- Emoji Skoru
- 2.990
- Puanlar
- 33
- Konu Sahibi serotininevi
İki kişinin neden işlerine karışıyorsunuz? Kuzeniniz bu parayı dert etse size zaten konuyu açardı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle bir alacak verecek durumu yaşayacaklarını tahmin edemedim. Çok geveze olduğunu, çarpıttığını vs söylemiştim ama böyle şeylerin olacağı aklıma gelmedi açıkcası.Şu anda yapacak birşey yok ilk başta böyle borcuna sadık biri olmadigini avantaci oldugunu söylemeliydiniz kuzeninize ben böyle insanlardan istedi kadar eşimin bilmemneyi olsun hoşlanmıyorum uyaririm çevremi.Kuzeniniz de bir daha toka olsun aracı olmasın.Kuzeniniz alsa aldım derdi bunu sorabilirsiniz laf arasında sohbet ederken bunda kızacak birşey yok .
Kurnaz demişsiniz zaten burda heralde biraz bedavacılığı kastettiniz böyle bir özelliği varsa bilemem kuzeniniz sizin araciliginizla tanışmış böyle huyu olduğunu nerden bilsin ben sizin kuzen ilrskinizi bilmem ben kendi kuzenimle konuşurdum eşimin kuzeninin bu huyunuda tanıştırdığım ve şayet tekrar birşey isterse onlardan insanlara söylerdim niye soylemiyeyim ödeme yapmayacağını bilsinler.Böyle bir alacak verecek durumu yaşayacaklarını tahmin edemedim. Çok geveze olduğunu, çarpıttığını vs söylemiştim ama böyle şeylerin olacağı aklıma gelmedi açıkcası.
İşte konumda da bahsettim ya, öyle biri değildir. Hele bir de arada ben varım, huzurumuz kaçar diye hiç istemez.koskoca adam kendi parasını istemeyi bilmiyor mu, siz niye stres yapıyorsunuz ki?
Herkese merhaba,
Çok sevdiğim, birlikte büyüdüğüm bir kuzenim var. Hep abim gibi gördüğüm biri. Kendisi iyi bir mühendis ve işinde tanınır. Evlilik sürecinde aileler tanışınca eşimin kuzeni de onunla tanıştı. Yani kuzenlerimizde tanıştı. Meslekleri aynı ve yakın bölgelerde çalışıyorlar. Kuzenim de beni ve eşimi sevdiği için ona hep iyi niyetle yardımcı oldu.
Kuzenim bazı mesleki ürünlerini çevresi sayesinde yurtdışından getirtebiliyor. Eşimin kuzeni de bir gün “Şu ürünü bana da getirtebilir misin?” demiş. Kuzenim de bayağı uğraşıp getirmiş. Ürün yaklaşık 600 euro civarında. Ama ben eşimin kuzeninin biraz kurnaz biri olduğunu bildiğim için içimden “Ya parasını ödemezse" diye tedirgin oldum.
Ama kuzenime de aşırı saygı duyar, ondan çekinir büyüğü, idolü gibi de görür bir yandan.
Bir gün yengeme “X abime parasını verdi mi acaba?” diye sordum. Yengem “Telefonda vereceğini söylemişti ama bilmiyorum, verir canım, vermese de önemli değil” dedi. Sonra sormuş ama kuzenim “Verdi veya vermedi, sana ne anne” diye kızmış. Başka bir zaman da “Haftaya verecek” diye geçiştirmiş. Kuzenim bir şey net değilse net cevap vermez belli ki almamış henüz.
Eşime bir defa bu konuyu açtım ama "bizim yapabileceğimiz bir şey yok, sorsam siz nerden biliyorsunuz der ve Yüksel Abi'nin kulağına gider çok ayıp olur" dedi ve haklı.
Geçenlerde eşimin kuzeni bize geldi. Ben de “Yüksel abiyle görüşüyor musun?” diye lafı açtım. Sonra “Ürünün ne oldu, işine yaradı mı?” dedim. “Aldım ama sonra lazım olmadı ya Yüksel Abi'de çok uğraştı sağ olsun hayırlısı artık napalım” dedi. Ben de “Tüh o kadar da masraf ettin” deyince “Yok ya masrafım olmadı yapacak bir şey yok" gibi bir şeyler söyleyip lafı dolandırdı. Burada resmen dolandırdı lafı.
Ürünün üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Konuşmalardan anladığım kadarıyla ürünü almış ama parasını ödememiş gibi görünüyor. Bu durum canımı sıktı çünkü onun kuzenimle tanışmasına ben vesile oldum. Bu durumdan dolayı kendimi biraz sorumlu hissediyorum ama kimseye de bişi sorup söyleyemem. Zaten böyle bir bahsi açsam en önce kuzenimi rezil etmiş olurum. Aralarında geçen bir şeyi benimle paylaşmış gibi olur ki asla ürünü aldığını bile o söylemedi, eşimin kuzeni söyledi. Ağırlığı olan biridir böyle konulardan bahsedildiğini bilse büyük sorun çıkar.
Canımı sıktı açıkcası. Yapabileceğim bir şey de yok ama içime su serpmenize ihtiyacım var.
O zaman kuzeninize gidip, dümdüz söyleyin. "Eşimin kuzeni arada biz varız diye sana güvenip 600 Euroluk malı getirip, sana teslim etmiş. Parasını ödemeyip, üstüne mi yatacaksın? Eşimin ailesine bizim ailemizi rezil mi edeceksin? vb " deyin.Ama iş ilişkisi değil ki. Ortaklık vs değil. Benden ve eşimden dolayı yardımcı olduğu ve parasından olduğu bir durum aslında.
Yok parayı vermeyen koca tarafından kuzen. Hanımefendinin kuzeni yani ürünü getiren anladığım kadarı ile aşırı iyi niyetli durumu iyi biri. Ses etmiyor.O zaman kuzeninize gidip, dümdüz söyleyin. "Eşimin kuzeni arada biz varız diye sana güvenip 600 Euroluk malı getirip, sana teslim etmiş. Parasını ödemeyip, üstüne mi yatacaksın? Eşimin ailesine bizim ailemizi rezil mi edeceksin? vb " deyin.
O zaman aynı sözleri konu sahibinin eşi bir doz yükselterek, kendi kuzenine söylemeli. Erkek erkeğe söylemde bu kadar kibar olmasa da olur.Yok parayı vermeyen koca tarafından kuzen. Hanımefendinin kuzeni yani ürünü getiren anladığım kadarı ile aşırı iyi niyetli durumu iyi biri. Ses etmiyor.
Sizi ilgilendirmez ki parayı verip vermemesiHerkese merhaba,
Çok sevdiğim, birlikte büyüdüğüm bir kuzenim var. Hep abim gibi gördüğüm biri. Kendisi iyi bir mühendis ve işinde tanınır. Evlilik sürecinde aileler tanışınca eşimin kuzeni de onunla tanıştı. Yani kuzenlerimizde tanıştı. Meslekleri aynı ve yakın bölgelerde çalışıyorlar. Kuzenim de beni ve eşimi sevdiği için ona hep iyi niyetle yardımcı oldu.
Kuzenim bazı mesleki ürünlerini çevresi sayesinde yurtdışından getirtebiliyor. Eşimin kuzeni de bir gün “Şu ürünü bana da getirtebilir misin?” demiş. Kuzenim de bayağı uğraşıp getirmiş. Ürün yaklaşık 600 euro civarında. Ama ben eşimin kuzeninin biraz kurnaz biri olduğunu bildiğim için içimden “Ya parasını ödemezse" diye tedirgin oldum.
Ama kuzenime de aşırı saygı duyar, ondan çekinir büyüğü, idolü gibi de görür bir yandan.
Bir gün yengeme “X abime parasını verdi mi acaba?” diye sordum. Yengem “Telefonda vereceğini söylemişti ama bilmiyorum, verir canım, vermese de önemli değil” dedi. Sonra sormuş ama kuzenim “Verdi veya vermedi, sana ne anne” diye kızmış. Başka bir zaman da “Haftaya verecek” diye geçiştirmiş. Kuzenim bir şey net değilse net cevap vermez belli ki almamış henüz.
Eşime bir defa bu konuyu açtım ama "bizim yapabileceğimiz bir şey yok, sorsam siz nerden biliyorsunuz der ve Yüksel Abi'nin kulağına gider çok ayıp olur" dedi ve haklı.
Geçenlerde eşimin kuzeni bize geldi. Ben de “Yüksel abiyle görüşüyor musun?” diye lafı açtım. Sonra “Ürünün ne oldu, işine yaradı mı?” dedim. “Aldım ama sonra lazım olmadı ya Yüksel Abi'de çok uğraştı sağ olsun hayırlısı artık napalım” dedi. Ben de “Tüh o kadar da masraf ettin” deyince “Yok ya masrafım olmadı yapacak bir şey yok" gibi bir şeyler söyleyip lafı dolandırdı. Burada resmen dolandırdı lafı.
Ürünün üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Konuşmalardan anladığım kadarıyla ürünü almış ama parasını ödememiş gibi görünüyor. Bu durum canımı sıktı çünkü onun kuzenimle tanışmasına ben vesile oldum. Bu durumdan dolayı kendimi biraz sorumlu hissediyorum ama kimseye de bişi sorup söyleyemem. Zaten böyle bir bahsi açsam en önce kuzenimi rezil etmiş olurum. Aralarında geçen bir şeyi benimle paylaşmış gibi olur ki asla ürünü aldığını bile o söylemedi, eşimin kuzeni söyledi. Ağırlığı olan biridir böyle konulardan bahsedildiğini bilse büyük sorun çıkar.
Canımı sıktı açıkcası. Yapabileceğim bir şey de yok ama içime su serpmenize ihtiyacım var.
O tarz bir kaç kişi tanıyorumİki kişinin neden işlerine karışıyorsunuz? Kuzeniniz bu parayı dert etse size zaten konuyu açardı.
Evet kuzenim de böyle biridir tam olarak. Dün yengem ile denk geldik sordum özellikle, evet aldığı zaman işe yaramayacağı belli olmuş ürünün ama şey demiş "abi sana zahmet oldu ödemeni de yapacağım" demiş. Yani ağzıyla söylemiş. Kuzenim de "acelesi yok" demiş insani olarak. Sonrasında vermediğini düşünüyorum çok kem küm etti ve kuzenimden hiç bahsetmiyor eskiden hep dilindeydi. Bi yandan da bu kadar idol gördüğü, çekindiği birinin de parasını yemez herhalde diyorum.O tarz bir kaç kişi tanıyorum
Parayı almadıysa dahi kimseye bir şey demez ama karşı taraf gözünde kredisini yitirir ve artık o kişinin üstünü çizer yani kendine ders alma bedeli yapar o 600 euro parayı akıl parası derler bizde
İşte kendine kazanç sayıyor 600 euro parayıEvet kuzenim de böyle biridir tam olarak. Dün yengem ile denk geldik sordum özellikle, evet aldığı zaman işe yaramayacağı belli olmuş ürünün ama şey demiş "abi sana zahmet oldu ödemeni de yapacağım" demiş. Yani ağzıyla söylemiş. Kuzenim de "acelesi yok" demiş insani olarak. Sonrasında vermediğini düşünüyorum çok kem küm etti ve kuzenimden hiç bahsetmiyor eskiden hep dilindeydi. Bi yandan da bu kadar idol gördüğü, çekindiği birinin de parasını yemez herhalde diyorum.
Benden dolayı tanıştılar ve kuzenim beni çok sevdiği için asla ikiletmez ve yüzlemez. O yüzden kendimi kötü hissediyorum. Belki vermiştir ben yaptığı hareketlerden, konuşma şeklinden vermediğini düşündüm ama aklım almıyor bu dönemde kim kimin bu kadar parasını yer aklım almıyor. İnşallah gereksiz telaş yapıyorumdur ama asla öğrenemem de.Bırakın iki yetişkin kendi aralarında halletsin. Sizin bir sorumluluğunuz yok.
Hem kuzenininiz fazla gurur yapıyor. Karşıdakinin kendini kullanmasına izin vermiş, parasını istememiş, muhtemelen istemeyecek. Siz onun adına ücretin ödenmesini sorgulasanız; 'Senin ilgileneceģin bir durum yok, beni para konuşan biri durumuna sokup rezil etme.' diyeceğinden eminsiniz. Sizi kitleyen kendi kuzeniniz.
Konu sizi ilgilendirmiyor, kuzeniniz ürünü temin ederken size sormamış sonuçta hatta parasını alamayınca da gelip size bir serzenişte bulunmamış eş akrabası olduğu için ve ayrıca şahısı sevmediğiniz için biraz kurulmuşsunuz gibi hissettim.Herkese merhaba,
Yerinizde olsam en az sizin kadar rahatsız olacak biriyim. Köftehor eş kuzeni için de kesinlikle haklısınız.Benden dolayı tanıştılar ve kuzenim beni çok sevdiği için asla ikiletmez ve yüzlemez. O yüzden kendimi kötü hissediyorum. Belki vermiştir ben yaptığı hareketlerden, konuşma şeklinden vermediğini düşündüm ama aklım almıyor bu dönemde kim kimin bu kadar parasını yer aklım almıyor. İnşallah gereksiz telaş yapıyorumdur ama asla öğrenemem de.