Borç ödeme

Kardeş yok, baba yok.
kendi kendimize uğraşıyoruz. Annemin maasından kesilsin istemiyorum. Alacağı 3 kuruş para zaten 23 bin ordan kesilse 5 senede anca biter o borç.

ben olsam kredi çekerdim, aylık makul bir ödeme ile.
maaş ne zaman bağlanabilecek. kredinin bir kısmı emekli maaşından da karşılanabilir mesela.
kenardaki para acil durum için kalsın, olur da sıkışırsanız oradan ödeme yaparsınız. elinize ekstra bir para geçerse kredinin ilk dönemleri toplu ara ödeme şansınız da olabilir borcu azaltmak için.

Birikmis paranizi TL olarak tutmayin. Dovize veya altina cevirin. Odemeniz icin de kredi cekebilirsiniz,cazip krediler var su aralar. Allah kolaylik versin odemelerinize.
Suan döviz çok uç ama altın da öyle zarar etmezmiyim ?
bi ara dövizdeydi param, az oldugu icin pek değerlenmedi normal vadeli hesaba aldım.

Eylül ayında bağlanılacak. Öyle düşünüyorum biraz benden biraz emekli maaşından cok bunalırsam bi ara ödeme yaparım birikmişten ya da toplu bi para gelirse.

1 sene sonra bankaya ödemekle kendi hesabınıza ödemek arasında nasıl bir fark olacak ki? Her ay bankaya öder gibi kendi hesabınıza koyun 2bin 2bin. Eldeki para gitmese bile aslında ilüzyon değil mi? Kredi çekilen ay +16 bin -24 bin totalde 8bin borçta olmayacak mısınız mesela?

Diyelim ki 23 bin cektiniz bin de faizi 24 bin
bir yil icin aylik ödemeniz 2.000
eliniz deki para 16 bin eksik kalan 7 bin
7 bini borc olarak aldiginizda kredi öder gibi düsünürseniz 3,5 Ayda ödersiniz
kalan 8,5 ay (borc 7 bin olunca hesap biraz bucuklu oldu) yine kredi öder gibi birktirseniz 17 bin...
arada ki kazanc aslinda 2000 cünki hem 1000 lira faizi ödemediniz hem de 1000 lira biriktirdiniz...
Faiz isine girmeyin....

Evet hatta daha fazla bile biriktirebilirim çünkü annem maaşının belirli bi tutarını bana verecek 500 kadar

Kredi çekin tabiiki. Kredi ödenir ancak para tekrar birikene kadar üzülürsünüz. Kenarda para olması, acil ihtiyaçlarda çok önemli.

Ben kimseye borclu olmak istemem. Aile bile olsa. Kendiniz kredi cekin kendiniz ödeyin. Bugünün yarını da var. Kimseye yük olmamak gerek.

herkes yazmis ben de yazacagim. tl tutmayin paranizi. bence bir kadin icin en iyisi altin. 5ibiyerde aliyorsun, azicik yer kapliyor, bir ton para tututor. tlden cikin. euro, dolar, altin a yonelin. abla tavsiyesi

herkes yazmis ben de yazacagim. tl tutmayin paranizi. bence bir kadin icin en iyisi altin. 5ibiyerde aliyorsun, azicik yer kapliyor, bir ton para tututor. tlden cikin. euro, dolar, altin a yonelin. abla tavsiyesi
Ya suan döviz cok yüksek ama zarara girerim diye korkuyorum

Ya suan döviz cok yüksek ama zarara girerim diye korkuyorum
benim sana genel tavsiyrm bu. simdi yap demiyorum. düşün, araştır, sana dogru gelen zamanda yap. ama genel olarak parani hic tlde tutma.

ben 3 yil once eski altinlarimi satmak zorunda kalmistim. 1000lira civarina bozdurmustum. uzwrlerinde 400liraya aldigima dair etiketler vardi. artik kac sene once aldiysam 2katindan fazla değerlenmiş

Bosu bosuna faiz mi odeyecekskniz ,borcu kapatin,hercay belli miktarla altin alip kenara atin kredi varmis gibi

altının gramı 380 TL şu an altın almak aşırı riskli??

altının gramı 380 TL şu an altın almak aşırı riskli??
su an dunyada uygun sartlar yok. ben zaten ekonomi ile uzak yakin ilgili degilim. arkadasa yazdım herkes degerlendirip kendi uygun buldugu zamanda hareket etsin. ama tlde kalmak hep kaybetmek. dolar son 20 gunde ne kadar artti.

benim altin dememin nedeni de altinin zaten dolara endeksli olmasi. dolar arttikca otomatikman altin da artiyor. bir de altin bizim icin ulasmasi cok kolay. kimse ile muhattap olmadan gidip aliyoruz kuyumculardan. yani bence turk kadini altin uzun vadeli en iyi yatirim araci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…