• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borçtan kurtulamıyor..

irazcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
601
2
46
Kahramanmaraş
kzılar benim bi kardeşim var..benden 3 yaş küçük ve benden önce evlendi..evlendiğinde işi yoktu..bi süre de çalışmadı o zaman bekardım ben yardım ediyoduk..sonra iyi kötü işe başladı hani asgari ücrettenden fazla alıyordu...ama gel gelelim hep borçlu hep parasız...hiç bi lükslerinden vazgeçmiyolar..ne bilim sigaraya para bulunuyo ,giymeye bulunuyo ,gezmeye bulunuyo ama sürekli bi borç içindeler..6 yıl oldu evleneli ve 1 ay istemese diğer ay mutlaka ister para..öle 50 100 tlde değil baya ciddi rakamlar ...ben artık evlendim ve eşime bu konuyu açmak istemiyorum..ayrıca toparlansın artık öğrensin ki taşıma suyla değirmen dönmüyo..aslında çok iyi çocuktu ama çevrenin ve benim kanaatim karısı kötü çıktı...bir yanım üzülüyo ona ama elimden de bişey gelmiyo sonuçta artık ortak eşimle paramız versek geri de ödemez onuda biliyom..laf olsun istemiyorum..bi kere çaldırdı eşime arattım yanlışlıkla aradım demiş..az önce tekrar çaldırdı..aramadım..ama üzülüyorum bilsem ki iyi olacak bütün borçlarını kapatalım...ama biliyorum ki 6 aya kalmaz aynı borcu tekrar yaparlar..şaşkınız ,sıkıldık annemlerde orta halli..borç bulup veriyo adam ..ailem dert eder hasta olur biz çekeriz diye düşünüyolar...çopk sıkıldım yazdım 6 yıl oldu ve artık ümidimde kalmadı..sizce bu evlilik sürer mi..nereye kadar gider...

karışma cnm bölelerinin elinden tutyosun yine borç içindeler çünkü biliyorlar ki her zaman arkaları toplanıyor benimde kardeşim aynısını yaptı defalarca borçlanıyor neye borçlandığınıda bilmiyoruzz... artık hiç karışmıyorum ne hali varsa görsün geçen ay 400 tl taktı dahaaaa umrunda mı ben ne haldeyim bende ona verdim kredi kartı borcumu ödeyemedim ne sorar anlatsam inanmaz inansada umursamaz... alıştırma bence hem sen evlisin ben bakar olduğum halde karışmıyorum karışmıcamdaa...

ben herkesin cok lüksünede düşkünse karıkoca calısması gerektiğini düşünüyorum esiyle calısıp ödesinler

Canim öyle bir vaka bende biliyorum. Esimin abisi. Evlendi aradan yillar gecti hep borcum var borcum var diye diye ailedeki herkesten para isterdi.
Ozaman esim bekardi yardim ediyordu. Sonra bizde evlendik, kendimiz borc icine girdik, dügün borcu falan iste. Esim tek calisiyor ben okuyorum, maddi durumumuz iyi degil, ayagimizi yorganimiza göre uzatmaya calisiyoruz. Bilhassa ben. Esimi´de firenliyorum bazen.
Bir aksam, ozaman daha 1 aylik evliyiz, abisi mesaj atti esime. Bana para ver diye. Birde emir verir gibi. Esim cok sinirlendi, yok sana para mara diye, benim kendime yetecek param yok diye cevap yazdi. Bunun üzerine abisi, banane git karinin altinlarini sat diye mesaj yazdi. Cildirdim resmen okuyunca. Sinirimden catladim.
Sonra bir sabah (sabahin köründe) telefonumuz caldi, telefonda tanimadigimiz bir adam. Abisinin borcu varmis, abisinin esi bizim numarayi vermis, git bunlardan iste diye. Terbiyesizlige bakarmisin. Sonra bu para istemeleri hic bitmedi, bizden alamayinca kayinvalidemden istedi, oda hep verdi. Sonra bir ögrendikki adamin borcu falan kalmamis, ama nasilolsa veren kerizler var diyerekten hep istemis hep istemis. Esiyle beraber catir catir yemisler. En son yeni araba aldilar kendilerine, düsünün artik.

Kardesinle güzelce konus arkadasim, artik veremeyecegini söyle, evlendigini söyle. Yoksa bu durum esinle aranda eninde sonunda sorun yaratir.
Kendimden biliyorum cünkü, artik sinir hastasi olmustum esimin abisi yüzünden. Hatta kayinvalidemi arayip cok kötü bagirmistim telefonda ona, tüm sinirimi ondan cikarmistim, sonucta onun oglu diyerekten, o engellesin düsüncesiyle.

ben herkesin cok lüksünede düşkünse karıkoca calısması gerektiğini düşünüyorum esiyle calısıp ödesinler

şimdiye kadar öyle büyük borçlarım olmadı...mecbur kalıp aldığım olduysada haftası olmaan verdim...anlayamıyorum ben insanlardaki bu rahatlığı..bir tarafım üzgün diğer tarafım kırgın...insan kardeşine kıyamıyo...canım kardeşimin şaçında tel kalmadı...gelinimiz olcek küçük kardeşime mesaj çekmiş(kardeşimde asgari ücrete sabahın 8den akşamın 23üne çalışıyo)para istemiş borcumuz var zordayız demiş..(daha 2 ay olmadı annemlerde 1500tl allalı)
kardeşimde yok ki versek önceki verdiğimizi ödeyemedik daha demiş..bizim gelinde hiç yanımızda olmuyosunuz ama demiş...yappılcek yorum bile yok ...yazık Allah ıslah etsin...aklına gelmez ki çalışayım eşime yardımcı olayım borçlardan kurtulalım...

1. si gelin kötü çıktı deme bana kızabilirsin ama herkes kendini düşünür sen bile kendini düşünüyorsun senin kardeşin sorumsuz sa ve ailesini düşünmüyorsa yapacak bişey yok gelini bundan uzak tutmak gerekir hepimiz geliniz ben 1 yıllık evli olmama rağmen çalışıp didinip 1 kuruşu dahi nasıl harcayacağımızı hesaplıyoruz ama eşim harcarsa ben ne kadar hesaplarsam hesaplayayım para kalmaz bi kere eşimin ailesinden 300 tl para istedik vermediler yok diye ama şimdi tatildeler aylardır bunu eşim bildiği halde toz kondurmuyo onlara neyse asıl konu paranızı vermeyin kardeşinizin ailesinede karışmayın uzak durun evlilikleriyle ilgilide bu evlilik yürürmü diyede yorum yapmayın onlar belkide öyle çok mutlu

Kusura bakma canim ama evlenmesini biliyorlardiysa , gecinmesini´de bilsinler bir zahmet.
Insanlar onlarin derdini cekmek zorunda degil. Insanlarin kendi derdi var, kendi borclari var.
Iyi valla armut pis agzima düs misali onlarinkide. Birkerede gidip kizin ailesinden istesinler madem yardim, eger bukadar zor durumdalarsa.

Benim kayinvalidem´de iste oglumuzun bir sucu yok hepsi gelinin basi altindan cikiyor derdi hep. Bende kizardim. Ne yani senin oglun cocukmu?
Yaptirmasin ozaman. Demekki isine geliyor onunda.

1. si gelin kötü çıktı deme bana kızabilirsin ama herkes kendini düşünür sen bile kendini düşünüyorsun senin kardeşin sorumsuz sa ve ailesini düşünmüyorsa yapacak bişey yok gelini bundan uzak tutmak gerekir hepimiz geliniz ben 1 yıllık evli olmama rağmen çalışıp didinip 1 kuruşu dahi nasıl harcayacağımızı hesaplıyoruz ama eşim harcarsa ben ne kadar hesaplarsam hesaplayayım para kalmaz bi kere eşimin ailesinden 300 tl para istedik vermediler yok diye ama şimdi tatildeler aylardır bunu eşim bildiği halde toz kondurmuyo onlara neyse asıl konu paranızı vermeyin kardeşinizin ailesinede karışmayın uzak durun evlilikleriyle ilgilide bu evlilik yürürmü diyede yorum yapmayın onlar belkide öyle çok mutlu

sen de haklısın canım....tabi karışmak istemiyorum ama mecbur kalıyosun..ya sürekli bi baskı hissediyosun vermek istemiyosun para falan ama bi taraftanda üzülüyosun ...vicdan azabı diyebiliriz.....dediğin gibi yorum yapmak istemem ama bunaldım bu durumdan yıllardır aynı..dün , bugün değil 6 yıl yaa.. keşke mutlu olsalar...kötülemek değil tabi ama keşke az tutumlu olsaydı canım .. sen bi bayan olarak önce kira mı dersın yoksa kıyafet mi..ben de gelinim sonuçta..başımın üstünde yeri olurdu ama neler yaşadığımızı bilemezsin...tanısan acırdın o derece..kardeşimde melek değil yani onuda biliyoz ama..neyse çok bunaldığımdan açtım konuyu..yoksa bende istemezdin bunları yazıyo olmak..

canım sana katılıyorum benim eşimin eli çok açık borcumuzda var ama eşime dur dedikçe sanki inadıma yapıyo elinde kalanları almasam paramız yok yani şimdi benmi suçluyum ben ne kadar durdurabiilirimki harcamak istedikten sonra

canım sana katılıyorum benim eşimin eli çok açık borcumuzda var ama eşime dur dedikçe sanki inadıma yapıyo elinde kalanları almasam paramız yok yani şimdi benmi suçluyum ben ne kadar durdurabiilirimki harcamak istedikten sonra

Canim haklisin elbetteki, bende esimi cok zaman firenlemek zorunda kaliyorum, ama bu durumu kayinvalidemlerde biliyor zaten.
Eltim ise gercekten tam tersi. Benim dügünüme 1 ay kalmisti, bana gelinlik alindi.
Eltim kayinvalidemin evine gelip (resmen evi basip) duygulu ya gelinlik almaya gelince paraniz var, bana gelince para yok öylemi? demisti.
Eltime 2 gelinlik alinmisti oysaki. Birini aldi sonra begenmedi, daha güzelini buldu onuda kayinvalidemlere aldirdi.
Bu tarz insanlarda var yani

Canım,benim eşim çok medeni ve çok sakin bir insandır..Herkese karşı sevgi doludur ve kalp kıramaz..

7 yıldır tanırım 2 yıllık evliyim,bir kere sesini yükselttiğini duymadım..

Ancak parasız kaldığımızda sağdan soldan para istesem o bile beni şehir meydanında evir çevire döver herhalde..

Ki kimseden istemem gider çalışırım,kazandığım kadar da harcarım..

Kardeşiniz buna ortam yaratıyor ki gelin para istiyor..

Gelininize kusur bulmayın..Kardeşiniz trilyonlar kazanır da gelin yüzünden beş parasız gezerlerse belki o zaman haklısın..

Ama eşi eve ekmek getirmiyorsa kadın ne yapsın?oradan buradan istenmeye alışmış..

Bi kere siz onlardan borç isteyin,.çok sıkıştık,7000 tl lazım,sizden istemezsek kimden istiycez ki deyin..

Tabii ki veremeyeceklerdir..Belki bu yolla istememeyi öğrenirler..

Geline kötü denmez diyorlar ama bazen gercekten geline kötü denmek zorunda kalınıyor. Benim bir amcam var, ilk esinden ayrıldı ve bir tane oglu vardı dedem ve babaannem baktı adamın huyunda vardı sorumsuzluk onu biliyoruz aradan 10 yıl gecti evlenmek istedi evlenecegi kisinin de bir kızı vardı, amcam onu sahiplendi kütügüne aldı ama esi, benim amcamınoglunu istemedi! Amcamınoglunu 7 yasından itibaren dedem ve babaannem büyüttü, baktı. Amcam sorumsuzdu, eside öyle cıktı. Tencere kapak misali!

Borc diyorlar, ama hic bir lüksünden vazgecmiyorlar. En lüks magazalardan tepeden tırnaga giyinirler, evde yemek pisirmez her gün dısardan yerler. Ödemeler gelince de benim babamın numarasını verir. Borcun batagındalar halılar, mobilyalar alınır eve. Sonra amcam tlf kapatır kara kayıp olur fellik fellik onu ararız cıkar köyde. Borclular arıyormus bilmem ne o yüzden kacmıs tefecilerle bası belaya mı girmedi neler oldu. Her girdigi evde bir problem cıktı gece yarıları bütün sokak ayaga kalktı. Asgari ücretten fazla alıyor hatta söyleyim, 1600 civari maası ama bir gıdım ilerleyemedi o zamandan bu yana. Parası arttıkca, borcu daha da artıyor. Esiyle kac kere bosanmaya kalktılar orta yol bulunmaya calısılınca amcam esini, esi' de amcamı sucluyor. Böyle yuvarlanıp gidiyorlar.

sen de haklısın canım....tabi karışmak istemiyorum ama mecbur kalıyosun..ya sürekli bi baskı hissediyosun vermek istemiyosun para falan ama bi taraftanda üzülüyosun ...vicdan azabı diyebiliriz.....dediğin gibi yorum yapmak istemem ama bunaldım bu durumdan yıllardır aynı..dün , bugün değil 6 yıl yaa.. keşke mutlu olsalar...kötülemek değil tabi ama keşke az tutumlu olsaydı canım .. sen bi bayan olarak önce kira mı dersın yoksa kıyafet mi..ben de gelinim sonuçta..başımın üstünde yeri olurdu ama neler yaşadığımızı bilemezsin...tanısan acırdın o derece..kardeşimde melek değil yani onuda biliyoz ama..neyse çok bunaldığımdan açtım konuyu..yoksa bende istemezdin bunları yazıyo olmak..

Hiç baskı, vicdan meselesi falan yapmayın bence. 6 senede ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı öğrenmeleri gerekiyordu. Hadi bekarkan yapmışsınız yardım, ama o bile, belki siz almak istediğiniz kıyafeti alamazken, onların acil olmayan giderlerine gitmiş.

Artık bu taleplere kulak tıkamanız lazım. Gerekiyorsa onlar kiralarını ödeyemezken, siz gezmeye gidebilin ve bundan hiç bir rahatsızlık da duymayın. Geçici bir durum olmaktan çoktan çıkmış kardeşiniz ve ailesinin durumu, bir yerden sonra onlar da kendi yağlarıyla kavrulmayı, gelilerine göre hareket etmeyi öğrenmek zorunda.

Anneniz, babanız yardım yapıp boçlanıyorsa bunun için de sıkılmayın bence. Çünkü eğer onlar ve siz kardeşinize bu kadar arka çıkmak zorunda hissetmeseydiniz kendinizi, siz bugün daha az veya sıfır borçla evlenmiş olabilirdiniz. Siz de bu ana-babanın çocuğusunuz ve kendiniz sıkıntıda da olsanız, onları borç altına sokmamak için onlardan maddi yardım talep etmek muhtemelen hiç de aklınıza gelmiyordur. Ama kardeşiniz bunu adet haline getirmişken, anne babanız hala ona para yardımı yapıyorsa, bu da anne babanızın sorunu, sizi hiç ilgilendirmemeli.

Son düzenleme:
kzılar benim bi kardeşim var..benden 3 yaş küçük ve benden önce evlendi..evlendiğinde işi yoktu..bi süre de çalışmadı o zaman bekardım ben yardım ediyoduk..sonra iyi kötü işe başladı hani asgari ücrettenden fazla alıyordu...ama gel gelelim hep borçlu hep parasız...hiç bi lükslerinden vazgeçmiyolar..ne bilim sigaraya para bulunuyo ,giymeye bulunuyo ,gezmeye bulunuyo ama sürekli bi borç içindeler..6 yıl oldu evleneli ve 1 ay istemese diğer ay mutlaka ister para..öle 50 100 tlde değil baya ciddi rakamlar ...ben artık evlendim ve eşime bu konuyu açmak istemiyorum..ayrıca toparlansın artık öğrensin ki taşıma suyla değirmen dönmüyo..aslında çok iyi çocuktu ama çevrenin ve benim kanaatim karısı kötü çıktı...bir yanım üzülüyo ona ama elimden de bişey gelmiyo sonuçta artık ortak eşimle paramız versek geri de ödemez onuda biliyom..laf olsun istemiyorum..bi kere çaldırdı eşime arattım yanlışlıkla aradım demiş..az önce tekrar çaldırdı..aramadım..ama üzülüyorum bilsem ki iyi olacak bütün borçlarını kapatalım...ama biliyorum ki 6 aya kalmaz aynı borcu tekrar yaparlar..şaşkınız ,sıkıldık annemlerde orta halli..borç bulup veriyo adam ..ailem dert eder hasta olur biz çekeriz diye düşünüyolar...çopk sıkıldım yazdım 6 yıl oldu ve artık ümidimde kalmadı..sizce bu evlilik sürer mi..nereye kadar gider...

Gelin kötüdür,hayısızdır tamam da,işi olmayan adamı neden evlendirdiniz?

İşi olmayan adam evlenirse bundan ötesi olmaz ki.
Bırak isterse boğazına kadar borca batsın, sen her şeyden keser tasarruf eder yeri gelir gezmeye gitmez biriktirir ona destek olursun, ama beyefendi lüksünden vazgeçmez, ve sizden yardım gördüğü sürece yüz bulur da astarını ister.
Benim de bir ablam var böyle, kimse ablam olduğunu bile bilmez, sorana sadece abim var derim, umrumda değil, yılda bir ya görürüm ya görmem. Bana ''cemre işsiz kaldım ihtiyacım var destek ol yardım et kiramı ödeyemedim bu ay'' dese seve seve ederim, ablam değil mi? Bugün o bana destek olur yarın ben ona. Ama hanım efendi 300 liradan aşağıya bi ayakkabı alamaz, ne zaman iki kuruş parası olsa o gece yer onu, sorumsuzdur. Ertesi gün dert yanar. Hiç işim olmaz bu yüzden. Açlıktan ölücek duruma gelmeden tek kuruş vermem. Biz verdikçe o alışır çünkü. Düzelmeye çalışmaz.

İnsan yeri gelince kardeşinede rest çekebilmeli.Eninde sonunda seninde evliliğinde sorunlar olacak.

Artık sorumluluk alsın.Eşi bir şekilde onu yönlendirsin.Hiç bi şekilde muhattap olma bence.

Elinden geleni yaparsın yaparsın sonra en ufak bir şeyde bütün hepsini hiçe sayıp olmayanı yapar sana.Hep bu örnekleri duyuyoruz,görüyoruz...

En başta sen kendini düşüneceksin eşini düşüneceksin...SEN KENDİNİ DÜŞÜNMEZSEN ÇÜNKÜ KİMSE SENİ DÜŞÜNMEZ

Back
X