- 12 Eylül 2014
- 3.786
- 6.952
- 158
- Konu Sahibi noclearmind
-
Çalışıyorum işimde bi aksama olmaz saglık sektöründeyim zaten. 6 ay değil de belki 3 ay ertelemeli olabilir diye düşündüm bendeBen de kredi çekerdim. Hatta virüs yüzünden 10000 geri ödemesi altı ay sonraya atanı bile düşünürdüm. Çalışıyorsanız ve ödeme sıkıntısı yaşamayacaksanız toplu kredi en mantıklısı.
Vadelide sadece azda olsa değerleniyor döviz değil.eğer kenardaki paranız döviz ya da altın gibi zamanla değerlenecek bir durumdaysa tabii ki kredi çekin. ben geçen yıl bir arazi alırken o kurla döviz bozmaktansa kredi çekmiştim. şöyle hesaplamıştım; döviz olarak durdukça iki yılda şu seviyeye gelecek ama faiz şu kadar olacak, yani dövizde kalırsam karda olurum gibi. ama kenardaki paranızı öylece bekletecekseniz kredi çekip hem faiz ödersiniz hem de paranızın değeri erir. bunlara göre hesaplayın
1 sene de bitireceğim için bin lira faiz yiyorum sadece. Öyle olsa tabikide düşünmem bile.Kredi çekipte çektiğim para kadar faiz ödemezdim sanırım.
diyelim ki iki yıllık kredi çekeceksiniz. iki yılda vadelide durması size ne kadar kazanç getirecek ve krediye ne kadar faiz artı dosya masrafı vs ödeyeceksiniz karşılaştırıp ona göre karar verebilirsiniz.Vadelide sadece azda olsa değerleniyor döviz değil.
Patronumda öyle dedi, zamanı gelsin bi karşılaştırma yapalım, Hangisi daha karlıysa onu yaparsın diye. Çokta birikmiş parama dokunmak istemiyorum sanki o ordan gidince açıkta kalacakmışım gibi. Ama tutumluyum elim sıkı ordan harcamak zorunda kalsam bile kısa sürede yine yerine koyarım kararsız kaldm o yüzden.diyelim ki iki yıllık kredi çekeceksiniz. iki yılda vadelide durması size ne kadar kazanç getirecek ve krediye ne kadar faiz artı dosya masrafı vs ödeyeceksiniz karşılaştırıp ona göre karar verebilirsiniz.
Bende sen gibi kredi cekecegim temel ihtiyaç kredisi var ona başvur derim. İnsan kenarda para kalsin istiyor ama altin dolar yaptırmaya çekiniyorum. Aslında güzel zamanda yapilsa kâr olcak ama iste o işe giremedm daha.Patronumda öyle dedi, zamanı gelsin bi karşılaştırma yapalım, Hangisi daha karlıysa onu yaparsın diye. Çokta birikmiş parama dokunmak istemiyorum sanki o ordan gidince açıkta kalacakmışım gibi. Ama tutumluyum elim sıkı ordan harcamak zorunda kalsam bile kısa sürede yine yerine koyarım kararsız kaldm o yüzden.
Kredi ceksen faizle odeyeceksin. Kendi kazancinla odersen daha kolay olur her iki durumda da sen odeyeceksin zaten. Ben olsam bankay faize hic bulasmam. Ekonomi kotu ne olacak belli degil mumkun mertebe borclanmadan gecirmek lazim sureci.Kızlar selam,
direk konuya gireceğim. Önümüzdeki 2 3 ay sonra toplu bi ödemem var. 23 bin civarında. Annemin emekli olması için doğum borçlanması yapacağız. Ben ödeyeceğim bunu. Şöyle ki benim şuan 13bin civarında birikmiş param var o zamana kadar 16 bin olacagını düşünüyorum.
Sorum şu ki siz olsaydınız bi şekilde aile içi 23 bini toplayıp mı öderdiniz yoksa sıfırdan 23 bin kredi cekip 1 sene içinde ödemeye mi ?
Ben açıkçası toplu parama kıyamıyorum binbir zahmetle biriktirdim, 1 sene borç ödeyeyim nolcak diyorum. Öteki yandan da 1 sene içinde kapatmayı düşündüğüm için yüklü miktarda ödeyeceğim bu beni biraz sıkabilir.
Kendi yagımızda kavrulayan bi aileyiz o yüzden bu ödemeyi benim yapmam gerekiyor.
bi de atlamayayım bu parayı zaten bu görev için biriktirmiştim. Şimdide acaba borçlansam mı diyorum. 24 yasındayım az biraz kenarda param olsun diyorum. Siz olsaydınız napardınız ?
Vadelide sadece azda olsa değerleniyor döviz değil.Kızlar selam,
direk konuya gireceğim. Önümüzdeki 2 3 ay sonra toplu bi ödemem var. 23 bin civarında. Annemin emekli olması için doğum borçlanması yapacağız. Ben ödeyeceğim bunu. Şöyle ki benim şuan 13bin civarında birikmiş param var o zamana kadar 16 bin olacagını düşünüyorum.
Sorum şu ki siz olsaydınız bi şekilde aile içi 23 bini toplayıp mı öderdiniz yoksa sıfırdan 23 bin kredi cekip 1 sene içinde ödemeye mi ?
Ben açıkçası toplu parama kıyamıyorum binbir zahmetle biriktirdim, 1 sene borç ödeyeyim nolcak diyorum. Öteki yandan da 1 sene içinde kapatmayı düşündüğüm için yüklü miktarda ödeyeceğim bu beni biraz sıkabilir.
Kendi yagımızda kavrulayan bi aileyiz o yüzden bu ödemeyi benim yapmam gerekiyor.
bi de atlamayayım bu parayı zaten bu görev için biriktirmiştim. Şimdide acaba borçlansam mı diyorum. 24 yasındayım az biraz kenarda param olsun diyorum. Siz olsaydınız napardınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?