borclar...evlilik fedakarlik yoruldum.

Burada sorun şu : ben bayanlarin ev hanımı olması yerine çalışan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olma lari gerektiğini düşünüyorum ve buda maalesef çoğu kişiyi rahatsız ediyor....... ama umurumda değil açıkçası. . Yine düşüncemin arkasındayım. .

Beddualarini görmediniz mi? Ayrica bir onceki mesajlarında konu sahibine dilenci demisti.. ki burda da demiş. Ayrica her konuda ayni seyi yapiyor. Calismayan kadinlara iyice bir saydiriyor sanki onun ekmegini calisyorlarmis gibi..

Kac kere yazdim sildim. Söyleyeceklerimin faydasi olur mu bilemedim bu saatten sonra, sanırım evlilik sürecinde maddi olarak bazi yanlış adımlar atılmış. Umarim bundan sonra toparlanirsiniz. Ama ben de arkadaslara katılıyorum calismaniz ve bir müddet çocuğu ertelemeniz gerektigi konusunda.
Askerligin bekarken yapilmasi ve maddiyata gore ev kurulmasi taraftariyim. Bu arada ayri bir ev kurulduktan sonra büyüklerin müdahalesini de beklememek gerek. Dusunseler iyi olurdu belki ama dusunmuyorlar diye suclamamak gerek. Sonucta suoriz bir durum degildi bu askerlik, dugunu yaparken, kredileri cekerken bunu dusunmus olmaniz gerek.

Beddualarini görmediniz mi? Ayrica bir onceki mesajlarında konu sahibine dilenci demisti.. ki burda da demiş. Ayrica her konuda ayni seyi yapiyor. Calismayan kadinlara iyice bir saydiriyor sanki onun ekmegini calisyorlarmis gibi..
Bakin tarafsız olun dedim yukarda Allah var.
Ilk kim beddua etmiş.
Ben sadece iade ettim.
Allah tan da mı korkunuz yok bana iftira atarken.........

Bilgece , yorumlarından senin mantıklı bir kadın olduğunu biliyorum. Geçmiş birikimlerle yanlış anlaşılmalar oluşmuş.

Konu sahibi , karmakarısık56 nın kullandığı deyime sinirlendi , sonra beddua etti. Karmakarışık56 da kendisine iade mesajı yazdı. Bir yanlış anlaşılmadan birbirimizi kırmayalım.

Bakin tarafsız olun dedim yukarda Allah var.
Ilk kim beddua etmiş.
Ben sadece iade ettim.
Allah tan da mı korkunuz yok bana iftira atarken.........

Ilk mesajinizdan her sey anlasiliyor. Ne iftirasindan bahsediyorsunuz ki? Iki taraf da beddua etmesin olsun bitsin. Su kirmiziyla isaretledigim yere ozellikle dikkat ediniz..

Tabiki birbirimizi kirmayalim iki taraf da beddua etmesin ama lutfen iftira atiyorum gibi gorunmesin rica ederim. Bu arkadasin ilk mesajini yukarda alintiladim. Okursaniz anpayacaksiniz benim ne demek iatedigimi zaten..

Tabiki birbirimizi kirmayalim iki taraf da beddua etmesin ama lutfen iftira atiyorum gibi gorunmesin rica ederim. Bu arkadasin ilk mesajini yukarda alintiladim. Okursaniz anpayacaksiniz benim ne demek iatedigimi zaten..

Bilgece , ben seni anladım. Bir fikri anlatmanın bin yolu varken genel itibariyle yanlış anlaşılmalara imkan vermemek en güzeli. Senin mesajını alıntılama sebebim , yanlış anlaşılmalar nedeniyle üzülmeyin , kırılmayın

Tek sıkıntınız 2 düğün değil ama sıkıntınızın kaynağı o düğünler, okuyabildiğim yere kadar çokta iyi hesap yapmadığınızı rahat olduğunuzu düşünüyorum. Bir öğretmen olarak atamama hiç kesin gözü ile bakamadım kesin olmasına rağmen. Bu memlekette hangi öğretmen kendine kesin atanırım gözüyle bakar ona şaştım kaldım, her an har şey değişiyor çünkü. Bazı arkadaşlar hesaplama yaparak bedelli yerine kısa dönemin mantıklı olduğunun söylemiş aklın yolu bir en mantıklısı. Merkez de oturuyormuşsunuz her hangi bir iş (geçici) olarak bulunur diye düşünüyorum. Yani zor stresli bir durum ama iyi düşünüp doğru hesaplarla içinden çıkılmaz değil. Bir de bir kaç çocuk bir araya gelerek böyle müzik dersleri falan alıyor ilan verip sizde kurs verebilirsiniz. Bol şanslar.

Yok kirilmadim canim, merak etme

Toplam borç minimum 68 bin gibi bir şey galiba... 1.900 şeklinde 3 yil daha var demisti... Eğer bu yilin basinda basladilarsa da 98 bin gibi bir rakam oluyor...
Allah yardimcilari olsun vallahi ne diyelim..
Ben de bunu hesapladım az önce. 90 bin civarı bir borç için 80 bin kredi çekilmiş olmalı en az. İki düğüne 8000 harcadık diyor konu sahibi. Geri kalan yaklaşık 70000 ev eşyası, gelinlik ıvır zıvır için çok fazla değil mi? Ortada ev falan da yok, ki bu miktarlara ev alınır küçük şehirlerde. Lükse kaçmadık sadece ihtiyaçlar diyor ama pek öyle değil gibi. Konu sahibi ayağını yorganına göre uzatmamış. Varsayımlarla, gelecekte olası şeylerle kararlar almış ve almaya devam ediyor. Atanırım, borçları rahat öderiz demiş evlenirken, şimdi de eylülde atanırım, bedelliye gitse iyi olur diyor. Eylülde atanamazsa ne olacak bunu düşünmüyor. Halihazırda bunca borç varken üstüne bir de bedelli için borca girmenin mantıksızlığını anlamıyor, anlamak istemiyor, bize kızıyor. Şartlarına uygun davranmayan bir çift var karşımızda. Böyle gelmiş böyle giderler. Günlük yaşıyorlar. Bu günü, bu sorunu atlatalım da sonrasına bakarız diyorlar. O yüzden biz ne desek boş.

Karmakarışık evet bu konuda konu sahibesinin çalışması gerekiyor katılıyorum. Ama her konuda işi kadınların çalışmasına getirdiğin için insanlar tepki gösteriyor. Zıpzıpın yaş sorması gibi bir şey oldu artık.

Yorumların çok sert çalışma konusunda. Sen çalışıyorsun,kazanıyorsun Allah daha çok versin ama herkesten senin gibi düşünmesini bekleme. Çalışmak nasıl bir tercihse çalışmamakta öyle.

Benim burada bahsettigim şey bambaşka ama konu sahibi Sekreterlik filan yapmayı gururuna yediremedigini söylüyor. Ben buna takıldım. Evet bence bayanlar çalışmali ama kimsenin de çalışıp çalışmaması beni ilgilendirmez. Ben biliyorsundur muhtemelen hem çalışıp hem okuyorum ve inan yorgunluktan uyuyamıyorum bile bazı geceler ...... okula gitmeme bile sorun çıkaran bi müdürüm var başımda inan çok zorluklar yaşıyorum.. şimdi konuyla çok ilgisiz oldu benim bunları anlatmam ama kimsenin de başına dikili p neden çalışmadın demedim sadece çalışması gerektiği yönünde düşüncem . Bu da benim en temel özgürlüğüm . .

Tezgahtarlik ayip, asagilik bir meslek mi? Kaldi ki atanamamissiniz bile.. ogretmenim demek icin bir diplomaniz var.. insanlar nerelerden mezun olup issizlik yuzunden kimsenin yuzune bakmayacagi isleri yapmak zorunda kaliyor..
bence gurur yapilacaksa tezgahtarlik mevzuunda yapilmamali.. eliniz ayaginiz tutuyorken kpss, ogretmenlik, atanama vs bahanelerin arkasina siginip calismamaniz konusunda biraz gurur yapabilirsiniz.. gurur deyip ustune baskalarindan yardim beklemeniz ilginc

Eşinizin tek başına maaşı eşimle ikimizin aldığımız toplam maaştan 400tl az. Biz de ev kredisi ödüyoruz. Zorlanıyoruz tabi ki ama kendi yağımızda kavruluyoruz.

Eylül ayında olacak atamadan bahsediyorsunuz. Eylül ayına daha yıl var.
Sizin de çalışmanız şart biliyorsunuz. Ama kp den medet umuyorsunuz. Atamaya kadar çalışırsanız birikim bile yaparsınız.

Bir yıl içinde iki düğün, kira, kredi, araba masrafı ve ev giderleri tabi ki beliniz büker.
Bedelli borcuna girmek çok gereksiz. Çalışırsanız ev kredisini siz ödersiniz.
Siz de iş bulup çalışırsanız gül gibi geçinirsiniz. Sadece biraz gayret gerek.

Konunuzda her ayi borcla kapatiyoruz dediniz.. simdi de odemelere ragmen gecinip gidiyoruz diyorsunuz.. burasaki insanlarin iki dugune takilmasinin nedeni esinizin askerligi ufuktayken, ustune siz atanamamisken dugun, altin gibi lukslere girmeniz. Maddi durumu iyi olan insanlar bile iki dugun gibi gereksiz bir masrafin altina girmiyor..

Resim öğretmeniyim dediniz tablo yapıp satamaz mısınız?? Mesela internetten sipariş üzerine yapıp satsanız?? ve sizin ailenizin yardım etme durumu yokmu bir süreliğine, sizin babanız biraz destek çıksa, konuşsanız.

Canim sen esinle mutluysan bence ailesinin sizi dusunup dusunmemesini kafana takma, Buda yuvanizdahuzursuzluga sebep olur belli bir sure sonra. Burda bile okadar bayan varki esleri dusunmuyor, sizi esinin ailesi dusunmuyormus bence cok buyutulecek birsey degil. Esinle sen birbirinizi dusunun sevin. Bizim ulkemiz kulturunde hep bir beklenti icindeyiz ailelerden cevreden, buda bizi mutsuz ediyor. Halbuki beklentilerimiz olmasa hayal kirikliklarimizda omayacak.
Maddi sikinti cekmenize uzuldum ama siz birlik beraberlik icinde olduktan sonra oda asilmayacak dert degil. Allah baska dert vermesin. Annem hep derdi ben bu ulkede ac mezari gormedim, bizde kucukken skinti cekmistik ama cok sukur hersey halloldu.
Ailesini takma, onlar sana etmiyorsa sende onlara etmezsin olur biter. Uzme kendini onlari dusunup

ben olsam eşinin ailesine zırnık koklatmam..kocan safmış...ne kadar anne babalık yaparlarsa o kadar evlatlık yapılmalı...her canlı ürer..doğurmak nedirki..zaten çoğu erkeler zevkine yatıyor çocuk olunca bakmıyor..siz nasılki o görümcenin kayınbaba denilen şahşiyetin umurunda değilsiniz onlarda sizin olmasın..aramayın sormayın..suç senin kocanda

hayyalim sonuna kadar katılıyorum. ailemizden yardım istemeyeceğizde sarı çizmeli mehmet ağadanmı isteyeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…