borçlar, yalanlar... bu şekilde devam edemem

Keşke oyun ismi yazılmasaydı..
Biliyorum onlarca online oyunlar var ama böylesi daha çok dikkat çekiyor sanki.

Herneyse, bir erkek nasıl online oyuna para verir aklım almıyor..
Son zamanlarda öyle çok arttık ki insan ne diyeceğini şaşırıyor.

Havaya 5 kuruş bile atınca düşünür adam eğer emek harcıyorsa kazanmak için..

Şuan öfkeyle verdiğiniz tüm kararlar sonrasında sizi üzebilir..
Öncelikle sakinleşin, bir kaç gün bekleyin ve sonra kararlarınızı gözden geçirin.

Zaten yaza kadar kalmak zorundayım diyorsunuz; bu da demek oluyor ki ne olursa olsun o evde hala kalacaksınız.

İnşaallah vazgeçer..

çok yazık valla bi insanın bi oyuna bu kadar bağlanması...
bu eşine özel bişey değil tabi çok daha ileri gidenleri var bu oyunlar için...
inşallah kendin ve çocuğun için doğru kararı verirsin ve ğişman olmazsın canım..
allah yardımcın olsun

Metin2 kumar oyunu değil, anlatayım size. Orada çeşitli savaşçı karakterler var. Zamanla, oyunu oynadıkça, level atladıkça daha güçlü oluyorsunuz, düşmanlarınızı dövmeniz kolaylaşıyor ve level atlamanız hızlanıyor. Aynı zamanda yüksek levelli ve güçlü oyuncu olunca bir nevi "havalı" oluyorsunuz. Düşük levelliler size imrenerek bakıyor, yaşınız kaç olursa olsun size 'abi' diyor. Levelleri hızlı atlayıp daha daha havalı olmak isteyenler parayla çeşitli güç itemleri alıyor, kılıç, kalkan, başlık, zırh gibi e bunlarda parayla... Buradaki olay şu: Gerçek hayatta yapamayacağı şeyleri sanal ortamda yaparak egoyu tatmin etmek. Orada o kadar çok yüceltiliyor ki gerçek hayat onu tatmin etmemeye başlıyor ve gözünü kırpmadan yalandan bir kahramanlık için parasını yatırıyor.

selam canim,

benim dayimlarin ikiside böyle.cok zengin adamlardi, sehrin tüm tekstil piyasasi bunlardan sorulurdu.Biri bosandi, simdi ikinci kadin cekiyor ayni seyleri.Can cikiyor ama huy cikmiyor.30 yildir oynuyorlar.Dayim 60 yasinda, torunu var ve hala oynuyor.Hallerini görsen acirsin.

Esinin kredi kartlarini elinden al,ödemeleri kendin yap.son bir sans ver, bebegin icin.Eger olmazsa yine bosan.allah yardimcin olsun.

çocuğumu düşündüğüm için böyle bir karar veriyorum zaten. sürekli pc başında gördüğü, kendisiyle oynamayan, ilgilenmeyen bir baba ve tükenmiş, sinir hastası olması an meselesi olan bir anneyle mutlu ve sağlıklı olamayacağını bildiğim için bu kararı veriyorum. hem zaten dediğim gibi yaza kadar aynı evi paylaşmak durumundayız, zaman neler gösterir bilinmez, şimdilik kararım bu. yaza kadar bu kararımın değişme ihtimali yok mu? var. ama gerçekten düşük bir ihtimal.

çok güzel özetlemişsin, eline sağlık. tam da bu arkadaşın bahsettiği gibi bir durum yaşıyor eşim. ve o oyundaki itemlere verdiğini düşünüyorum o paraları. oyundan pek anlamıyorum ama sürekli bir item lafı var. bu oyunu oynaması, sürekli pc başında olması yeterince sinir bozucu bir durum değilmiş gibi, üstüne 10 binleri bulan miktarlarda para yatırması akıl alacak gibi değil. her gün iş yerimde yeterince sorunla uğraşıyorum zaten, eve gittiğimde dinlenebilmek istiyorum ama ne mümkün. kendi ufak sorumluluklarını bile yerine getirmekten aciz. şu anda hissettiğim tek şey "onun omuzlarımda yük" olması ve ben bu yükten kurtulmak istiyorum.

Çocuk babasızda büyür, yanında güçlü ve huzurlu bi anne olduktan sonra
ayrıca babalıktan istifa ettirilmiycek ya .
Kararınızı sakinken tekrar gözden geçirin, değişmiyosa fikirleriniz icraate geçin.

eşiniz keşke bir psikologa gidip bu alışkanlıktan kurtulmaya çalışsa.. çünkü o oyundaki dünyada yaşıyor sanırım bu psikolojik bir sorun cidden... ama bu şekilde de yürütmek zor haklısınız ... bu yaza kadar gececek süreçte dilerim pişman olur ve herşeyi toparlar...

sana bu oyundan eşinin kurtulmasını sağlayacak en önemli bilgiyi hemen vereyim..
eşinin çarını banlat..:))
evet gülüyorum ama gerçekten bu böyle..benim eşimin erkek kardeşide bu oyuna bağımlıydı..çara item alıyor,itemleri efsunluyor dünyanın parasını yatırıyordu..sonra eşim çarı banlatacağını başka türlü bundan kurtulamayacaklarını söyledi..çarı banlandı hiç açılmamak üzere..
çocukta o şekilde bıraktı oyunu..

benim eşimde de bi ara bağımlılık yapmıştı hatta bende oynuyodum ama benimki bağımlılık değil can sıkıntısıydı eşimle çok konuştum en sonunda hesabını kapattı dahada oynamadı Allahtan bizimki para falan vermiyodu arkadaşın dediği gibi hesabını banlattır dahada giremesin yada tekrar yükslmek için daha fazla paralarda harcayabilir ama sanmıyorum tekrar aynı hevesin ona geleceğini

kumar değil onunki, internet-oyun bağımlılığı. ben zaten psikoloji okudum, kime göndereyim? hem gitmez.

Canim internet oyunuda bagimlilik yapan birsey.
Bazi insanlar kendilerini kontrol edemiyolar ve burayada tonlarca para yatiliyor,
kumardan bir farki kalmiyor.
Madem piskoloji okudunuz bunun bir hastalik oldugunu ve gecebilcegini biliyorsunuz.
Bence kendiniz disinda bir uzmana gitmesine ikna edin,
Sonucta terzi kendi sokugunu dikemez.

çarı banlanırsa asla girmez bi daha..çünkü bu oynadığı karakteri epey yükseltmiş bu bey,o kadar para yatırdığına göre çarın değeri onun gözünde paha biçilemez olmuştur..
ama çar banlandığı an bikaç hafta çıldırır morali gider sinirlenir ..ama başka çaresi olmayacağı için tekrar aynı paralarıda harcayamaz oyunuda kızar bırakır

Çarı banlatırsa ne olur biliyor musunuz? Eğer fazla bağımlı değilse lanet olsun deyip oyunu bırakır uğraşamaz çünkü bir daha. Ama cidden bir bağımlılık varsa eski haline eski leveline dönebilmek için harcadığının kat kat fazlasını öder... Çarı banlansın, kendi banlansın, hatta oyunu tamamen kapatsınlar... Bağımlı kişi için yol çoktur, hiç olmadı Rappelz var, League of Legends var... Burada önemli olan bağımlılığı tedavi etmesi, yoksa kumarhaneler kapatıldı ama gizli gizli, olmadı internetten oynuyor millet...

gerçekten sinir bozucu bir durum. fakat çocuğunuza bu durumu nasıl
anlatacaksınız.baban oyun bağımlısı onun için ayrıldım demek onu ikna edebilecek mi?
insanlara bir iki degil üç kez şans verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. bi şansı daha haketmiyor mu. en azından çocugunun babası olduğu için.

yani psikoloji okuyan biri olarak ona destek olabilecek geniş bir çevrende olduğunu düşünüyorum .Allah yardımcın olsun....

bu sorun değil sanırım. birden fazla çarı olduğunu düşünüyorum, olmasa bile oyundakilerden biri seve seve ona kendi çarını bile verir. oynadığı kişilerden biri kendi öz abisi, grubundaki diğer kişilerin çoğunu da zaten reelden tanıyor, kendi memleketinden çoğu.
hem gerçekten uğraşmak da istemiyorum, onun için bir şey yapacak hevesim yok artık.
benzer konularda benzer yalanlarla çok zaman harcadığımı düşünüyorum. şans vermekse verdim, "ona maddi konularda asla güvenimin kalmadığını ve adımlarını takip edeceğimi ve başka bir hataya tahammül edemeyeceğimi çünkü zaten güvenmediğimi 2 yıl önce söylemiştim." o ne yaptı? aynı hatayı 2 yıl aradan sonra tekrarladı. bu ne demek? şimdi bir şekilde affettiğimde bir iki yıl sonra yine benzer bir şeyle karşılaşıcam. kim olursa olsun, yanımdaki kişiye güvenmek istiyorum, bu bir ihtiyaç. her an tetikte yaşanmaz, her sözünü araştırıp doğrulamaya çalışamam ama bunu yapmadığımda da içim içimi yiyecek "acaba bu da mı yalan" diye düşünmeden edemicem.

bir de şu var "ben kimim ki", yani ne diye bir şeyleri saklarsın, seni öldürmem, kesmem, doğramam. bu konularda yalan söylenmesine ne kadar ifrit olduğum bildiğin bir gerçekken ve maddi kaynaklarını er ya da geç takip edeceğimi biliyorken, neden ısrarla yalan söylemeye devam edersin? bu kadar para yatırdığını öğrenmeden önce defalarca fırsat tanıdım. "ek hesabını kullanmadığına emin misin" "kredi kartı borcun ne kadar, ödemesini yaptın mı" yani bu konularda derdi sıkıntısı olan kişi gelir derki " ben böyle bir aptallık ettim, kendimi de tutamadım, sana söylemeye de utandım ama durum bu, üzgünüm" ama o ne yaptı, sürekli geçiştirdi, "daha ne kadar söylicem ek hesaba girmedim dedim ya" diye üste çıkmaya çalıştı. bunu yapan kişi hakkında ne düşünürsünüz? hiç pişmanlık belirtisi var mı? hiç haksızlık yaptığını düşünen bir portre çiziyor mu? ben göremiyorum.

Çok haklısınız,durduğunuz kabahat .

Ay o zaman ne diyim bilemiyorum ki canım ya...
eşinin iradesi ilede alakalı..iradesiz bi karakter sanırım eşin,kendini kontrol edemiyor sanırım..
Allah kurtarsın gerçekten işin zor..
Ama eminim destek alarak üstesinden gelirsin

durumunuza çok üzüldüm.. az çok anlayabiliyorum.. bu oyun bizim evdede gerginliğe sebep oluyo.. kardeşimde oynuyor çünkü.. dediğiniz gibi bi grupları var ve avukat olan mühendis olan okumuş görmüş geçirmiş insanlar, evli barklı çoluk çocuk sahibi biçoğu.. bu bence bir hastalık bizde kardeşimi uzak tutmaya çalışıyoruz ama cidden zor.. çarının banlanmasının işe yarıcağını düşünmüyorum çünkü kardeşiminde buna benzer bi olay başına geldi ve el birliği ile tekrar çar kastılar.. çözüm kesinlikle değil.. bir şekilde uzak tutmak gerekiyo.. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…