borclar...evlilik fedakarlik yoruldum.

Ücretli ogretmenlik icin uzak denilen İlçeler nr kadar uzak? Ogretmenlik boyle bir meslek degil mi zaten, kimse gitmez ama sen gidersin, gitmek zorundasin.
bir sekilde ulasimi varsa, yani enn kotu 400 lira yol parasi verseniz cebinizde 600-700 lira para kalir. Su sartlarda cok iyi rakam.
ayrica eylulde atansaniz bile esinizle yasadiginiz yere atanmama durumunuz da var onu da hesap ediyor musunuz?
belki cok uzak bir yer, yeni ev yeni esyalar, esinizin yanına gidip gelme parasi vs..
yani yine her sey toz pembe degil.
Ücretli öğretmenliğe burun kivirmasaniz iyi olur gibi.

hayyalim sonuna kadar katılıyorum. ailemizden yardım istemeyeceğizde sarı çizmeli mehmet ağadanmı isteyeceğiz.
Dimi ya oky'im :)
yanlış yaptın yapmasaydın o kadar borc, ne halin varsa gör düşüncesini elalem de düşünür.
Aile dediğin az ya da çok ne olursa olsun maddi ve manevi olarak sahiplenen ve destek çıkandır. :)
Anne ve babanın görevinin doğutup büyütmek olduğuna asla katılmıyorum. Anne babalık asla bitmeyen en zor ama en güzel meslek bence... karşılık beklemeden ve düşünmeden :)

hayyalim sonuna kadar katılıyorum. ailemizden yardım istemeyeceğizde sarı çizmeli mehmet ağadanmı isteyeceğiz.
Üstüste sonunu düşünmeden maddi hatalar yapan, borca giren, hala girmeye çalışan evlada anne baba neden yardım etsin. Muhakkak o aile "oğlum, askerliğini yapmadan evlenme, düğün için bu kadar masraf etme, bu kadar borca girme" diye uyarmıştır. Buna rağmen yaptıysa kendi düşen ağlamaz denir ancak. Bu uyarıları yapmadılarsa da zaten ilgisiz bir aileden yardım beklemek gereksiz değil mi?

Normal bir aile, oğlu işsiz kalsa, işleri bozulsa, hastalık vs gibi durumlar olsa ve maddi yardıma ihtiyaç duysalar yardım eder seve seve. Ama 70-80 bin harcayıp düğün yapmış, altındaki arabasından vazgeçmeyen, sırf bu nedenlerle burnu borçtan kurtulmayan, üstelik ayranı yoktur içmeye bedelli gider askere modunda olan bir evlada yardım etmek insanın içinden gelmez okypeteciğim...

Size neden garipsendiğinizi anlatmaya çalışacağım, çünkü anlamamışsınız.

1. Bedelli askerliğin bedeli ile eşinizin maaş alamamasının bedeli aynı değil. Eşimden uzak kalmama değmez o kadar para derseniz o ayrı bir şey, ama aynı değil işte. Ciddi bir fark var.

2. Arabayı sattığınız takdirde çalışmanıza dahi gerek yok. Çünkü eşinizin 5 aylık gelirini zaten karşılıyor araba fiyatı. Eşiniz askere gider, siz de araba parasıyla kredileri ödemeye devam eder, tek kişi olduğunuz için daha az dahi para harcarsınız.

3. Çalışmanız önerisi neden geliyor? Çünkü her ayı borç içinde kapattığınızı ve Eylül atamanızın kesin olmadığını yazmışsınız. Eylüle neredeyse 1 yıl var. Zorluk içinde olan sizsiniz, insanlar rahatlamanız için çalışmanızı öneriyor. Kazandığınız parayı onlar harcayacak değiller.

Bir de eşinizin gururuna yedirememesinden bahsedip tezgahtarlık yapamam demeniz gerçekten ofsayt.

4. Bahsettiğiniz meblağlar ev kurma değil, ev alma parasına denk. Siz atansaydınız dahi 90 000 civarı bir borç gelirinize göre çok fazla. Geçinip gitmiyorsunuz yani, çok fazla borcunuz var.

5. Aileler çocuklarına ellerinden geldiğince destek çıkmalılar kötü zamanlarında, evet.

Peki kendi ailenizden neden hiç ama hiç bahsetmiyorsunuz? Sizin aileniz neden destek çıkmıyor?

valla anne baba olmak affetmektir. oğlunu kızını ne halin varsa gör diye bırakmamaktır. hatalar insanlar .iiçin. Allah bile affedip bir şans daha tanıyorsa anne baba da tanımalı.
hiçbir annenin babanın çocuklarına kendi düşen ağlamaz mantığıyla bakıp oralı olmamasını düşünmek istemiyorum ben.

aynen..
aile kavramı benim için çok farklı. hata yaptın bana ne mantığı aile için geçerli olamaz bana göre

Sonuna kadar katılıyorum.
Kaldı ki bu adam evlenirken kardeşlerinin yol parasini ödemiş bile. Sırf dugüne gelsinler diye.
Anne babasının takacağı altınları bile almış. Sırf ailesi çevreye karşı mahçup olmasın diye...
Bunu evlat ailesi için yapıyorsa 'aile tabii seni büyüttü yapacaksın.' Deniyor.
Ama evlat birşey isteyeceği zaman ya da zor durumda olduğunda ailesinden isteyemez çünkü aile daha ne yapsın çocuğunu buyutmus.
Çocuk bakmak ve onu büyütmek zaten ailenın en temel vazifesi. Bunu dallandirip budaklandirmaya ne hacet?

Esim.ust uste borca girmedi.sadece ailsini masrafa sokmadan dugun yapti.bilip bilmeden konusmayin lutfen..sirf ailsni dusundugu icin bu borcun altina girdik...inanin hayret ediyorum..ustesindende geliyorduk su raddeye kadar .

ne tezgahtarlar gördüm, ne kayınpederden ne de başka birinden medet ummayacak kadar gururluydular.

Duygularima bitebir tercume olmussunuz cok tesekkur ederim.biz sikinti dayiz allah buyuk...az once haber geldi ev sahibi evi satiyormus bu kis vakti bu sikisiklikta derdin altinda bide tasinma isi dua edin...

Ben kim
ne tezgahtarlar gördüm, ne kayınpederden ne de başka birinden medet ummayacak kadar gururluydular.
Kimseyi kinamadim.basim ustune tum.calisanlar.lakin ben ogretmenlik icin yillarimi harcadim ve atanmak ugruna mucadele veriyorum.su zor gunlerimizde caresiz kaldik..arabayi satiyoruz..keske ama keske imkanimiz olaydida ailesine biz yapsaydik..kaldiki esim onlari bu borcun altina sokmak yerine kredi cekip kendi ev kurdu..bize manevi olarak yardim etsinler dedik..peki ya insan dustugunde kimden medet umar.ama yok ben bi nebze daha sikinti yasayacagim ve atanacigm tilum bu sikintilarda bitecek...dusenin sanalda dahi anlayani yok.hep yargilayin siz.icinden cekip cikarip alin...

Aylardir ailemin gonderdikleroyle geciniyoruz..istesek daha fazla yapacaklar...borcla bor kapattgmdan kasit bu..
Esimin bes ay askere gitmesi hem maddi hem manevi yapratacak bizi..ki askere gidecegi tarihte atanmam olacsk belkide...bu kurulu duzen esya ev ne olacak..
Yani mantik olarak arabayi satip askerlik konusunun aradan cikmasi daha mantikli..araba durum.toparlanincada alinir ama manevi olarak bes ay parasiz hesapsiz yasamak zor..hesap etmediginiz seylerde var..askerlik konusu aradan cikinca arabayi kaybedicez sadece ve aynen odemelere devam edecegiz suan kit kanaatte olsa yetiyor bize inanin...
Tezgahtarligi dusunmedim hic..yillarca emek verdim meslegime.ucretlide calistim kolejdede calistim.benim amacim belli..amacim ugrina bu sikintiyi yasiyorux.ben inandigim yoldan vazgecerim eger baska bi ise girersem.hem ev hem is hayati hem dersler....
Zaten esimde cok istedgimi bildgi icinde yanimda..ve asla musade etmez.
Dedgim gibi sadece askerlik konusu bize yuk oldu...aradan cikinca gecinmeye devam edecegiz.
Ama yapilan yorumlar oyle boyuttaki dilenciligmmi kalmadi calismaktan gicundugmmu kalmadi..kinanmadigimmi kalmadi..insan uzuluyor inanin...bajsettiginiz mebla kadar borcumuz yok bizim...daha az..

hayır yargılamadım ama içinde bulunduğunuz şu zor durumda bile tezgahtarlığa inceden küçümseyerek bakmanızı kınadım. resim öğretmeniymişsiniz, evinizde güzel sanatlar lisesi ya da güzel sanatlar fakültelerine hazırlık kursu vermeyi de düşünebilirsiniz. allah kolaylık versin.

Yahu ne kadat meraklisiniz size ne ya bizim nelere harcadgmizi nerden biliyorsunuz neye borc yaptigimizi.
45 bin kredi cekildi.akabimde babasinin borclari icin 15 bin cekildi..faizleri boyle bindi.15 bin sonradan cekildi biz oduyoruz.simdi bi kismi odendi.ve odenmeye devam edicek.tek sikintimiz askerlikti.o bes ay odemelerin nasil yapilacagiydi.
Zaten arabayi satiyoruz.yakit masrafimizda kaybolacak askerlik sorunuda.kafanizi yormayin daha fazla.yeter inanin yoruldum aciklama yapmaktan

Cok tesekkur ederim beni anlayandan oldugunuz icin..lutfen konumu kapayabilirmisiniz.inanin aciklama yapmaktan yoruldum.hersey ust uste geliyor.az once ev sahibesi evi satacagini soylemis birde bu kadar sikintinin icinde bu cikti.allah buyuk.beni anlayan yol gosteren herkese cok tesekkur ederim.kinayanlara benim nelere harcama yaptigima kadar kafasini yorum hayal urunu yorum yapanlara ise dicek lafim yok...

Bende sana aciyorum...
kuSura bakma canim ben o medlekleri dusunseydim o kadar emek harcamazdim.meslek kinamiyorum kinayan sizsiniz..benim bi hedefim var yoluma bskacagim ve basaracagim.baska bi iste calissam yolumdan sasarim.simdi calismak cozum degil.gecici cozum.bi yil sabrederim rahata ererim.ha baltim olmadi o zaman ozel okul muracatlari yaparim bi sekilde...batmasin benim calismamam size..aklim var fikrim var

Valla bu bayanin evlendiginden bu yana butun actigi konuları okudum 3100 lira esi maas aliyormus 500 lira kira veriolarmis 1700 kredi odemesi varmis okudugum kadariyla bu borclarda evlenirkenki masraflariymis...bekarken 240m2 evde oturup simdiyse 100m2 evde oturdugu ve arkadaslari daha buyuk evde oturacagi icin hasetlik yapan butun gorumceleri kotu evlenmeden once 2000liraya aldigi fotograf makinesini 2 ayligina istedi die gorumcesiyle arasini bozan ve ayni gorumceyle ilerki donemlerde esininde arasi bozan bu hanimefendi hani dio ya esimin ailesi yardim etmio die... kayinbaba 1000 lira bile maas almio sehir disinda kiz cocugunu okutuo...manevi yonden nie destek deil dersen sen daha evliliginin ilk gunu onlarin cenazesi varken kendi ailene neden sofralar sermediler die dusunuosun.onlarin yaninda olman gerekirken...gorumcene ablalik yaptigini soyluosun ama bence acigini ariosun cunku kinlenmissin...ustelik sen ona bagirdiginda abisi hemen gonlunu aldi die...butun bunlari sen anlatmissin ben okudum yorum bile katmamaya calistim...tek bir yorum yapacagim acilen bundan sonraki harcamalarinizi ve odemelerinizi duzene koyun.

Ne kadar ogrencsiniz ya
Yeter inanin yordunuz beni siz kimsiniz ya...babaanne dugunden bi gun once oldu..dugunumde duali oldu kayinpederim istedi.biz iptal etmeyi dusunduk..ama bi gun sonrasina hic bisey olmuyor..ne kadar yargisiz infazlar bunlar..yeter yaaa...

konu sahibinin isteği üzerine koonuyu kapatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…