara kadar herşeyin özensiz yapıldığını hesaba katarsak canlarmızı taşıdığımız araçlara verilen paralara acımamak gerekiyor. Ben olsam arabamı satmazdım. Gelelim şu anki durumunuza. Borçlarınız ne kadara kapanıyor. Bütün krediler, kredi kartlarının toplam borcu, elden ödemeler. 50,000 kredi çekseniz 36 ayda 1900 ödersinz ayda. Size kaır 2000. Sadece kişisel ihtiyaçlara 2000 de yeter. Tabi braz faiz olacak ama elinize para geçerse toplu kapatırsnız. Ben olsam böyle yaparım.Kafam da rahat olur.
evet bunu çok iyi anlıyorum.benim eşimde evlendik araba die tuttrdu ama ben aldırmadım.şimdide 2. ele ikna ettim üstüne koyar alırız dedim.
bence kredi çekerek borçlarınızı kapatabilirsiniz.bu mantıklı benim abimde öyle yaptı.enazından diğer faizleri toptan kapatarak düşürebilirsiniz.uzun vadeli bir kredi işinizi görür.hatta o krediyi bile daha kısa zamanda ödeyerek faizinden kurtulabilirsiniz.tek bir faiz ödeersiniz.arabanızı satmak bana mantıklı gelmedi.olan olmuş zaten.sonuca bakmak lazım.36 ay vadeyle çekersiniz yeteri kadar aylık 1 lira ödeseniz kalan parayı biriktirirsiniz bile.allah kolaylık versin.
Ben kredi kartından nefret ediyorum. Babam da hiç kullandırtmadı zaten ne anneme ne bana banka atm kartımdan başka kartım yok benim :26: Kızlar bence en güzeli büyük bir yatırım alınmadığı sürece ev araba vs gibi günlük harcamalar için kredi kartı alınmamalı bence tabi bu benim fikrim.
NE OLUR MOTİVE EDİCİ YORUMLAR YAPIN...daha kötü durumda olan birçok insan olduğunu biliyorum
ben 2100 eşim 1800 tl maaş alıyor.ama o kadar çok borcumuz varki toparlayamıyoruz.
şöle bi yazsam
evimiz kendimizin
market 100
araba benzin 200 ( her yere arabayla gitmek zorunda değilsiniz)
birde eşim sigara içiyor 150(sigarayı ya azaltın yada bıraksın)
araba kredisi 725(gittik düğün takılarını sattık 15.000 peşinatla 40.000 tl araba aldık)
su doğalgaz elektrik telefon internet 500(yeni evli bir çiftin evinde ev telefonu ve ınternet bence cok fazla)
kredi kartları (4 kredi kartının sadece asgari ücreti toplamı) 650
kredi borcu benim 315
eşimin kredi borcu 210
özel bi mağazaya 340
bunun haricinde bir kişiye 1600(sonra vericez)
bir kişiye 3600(ayda 350 veriyoruz)
bir kişiye 2000(ayda 350 veriyoruz) borcumuz var.
sürekli eksideyiz...sürekli cebde 10-20 geziyoruz..(onuda eşim işyerinden avans alıyor)kredi cekip hepsini kapasak bir yere borcumuz olsa diyoruz ama bu sefer faizde ödeyecez bilmiyorum napıcaz(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?