borç meselesii...

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.251
398
Çok yakın bir arkadaşım yeni doğum yaptı
durumları çok iyi sayılmaz. Ve yok halleriyle çocuğa epey harcama yapmışlar
Şimdi koz cok zor durumda beden 7 bin istedi
verebilecek durumum çok şükür var . Bu durumu eşime henüz söylemedim .Çünkü ne borç alır eşim nede verir. Ama kız 2 gündür arıyor ne desem nasıl yapsam da vermeme desem. Şuan logusa ve gerçekten çok depresyonda. Kız kaçarak evlendi kimsesi yok...
Not: bu arkadaşımla univ döneminde bana hem kalacak yer hem maddi olarak çok destek oldu. Ne zaman arasam bana hep yardımcı oldu..

SON DURUM: Öncelikle herkese yardımcı olmaya ve fikir vermeye çalıştığı için çok teşekkür ederim. Eşimle konuştum hepsini değil ama elimizden geldiği kadar bir kısım bir şeyler yapmaya ikna ettim. Bunu da arkadaşıma söyledim. Olaylar hiçte korktuğum gibi olmadı çok teşekkürler etti. tabi verdiğim mebla ve yardımlarım bana kalsın . Borç olarakta kesinlikle vermediğimi söyledim ...

Son düzenleme:
ben olsam vermezdim.. ayagını yorganına göre uzatsalardı.. durumları yok çocuk yapıyorlar.. başlarının çaresinede baksınlar madem..
eşinizle kötü olmaya degmez az bi rakam da değil yani 7binle napacakmış

bankaya borcunu kapatacakmış sanırım tek yere borçlanmak istiyorlarmış faizsiz.

bence de canım..
7000 TL çok büyük rakam.. yani bulunmayabilirdi de..
300-500 olsa neyse de..
zaten eşinden gizli iş de yapma..

senin bu rakamı verebilecek durumda olduğunu biliyor mu peki?

üzüldüm şimdi ama eşinden gizli verme ilerde öğrenir sorun olur. 7 bin çok büyük rakam

bankaya borcunu kapatacakmış sanırım tek yere borçlanmak istiyorlarmış faizsiz.

bir de belli ki taksit taksit ödeyecekler..
bir ödenir iki ödenir ama sıkıştılar mı vermeyebilirler de..
sırf faizinden kurtulmak için, ya da borcum tek yere olsun diye birinden borç istenir mi?

sen kibarca "kusura bakma ama bu kadar büyük meblağ bende yok maalesef" de..

üzüldüm şimdi ama eşinden gizli verme ilerde öğrenir sorun olur. 7 bin çok büyük rakam

aslında şöyleki düğünde bana baya iyi altın geldi oda biliyor hatta bana dedi istersen hani bileziklerini gram olarak ver falan dedi ve bunları derken çok ağladı

Kendi durumlarına göre harcama yapmaları gerekirdi. Elde avuçta yok ama çocuk yapmayı biliyorlar.
Gerçi yine de içim tuhaf oldu ama gerçek bu.
Eşinizin prensibini de anlıyorum,ben de yakınlarım dışında borç falan vermem. Yine yakınlarımdan başka arkadaştan falan borç isteyemem. Eşinin müsade etmediğini söyleyeceksin mecburen.

eşinden habersiz olmaz canım rızasını alman lazım onun sana yaptıklarını anlat ondan sonra konuya gr bence daha etkileyici ve ikna edici olur sanırım..

böyle diyorsunuz ama çocukta korunmalarına rağmen olmuş. Yoksa arkadaşım asla istemiyordu. İnan masraf olmasın diye kışın hamile haliyle soğuklarda oturdu kimseye gık demedi..

Arkadaşını en iyi sen tanırsın
Borcuna sadık biriyse eşinin de onayını alarak verebilirsin
Sonuçta sana emeği geçmiş bir insan, hatır denen bir şey var
Bir de anlamıyorum neden çocuk yapmış denilmesini, yorumlara hayret ettim, Rabbim ol deyince oluyor, insan her zaman planlayamıyor ki bu durumu

7000 çok büyük bir rakam.

Ve bunu karsi taraf size taksit taksit odediginde o birikmiş 7000 hic oluyor.ama cok çok guveniyorsaniz olabilir

Guven yoksa 1000 ya da 2000 verebileceğinizi söyleyin yani miktar çok fazla

Keşke ayağını yorganına göre uzatsaymış arkadaşınız. Ama bazen oluyor böyle şeyler. 7000 kimine göre çok büyük para ama size göre nasıl bilmiyorum. Ben olsam ödeyeceğinden eminsem zamanında bana yardım etmiş birinden yardımımı esirgemezdim. Zor durumda olmasa ağzını eğip bunu istemezdi.

eşinden habersiz olmaz canım rızasını alman lazım onun sana yaptıklarını anlat ondan sonra konuya gr bence daha etkileyici ve ikna edici olur sanırım..
eşim çok katı bu konuda
beni az çok burdan anlamıssındır insanları kırmayı, üzmeyi asla beceremem yani ödemesse ben ona hayatta öde diyemem

Böyle bir durumda düşünüyor olman bile yanlış.Ve unutma her insan sıkıntıya düşebilir.

eşinize danışmalısınız bence. burdaki bazı insanlar çok acımazsız
aynen öyle . yok danışamam katiyen izin vermez..

ben ondan eminim olsa zaten hayatta isteyemez. yani ben onun için son noktayımdır eminim. Ama kocasıda yetim gibi bişey.. hani 1000 lira maaş alıyor. Nasıl olurki bilemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…