Borcu borçla kapatmak

renginar

Seviyorum uleyn :)
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
913
698
123
Arkadaşlar bu kredi banka islerinden pek anlamıyorum ama bir kredimiz var 6000 tl çektik annemin emekli olması için şu an 450 ödemesi var onun dısında evdeki beyaz esyalarımız hepsi bozuldu bulasık makinesinden camasırına kadar onları değiştirmemiz gerekiyor bir de ayrıyetten zamanında abimin eşinin harcayıp harcayıp üstümüze yıktığı taksitler var bu esya konusu bıze suprız oldu bozulması camasır yıkayamıyoruz mecbur alıcaz en kötü camasır makinesi 1000 tl neredeyse benim de aklıma şöyle bişey geldi 10 bin kredi çekip aylık ödemesi 600 tl olucak şekilde ödeyip tüm borcları kapatmak ? çok mu faiz olur 10 bine bilgisi olan var mı bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Benim bir arkadaşımla eşi 1 sene önce ayrı eve çıktılar (kaynanasiyla oturuyordu)
1500 tl borçları borç hayatına 'Merhaba' dediler. Borcu borçla kapata kapata şimdi 12000 tl borçları var. Bu ay 600 tl daha kredi kartına borclanmislar.
1 senede 1500 tl den 12600 tl ye.
Bu mantığın sonucunu düşünün...

10000 liranın aylık ödemesi 500 lira civarı oluyor 24 ay vadeli. Ben sizin yerinizde olsam krediyi yapılandırır ihtiyacımı karşılar yavaş yavaş öderdim. Borcun tek yerde toplanması her zaman mantıklıdır.

Bana da mantıklı geldi ama 24 ay da çok fazla gibi maksimum 18 ay olsa o da 650 tl yapıyor

Haklısınız sacma bir mantık belki de hele faizler falan şu an çok yüksek gibi ama mecbur olunca yapıcak bişey kalmıyor gibi..

Mecbursaniz kimsenin diyecek bir sözü olamaz fakat borclu olmaya alisirsaniz orası kötü.. bir süre sonra normal geliyor herhalde.
O bahsettigim arkadaşım şimdi 25000 tl kredi çekip öbür bankaya borcu kapatıp üstüne araba almayi düşünüyor.
Alistilar artık borçlu olmaya..

Bu devirde borç olmadan bişey sahibi olabilen varsa ayakta alkışlarım.
Evlendik düğün dernek eşya borçlandık, tadilat borçlandık, araba değiştirdik borçlandık. Gelirimiz ortalamanın çok üzerinde ama bunları borçsuz nasıl yapabilirdik hiç bir fikrim yok.
Borç ödeyebilecek gücü olan, borcunu aksatmadan ödeyen ayağını yorganına göre uzatan kimse borçtan batmaz.

Dediginiz doğru. Fakat herkez bu dozu tutturabilecek ehliyete sahip değil. Ki insanların çoğu bu ehliyete sahip olup olmadıklarını ne yazık ki is işten geçtikten sonra yani borca battıktan sonra anlıyor..
Ki sizin bahsettiğiniz ayrı birsey. Bir şeye sahip olmak için borclanirsiniz ödersiniz olay kapanır. Fakat aldığınız şeyin borcunu daha fazla bir borçla, sonra onu daha fazla bir borçla kapatmaya çalışınca sıkıntı oluşuyor... ve borç büyüyor borçlu batağa saplaniyor..

Sadece camasiri alacaksaniz 1000 tl.yi kredi kartina baya bi taksite bolerler.

Yok aynı şeyi yaptım aslında. Düğün için kredi çekip eşyaları senetle aldık. Sonra iki bırç birden ödemek zor geldi krediyi revize ettirip mobilya borcunu kapattık. O dönemde kredi kartı içeri girdi krediyi tekrar revize ettirip kredi kartı borcu kapattık bu kez. Sonra zor dönemi atlatıp borçlarımızı düzenli ödemeye başladık. Son iki ayımız kredi bitiyor. Bir kredi bitmeden arabamı yeniledik bir de onun için kredi çektik onun daha 2.5 senesi var.
Bazen insanlar zorzamanlar geçirebiliyor, bu zamanlarda borçlar revize edilebilir bence. Borç kavramına öcü gözüyle bakmıyorum.

Konu sahibinin de belli ki ödeme gücü var. Vade uzatmak değil taksit yükseltmek istemesinden bunu anlıyorum. Bölük pörçük, her yere ayrı taksit olacağına tek bir yere tek taksit ödemek her zaman daha mantıklıdır. Mali yükü daha düşük olur.

10.000 tl ihtiyac kredisini internetten hesaplattim, 36 ay vadeye kadar uzayabiliyor ve ayda 370 tl civarinda tutuyor. Biz ablama cektik, bankadaki hesap bu internetteki hesaplamalarla baya yakin tuttu. Tahmini olarak boyle olur ama isterseniz bir bankaya da danisin.

Bunlar farklı düşünce tarzlarıdir. Saygı duyuyorum.
Fakat ben almak istediğim şey için para biriktirip alma taraftariyim. Daha güvenilir geliyor bana. Hastalık var olağanüstü haller var. Bu durumlarda Borçlu olup sikisacagima köşemde bulunan paradan kullanırım.

bildiğim kadarıyla öğrenciydin öğrenci kredisi alırsan faiz çok az oluyor yani krediyi eğitim kredisi olarak alırsanız şartlar daha ılımlıydı tabi işin iç yüzü nedir bilemiyorum biraz araştırmıştım geçen ay
borcu tek elde toplamak bencede mantıklı. hali hazırdaki krediyi de toptan kapatınca indirim oluyor

Araba almak için para mi biriktirilir? Kaç sene sürer ki? Ya da evlilik öyle planlı programlı olmuyor bazen. Bizim gibi insanlar aile yardım mi da kabul etmiyor. Bu şartlarda en iyi yol bankaya borçlanmak. Umarım hiç borclanmazsiniz ama bu devirde çok zor.

Bunu hiç bilmiyorum eğitim kredisi faiz oranı daha mı düşük oluyor acaba ? Bir araştırayım teşekkür ederim...

Haklısınız keşke hiç borçlanmadan herşeyi nakit parayla alabilsek ancak devir öyle ki bir market alışverişi bile 2 parça şeyle 100 tlyi geçiyor... Geçinmek gerçekten zorlaştı hiçbişey önceki gibi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…