- 3 Ekim 2007
- 14.608
- 36.462
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Dimi ya oky'im :)hayyalim sonuna kadar katılıyorum. ailemizden yardım istemeyeceğizde sarı çizmeli mehmet ağadanmı isteyeceğiz.
Üstüste sonunu düşünmeden maddi hatalar yapan, borca giren, hala girmeye çalışan evlada anne baba neden yardım etsin. Muhakkak o aile "oğlum, askerliğini yapmadan evlenme, düğün için bu kadar masraf etme, bu kadar borca girme" diye uyarmıştır. Buna rağmen yaptıysa kendi düşen ağlamaz denir ancak. Bu uyarıları yapmadılarsa da zaten ilgisiz bir aileden yardım beklemek gereksiz değil mi?hayyalim sonuna kadar katılıyorum. ailemizden yardım istemeyeceğizde sarı çizmeli mehmet ağadanmı isteyeceğiz.
Esimle bir yildir evliyiz ama oncesinde 6 yillik gecmisimiz vardi.esim babasindan yana cok ilgisiz buyudu..ne yol gostereni oldu ne dogruyu yanlisi..esim yillarca hem calisip hem okudu.bekarken 1000 aliyodu calistgi isten.aldigida babasinin borclarina ve gittigi kursa gidiyordu acik ogretimide bitirmek adina.
Esim.okulu bitirdi sinava girdi ve cok sukur yasadigi yerde memur oldu.ve bir kisa surede evlendik.hem benim sehrimde dugun oldu hem suan yasadigimiz sehirde.
A dan Z ye esim.kredi celip yapti.benim.ailem yatak odasi ve mutfak esyalarini aldi.ozetle esimin ailesinim dugunde taktgi bilezige kadar esim aldi hepsini.
Evimiz kira.esimin geliri 2.700
Ben ise kpss ye hazirlaniyorum.gecen yilda atanamadim.
Her ay 1.900 banka kredisine gidiyor.ev kirasi mutfak masrafi derken maas geldgi gibi gidiyor ve biz heray borclanarak geciniyoruz yine.
Esim onumuzdeki.kasimda askere gidecek.ve o gittigi surede maadi yatmayacak ve banka kredisi ev gecimi nasil olacak diye dusunup cikmazdayken bedelli askerlik cikti.
Ve suan bizim durumumuz isin buyuk firsat...banka kredisi askerlik suresince odenmezsse batma noktasina girecegiz resmen.
Ben atansam bile eylul ayinda aldigim maas yetmeyecek odemelere.
Nitekim bedelli icin 18.000 e ihtiyac var.ve evlendikten sonra tum bileziklerimi bozdurup orta derece araba almistik yasadgimiz yerde cok ihtiyac oluyor.
Ama simdi o arabayi satmaktan baska care yok.
Hem esimin dusunmekten bozulan pskolojsi duzelecek..
Esimin ailesinin ise umularinda degil bisey..
Cok yoruldum..bir baba sormazmi oglum nasil geciniyosunuz diye yada askere gidince ne olacak diye.cok gamsiz bu konuda..cok yorgunum hep bi maddiyatsizlik..dusunun gorumcem( evli)istanbuldaki dugune masraf olur diye gelmek istememis fakat esim mahcup olurum diye yol masraflarini bile esim vetmis..boyle ketumluk olurmu..ne yardim var ne dayanisma..ama biz bitmek uzereyiz kimsenin umrunda degil..
valla anne baba olmak affetmektir. oğlunu kızını ne halin varsa gör diye bırakmamaktır. hatalar insanlar .iiçin. Allah bile affedip bir şans daha tanıyorsa anne baba da tanımalı.Üstüste sonunu düşünmeden maddi hatalar yapan, borca giren, hala girmeye çalışan evlada anne baba neden yardım etsin. Muhakkak o aile "oğlum, askerliğini yapmadan evlenme, düğün için bu kadar masraf etme, bu kadar borca girme" diye uyarmıştır. Buna rağmen yaptıysa kendi düşen ağlamaz denir ancak. Bu uyarıları yapmadılarsa da zaten ilgisiz bir aileden yardım beklemek gereksiz değil mi?
Normal bir aile, oğlu işsiz kalsa, işleri bozulsa, hastalık vs gibi durumlar olsa ve maddi yardıma ihtiyaç duysalar yardım eder seve seve. Ama 70-80 bin harcayıp düğün yapmış, altındaki arabasından vazgeçmeyen, sırf bu nedenlerle burnu borçtan kurtulmayan, üstelik ayranı yoktur içmeye bedelli gider askere modunda olan bir evlada yardım etmek insanın içinden gelmez okypeteciğim...
aynen..Dimi ya oky'im :)
yanlış yaptın yapmasaydın o kadar borc, ne halin varsa gör düşüncesini elalem de düşünür.
Aile dediğin az ya da çok ne olursa olsun maddi ve manevi olarak sahiplenen ve destek çıkandır. :)
Anne ve babanın görevinin doğutup büyütmek olduğuna asla katılmıyorum. Anne babalık asla bitmeyen en zor ama en güzel meslek bence... karşılık beklemeden ve düşünmeden :)
Sonuna kadar katılıyorum.valla anne baba olmak affetmektir. oğlunu kızını ne halin varsa gör diye bırakmamaktır. hatalar insanlar .iiçin. Allah bile affedip bir şans daha tanıyorsa anne baba da tanımalı.
hiçbir annenin babanın çocuklarına kendi düşen ağlamaz mantığıyla bakıp oralı olmamasını düşünmek istemiyorum ben.
ALlah sizden razi olsun...sikintim uzerine cok iyi geldi bu yargilanmalar...tezgahtarlik yapin diyolar..evliyim degilmi.isimin izin vermedigi gurur yaptgi durimlarda var.o kadar zor durumda degiliz cok odemelerimiz olsada.ne kadar basit yorum yapiyor herkes sanki hic bisey dusunmedik biz.o dilenci yazani dava edecegim.yiyemem o hakareti.
Duygularima bitebir tercume olmussunuz cok tesekkur ederim.biz sikinti dayiz allah buyuk...az once haber geldi ev sahibi evi satiyormus bu kis vakti bu sikisiklikta derdin altinda bide tasinma isi dua edin...Sonuna kadar katılıyorum.
Kaldı ki bu adam evlenirken kardeşlerinin yol parasini ödemiş bile. Sırf dugüne gelsinler diye.
Anne babasının takacağı altınları bile almış. Sırf ailesi çevreye karşı mahçup olmasın diye...
Bunu evlat ailesi için yapıyorsa 'aile tabii seni büyüttü yapacaksın.' Deniyor.
Ama evlat birşey isteyeceği zaman ya da zor durumda olduğunda ailesinden isteyemez çünkü aile daha ne yapsın çocuğunu buyutmus.
Çocuk bakmak ve onu büyütmek zaten ailenın en temel vazifesi. Bunu dallandirip budaklandirmaya ne hacet?
Kimseyi kinamadim.basim ustune tum.calisanlar.lakin ben ogretmenlik icin yillarimi harcadim ve atanmak ugruna mucadele veriyorum.su zor gunlerimizde caresiz kaldik..arabayi satiyoruz..keske ama keske imkanimiz olaydida ailesine biz yapsaydik..kaldiki esim onlari bu borcun altina sokmak yerine kredi cekip kendi ev kurdu..bize manevi olarak yardim etsinler dedik..peki ya insan dustugunde kimden medet umar.ama yok ben bi nebze daha sikinti yasayacagim ve atanacigm tilum bu sikintilarda bitecek...dusenin sanalda dahi anlayani yok.hep yargilayin siz.icinden cekip cikarip alin...ne tezgahtarlar gördüm, ne kayınpederden ne de başka birinden medet ummayacak kadar gururluydular.
Ben kim
Kimseyi kinamadim.basim ustune tum.calisanlar.lakin ben ogretmenlik icin yillarimi harcadim ve atanmak ugruna mucadele veriyorum.su zor gunlerimizde caresiz kaldik..arabayi satiyoruz..keske ama keske imkanimiz olaydida ailesine biz yapsaydik..kaldiki esim onlari bu borcun altina sokmak yerine kredi cekip kendi ev kurdu..bize manevi olarak yardim etsinler dedik..peki ya insan dustugunde kimden medet umar.ama yok ben bi nebze daha sikinti yasayacagim ve atanacigm tilum bu sikintilarda bitecek...dusenin sanalda dahi anlayani yok.hep yargilayin siz.icinden cekip cikarip alin...
Yahu ne kadat meraklisiniz size ne ya bizim nelere harcadgmizi nerden biliyorsunuz neye borc yaptigimizi.Ben de bunu hesapladım az önce. 90 bin civarı bir borç için 80 bin kredi çekilmiş olmalı en az. İki düğüne 8000 harcadık diyor konu sahibi. Geri kalan yaklaşık 70000 ev eşyası, gelinlik ıvır zıvır için çok fazla değil mi? Ortada ev falan da yok, ki bu miktarlara ev alınır küçük şehirlerde. Lükse kaçmadık sadece ihtiyaçlar diyor ama pek öyle değil gibi. Konu sahibi ayağını yorganına göre uzatmamış. Varsayımlarla, gelecekte olası şeylerle kararlar almış ve almaya devam ediyor. Atanırım, borçları rahat öderiz demiş evlenirken, şimdi de eylülde atanırım, bedelliye gitse iyi olur diyor. Eylülde atanamazsa ne olacak bunu düşünmüyor. Halihazırda bunca borç varken üstüne bir de bedelli için borca girmenin mantıksızlığını anlamıyor, anlamak istemiyor, bize kızıyor. Şartlarına uygun davranmayan bir çift var karşımızda. Böyle gelmiş böyle giderler. Günlük yaşıyorlar. Bu günü, bu sorunu atlatalım da sonrasına bakarız diyorlar. O yüzden biz ne desek boş.
Cok tesekkur ederim beni anlayandan oldugunuz icin..lutfen konumu kapayabilirmisiniz.inanin aciklama yapmaktan yoruldum.hersey ust uste geliyor.az once ev sahibesi evi satacagini soylemis birde bu kadar sikintinin icinde bu cikti.allah buyuk.beni anlayan yol gosteren herkese cok tesekkur ederim.kinayanlara benim nelere harcama yaptigima kadar kafasini yorum hayal urunu yorum yapanlara ise dicek lafim yok...hayyalim sonuna kadar katılıyorum. ailemizden yardım istemeyeceğizde sarı çizmeli mehmet ağadanmı isteyeceğiz.
kuSura bakma canim ben o medlekleri dusunseydim o kadar emek harcamazdim.meslek kinamiyorum kinayan sizsiniz..benim bi hedefim var yoluma bskacagim ve basaracagim.baska bi iste calissam yolumdan sasarim.simdi calismak cozum degil.gecici cozum.bi yil sabrederim rahata ererim.ha baltim olmadi o zaman ozel okul muracatlari yaparim bi sekilde...batmasin benim calismamam size..aklim var fikrim varBoşver canım ya onun tarzi o demekki.
Kendisi gururlu devlette öğretmenlik dışında is yapamaz. Ama tezgahtarlik sekreter olan bi sürü insan gurursuz mus bunuda öğrendim bugün konu sahibinden. .
Kendisi çalışmasın. Ama o dünyanın en en kötüsü olan insan kayin Peder para yollasin. Devamlı birileri yardım etsin.
Birisi ona gerçeği söyledi mi hemen beddua ediyor hakaret ediyor.
Yazık ben sadece acıyorum bu tarz insanlara. .
Ne kadar ogrencsiniz yaSiz eşinizin ailesine takmışsınız .mesele yardım değil . Hem kimse kimseye para vermek zorunda değil . Istemek ve alamayınca tavır yapmak çok ayıp .diğer konularınız hep eşimin ailesi , görümcem k.v-k.p diye gidiyor . Kayınpederin annesinin Öldüğü gün düğün yapıp üstünde ailemle ilgilenmedi diye tavır almışsınız onlara.
konu sahibinin isteği üzerine koonuyu kapatıyorumCok tesekkur ederim beni anlayandan oldugunuz icin..lutfen konumu kapayabilirmisiniz.inanin aciklama yapmaktan yoruldum.hersey ust uste geliyor.az once ev sahibesi evi satacagini soylemis birde bu kadar sikintinin icinde bu cikti.allah buyuk.beni anlayan yol gosteren herkese cok tesekkur ederim.kinayanlara benim nelere harcama yaptigima kadar kafasini yorum hayal urunu yorum yapanlara ise dicek lafim yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?