borc verdiğiniz parayı nasıl geri istiyorsunuz?

açıkçası ben de yüklü miktar borç vermeyi sevmiyorum...
arkadaşının kredi kartı felan varsa borcunu tahsil etmek için bi eksiğini alabilirsin belki oradan...

Zamanında kime borç verdiysem ödeyen de oldu ödemeyen de... Yüklü miktarlarda kesinlikle vermedim 500-600 lira kadar verdiğim oldu ama genelde ısrarcı bir şekilde isteyemiyorum:KK14: Durumu gerçekten sıkışık olur anlarım canını alacak halim yok ama daha çok rahatlık ve keyfi nedenlerden dolayı vermiyorsa canım çok sıkılır. Bu durumda ısrarcı olmaktan başka çareniz yok, tehdit ve aileyi karıştırma gibi olaylara girmeyin tatsızlığın daha da büyümesine neden olur ve işin sonunda kötü siz olursunuz. Hukuki olarak da pek bişey çıkacağını sanmıyorum. Israrcı bir şekilde zor durumda olduğunuzu belirtin, belki utanıp verir. Allah yardımcınız olsun.

aynı durum şuan ablamın başında.. kuzenimiz ablamın kartını kullanmış 1000 tl, her ayın 5 inde 300 300 veririm demiş işte bu ay vermemiş, benim saf ablam da aman bu da benim hayrım olsun diyor çıldırıyorum, eğer önümüzde ki ayın 5inde falan da ödeme yapmazsa kendim kuzenime mesaj atıp x ablam bana her ay harçlık veriyordu sen o ödemeyi bana yap demeyi düşünüyorum. normal de karışmam ama kendilerinin 2 kuruş parası olsa gözümüzü çıkarırlar..

Arayın bence bir kaç gün sonra ; ayın 5ine 2000tl ödemem var acil.Sana da kaçtır söylüyorum ama artık parayı gönderirsen iyi olacak diyin.Tarih ve miktar belirtin mutlaka.Sizden ne kadar aldıysa.

Bir iddia ile dava acan iddiasini kanitlamak zorundadir. Karsi taraf degil, iddia eden kanitlar
konu sapmasın. Ben elinde borç verdiğine dair bir mesaj veya hava yaptığına dair banka dekontu varsa dava açabilirsin dedim. Bana yanıt olarak borcumu ödedim derse diye bir cevap geldi. Bunun üzerine böyle yazıstik. Borcunu odedigini soyluyorsa o da ödediğini ispatlamak ile yükümlü olur zaten.

konu sapmasın. Ben elinde borç verdiğine dair bir mesaj veya hava yaptığına dair banka dekontu varsa dava açabilirsin dedim. Bana yanıt olarak borcumu ödedim derse diye bir cevap geldi. Bunun üzerine böyle yazıstik. Borcunu odedigini soyluyorsa o da ödediğini ispatlamak ile yükümlü olur zaten.
Elinde senet falan yok. Bu biraz zor. Dekontu bilemem. Ailesiyle konusnasi en mantikli yol cunku anladigim kadariyla pek odeyecrk bir tip degil.

kızlar uzatmadan konuya gireyim. geçen sene başında bir arkadaşım maaşımdan 1000 lira fazlasını borç istedi. benim de kenarda dolarım vardı birikim için bozdum istediği miktarı oradan verdim. para da önemli bir şey için lazımdı (sağlık vs değil) al kardeşim gör işini dedim. o da anca şu zaman öderim dedi (yaklaşık 7-8 ay sonra) ona da tamam dedim. neticede birikim hesabımdan verdim diye. neyse gel zaman git zaman o zaman geldi ses seda çıkmadı ben de paramı istedim uygun bir dille ihtiyacım var dedim tamam dedi bana yeni bir vade verdi ama o zamanda da ödemedi üstüne aramadı sormadı ödeyemicem diye.
şimdi paramı tekrar istedim tamam en kısa zamanda dedi ama ben hiç umutlu değilim ve şu an elim sıkışık. arkadaşımda yakın arkadaşım ama parayı hibe edebileceğim canın sağ olsun diyebileceğim kadar can dostum değil.
siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz ve yine paramı vermezse ne yapabilirim nasıl konuşabilirim? işin hukuki boyutu var mıdır bilmiyorum ama varsa bile en son seçenek benim için yüz göz olmak istemiyorum o kadar.
EFT yaptıysan icra dairesinden haciz çıkar

Benden kimse borç istemiyor hele öyle borç isteyen arkadaşlarım yok ha eğer istiyorlarsa da gerçekten çok sıkışmışlardır veririm daha geri istemem. Canı sağolsun derim. Ben kimseyle öylesine arkadaş olamıyorum tüm görüştüğüm arkadaşlarım candan dostlarım. O yüzden 3ün 5in hesabını yapmam ama onlar da hemen yatırırlar hesaba. Sadece merhabamızın olduğu kimse de benden borç istemez, isteyemez.
Sizden de istemesinler o yüzü vermeyin.
Arayın vereceksen ver aksi halde hukuki işlemlere başvuracağım deyin. İhtiyacım var anlamıyor musun deyin!

Back
X