• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç Meselesi-Eş ailesi

Yerinizde olsam en az sizin kadar rahatsız olacak biriyim. Köftehor eş kuzeni için de kesinlikle haklısınız.

Diğer tarafa bakacak olursanız doğrudan tarafı olmadığınız bir diyaloğa ortadan dalamıyorsunuz. Kurnaz kuzene uyarıda bulunamazsınız. Buna gerekçe kendi kuzeniniz. Kendisine de soramayacaksınız çünkü artık gurur diyelim onur diyelim ne dersek diyelim işin ucunda ketum bir tutumu var. Bu sizden duygusal sorumluluğu da kaldırıyor artık.
Evet ne kadar huzursuz ve öfkeli olduğumu anlatamam. Kuzenim ama abim sayılır öyle büyüdük o yüzden asla beni üzmemek için bahsini bile açmaz. Dediğim gibi belki ödemiştir ama verdiği cevaplar hal ve hareketleri ile ödemediğini hissettim ve aşırı rahatsızım. Bu dönemde kim kimin bu kadar parasının üstüne yatar ödemiştir diyorum bir yandan, bir yandan tavrından dolayı ödemesi diyorum. Ama ürünü alınca 2 defa “abi ödemeni yapacağım” demiş. Gereksiz telaş mı yapıyorum bilmiyorum.

Konu sizi ilgilendirmiyor, kuzeniniz ürünü temin ederken size sormamış sonuçta hatta parasını alamayınca da gelip size bir serzenişte bulunmamış eş akrabası olduğu için ve ayrıca şahısı sevmediğiniz için biraz kurulmuşsunuz gibi hissettim.
Eşimin akrabası olduğu için değil yapılan yanlış olduğu için eleştiriyorum. Kendi akrabamda olsa aynı şeyi söylerdim niye eş akrabası olduğu için eleştireyim sanki doğru bir şey yapılan

Eşimin akrabası olduğu için değil yapılan yanlış olduğu için eleştiriyorum. Kendi akrabamda olsa aynı şeyi söylerdim niye eş akrabası olduğu için eleştireyim sanki doğru bir şey yapılan
Eleştiri ayrı dert edinip çare aramak ayrı.

Kendinizi suçlamayın bence bu ikisi arasında.

600€ ödememiş mi? Bu kurnazlık değil terbiyesizlik. Ben açık açık neden ödemedin ya? Adamdan sen istedin hediye değil ki bu derdim. Bunun nesi ayıp? O ödemiyorken utanmıyor insanlar sorarsa mı ayıp?
Bence de böyle durumda açık açık söyleyip yüzüne vurmak, hatta utandırmak lazım. Çünkü düpedüz terbiyesizlik, başka adı yok. Ve böyle insanlara sustukça yanına kar kalıyor

Kendinizi suçlamayın bence bu ikisi arasında.
Haklısınız, aslında suçlamıyorum ama sorumlu hissediyorum sebepsiz yere. Neticede ben söylemesem de benim hatırım gözetilerek yapılmış bir şey. Dediğim gibi ödeyeceğim demiş 2 defa belki de ödedi ama hal ve tavrından üstüne yatmış gibi hissettim ben. Beni çok ama çok huzursuz etti aklımdan çıkmıyor, rahatsız oluyorum. Kuzenim de asla dile getirmez ve söylemez evimde huzursuzluk olmasın falan diye.

Evet ne kadar huzursuz ve öfkeli olduğumu anlatamam. Kuzenim ama abim sayılır öyle büyüdük o yüzden asla beni üzmemek için bahsini bile açmaz. Dediğim gibi belki ödemiştir ama verdiği cevaplar hal ve hareketleri ile ödemediğini hissettim ve aşırı rahatsızım. Bu dönemde kim kimin bu kadar parasının üstüne yatar ödemiştir diyorum bir yandan, bir yandan tavrından dolayı ödemesi diyorum. Ama ürünü alınca 2 defa “abi ödemeni yapacağım” demiş. Gereksiz telaş mı yapıyorum bilmiyorum.
Yazdıklarınızdan ödememiş ve ödemeyecek gibi geldi.
Rahatsızlığınız yersiz değil ama sorumluluk hissiniz ve telaşınız gereksiz.
Size gelene kadar biri ödemiyor kıvırıyor, diğeri istemiyor. Siz çift olarak soramazsınız çünkü Yüksel abiniz sağda solda konuştu gibi olacak ayıp olacak gibi demiş eşiniz. Yüksel abinize de soramazsınız çünkü kızar diyorsunuz. Dediğim gibi sizi kitleyen kendi kuzeniniz.

Hadi siz neyse diyelim size dert yanmış gibi olmasın. Ama eşiniz sorabilirdi kendi kuzenine pekala. Bu durumda yapılacak başka bir şey kalmıyor ki. Burada en olağan şey kuzeninizin bizzat istemesi.
Bu kadar dertleniyorsunuz sorun kuzeninize gitsin ucunda ölüm yok ya.
Daha verip vermediği bile belli değil.
En azından netleşir. Ya herru ya merru.

Sizi ilgilendirmez ki parayı verip vermemesi 🤷‍♀️kuzeniniz size durumundan bahş etmediği sürece karışmayın bence bu konuya
Evet ama benden sebep yüzüne vurup istemez bunu bilmek bana kötü hissettiriyor. Kuzenimin eşi ile laf arasında konuştum, borcu olan kişinin kuzenimi aradığını borcunu ödeyeceğini söylediğini mahcup olduğunu söyledi. Aralarında böyle bir konuşma geçmiş hatırladığı kadarıyla tabi ki. Yani aslında 1-2 defa borcunu ödeyeceğini söylemiş, mahcup oldum falan demiş ama sonrasında ödemedi gibi geldi bana konuşma şeklinden.

Bir yandan da ödemeyecek insan böyle bir konuşma için de arayıp 1-2 defa söylemez diyorum ama bunları da ben duymadım. Öyle hatırlıyoruz falan diyor yengem ve kuzenimin eşi. Yani eminiz demiyorlar ama böyle konuşmalar geçti laf arasında şahit olduk falan dediler.

Yazdıklarınızdan ödememiş ve ödemeyecek gibi geldi.
Rahatsızlığınız yersiz değil ama sorumluluk hissiniz ve telaşınız gereksiz.
Size gelene kadar biri ödemiyor kıvırıyor, diğeri istemiyor. Siz çift olarak soramazsınız çünkü Yüksel abiniz sağda solda konuştu gibi olacak ayıp olacak gibi demiş eşiniz. Yüksel abinize de soramazsınız çünkü kızar diyorsunuz. Dediğim gibi sizi kitleyen kendi kuzeniniz.

Hadi siz neyse diyelim size dert yanmış gibi olmasın. Ama eşiniz sorabilirdi kendi kuzenine pekala. Bu durumda yapılacak başka bir şey kalmıyor ki. Burada en olağan şey kuzeninizin bizzat istemesi.
Bu kadar dertleniyorsunuz sorun kuzeninize gitsin ucunda ölüm yok ya.
Daha verip vermediği bile belli değil.
En azından netleşir. Ya herru ya merru.
Yengeme sordum bahsettiğim gibi, abimi aramış ve bir kaç defa "abi çok mahcup oldum, ödemeni yapacağım uğraştırdım seni" falan demiş. Abim de nazaketen "Acelesi yok elin rahatlayınca ver bir şey olmaz şuan ihtiyacım yok" demiş. Hani bu kadar arayıp borcumu ödeyeceğim dediyse ödemiştir ya da ödeyecektir gibi geldi bir yandan da bana. Yani yengem hatırladığı kadarıyla 1-2 defa aramış. Hiç vermeyecek olsa aramazdı herhalde diyorum, bilmiyorum. Kuzenime sordum "verdi sanane ayrıca kafana takma" falan dedi. Huyunu biliyorum asla beni üzmemek için vermediyse de verdi der öyle biri.

Yengeme sordum bahsettiğim gibi, abimi aramış ve bir kaç defa "abi çok mahcup oldum, ödemeni yapacağım uğraştırdım seni" falan demiş. Abim de nazaketen "Acelesi yok elin rahatlayınca ver bir şey olmaz şuan ihtiyacım yok" demiş. Hani bu kadar arayıp borcumu ödeyeceğim dediyse ödemiştir ya da ödeyecektir gibi geldi bir yandan da bana. Yani yengem hatırladığı kadarıyla 1-2 defa aramış. Hiç vermeyecek olsa aramazdı herhalde diyorum, bilmiyorum. Kuzenime sordum "verdi sanane ayrıca kafana takma" falan dedi. Huyunu biliyorum asla beni üzmemek için vermediyse de verdi der öyle biri.
İyi madem en azından taahhüt ediyor.
Kendi itibarını zedeledi durduk yere. Kuzeninizden de tahmin ettiğiniz cevabı aldınız. Sorumluluk hissediyorsunuz tamam ama sizi zihninden de olsa suçlayacak biri değil besbelli. Sapla samanı birbirine karıştırmıyor. Sizde takmayın hakikaten.

İyi madem en azından taahhüt ediyor.
Kendi itibarını zedeledi durduk yere. Kuzeninizden de tahmin ettiğiniz cevabı aldınız. Sorumluluk hissediyorsunuz tamam ama sizi zihninden de olsa suçlayacak biri değil besbelli. Sapla samanı birbirine karıştırmıyor. Sizde takmayın hakikaten.
Evet ürünü teslim aldığı zamanlarda aramış 1-2 defa. Ama olayın üzerinden nerdeyse 5-6 ay geçti sonrasında ne yaptı bilmiyorum. Hani başta aradıysa sonrasında ödemiştir diyorum içimden ama tarzı tavrı da hiç öyle hissetirmedi bana.

Kendimi düşünüyorum, 1-2 defa arayıp ödeyeceğim mahcubum vs dediuseö ödeyeceğimdir demek ki. Ama insanları anlamak zor ödemeyecek olsa ara mıydı bilmiyorum.

İki kişinin neden işlerine karışıyorsunuz? Kuzeniniz bu parayı dert etse size zaten konuyu açardı.
İşlerine karışmadım sadece canım sıkıldı ve kendimi kötü hissediyorum sonuçta benim eşimin akrabası ve benden dolayı tanıştılar.

Seni bağlayan bı durum yok, başka türlü de tanışsalar alisveris yapmak ya da yapmamak onların tercihi

Bence de böyle durumda açık açık söyleyip yüzüne vurmak, hatta utandırmak lazım. Çünkü düpedüz terbiyesizlik, başka adı yok. Ve böyle insanlara sustukça yanına kar kalıyor
Ödeyeceğim demiş ürünü aldığında. Sonrasında da aramış ödeme için. Kuzenim de acelesi yok demiş sonrasını bilmiyorum. Ödemediğini düşünüyorum tavırlarından. Ama ödemeyecek olsa o kadar arayıp da ödeme için konuşmaz herhalde. O nedenle bir şey de diyemiyorum. Bir de kuzenim benimle paylaşmadı hiç, ondan habersiz sormak olmaz. Kuzenimin eşine sordum, ödeme için aradı 1-2 defa dedi şimdi onun aklına da şüphe düşürdüm huzursuz oldum.

Ödeyeceğim demiş ürünü aldığında. Sonrasında da aramış ödeme için. Kuzenim de acelesi yok demiş sonrasını bilmiyorum. Ödemediğini düşünüyorum tavırlarından. Ama ödemeyecek olsa o kadar arayıp da ödeme için konuşmaz herhalde. O nedenle bir şey de diyemiyorum. Bir de kuzenim benimle paylaşmadı hiç, ondan habersiz sormak olmaz. Kuzenimin eşine sordum, ödeme için aradı 1-2 defa dedi şimdi onun aklına da şüphe düşürdüm huzursuz oldum.
Amma taktın kafana ya kuzenin de acelesi yok demeseymis. Kocanın kuzeni de parası yoksa sağdan soldan sipariş vermesin bir daha çok ayıp ya. Ama sal artık konuyu. Onu de diyemem bunu yap yapamam e boşver o zaman

Back
X