Borç

Vetsiz01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
74
33
88
36
Mrb kk,
Bizim kredi kartimiza taksit yapmadıkları için annemgilin karti ile 5bin degerinde elektronik alet aldık. Bu ay son taksitdi. Esimin maasi kesildi , buz dolabi bozuldu çocuğun okul taksitleri derken elimiz cok sıkıştı. son taksitden 150 lira eksik eksik verdim. Bugün babam bize geldi eşime daha 300lira borcunuz var dedi. Esimde bana bakti. O konuyla x ilgileniyor baba dedi. Ama bozuldu çünkü eşim bu konulara önem verir. Asla borç bırakmak istemez. Üstelik ablama 10bin kredi çektiler. Ablam kendileriyle kavga edince 1kurus almadılar. Ben sonuna kadar odemisim 150lirayi 1hafta sonra odicem demişim. Hatta annem önemli değil gibisinden konuştu. Ama babamın gelip 3kurus için tavır yapması zoruma gitti. Kendi anan babanda olsa çok zorunlu olmadıkça borç yapmamayı öğrenmiş oldum

Ablaniz evli mi ?
Ailenizle birlikte mi yasiyorlar ?
Gelirleri ortak mi yani ?

Alırken iyi verirken kötü olmayın lutfen...borç vermekten bu yüzden imtina ederim
Mesele vermekte değil kendisi istemese bile veririm zaten sadece verdiğim parayı vermedim gibi söyledi. 150 lirayı 1hafta sonra verecegimi söylememe rağmen sanki biz borcumuzu yatirmiyormusuz gibi davranması. Ve ablama para konusunu bir kere bile acmamasina gucendim.

Ablaniz evli mi ?
Ailenizle birlikte mi yasiyorlar ?
Gelirleri ortak mi yani ?
Hayır ayrı ev. Ve durumları bizden çok daha iyi. Sadece eşi ödemek istemedi. Ben anneme borcunuz çok madem bu kadar söyleniyosun iste ablamdan dedim. Sanane tarzı davrandı. Bende o zaman soylenme borç ödüyorum diye demistim.

Durum oyleyse ayip etmis babaniz. Kirildiginizi iletin mutlaka.
Allah sag gozu sol goze muhtac etmesin.

anneni ara ve kırıldığını anlat, sanki ödemiyorsunuz Allah Allah
Az önce annemi aradım anlattım ben sana bu kadar bu kadar vermedim mi dedim . Evet ben konuşurum onunla nereden çıkarmış bunu dedi. Valla ya annem babama yanlış aktariyor ya babam kendi kafasından iş yapiyor anlamadimki. Esimde ben sana verdiğim parayı vermedin mi dedi.

Babanız faiz mı koymus, 300 lira etmıs borcu

Durum oyleyse ayip etmis babaniz. Kirildiginizi iletin mutlaka.
Allah sag gozu sol goze muhtac etmesin.
Amiiiin. Esimde sana verdiğim parayı vermedin mi dedi yalancı durumuna dustum resmen. Annem istersen ben onunla konuşurum dedi. Bende gerek yok Sohbet anında yeri gelirse soylersiniz dedim.

Ablanizdan yediği darbeyi sizden de yiyecek sandı herhalde. Bir baba 1 hafta geciken 150 TL nin peşine düşmüş

Çocuğun okul taksidini eksik yatırsaydınız okul canınız sağolsun demeyecekti. Babanız da hatırlatmış sadece. Ayrıca kişilerden alınan borç kurumlara olan borçtan daha öncelikli olmalı. Kurum faiz koyar geçer, kişilerle olan borcu geciktirirseniz ilişkiniz bozulur.

Ablanızın kredi meselesinin de konuyla ilgisi yok. O ablanızın ayıbı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…