Bu kadar katı düşünmeyin lütfen.
Herşeyi kendi açınızdan düşünmüşsünüz ama babasız bi çocuğun nasıl büyüyeceğini düşünmemişsiniz
Ben babasız büyüdüm bunu yaşamayan da bilemez
Eşinizin yaptğını filan da savunmuyorum ayrıca
O da ayrı bi çocukluk ve hata yapmış.
Ama ani kararlar vermeyin bu ne size ne de çocuğunuza faydalı olur.
Bir çocuk kendisine para pul verilmesinden çok ailesinin bir arada olmasını ister.
Bunu göz ardı etmeyin.
Biraz uzak kalıp ona ceza verebilirsiniz belki
Aklını başına toplasın fln..
Cezalandırın onu
Değerli ve önemli olanın oyun değil ailesi olduğunu idrak edebilsin..
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin..
Metin2 kumar oyunu değil, anlatayım size. Orada çeşitli savaşçı karakterler var. Zamanla, oyunu oynadıkça, level atladıkça daha güçlü oluyorsunuz, düşmanlarınızı dövmeniz kolaylaşıyor ve level atlamanız hızlanıyor. Aynı zamanda yüksek levelli ve güçlü oyuncu olunca bir nevi "havalı" oluyorsunuz. Düşük levelliler size imrenerek bakıyor, yaşınız kaç olursa olsun size 'abi' diyor. Levelleri hızlı atlayıp daha daha havalı olmak isteyenler parayla çeşitli güç itemleri alıyor, kılıç, kalkan, başlık, zırh gibi e bunlarda parayla... Buradaki olay şu: Gerçek hayatta yapamayacağı şeyleri sanal ortamda yaparak egoyu tatmin etmek. Orada o kadar çok yüceltiliyor ki gerçek hayat onu tatmin etmemeye başlıyor ve gözünü kırpmadan yalandan bir kahramanlık için parasını yatırıyor.
kumar değil onunki, internet-oyun bağımlılığı. ben zaten psikoloji okudum, kime göndereyim? hem gitmez.
sana bu oyundan eşinin kurtulmasını sağlayacak en önemli bilgiyi hemen vereyim..
eşinin çarını banlat..:))
evet gülüyorum ama gerçekten bu böyle..benim eşimin erkek kardeşide bu oyuna bağımlıydı..çara item alıyor,itemleri efsunluyor dünyanın parasını yatırıyordu..sonra eşim çarı banlatacağını başka türlü bundan kurtulamayacaklarını söyledi..çarı banlandı hiç açılmamak üzere..
çocukta o şekilde bıraktı oyunu..
çarı banlanırsa asla girmez bi daha..çünkü bu oynadığı karakteri epey yükseltmiş bu bey,o kadar para yatırdığına göre çarın değeri onun gözünde paha biçilemez olmuştur..
ama çar banlandığı an bikaç hafta çıldırır morali gider sinirlenir ..ama başka çaresi olmayacağı için tekrar aynı paralarıda harcayamaz oyunuda kızar bırakır
sana bu oyundan eşinin kurtulmasını sağlayacak en önemli bilgiyi hemen vereyim..
eşinin çarını banlat..:))
evet gülüyorum ama gerçekten bu böyle..benim eşimin erkek kardeşide bu oyuna bağımlıydı..çara item alıyor,itemleri efsunluyor dünyanın parasını yatırıyordu..sonra eşim çarı banlatacağını başka türlü bundan kurtulamayacaklarını söyledi..çarı banlandı hiç açılmamak üzere..
çocukta o şekilde bıraktı oyunu..
aylardır evde bereketimiz kalmadı, kartlarını da hep saklıyordu. bi saat önce bütün maillerini kontrol ettim, ek hesaba girip sıfırlamış, kredi kartına da 4bin tl borç yapmış. aylardır soruyorum bi yere borcun var mı diye, yok diyor. az önce öğrendim. bütün ödemeleri internet üzerinden oynadığı bir oyuna. yıkıldım, tükendim, kaldıramıyorum. "senden nefret ediyorum, senin kadar adi ve yalancı başka birini daha hiç görmedim, yaza tayinimi isteyip boşanıyorum" dedim. annesi ve babası yan odadaydı, duymuşlardır onlar da sanırım. buraya kadarmış, güvenemediğim, kazandığı parayı da kendi zevki için harcayan, evde hiç bir şeye elini sürmeyen, pcnin başından kalkmayan, çocuğunun rızkını internetteki bir oyuna yatıran bir koca istemiyorum. kendi kendime de her şeyi halledebiliyorken bu kadar yalana daha fazla tahammül edemicem. kararımı verdim ve üzülemiyorum bile.
daha önce de ödedim dediği faturaları ve taksitleri ödememişti, girmedim diye yemin ettiği ek hesaba girdiğini öğrenmiştim. güvenimi zedelediğini ve bir daha böyle bir şeyi kaldıramayacağımı söylemiştim. bağımlılık bu olsa gerek.
ona hiç bu kadar ağır konuşmamıştım. bana söylediği tek şey "sus". bu problemin halledilebileceğini düşünüyor belliki ve yan odadaki anne ve babasının bu konuyla ilgili bilgileri olmasını istemiyor. şimdi yattı, yarın bana söylemek üzere bin tane yalan kurgulamıştır eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?