Borç Meselesi-Eş ailesi

serotininevi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
198
Puanlar
53
Herkese merhaba,

Çok sevdiğim, birlikte büyüdüğüm bir kuzenim var. Hep abim gibi gördüğüm biri. Kendisi iyi bir mühendis ve işinde tanınır. Evlilik sürecinde aileler tanışınca eşimin kuzeni de onunla tanıştı. Yani kuzenlerimizde tanıştı. Meslekleri aynı ve yakın bölgelerde çalışıyorlar. Kuzenim de beni ve eşimi sevdiği için ona hep iyi niyetle yardımcı oldu.

Kuzenim bazı mesleki ürünlerini çevresi sayesinde yurtdışından getirtebiliyor. Eşimin kuzeni de bir gün “Şu ürünü bana da getirtebilir misin?” demiş. Kuzenim de bayağı uğraşıp getirmiş. Ürün yaklaşık 600 euro civarında. Ama ben eşimin kuzeninin biraz kurnaz biri olduğunu bildiğim için içimden “Ya parasını ödemezse" diye tedirgin oldum.
Ama kuzenime de aşırı saygı duyar, ondan çekinir büyüğü, idolü gibi de görür bir yandan.

Bir gün yengeme “X abime parasını verdi mi acaba?” diye sordum. Yengem “Telefonda vereceğini söylemişti ama bilmiyorum, verir canım, vermese de önemli değil” dedi. Sonra sormuş ama kuzenim “Verdi veya vermedi, sana ne anne” diye kızmış. Başka bir zaman da “Haftaya verecek” diye geçiştirmiş. Kuzenim bir şey net değilse net cevap vermez belli ki almamış henüz.

Eşime bir defa bu konuyu açtım ama "bizim yapabileceğimiz bir şey yok, sorsam siz nerden biliyorsunuz der ve Yüksel Abi'nin kulağına gider çok ayıp olur" dedi ve haklı.

Geçenlerde eşimin kuzeni bize geldi. Ben de “Yüksel abiyle görüşüyor musun?” diye lafı açtım. Sonra “Ürünün ne oldu, işine yaradı mı?” dedim. “Aldım ama sonra lazım olmadı ya Yüksel Abi'de çok uğraştı sağ olsun hayırlısı artık napalım” dedi. Ben de “Tüh o kadar da masraf ettin” deyince “Yok ya masrafım olmadı yapacak bir şey yok" gibi bir şeyler söyleyip lafı dolandırdı. Burada resmen dolandırdı lafı.

Ürünün üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Konuşmalardan anladığım kadarıyla ürünü almış ama parasını ödememiş gibi görünüyor. Bu durum canımı sıktı çünkü onun kuzenimle tanışmasına ben vesile oldum. Bu durumdan dolayı kendimi biraz sorumlu hissediyorum ama kimseye de bişi sorup söyleyemem. Zaten böyle bir bahsi açsam en önce kuzenimi rezil etmiş olurum. Aralarında geçen bir şeyi benimle paylaşmış gibi olur ki asla ürünü aldığını bile o söylemedi, eşimin kuzeni söyledi. Ağırlığı olan biridir böyle konulardan bahsedildiğini bilse büyük sorun çıkar.

Canımı sıktı açıkcası. Yapabileceğim bir şey de yok ama içime su serpmenize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Konunun sizinle zerre alakası yok.

Koca koca adamlar, iş ilişkileri sadece kendilerini ilgilendirir.
Ama iş ilişkisi değil ki. Ortaklık vs değil. Benden ve eşimden dolayı yardımcı olduğu ve parasından olduğu bir durum aslında.

Olay talihsiz olmuş ama gerçekten yapabileceğiniz birşey yokmuş. Kuzeninizi, eşinizin kuzenine dair uyarsanız uygunsuz kaçabilirdi eşinizin ailesini kötülüyormuşsunuz gibi. Yengenizi arayıp sormuşsunuz, eşinizin kuzenine sormuşsunuz, konuyu gündeme getirip üzerinize düşeni yapmışsınız zaten. İki kişinin tanışmasına vesile olunca onların aralarındaki herşeyden biz sorumlu olmuyoruz ki. Kuzeniniz de bundan sonra ona göre mesafesini koyar o kişiye. Bir daha eşinizin kuzeniyle başka aile üyeleriniz arasında bu tarz bir etkileşim olacağı zaman bu olay üzerinden uyarırsınız o kadar.

Ama iş ilişkisi değil ki. Ortaklık vs değil. Benden ve eşimden dolayı yardımcı olduğu ve parasından olduğu bir durum aslında.
İstemiş ki yardımcı olmuş. İstemeseymiş olmazmış. Koskoca adam kendi isteği ile riske girmiş. Sizinle gerçekten hiç ilgisi yok mevzunun.

600€ ödememiş mi? Bu kurnazlık değil terbiyesizlik. Ben açık açık neden ödemedin ya? Adamdan sen istedin hediye değil ki bu derdim. Bunun nesi ayıp? O ödemiyorken utanmıyor insanlar sorarsa mı ayıp?

O an parasını vermedin mi yoksa derdim ben olsam. Bir güzel haslardim, kimin akrabası olduğu önemli değil. 600 Euro az değil parayı göndermeden almamaliydi kuzenin. Yapacak bir şey yok artık lafını etme zamanı da kaçmış. Kuzenin (ürünü getiren) para olayı sorulunca niye o kadar triggerlanmis onu da anlamadim.

Okudum okudum sizle alakası ha geldi ha gelecek diye ama yok gelmedi.

Birirlerini birirleriyle tanıştırdık diye ,ömrü billah her yaptıkları yapmadıklarını takip edip kafa mı patlatacağız yahu salın gitsin.

Ürünün siparişine aracı olmadığınıza göre sizlik bir durum yok

Kuzenine “X için şu ürünü getirir misin parasını verir sana” deseydin haklıydın mahçup olmakta

Bir de bu devirde kim kime 30 bin tl hibe eder? kim kimin 30 bininin üstüne yatar? sizin aile de 2 taraflı tuhafmış.

Vermediğini net bilmiyorum aslında. Ama bayağı geveledi. Benim bu para durumunu kuzenimle konuştuğum yok hatta ürün getireceğini bile ondan duymadım ben. Onun adına gidip sorarsam zor durumda kalacak. Sanki gelip bana şikayet emiş gibi olacak. Bir de utanıyorum ya, sen ne alaka diyecekler kuzenim dahil.

Duyulur da ben gidip bir şey derim zor durumda kalırım eşimle diye söylemez. Ha çok aşırı yüksek bir para değil onun için öyle lafını etmez sağda solda ama yine de tabi ki hoş değil ben kendimi mahcup hissediyorum.

Ee bu kadar dert olduysa siz verin parasını.

Gayet de iş ilşkisi, çünkü ortada bir alışveriş olmuş, ha ücret verilmemiş o ayrı. Başkasının sorumsuzluğunu üzerinize almayın.

600€ ödememiş mi? Bu kurnazlık değil terbiyesizlik. Ben açık açık neden ödemedin ya? Adamdan sen istedin hediye değil ki bu derdim. Bunun nesi ayıp? O ödemiyorken utanmıyor insanlar sorarsa mı ayıp?
Vermediğini net bilmiyorum aslında. Ama bayağı geveledi. "Yok ya masrafım olmadı ki öyle zaten Yüksel Abi aldı işte...." dedi biri geldi laf kesildi. Ben bu para durumunu kuzenimle konuşmadım hatta ürün getireceğini bile ondan duymadım ben. Sorsam "kızım verdi rezil etme bizi" falan der kapatır. Onun adına gidip sorarsam zor durumda kalacak. Sanki gelip bana şikayet emiş gibi olacak.

Ya ürünün geldiğini söyleyince "Yüksel Abi paranı da ödeyeceğim" demiş. Kuzenim de nezaketen " Tamam acelesi yok" demiş. Bunu diyen adam öder herhalde. Üstüne yatmaz diye düşünüyorum. Yüz yüze gelirler. Daha işi de düşer belki. Neticede arada biz varız. Kendini bu kadar rezil edeceğini sanmıyorum ama insan işte belli de olmuyor. Daha da bişi istemem diyip susup ödememişte olabilir.

Sizlik bir durum yok,aracı olmamış para ya da ürüne kefil olmamışsınız .İki tarafta yetişkin ortada bir kazıklanma varsa bırakın kendi aralarında halletsinler...

Tamam işte geveleyince vermedin mi yoksa derdim ben olsam. Dediğim gibi fırsat kaçmış kuzen kendisi ister parasını, bir daha para almadan da bir şey getirmez kimseye. Kafaya takacak bir şey yok

Siz niye kendinizi mahcup hissediyorsunuz?
Tanışmalarına vesile olmuş olsanız da bu malzeme siparişinde bir aracılık durumunuz yok.

Tamam işte geveleyince vermedin mi yoksa derdim ben olsam. Dediğim gibi fırsat kaçmış kuzen kendisi ister parasını, bir daha para almadan da bir şey getirmez kimseye. Kafaya takacak bir şey yok
Parayı kimin verdiğini bilmiyorum güya ben. Bildiğimi söylesem kuzenim söylemiş gibi olurdum rezil etmiş olurdum onu. Ben konudan habersiz gibi konuştum.

Parayı kimin verdiğini bilmiyorum güya ben. Bildiğimi söylesem kuzenim söylemiş gibi olurdum rezil etmiş olurdum onu. Ben konudan habersiz gibi konuştum.
Ya öyle şey mi olur ürün sipariş etmiş verecek elbette parasını. Parayı verdin di mi diye sormakta ne var? Bu kadar ince düşünüp kafa patlatacaksan kimseyi kimseyle tanıştırma en iyisi

Parasini ödemeyen rezil olmuyor da niye kuzenin rezil oluyor, hepiniz acayipsiniz

Tanışmalarına vesile olmuşsunuz, özellikle iş veya ticari alışveriş v.s konusunda kimseye "ben kefilim" demediyseniz, yapacakları alışveriş onları ilgilendirir.
Söz konusu taraflardan biri size meseleyi açıp, durumla ilgili fikrinizi, olaya müdahil olmanızı istemediyse, habire birilerine sorup, kurcalamanız işgüzarlık.

Anlatamadım sanırım. Kimse bana ürünü kim aldı kim parasını ödedi bilgisini vermedi bunu nasıl bir anda söyleyebilirim ? Ben tesadüf eseri öğrendim kuzenimin verdiğini. Tutup sorsam kuzenim de "sen benden duymadan niye soruyorsun" diyecek haliyle. Ha bence düşük ihtimal ama verdiyse de tam rezillik olur sormam.

`