• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlar ve Kvye taşınma

Ee çalışmazsa ve maaştan icra kesintisi yapılmazsa borçları nasıl ödeyeceksiniz ki? Çalışıp toplu ödemeniz mümkün gibi görünüyor mu sizce?

Eşiniz girecek sigortalı bir işe çalışacak, borçlar yavaş yavaş kapanacak. Maaşın en fazla dörtte birine haciz konabiliyor zaten. Gerisi ile de geçinmeye çalışırsınız. Anneniz kayınvalideniz çocuklara bakabilecekse siz de işe girin, evinizde oturun. Kayınvalide evinde daha iyi olma ihtimaliniz yok.
Konu sahibinin istediği hem kv yanına taşınmamak hem de kocası çalışmadan borçların kapanması. Ben cevaplarından bunu anladım.

İşe giremiyor borca kesilir ne demek hiç anlamadım? Ödenmeden borç nasıl bitecek mesela, mantıken işe girip borca kesilmesi gerekiyor, iş g.tu yok demiyorsun da ise giremiyor borçtan mi diyorsun, sanki normalde çok huzurunuz varmis gibi taşının KV.ye de gör gününü o zaman ne diyelim.

İcralık duruma gelecek kadar ne oldu ben onu merak ettim ? Hani her ay borçlar hesaplanır eksi artı belirlenir , ne oldu da böyle oldunuz?
Eşiniz bence annesinin evine yerleşip rahat etmek istiyor gibi geldi

Maalesef hayat şartları çok zorlaştı 2 maaş bile bazen eksilere düşürüyor bizleri ki ek iş yapmaya başladı çevrem de çoğu insan
Bana kalırsa ikiniz de iş bulun birisi icraya gitsin biri de temel ihtiyaçlara illa kv de yaşayacaksanız yani .

Şuan iyi kötü yapılacak en mantıklı şey taşınmak gibi duruyor ama eşiniz yine çalışmayacak
Kısa yoldan zengin olma hayalleri kuran bir adam gibi
Ticaret zor iş öyle yapayım hemen zengin olayım olmuyor
Battığında bile batağını toplayabilecek nakitin olacak
Sizin yapacağınız taşınıp kayınvalidenize çocukları bırakıp işe girmek
Eşiniz çalışır çalışmaz bilemem para kesiliyor diye düşünen adamın çok çalışacağına da inanmıyorum
İyi korunun 3. Çocuğu yapmayın baktınız çalışmaya gönlü yok burnunuz borçtan kurtulmuyor çocuklar da büyümüş olur bu sırada boşarsınız
Zira çocuklarınızla bu adamdan ayrı daha rahat yaşarsınız
Sekiz aylık hamile karısını çocuğuyla hastanede bekletmeye çalışıyor ve gelmiyor diye masa yumrukluyor
Tam baba olacak adammış 🧿

Ev kira mı sizin mi? Evi satın eşin de bi işe girsin inşaat olur artıj garsonluk aşçılık ne kadae borç var maaşına girse girse %25 gider haciz. Ya da yatılı bi iş arayın

Ne kadar kalpsizsiniz evlendiğimizde ve ikinci çocuğuma hamileyken eşim sigortalı bir işte çalışıyordu zaten. İşlerin bu raddeye gelmesini kimse istemezdi. Umarım sizin zor durumda olduğunuz bir zamanda da sizin için aynı yorumu yaparlar. Size de iyi günler.
Kalpsiz değil mantıklıyım . 1 çocuk herkesin hakkı ona birşey demem zaten. Aradan 1 yıl geçince ikinci niye? Gayet de düşünülür . Kenarda birikmiş varsa ev varsa ikinci çocuk yapılır . İş planlarınız da saçmasapan. Hacize kesilmesin diye hiçbir işte çalışmayacak mı eşiniz ? Emekli nasıl olacak ? Hastaneye nasıl gideceksiniz ? Hemen de iyi dilek dilersiniz sizleri eleştirenlere . Tutmaz boşa ümitlenmeyin .

Gorumceye uzuldum. Iki yetiskin yaninda bir de iki bebek cekecek. Senin evliligin devam etmez bence. Siz o eve tasinirsiniz, gorumceye hakli olarak yavas yavas gelmeye baslarlar, siz de o stresli ortamda gerilirsiniz. Sonra ipler kopar. Su an kocana bir ise girmeyi teklif et, o da girsin. Cocuklara bakmasi icin annelerden ricada bulunun. Baska yolu yok. 2 cocuk sahibi aile kurmus bir adam tabii ki sizi duze cikaracak alternatifleri de gece gunduz dusunmeli ve aile evinizi de korumali, sizi kimseye muhtac etmemeli normalde ama iste.....

Olmaz bu iş maddi sıkıntıların yanına ruhsal sıkıntılar da eklemek istiyorsan çalış. Öte yandan kocan maaş kesilecek diye çalışmak istemiyor ama maaştan kesilmeden borç nasıl ödenmeye başlayacak.. kocan hayal kurmasın girsin bi işe çalışsın

Herkese katılıyorum. Neresinden tutsak elde kalıyor. Maaşın bir kısmı borca gidecek diye borcun katlanmasına razı olan tembel bir adam. Tabiki anasının evine gider orda size istediği gibi davranacak anasının emekli maaşı varsa çökecek vs. Empati yapmamızı istiyorsanız o evde bir dk bile durmazdım.

Ay en sevmedigim erkek tipi bomboş hayaller peşinde ama çalışmaya gelince tık yok Allah yardımcın olsun dicem ama sanki sende eşinin adam akıllı calismamasindan memnunsun kusura bakmayın böyle plansız bir hayat olmaz iki borcam tatlı yaparakta ev gecindirilmez kocan adam gibi sigortalı bir işe girecek 1/4 ü kesilecek kalanı ile de geçinmek zorundasınız sende evden tatlı yapabilirsin elbette kayınvalidenin üzerine yıkılmaya gerek yok 2 çocuk sahibi yetiskinlersiniz eliniz ayaginiz tutuyo biraz dik durun lütfen herkesin borcu harcı var benim eşim memur olmasına rağmen ek işe gidiyor yeri geliyor ki erkek adam essek gibi gidecek evine bakacak zaten çocuk gibi analarinin eteğine saklanmasinlar. hatalarınizin sorumlulugunu alin

K.valideniz yakınsa çocukları ona bırakıp bir işe girebilirsiniz. Eşinizde sigortalı çalışırsa maaşı kesilse bile sizin kazandığınız ile kira ve geçimini sağlarsınız.

İcralık diye çalışmamak ne alaka anlamadım? Evde de iş yoksa para nereden gelecek, faiz binecek eşinizi en son hapislerden mi toplayacaksınız yazık günah çocuklara. Biz de borç ödedik, benim babam da ödedi. Babamı arkadaşı dolandırdı icralık oldu. Topal ayağı, emekli haliyle 50 yaşında günde 15 saat fırında çalışıyordu, yardım edecek kimsesi yoktu öyle öyle ödedi bitirdi. Gencecik insanlarsınız yahu.

Sizi kırmak istemem ama eşin üzerine konuşayım.
Cidden cahil, matematik ve ticaret bilmeyen insanlar ticarete / işe vs girişiyor.
Eşim koskoca fabrikayı mali olarak yöneten bir insan, sor bakalım ticaret yapar mı???
Kesinlikle yapmaz.
Piyasalar o kadar kötü ki fabrikalar patır kütür kapanıyor.
Herkes çalıştığı fabrika kapanır ise iş nasıl bulucam, iş bulana kadar birikimini bozmadan ailesini döndürecek kenara para atma dersinde...

Bodoslama işe atlıyorsunuz.
Çok bildikleri için para verip bir danışmandan akılda almazlar…
Kayıp giden yıllar, hayatlar vs vs.
Bu kadar kar etsen oooo çok iyi diye işe girişmenin sonu hüsran.

Her kv, görümce kötü ya da sorunlu olacak diye bir kural yok.
Kv çocuklara bakarsa.
Karı koca işe girer borçlarınızi ödemeye başlarsınız.

Ne kadar borcunuz var icralık? Büyüğü kreşe verip yarım gün temizlik işlerine gidin kocanla en kötü evde oturup duruyor musunuz

Maaşın 1/4 ü kesilir borç ne olursa olsun. Siz bu şekilde borca borç ekliyorsunuz anca. Faiz diyor da eşiniz bu şekilde aylık borç ödemesi yapabiliyor mu? Yani 90günde icraya düşüyor sonrası daha da sorunlu hepsini toplu ödemeye para biriktirmek için ikinizin 150bin falan alması lazım.

Herkese merhaba Kızlar fikirlerinizi merak ediyorum. Çok fazla borcumu var. İcra durumu olduğu için eşim işe giremiyor, girse bile kesilen kısımdan geriye kalan para evimizi geçindirmeye yetmez. Evimiz kira, 2 küçük çocuğumuz var. Eşim şu anda süt ve süt ürünleri tüccarlığı yapıyor ama çok fazla iş yok. Kalan zamanımızda da kendi evimizden online sütlü tatlı satıyorduk. Ama durumlar ilerledikçe evden de iş yapamaz duruma geldik. Eşimde kayınvalideme taşınmak istiyor ordan çalışalım diyor. Görümcem ve kv yalnız yaşıyorlar. Yani insanlığına iyiler herkes gibi iyisi de kötüsü de var ama abes bir durumları yok. Genelde de iyi anlaşırız ama iş taşınmaya gelince bilmiyorum ruhum sıkışıyor eşime diyorum işe gir kesilirse de kesilsin borç ödenmeye başlandığı için icra da gelmez tatlı işine devam ederiz evden diyorum o da bizim evden ne olursa olsun riskli olacağını söylüyor evinde şu an için masraf olduğunu söylüyor işe girse para kesilse bile diğer bankaların da faiz işletmeye devam ettiğini söylüyor zaten başka türlü de ödeyecek gücümüz yok şu anda kendimiz çalışıp çabalayıp toplu para biriktirip öyle kapatabiliriz diyor yine de içim buruk aynı evin içine girince her şeyin böyle şimdiki gibi olmayacağını düşünüyorum ister istemez bir burukluk üzüntü olacak ama bunu birine anlatmaya çalışmak bile bana ağır geliyor şu an. Tabi ki bunca şeyin yanında bu küçük bir şey ama en küçüğü. Taşınsak Daha büyük sorunlar olursa diye korkuyorum. Çok kötü bir ruh hali ve psikolojideyim lütfen eleştirmek için değil dışarıdan mantıklı bakmak ve fikir vermek için yorum yapın. Teşekkür ederim 🙏
Taşınmanız
Eşinizin bir işe girip çalışması
Sizin de evden veya başka bir şekilde iş hayatına gitmeniz
Mantıklı olan bu

Back
X