borçlar, yalanlar... bu şekilde devam edemem

planli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
3.610
4.682
723
aylardır evde bereketimiz kalmadı, kartlarını da hep saklıyordu. bi saat önce bütün maillerini kontrol ettim, ek hesaba girip sıfırlamış, kredi kartına da 4bin tl borç yapmış. aylardır soruyorum bi yere borcun var mı diye, yok diyor. az önce öğrendim. bütün ödemeleri internet üzerinden oynadığı bir oyuna. yıkıldım, tükendim, kaldıramıyorum. "senden nefret ediyorum, senin kadar adi ve yalancı başka birini daha hiç görmedim, yaza tayinimi isteyip boşanıyorum" dedim. annesi ve babası yan odadaydı, duymuşlardır onlar da sanırım. buraya kadarmış, güvenemediğim, kazandığı parayı da kendi zevki için harcayan, evde hiç bir şeye elini sürmeyen, pcnin başından kalkmayan, çocuğunun rızkını internetteki bir oyuna yatıran bir koca istemiyorum. kendi kendime de her şeyi halledebiliyorken bu kadar yalana daha fazla tahammül edemicem. kararımı verdim ve üzülemiyorum bile.

daha önce de ödedim dediği faturaları ve taksitleri ödememişti, girmedim diye yemin ettiği ek hesaba girdiğini öğrenmiştim. güvenimi zedelediğini ve bir daha böyle bir şeyi kaldıramayacağımı söylemiştim. bağımlılık bu olsa gerek.

ona hiç bu kadar ağır konuşmamıştım. bana söylediği tek şey "sus". bu problemin halledilebileceğini düşünüyor belliki ve yan odadaki anne ve babasının bu konuyla ilgili bilgileri olmasını istemiyor. şimdi yattı, yarın bana söylemek üzere bin tane yalan kurgulamıştır eminim.

diyecek laf bulamadım. ama bu kumar illeti yapıştımı kurtulmak zor. bir insan nasıl 4 bin tllik oyun oynar. insan işe yarar bişeye para verdimi kredi kartı ekstresi gelince offf diyor oyun için gelse kafasını taşlara vurur.
gösterdiğin tepkide haklısın. ama sen ne kadar tepki versende kocan bu illetten kurtulamaz. madem ailesinden çekiniyor onlarla paylaş belki onlar araya girerse bırakır ama bu seferde onlara dedin diye aranız tamamen bozulabilirde. eşin iyi maaş almalıki sırf oyuna bu kadar para veriyor. ben yerinde olsaydım o bilg. alır kırardım. nete girmesini engelle bilgisayar bağlantılarını kes.

kumar değil, bir online oynanan oyunsitesi var, metin2. ona vermiş bu paraları. daha önceleri neye verdi, gene bu oyuna mı verdi bilemiyorum. ailesinin araya girmesi artık umurumda değil, yanlız öğrenmeleri iyi olur, kendim söylemem, sorarlarsa açıklama yaparım. bilgsayarı şusu busu umurumda değil artık, ben ve oğlum gittikten sonra istediği kadar oynasın. zaten şimdi de durum farklı değil. bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa benim için anlamsız. bu kadar yalanı bünyem kaldırmıyor artık, gözümün içine baka baka yalan söylenmesi... harcadığım 5 lirayı bile söylerim ben, bu evde sadece ben kalmıyorum paramız ortak diye düşündüğüm için söylemeden edemem. böyle bir saçmalık nasıl yapılır?

kumar oynayanların para kazanma hırsları var bir taraftan, ama onun bu oyunda böyle bir ihtimali bile yok. nasıl aklım almıyor.

Canim kumar oynamak bir hastaliktir.
Yanliz basina yenemeyebilir bir insan.
Konus onunla piskologa gitmek icin ikna et.

kumar değil onunki, internet-oyun bağımlılığı. ben zaten psikoloji okudum, kime göndereyim? hem gitmez.

yazık ya 4binlira az da deilmiş..
istersen ani sinirle karar verme cnm...

ama dediğin gibi yalan dolan zor işler...
hayırlısı olsun senin için...

4 bin tl sadece borç, aylardır kredi kartına ödediği paralarla birleştirsen 10 bin tl yı buluyor, evet para kazanıyoruz ama bir arabamız bile yok. bizim gibi olanların evleri var. ben oğluma üzülüyorum, ona iyi bir gelecek sağlamak için çalışıp, parayı eşimin oyun sitelerine kaptırmışım.

4 bin tl sadece borç, aylardır kredi kartına ödediği paralarla birleştirsen 10 bin tl yı buluyor, evet para kazanıyoruz ama bir arabamız bile yok. bizim gibi olanların evleri var. ben oğluma üzülüyorum, ona iyi bir gelecek sağlamak için çalışıp, parayı eşimin oyun sitelerine kaptırmışım.

ay evet çok haklısın cnm...
yazık yaa ne kadar zor kazanılıyor para..
evladının rıskını oralara vermek ne kadar günah...

benim arkadaşımın kocasıda 40bin tl borç yaptı kredi kartlarına nasıl yaptı naptı bilen yok..
o da boşanıyor... yazık bu erkekler gerçek bazen çok aptal oluyorlar...

gözüme uyku girmiyor, sinirden bütün kaslarım tutuldu. sabah olsa da bir an önce dışarı çıksam.
yarın ne yalanlar söyleyecek, ailesinin yanında nasıl davranacak çok merak ediyorum. ailesi illaki durumu anlayacak. çok merak ediyorum çook

canım üzülme ne olur.. bak bir evladın da varmış bende sorumsuzluktan hiç hoşlanmıyorum.. çok haklısın, biraz dinlenmeye çalış mümkünse sıcak bi duş ya da ne bileyim abdest al, sakin kafayla tekrar bu durumu düşün, kendin için en hayırlı kararı almayı nasip etsin Rabbim, canım ya:( ah bu erkekler

söyleyebılecegım tek sey ; kararınızdan asla vazgecmeyın !

öyle umuyorum.
bu saatten sonra düşündüğüm tek şey oğlum. kendi memleketime giderim, annemin alt katına taşınırım, oğluma o bakar, ben de çalışırım. kısa süre sonra kendi evimi alabilirim. orda kira derdim olmaz, fatura derdim bu kadar olmaz. kazandığım paranın büyük çoğunluğunu biriktirebilirim.

bu olaylar eşime karşı sevgimi de saygımı da bitirdi. devam etmeye kalksam bile nasıl olur bilmiyorum. yanlız şu gerçek ki yaza kadar aynı evde yaşamaya mahkumuz.

kararınızın ciddiyetini anlayıp pişman olur bi daha olmıycak derse eğer,

kartlar bende olucak maaşından ihtiyacın olan kısmı alıcaksın, tüm paralar ve maddi konuların kontrolü bende olacak diyin bence...

bazı erkekler çok iyi olsalar bile kendilerine hakim olamadıkları konular oluyo, bi çeşit hastalık gibi...

kabul ederse devam edebilirsiniz bence başka sorun yoksa....aksi halde çok zor haklısınız sonuna kadar....

daha önce de kartlarını almıştım, bütün ödemeleri yaptıktan kısa süre sonra kartları tekrar aldı ve şimdi de bu durum. anladım ki bunun sonu yok. hayatı boyunca kartını elinden alamam ki. ama geri verdğiimde de ne olduğunu gördüm. bu bir kısır döngü olacak ve ben sürekli yıpranıcam. başı belli, sonu belli. ilk defa olan bir şey değil. belki oyun için harcadığı paralar ilkti diyelim, önceden de buna benzer bir durum yaşadım. benim dert ettiğim şey aslında harcamalarından çok, defalarca sormuş olmama rağmen yalan söylemiş olması ve bu durum ilk değil. ilkinde onu uyarmıştım.

öyle umuyorum.
bu saatten sonra düşündüğüm tek şey oğlum. kendi memleketime giderim, annemin alt katına taşınırım, oğluma o bakar, ben de çalışırım. kısa süre sonra kendi evimi alabilirim. orda kira derdim olmaz, fatura derdim bu kadar olmaz. kazandığım paranın büyük çoğunluğunu biriktirebilirim.

bu olaylar eşime karşı sevgimi de saygımı da bitirdi. devam etmeye kalksam bile nasıl olur bilmiyorum. yanlız şu gerçek ki yaza kadar aynı evde yaşamaya mahkumuz.

bence doğru karar onun bütün hayatı internet oyunu olmuş sen onun yanında olsanda olmasanda o yaşayan bir ölü seni kayıp etmeli

öyle umuyorum.

Bu kadar katı düşünmeyin lütfen.
Herşeyi kendi açınızdan düşünmüşsünüz ama babasız bi çocuğun nasıl büyüyeceğini düşünmemişsiniz
Ben babasız büyüdüm bunu yaşamayan da bilemez
Eşinizin yaptğını filan da savunmuyorum ayrıca
O da ayrı bi çocukluk ve hata yapmış.
Ama ani kararlar vermeyin bu ne size ne de çocuğunuza faydalı olur.
Bir çocuk kendisine para pul verilmesinden çok ailesinin bir arada olmasını ister.
Bunu göz ardı etmeyin.
Biraz uzak kalıp ona ceza verebilirsiniz belki
Aklını başına toplasın fln..
Cezalandırın onu
Değerli ve önemli olanın oyun değil ailesi olduğunu idrak edebilsin..
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin..

ya benim eşimde oynuyor online oyun arada birşeyler de alıyor ama bana söyler alırken. Sizin eşiniz bayağı bağımlı olmuş ne diyeceğimi bilmiyorum bi de üstelik yalan üstüne yalan allah yardımcın olsun valla...

canim bunun adi kumar
parayla oynanan her oyun kumardir
gereksiz bir aciklama yapmis olabilirim
ama su var kesinlikle tepki gostermekte haklisin

Back
X