borç borç borç yiğidin kamçısı olmaktan cıktı....

evet bunu çok iyi anlıyorum.benim eşimde evlendik araba die tuttrdu ama ben aldırmadım.şimdide 2. ele ikna ettim üstüne koyar alırız dedim.
bence kredi çekerek borçlarınızı kapatabilirsiniz.bu mantıklı benim abimde öyle yaptı.enazından diğer faizleri toptan kapatarak düşürebilirsiniz.uzun vadeli bir kredi işinizi görür.hatta o krediyi bile daha kısa zamanda ödeyerek faizinden kurtulabilirsiniz.tek bir faiz ödeersiniz.arabanızı satmak bana mantıklı gelmedi.olan olmuş zaten.sonuca bakmak lazım.36 ay vadeyle çekersiniz yeteri kadar aylık 1 lira ödeseniz kalan parayı biriktirirsiniz bile.allah kolaylık versin.

Ben biraz farklı düşünüyorum. Evet araba arabadır.Ancak araba alırken en önemli kriter benim için CAN GÜVENLİĞİdir.Can güvenliği ise aracın fiyatıyla doğru orantlıdır. Ne kadar pahalıysa güvenlik donanımı o kadar iyidir.Ülkemizde binlerce trafik canavarı olduğunu ve yollardan tutunda levhalara kadar herşeyin özensiz yapıldığını hesaba katarsak canlarmızı taşıdığımız araçlara verilen paralara acımamak gerekiyor. Ben olsam arabamı satmazdım. Gelelim şu anki durumunuza. Borçlarınız ne kadara kapanıyor. Bütün krediler, kredi kartlarının toplam borcu, elden ödemeler. 50,000 kredi çekseniz 36 ayda 1900 ödersinz ayda. Size kaır 2000. Sadece kişisel ihtiyaçlara 2000 de yeter. Tabi braz faiz olacak ama elinize para geçerse toplu kapatırsnız. Ben olsam böyle yaparım.Kafam da rahat olur.

aynen cnm düğün borçları yıkıldı.üstüne onlarada para yardımında bulunduk iyice bataklığa girdik....

teşekkür ediyorum bunu eşimle konuşup düşünücem.zaten sürekli aklımda olan bu....

tek yere ödemek daha mantıklı gerçekten....

sıkma canını herkes böyle...bizimde yaklaşık 4000 gelirimiz var ama hep eksideyiz. gerçi sizin kadar borcumuz yok ama toparlanamıyoruz da. 1100 kredi ödüyoruz. ailelerimize yardım ediyoruz kira v.s derken. her ay eksideyiz.tam bu ay toparlanacaz diyoruz. (toprlanmak derken eksiyi kaaptmak) birşeyler çıkıyor. bende aynen senin gibi düşünüyordum ama gerçekten ne kadar paran varsa o kadar çok harcıyorsun. bir de ben hamileyim bebeğim olacak 2 ay sonra. aman napalım ya. düzelir inşallah.
şöyle düşün arabanın kredisi bitince ellinizde 35-40 binlik bir mal oalcak. diğer borçları da yavaş yavaş kapatın. lüks harcamayın. şimdi bir de kış. yazın daha çok harcama oluyor tatil v.s. eksiye girmek çoğu aile için mecburi oldu bu zamanda. e faiz ödeyince de bereket olmuyo haliyle.

Biri borç mu dedi...ah o kamçı...yemin ediyorum bankalar bizi kamçılarken zevk almaya başladı artık...

ayrıca bir tavsiye. şu anda kredi faizleri çok yüksek o 50 bini en az 65 oalrak ödersiniz.ki bu iyi ihtimal. biraz daha sabret. harcamaları tamamen kıs. yazık günah ya. 15 bini nasıl kazanıyoruz de mi. bankalar hiç acımıyor valla.

Ben kredi kartından nefret ediyorum. Babam da hiç kullandırtmadı zaten ne anneme ne bana banka atm kartımdan başka kartım yok benim :26: Kızlar bence en güzeli büyük bir yatırım alınmadığı sürece ev araba vs gibi günlük harcamalar için kredi kartı alınmamalı bence tabi bu benim fikrim.

ahh canım çok haklısın da işte bazen de kartsız olmuoyr. başakasından borç alamk yerine karta yükleniyorsun. tabi niye sıkışıp borç alıyoruz o da ayrı bir mevzu. şahsen biz hep başkalarının derdini çekiyoruz. gocunmuyorum üzülmüyorum çünkü gerçekten ihtiyaçlrı var. belli bir süre bu böyle gidecek. napalım.allah sağlık versin. tabi her ayın 15i bir sendrom yaşıyorum. çalışıyorum para kalmıyor. birşey alcam on kere düşünüyorum....neyse en azından bir yerlerden geliyor. bu günlerde geçecek inşallah.

bence arabanın günahı yok.asıl sorun kredi kartları.araba sonuçta bir mal ve satsan yine para.ama k.kartlarını çok yanlış kullanıyoruz.ihtiyaç,başkasından para bulamayız ki ya bir şey olursa gibi bahanelerle kendimizi kandırıyoruz.
evliliğimizin ilk iki yılı kart kullandık.aman Allahım canım şunu çekti al,şu da bulunsun al,aa şunun taksitleri neki al.sonra bir kabardı avukatlık olduk bilmem ne zor kapattık.şimdi kart kullanmıyoruz kafamız rahat valla sadece ihtiyaçlar alınıyor.hesabımızı bildiğimizden parasız da kalmıyoruz.ha illa bir şey olursa eşimin iş yerinde borç alıp verdiği kişiler var.onlardan ister bir hafta sonra öder.böyle hayat daha kolay inanın bana.

bizim o bankalara yatırdığımız paraların haddi hesabı yok kendimi bildim bileli bankalara borçluyuz ortada da ne ev ne araba ne de başka birşey var babam sağolsun kefil olmayı pek bi severde adamların biri kaçtı biri öldü bunun üstüne bi de kendisi maaş alamadı kredilere yüklendi sanırsın ki iş adamıydı da iflas ettik o derece borçtayız halada biteceği yok her gün başka bi sıkıntı hergün başka bi bankadan ihbarname geçinip gidiyoruz gece gündüz çalışsanda kapanmayınca kapanmıyo en başta insan aklını kullanacak daha fazla açılmadan en mantıklı çözümü bulup kurtulun kusura da bakmayın lütfen fazlasıyla doluyumda bu konuda

Canım bence de önce kredi kartlarını temizlemeye çalışın, mümkün olduğunca kullanmayın, ve borçlarını bitirmeye bakın. Ve borcu biteni kapattırın. 4 kart fazla 1er kart yeterli illa kullanacaksanız. Kartları temizleyebilseniz bu size bayağı nefes aldırır bence.

benım dedıgım bu seylerle cebınıze 275 tl kalır..
arabayı ve sıgaryı komple bıraksanız bıra zluks yasamaktan cekınsenız
elektrık su dogalgaz ayda 350 t l gecmez şu kış günlerinde böylelikle arabyı komple bıraksanız , ve sigarayı bıraksa ve telefon ve net hayatınızda olmasa 500 tl paranız olur
ama araba almakta neyın nesı arkadasım bunca borcun ıcınde
3900 maaşlarınız eder
ödemelerinizde tam sıfıra sıfır geliyor..
Kk asgerisini ödemeklede olmaz
aile büyüklerinizden uzun vadede borc alın tum yolları kapamıs gıbı gozukuyosunuz ama

bizde aynı durumdayız 4000 lira gelirimiz var ama hep eksideyiz ama tek farkla biz kira ödüyoruz kira+aidat 1000 lira araba kredi borcumuz 750 diğer bi kredi borcumuz 250 2 yaşında bi oğlum var market 500 faturalar 300 benzin 100 4 kredi kartına toplam borç 5000 lira asgarileri toplamı 1000 lira bide 500 bi yere borcumuz var cep harçlıkları derken eksiye düşüyoruz her ay cebimizde 5 kuruş para kalmıyo ama öyle arabayı sat borç kapa demekle olmuyo sonuçta o araba için bi faize katlanmışsın bu zamana kadar altın satmışsın falan filan satsan hepten zarar etceksin arabasızda olmuyo zaten belli bi borç ödemişsin en mantıklısı borçlarını kapatacak kadar kredi çekmen ama arabanın kredisi aynen kalsın öyle 50000 falan çekme yani taşıt kredisini muhtemelen daha düşük faizle çekmişsinizdir sen diğer borçların için çek kredi hepsini kapat bi arabanın kredisi olur bide diğer kredin bide ev için yaptığınız masraflar yakıt market vs.çekeceğin kredinin vadesini ona göre ayarlarsın

canım bence bütçeyi sarsan tek şey araba.. ben de bir bankacıyım sevgilimle aldığımız maaşlar yaklaşık sizinki gibi. ve geçen yıl 20.000 tlye sizinkinin yarısı bir araba aldı krediyle. ve hala belimizi doğrultamadık. kenara hiç para koyamıyor kendisi. arabanın borcu, benzini ıvırı zıvırı derken bütün bütçe sarsılıyor. bir de düşün biz ne fatura ödüyoruz ne market ne kira hiçbişey ailelerimizin yanında yaşıyoruz şuan için. evlenmek için sadece ben para biriktirebiliyorum. yani sonuç olarak arabayı satın ve 2. el 20.000 tl lik uygun birşey alın borçlarınızı kaaptın derim. ayrıca bir bankacı olarak da kesinlikle 2'den fazla kredi kartınızın olmamasını tavsiye ederim.

Yorumları okumadım neler yazıyor bilmiyorum ama bizimde borcumuz çok yeni evlendik eşya borcu düğün borcu. Benim pek bir gelirim yok yani okuduğum için rahat bir yerde çalışıyorum düşük bir ücretle. onu da bi hafta halıcı bi hafta gelinlikçi vs vs. Eşim yaklaşık 3,5-4 bin kazanıyor. Bizde şuan istesek araba alabiliriz kredi çekip ama bunca borç varken arabanın benzini arabanın borcu gibi lükslere gerek yok. Bence arabanızı satın ve 20 -25 binlik bir araba alın kalan parayıda borçlarınıza yatırın çok rahatlarsınız eminim.

4 kredı kartının asgarı tutarı 650 tl mesela 1 tanesıne daha cok onem versenız 100 yerıne 150 200 yatırsanız kredı kartına bu sekılde 1 tanesının borcu bıtmıs olur sırayla dıgerlerınıde odersınız.yada elınızde 1 tane olsun dıgerlerını kırın bu sekılde harcamada yapmamıs olursunuz.

araba konusuna gelıncede 40000 almıssınız bunu en kotu ıhtımal 25000 yada 30000 tl ye satarsınız ee aradakı 10000 bosuna copemı gıdecek ben olsam satmayı aklımın ucuna bıle getırmezdım.yapıcak bırsey yok yavas yavas odenecek bu borclar elınıze para gecerse hemen harcamak yerıne 100 yatıracagınıza 200 yatırın ve borclarını bıtırmeye calısın.zor işiniz Rabbım kolaylık versın hepımıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…