• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlar ve Kvye taşınma

İcraya gitse sadece %25 ine koyabiliyorlar hepsine değil. Şöyle söyleyeyim taşınırsanız sittin sene o borç bitmez o evden çıkılmaz. Herşey saçma sapan daha beter olur.

Online'sin bari cevap yaz insanlar 3 sayfa yorum yapmış ayıptır
Yorumuna da gerek yok. Yanlışlarını söyleyince anca başına gelince görürsüncülerden bu da. Bu kadar insan ne yazıyor demezler. İşe girmeyerek borçtan kaçabileceklerini sanıyorlar . Nafaka vermemek için sigortasız çalışan babalar gibiler . Bir kendileri akıllı , bankalar vs saf.

Hadi kayınvalidenize gittiniz diyelim. O eve hiç maddi destek sağlamayacak mısınız? Kayınvalide bunu kabul edecek mi? Akşam işten gelirken bi peynir ekmek alsanız 6 kişiye o bile aya vurunca ciddi bi külfet. Bir de siz 4 kişi yanına gittiğiniz insanlar 2 kişi. Yarın bir gün elektrik su çok geldiğinde görümce söylenmeyecek mi mesela. Bana hiç mantıklı gelmiyor. Bi arkadaşım var maaşı hacizli yıllardır ödüyor. Hacizli halde borç ödemeyi daha çok sevdi nerdeyse. Öncesinde bankalar sürekli arıyordu diyor. Şimdi hepsi sıraya girmiş istese de maaşın belli bi bölümünden fazlasını kesemiyorlar. Maaş arttıkça yıllar içinde rahatladı. Artık dert etmiyor bile

Yorumuna da gerek yok. Yanlışlarını söyleyince anca başına gelince görürsüncülerden bu da. Bu kadar insan ne yazıyor demezler. İşe girmeyerek borçtan kaçabileceklerini sanıyorlar . Nafaka vermemek için sigortasız çalışan babalar gibiler . Bir kendileri akıllı , bankalar vs saf.
Kocasına ses çıkaramadığı için sinirini böyle kusuyor herhalde

Zaten maaş kesilecek diye işe girmemek ne demek yahu? Kuzum belli ki çok bilginiz yok bu konularda. Bir bilene danışın derim. İşe girecek maas kesilecek ki bu borç ödensin. Yoksa nasıl ödenecek? Bekleyelim de toplu ödeyelim kadar saçma bisey yok. Her gün faiz yiyorsunuz muhtemelen. Ticarete girip batirmissiniz zaten, bari şimdi laf dinleyin araştırın. Çünkü ya kocan bi halttan anlamıyor ya da seni kandırıyor bi şekilde. Böyle giderse daha çok borca batarsınız. Çocuklarına yazık.

Eşinizin bu mükemmel planından şeyin haberi var mı, mesela annesinin?
İşe girince maaşın tamamı kesilmez. Eşiniz bir zahmet totosunu kaldırıp işe girecek. Siz de işe girin, olsun bitsin.
O eve girerseniz eşiniz iyice yayar. O borçlarını ödemeyecek diye siz bir ömür kayınvalide hizmetçiliği yapıp ailesine borç ödersiniz.
Kadının evine iki küçük çocukla yerleşmektense çocuklara bakmasını teklif edin. Eminim kabul edecektir.

Önce kocanız yükümlülüklerini yerine getirip işe girsin
Kendi borcunu ödemeyip annesine yanlayan adam hiç güven verici değil.
Ayrıca bu para gökten inmeyecekse eşiniz işe girip çalışıp ödeyecek

Ben bu konuda kv ve görümceye üzülürüm. Yazık insanların düzenini bozmayın. Kocan çalışmamaya bahane aramasın.

Herkese merhaba Kızlar fikirlerinizi merak ediyorum. Çok fazla borcumu var. İcra durumu olduğu için eşim işe giremiyor, girse bile kesilen kısımdan geriye kalan para evimizi geçindirmeye yetmez. Evimiz kira, 2 küçük çocuğumuz var. Eşim şu anda süt ve süt ürünleri tüccarlığı yapıyor ama çok fazla iş yok. Kalan zamanımızda da kendi evimizden online sütlü tatlı satıyorduk. Ama durumlar ilerledikçe evden de iş yapamaz duruma geldik. Eşimde kayınvalideme taşınmak istiyor ordan çalışalım diyor. Görümcem ve kv yalnız yaşıyorlar. Yani insanlığına iyiler herkes gibi iyisi de kötüsü de var ama abes bir durumları yok. Genelde de iyi anlaşırız ama iş taşınmaya gelince bilmiyorum ruhum sıkışıyor eşime diyorum işe gir kesilirse de kesilsin borç ödenmeye başlandığı için icra da gelmez tatlı işine devam ederiz evden diyorum o da bizim evden ne olursa olsun riskli olacağını söylüyor evinde şu an için masraf olduğunu söylüyor işe girse para kesilse bile diğer bankaların da faiz işletmeye devam ettiğini söylüyor zaten başka türlü de ödeyecek gücümüz yok şu anda kendimiz çalışıp çabalayıp toplu para biriktirip öyle kapatabiliriz diyor yine de içim buruk aynı evin içine girince her şeyin böyle şimdiki gibi olmayacağını düşünüyorum ister istemez bir burukluk üzüntü olacak ama bunu birine anlatmaya çalışmak bile bana ağır geliyor şu an. Tabi ki bunca şeyin yanında bu küçük bir şey ama en küçüğü. Taşınsak Daha büyük sorunlar olursa diye korkuyorum. Çok kötü bir ruh hali ve psikolojideyim lütfen eleştirmek için değil dışarıdan mantıklı bakmak ve fikir vermek için yorum yapın. Teşekkür ederim 🙏
Eşinizin çalısmaya gönlü yok ki.
Maaşı kesilir diye çalışmamak nedir? Bir başlasın en azindan borcu ödenir bir taraftan. Biriktirip ödeyelim falan demesi komik,nasil biriktirip ödeyeceksiniz? Bir yerden başlaması lazım. Hatta kayınvalidenize taşınırsanız siz de çalışırsınız,çocuklarınıza bakarlar belki ancak öyle ödenir. Asgari de olsa elinize para geçer. Hem kira odemeye devam edip,hem ikinizde çalışmadan o evde zaten kalamayacaksiniz,sürdürülebilir degil durumunuz. Acil taşınıp ikinizde işe girmelisiniz.

Back
X