O eskiden olsa inanın hemen verirdim. Ailesi inanılmaz varlıklıydı bu para aylık hesabına yatıyordu öyle düşünün . Ama şuan çok kötü durumdalar..ortak bir birikimse rızası yoksa verilmez zaten ama kendi başıma yaptığım bir birikimse onu ilgilendirmez...
Şu an düşündüm de çok yakın arkadaşım olsa ve varsa verirdim, belki gelmeyecek olsa da.
Tabi onu en iyi siz tanırsınız, karakteri nasıldır, borcuna sadık mıdır?
Ancak vermeye karar verirseniz nakit olarak değil de gram altın olarak verin derim ben...Öderken de o dönemin gram altınını öder..
Çok yakın bir arkadaşım yeni doğum yaptı
durumları çok iyi sayılmaz. Ve yok halleriyle çocuğa epey harcama yapmışlar
Şimdi koz cok zor durumda beden 7 bin istedi
verebilecek durumum çok şükür var . Bu durumu eşime henüz söylemedim .Çünkü ne borç alır eşim nede verir. Ama kız 2 gündür arıyor ne desem nasıl yapsam da vermeme desem. Şuan logusa ve gerçekten çok depresyonda. Kız kaçarak evlendi kimsesi yok...
Not: bu arkadaşımla univ döneminde bana hem kalacak yer hem maddi olarak çok destek oldu. Ne zaman arasam bana hep yardımcı oldu..
teşekkür ederim bunu sordugunuz içinKonuna geçmeden önce bir şey sormak istiyorum.
Üniversite zamanında sana kalacak yer ve maddi destek olduğundan bahsetmişsin.
Daha önceki konularında babanın durumunun iyi olduğunu okumuştum.
Bir tezat var gibi geldi bana anlamadığım.
üzüldüm şimdi..asıl mesele işte bunu söylemek yalan söyleyecek şey cok ama evlerini bir görseniz
çok haklısıbn arkadaşım senin yorumların benim için çok kıymetli..bu arada KOCANı ekarte etmeye çalışan arkadaşlar bekar sanırım rızasız iş olmaz o senden sen ondan habersiz işlere girerseniz gün gelir kötü bir alışkanlığa döner bu iş.
7000 tl yi 1000 liralık maaşla ödemeleri çok zor.bir yerden bekledikleri yüklü bir para olur falan ama oda yoksa ,sana geri ödemeyi ya çok cüzi azar azar ödeyerek yaparlar ya da hiç ödeyemezler.hele ki bebek doğduktan sonra masraflar daha da artıyor. borç meselesi araya girince en yakın arkadaşlar bile düşman olabilir.eğer arkadaşınıza bu parayı verecekseniz geri almamayı göz önünde bulundururak verin.bu zaman da da 7000 çok para sizde yeni evlisiniz gelecek planlarınız var.zor bir durum ya da 1000 tl verebileceğinizi falan söyleyin bileziklerinizi de başka bir yatırım için kullandığınızı söylersiniz.eşinizden de gizli vermeyin aynı şeyi o yapsaydı ve siz sonradan öğrenseniz hoşunuza gitmezdi.yani bizde belki bebeğimiz olur diye ilerisi için yatırım yapıyoruz
aslında eşim izin versede arkadaşımın eşi 1000 lira maaş alıyor nasıl ödesin..
Canım ben bilemedim 7000 çok büyük bir rakam.Ailecek kardeş seviyesinde değilseniz verme bence..Çok yakın bir arkadaşım yeni doğum yaptı
verebilecek durumum çok şükür var . Bu durumu eşime henüz söylemedim .Çünkü ne borç alır eşim nede verir. Ama kız 2 gündür arıyor ne desem nasıl yapsam da vermeme desem. Şuan logusa ve gerçekten çok depresyonda. Kız kaçarak evlendi kimsesi yok...
Not: bu arkadaşımla univ döneminde bana hem kalacak yer hem maddi olarak çok destek oldu. Ne zaman arasam bana hep yardımcı oldu..
Çok saçma yorumlar var ne demek durumu iyi değilse çocuk yapmasın, sadece iyi durumda olanların mı çocuk yapmaya hakları var belki düşündükleri gibi gitmemiştir belki de isteyerek olmamıştır çocuk.
Canım eşine danışmadan kendi başına sakın bir iş yapayım deme. Kendin diyorsun ödemezse öde diyemem diye, eşinle aran bozulur sen kötü olursun. Arkadaşına senin de borçların olduğunu 7000 tl nın çok fazla olduğunu söyle içinden vermek de geliyorsa ve durumun da varsa gerçekten eşini ikna et ve 1000 - 2000 tl civarı destek ol arkadaşına..
Görüşlerimizin aynı olması mı gerekiyor yorum yapmak için.7 bin lira verecek durumum var diyorsun.Bu arkadaşımın bana maddi manevi desteği oldu,şimdi zor durumda diyorsun.Kocamla sen ben yok fikir danışırız diyorsun.Sonuç olarak kocam asla vermez diyorsun.Sonuta son kararı kocan veriyorsa yapacak birşey de yok.Hanfendi kocamla benim aramda sen ben yok. Biz var o yüzden oda bende her şeyde fikir danışırız. Yorumunuz için sağolun fakat görüşlerimiz çok farklı.
estağfurullah canım ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar varya...Atalarımızı fazla derinlere gömdük bir şeyler biliyorlarmışda yazmışlar tarihe sözlerini(işleri güçleri mi yoktu mübareklerin bilmiyorum ki)hani parayı verecen de seninde ihtiyacın var bebek için uğraşırken maddi mevzular boşanmaya kadar gidiyor Allah korusun senin için şu an kocan önemli..birde ben arkadaşıma çeyrek takarım para takarım 2500 liralık bileziği takarsantabi telefonda sana ağlar param yok diye..fazla fazla vermişsin biraz geri dur sen bu arkadaştan..gıda yardımı yap bez yardımı yap ama para verme derim ben.çok haklısıbn arkadaşım senin yorumların benim için çok kıymetli..
Para senin paran değil mi?Senin kendi fikrin yok mu?Kocan mı karar veriyor herşeye.
Oturur konuşursun.
yapılan şey asla söylenmez ama emin olun o şekilde çok verdim ona düğünlerinde 2,500 liralık bilezik taktım..
bekar olsam bile 7000 lira benim 4 aylık maaşım..
Çok yakın bir arkadaşım yeni doğum yaptı
son kararı medin kocasının vermesi mi sizi bu kadar sinir etti..sanırım sizin evde sizin sözünüz geçiyor eşinizin maaşına el koymuşta parayı yönetir gibi konuşuyorsunuz..kız zaten saygısızlık etmediki görüşlerimiz çok farklı dedi..ki doğru söylüyor biz eşimizden gizli iş yapmıyoruz cüzdanımız ortak.Görüşlerimizin aynı olması mı gerekiyor yorum yapmak için.7 bin lira verecek durumum var diyorsun.Bu arkadaşımın bana maddi manevi desteği oldu,şimdi zor durumda diyorsun.Kocamla sen ben yok fikir danışırız diyorsun.Sonuç olarak kocam asla vermez diyorsun.Sonuta son kararı kocan veriyorsa yapacak birşey de yok.
estağfurullah canım ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar varya...Atalarımızı fazla derinlere gömdük bir şeyler biliyorlarmışda yazmışlar tarihe sözlerini(işleri güçleri mi yoktu mübareklerin bilmiyorum ki)hani parayı verecen de seninde ihtiyacın var bebek için uğraşırken maddi mevzular boşanmaya kadar gidiyor Allah korusun senin için şu an kocan önemli..birde ben arkadaşıma çeyrek takarım para takarım 2500 liralık bileziği takarsantabi telefonda sana ağlar param yok diye..fazla fazla vermişsin biraz geri dur sen bu arkadaştan..gıda yardımı yap bez yardımı yap ama para verme derim ben.
Bence not kısmını eşinize de söylerseniz izin verecektir. Ondan habersiz iş yapmayın ama zor zamanınızda sizden kira beklemeden yol parası beklemeden destek olan arkadaşınıza siz de zor zamanında sırtınızı dönmeyin. Üniversitede kaç yıl birlikte kaldınız bilmiyorum ama şu an kiralan minimum 600 desek, elektriği suyu yiyeceği ortak masrafınız bir 400 lira olurdu. İki sene kalsanız arkadaşınızla birlikte o size 7000lik desteği yapmış bile.
Evet canım hepimizin başına gelebilir hiç belli olmaz bence yardımını esirgeme ama ona gidip 7000 tl de verme.insanlar çok acımasız olmuş ben bu sietede en iyi bunu öğrendim. Ama bende vajınısmus tedavisi oluyıryum ve suan hep cepten yiyoruz. Of ben nasıl çıkıcam bu işin içinden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?