borç içinde yüzüp nefes alamayanlar...gelin birlikte dertleşelim...

peri_benim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011
307
13
118
37
Ankara
daha 23 yasımayım ama annem babam kardeşim sevgilim hepsi hepsi bana bi sıkıntı yaratıp borç çıkarmak için sözleşmişler sanırım... her gun bi icra kağıdı. tam 15 binlira borcum var... paylasımlar arttıkca bende paylasacagım hikayemi. allah kimseyi gördüğünden geri bıramasın, herkezitez zamanda kurtarsın inşallah...

Ailenizin borcunun size kalmasını anlarım ama sevgilinizin borcu neden sizin üzerinizde...

daha 23 yasımayım ama annem babam kardeşim sevgilim hepsi hepsi bana bi sıkıntı yaratıp borç çıkarmak için sözleşmişler sanırım... her gun bi icra kağıdı. tam 15 binlira borcum var... paylasımlar arttıkca bende paylasacagım hikayemi. allah kimseyi gördüğünden geri bıramasın, herkezitez zamanda kurtarsın inşallah...

Ahhh canm bende 23 yaşındayım bende borçlardan kurtulamadım.5 yıldır öde öde artık bıktım
Annemle babama evlenmeden önce ev aldık 25 bin tl yi ben ödedim çok şükür onu geri de bıraktım
Sonra evin tadilatı,eşyası falan derken 17 bin tl yine borcun altına girdim şuan hala onları ödüyorum evlendiğim halde
Eşimden Allah razı olsun çok destek oldu en azından onların borcunu niye ödüyorsun demiyor

bende 22 yaşındayım ve bende bu yaşıma kadar hep aılemın borcunu odedım sağolsun esım bana cok destek verdi

bende 22 yaşındayım ve bende bu yaşıma kadar hep aılemın borcunu odedım sağolsun esım bana cok destek verdi

ah şu borç konusu ...yaşadım bilirim neyseki bitti hamdolsun...Hepinizin ALLAH yardımcısı olsun

bu baslık bana gore
suanda toplamda
kaba taslak bı hesaplıyayım
3000 lıra borcum var :(

Ayyy ben işde işteee "o" ben
Neresini anlatim kii görünürde üstüme borç yok şükür..
ama eşimin borçları var oda sıkıntısını ben çektiğim için benim sayılır..
evlendim evlenedli hiç borcu bitmedii..
halada devamm..
toplasakkk ufanı tefeni 25bin kadar..
nasıl ödenicek nolcak bitcek hiç bi fikrim yok..
Evlendim borç 7 sene bitti hala borç..

Bıktımm artık diyip isan ediyorum hiç mi rahata eremicem ben diyorumm birde üstüne sen yine 7 senedir sıkıntı çekiyosun ben annemden doğalı borç ödüyorum ben napim diyor.. ayyy gülimmi ağlimm mii..
:52:

param olmasın borcumda olmasınnn:44:

Çok zor birşey yaa borçlu olduğum sürece çalışmaya mecbur hissediyorum kendimi çok şükür kendi işim ama hiç birikim yapamıyorum kendime masraf çıkartamıyorummm
Aileme canım fedaa onlara ev aldık çok mu deill tabii ki ama babamın benım yaptğım onca şeyi görmezden gelip ablamla daha çok ilgilenmesii beni çok üzüyorr

bu hayatta yaşadığımız sürece hep bir borç içinde olacağız arkadaşlar.:(

ödenir canlarım ödenir 6 yıl bitti evleneli dügün borcu o borç bu borç derken tam tamına 40-45 bin liraya yakın borç ödedik bizimki bittiyse sizin ki de biter...:16:

ohh ALLAHıma şükürler olsun birikim yapmak istiyorum delice Rabbim agız tadıyla yememizi nasip etsin

Bizde yeni evlendik ve herşeyimizi aynı anda yaptık düğünü ve evi en az 25bin borcumuz var 2 seneye kadar biter inşallah Allah ödeme sabrı,gücü versin herkesee.

Bizde 11 yıllık evliyiz, eşimin kurduğu işleri batırması ve sağ olsun düzgün hareket etmemesi yüzünden sürekli ve milyonlarca borcun içindeyiz ve ben tam olarak ne kadar borçluyuz bilmiyorum, bıktım artık, eşekler gibi çalışıp kendime 3 kuruş harcayamamaktan nefret ediyorum

ödendikten sonra borçlar iyidir. borçlar insana mal, mülk sahibi yapar. ben borcum olmassa kendimi rahatsız hissediyorum.
çok şükür emeğimin meyvelerinide topluyorum.

bide böyle zaten borcunuz varken ufak tefekde olsa aksilikler çıkıyor ya ifrit oluyorumm..

binanın dış cephesi yapılıyo 3 milyar..
üstüne arabanın trafik sigortası muayinesi geldii..
onun üstüne eşim işle ilgili sigorta işlemlerini başlatması fln vs gereğiyle bir miktarda oraya ödicek
daha üstüne hiç bilmediğimiz seneler evvel önce eşimlerin köydeki evinin tel borcu icralık bir biçimde eve geldii şok oldumm..
onun üstüne faturalar cabasıı lanetlimiyiz neyizz demeye başladım
Bu ne yhaaaaa artık isyan etmeye başladımmm hep mi ben niye ben demeye başladım bi nefes almak istiyorum artıkkk:45:

4 yıl için ev kredisi çektik evimizi yaptırdık şükür 1,5 yıl kaldı ben evlendim evleneli borç ödüyoruz mal ,mülk sahibi başka türlü olunmuyor ben buna razıyım yeter ki hastalık, huzursuzluk olmasın beterin,beteri var şükür bugünüme !darısı herkese

aarkadaslar umarım sesımı duyup yazarsınız 2 yıllık evlıyım 1 yıl önce eşim ablasına kredi borcunu kapatması ıcın kredı cekmış 4 mılyarcık ve esım korkudan bunu daha yenı söyluyo ustelık bu kredı yı ödemek adına 4 kredı kartı actırıp onlardan nakıt kredı çekmış bunlar da katlana katlana toplam 8 mılyr olmuş dun akşam aalh tarafından nasıl oldu bılmıyorum ama söledı ama tam anlamıyla degıl tabı bende zorlayınca cıldırmak uzereyım ben su anda calışıyorum ve sözleşmeli işim ksım sonu bıtcek azcık bırıktırdım aldıgım paryı kı ben 1 tl 1 tl dahı olsa gıdım gıdım bırıktırırım şımdı 8 mılyar borc kafayı yemk uzereyımonu kıramamış o cekmezse icralık olcaklarmış akayınvaldıem ve görumcem fln fılan kızlar bı akıl verın hıc uyumadım dunden berı benden korkuya söyleyemmış ve ben bunu duyunca görumceme söledım bagırdım cagırdım ınkar ettı tabı bıde nedesın bılezıklerını boz taktıgı 3 bılezı k onuda esım kendı parasıyl bırıktırdı bende nısanlıyken az yardım etmedım eşıme evlencez dıye sımdı kafayı yem uzereyım.esım benım hep agzımı arardı bende öle bısy olmaz olamaz dıyordum hep bı sıkıntım var ama sölemm boşarsın benı ayrılısrn dıyodu ama s-onra saka yaptım dıyodu malesef gercekmış bu nasıl ödıycem ya altınlarımı bozmak ıstemıyorum ev lacam dıye nasıl kıyayım nasıl arttırdım bılemzssınız kızlar yaaaa bı akıllllll nolur ve suanda hamıle de olabılırım 13 gun gecıktı hastalıgım ama ıltıhap oldugundan yapmadım test kalmm dıye cıldırcmmmmmm

ne kadar borçlu varmış patır patır döküldük :/ ben de 24 yaşındayım, araba aldık ki bana kalmicak olan bir araba onu ödüyorum ayda 500 tl daha 2 sene devam ödicem. bi türlü ödeyemediğim kapatamadığım öğrenim kredim var. bunun yanı sıra küçük bir miktar kredi çekmiştim o var. kredi kartım var. var da var yani. eve de yardımcı oluyorum param çok bereketsiz. benden az maaş alan arkadaşlarım daha güzel birikim yapıyor, daha çok alışveriş yapıyor. pöff kızlar allah bolluk bereket versin de bu borçlar kolayca bitsin.

ben de yazayım;
11yıllık evliyim, eşim evlenirken hiçbir şahsi harcama yapmadı benim ailem ve babası aldılar alınanları ama 11yıldır sürekli "borçluyuz!"
ne bitmez borçmuş ne borcuymuş anlamadım!
yalnız çok ilginç, bu borç sadece ev için ya da benim için harcama yapılacağı zaman ortaya çıkıyor...
evlenmeden önce babam hep borçlu!ydu evlendim kocam borçlu! nefret ediyorum borç lafından!!!
:41::41::41::41::41::41::41::41::41::41::41::41:

ben de yazayım;
11yıllık evliyim, eşim evlenirken hiçbir şahsi harcama yapmadı benim ailem ve babası aldılar alınanları ama 11yıldır sürekli "borçluyuz!"
ne bitmez borçmuş ne borcuymuş anlamadım!
yalnız çok ilginç, bu borç sadece ev için ya da benim için harcama yapılacağı zaman ortaya çıkıyor...
evlenmeden önce babam hep borçlu!ydu evlendim kocam borçlu! nefret ediyorum borç lafından!!!
:41::41::41::41::41::41::41::41::41::41::41::41:

benim babam da bir eksik bir ihtiyaç olsa hemen borç var der ne bitmez borçmuş. evlenince durum nasıl olur bilemiyorum ama bu borç lafından bana da nefret gelir. ne diyelim borçları kolaylıkla ödemek dileğiyle.

Back
X