• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borcu cok olan varmı

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.326
208
12 Yıllık evliyim hala borc oduyoruz..bu borclar bitmezmi ...gerci ev borcu odedik..2 odalıda olsa kucuk şirin bir evim oldu...şimdi ikinci cocuguma hamileyim haliyle daha buyuk bir eve ihtiyacım olcak ama borclanmak istemiyorum artık........bazıları hayata dahamı kolay baslıyor...arkladaslarıma bakıyorum ya kendi aileleri ya eslerinin aileleri ev veriyor..maddi yardımda bulunuyor..biz herşeyi ama herşeyi kendimizevlendik evleneli alıyoruz...mobilya alıyorum halısını alana kadar mobilya eskiyor...ama genede benden sagılara bakıp sukretmem gerektini biliyoruz...nefis işte hep daha iyisini istiyor...

Çok şükür borcumuz yok:6: Allah bebeğinizi sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..bence şükredin çünkü o iki göz odayı bulamayan arkadaşlarımız da var malesef:50: ilerde istediğiniz gibi geniş bi eve çıkarsınız ama şuan bunları düşünüp üzmeyin kendinizi.

12 Yıllık evliyim hala borc oduyoruz..bu borclar bitmezmi ...gerci ev borcu odedik..2 odalıda olsa kucuk şirin bir evim oldu...şimdi ikinci cocuguma hamileyim haliyle daha buyuk bir eve ihtiyacım olcak ama borclanmak istemiyorum artık........bazıları hayata dahamı kolay baslıyor...arkladaslarıma bakıyorum ya kendi aileleri ya eslerinin aileleri ev veriyor..maddi yardımda bulunuyor..biz herşeyi ama herşeyi kendimizevlendik evleneli alıyoruz...mobilya alıyorum halısını alana kadar mobilya eskiyor...ama genede benden sagılara bakıp sukretmem gerektini biliyoruz...nefis işte hep daha iyisini istiyor...

haline sükret ev almisin esyalar aliyorsun daha beterleri varrrrr
bundan 25 yil önce esimle evledigimdee kayinvalidemgil ev aldi üstüne 3 kat ev yaptirdilar ve dügün icin esime kredi cektirdiler
aradan yillar gecti kayin babam ev benim deyil sizin diyen adam tapuyu kendi üstüne cikardi ev kayin babamin borc bizim olduuuuuu
esimin üstüne yillar gecince ögrendim altiyüzbin mark cekmislerrrr elimizde hic bir sey yokk esekgibi onu ödedik simdi kim borclu düsün
kayin baban simdi bu evi hicccc faydasi olmayan 4 kardes arasinda bölüstürüyorrr

bundan 25 yil önce esimle evledigimdee kayinvalidemgil ev aldi üstüne 3 kat ev yaptirdilar ve dügün icin esime kredi cektirdiler
aradan yillar gecti kayin babam ev benim deyil sizin diyen adam tapuyu kendi üstüne cikardi ev kayin babamin borc bizim olduuuuuu
esimin üstüne yillar gecince ögrendim altiyüzbin mark cekmislerrrr elimizde hic bir sey yokk esekgibi onu ödedik simdi kim borclu düsün
kayin baban simdi bu evi hicccc faydasi olmayan 4 kardes arasinda bölüstürüyorrr

Öfkeni taa burdan hissettim arkadaşım:53: Ne kp ler var yaaaa:47: yuhhhhhh diyeceğim kusura bakma:47: Allah yardımcın olsun.

Öfkeni taa burdan hissettim arkadaşım:53: Ne kp ler var yaaaa:47: yuhhhhhh diyeceğim kusura bakma:47: Allah yardımcın olsun.

kayin validem oglunu tenbihlemis elin kizi borctan ne anlar söyleme demis ben 10 yillik evli 3 cocuk anesiyken ögrendim bu borcuu
cok kavgalar oldu esim cocuklarim agir basti borcu ne siz sorun ne ben söyleyim bazen böyle anlar olunca aklima geldikce deliriyorumm

nasil rahat uyuyabiliyormu aceba boyle haksizlik yapinca:47:

benim esimle kp daire aldilar kirediyle 8 yil odedik beraber
Sonra biz baska Ev alip cikmak istedik odedigimiz paralari vermediler
kv kirada oturdugunuza sayin dedi esimin kucuk kardesine bedavadan devredildi
180 bin euro degerindeki Ev allahima havale ettim:43: aglayanin mali gulene yaramiyor:47::50:

kayin validem oglunu tenbihlemis elin kizi borctan ne anlar söyleme demis ben 10 yillik evli 3 cocuk anesiyken ögrendim bu borcuu
cok kavgalar oldu esim cocuklarim agir basti borcu ne siz sorun ne ben söyleyim bazen böyle anlar olunca aklima geldikce deliriyorumm

Bu kadar önemli bi konu nasıl 10 yıl saklanır???pesssss:47: düşünmemeye çalış..bu insanlar diğer tarafı hep unutuyorlar malesef..tepe tepe kullansınlar o evi:47:neyse konu dışına çıktım sanırım. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

180 bin euro degerindeki Ev allahima havale ettim:43: aglayanin mali gulene yaramiyor:47::50:

aglayanin mali isallah gülena hayretmezzz
benim cocuklarimin hakkini yediler esime dedim kardeslerini cagir baban hayatayken konusalim

esim diyor mal icin anne babami kirilir iki günlük dünya kardeslerimi binlerce ev icin degismemmm
benim cocuklarimin hakki benim hakkimmm offff offfffffffff

Yatacak yerleri yok bunların..bi pessss de sizinkilere:47:

aglayanin mali isallah gülena hayretmezzz
benim cocuklarimin hakkini yediler esime dedim kardeslerini cagir baban hayatayken konusalim

esim diyor mal icin anne babami kirilir iki günlük dünya kardeslerimi binlerce ev icin degismemmm
benim cocuklarimin hakki benim hakkimmm offff offfffffffff

esin kararini vermis degistiremezsin canim ama mal paylasiminda
vicdani olan almaz alamaz seninde Allah yardimcin olsun .

valla özür konunu degistirmek istemezdimmm:38:
borc felan diyince benim cinler geliyordaaa:47:

canim cogunluk herkes kendi ayaklarinin ustunde durmaya calisiyor
bizimde borcumuz var 25 bin euro kaldi sukur aynen sizin gibi Ev
Kredisi oduyoruz. Saglik olsunda odenir.:44:

Oyle canim hacca gittiler helallik bile alamadilar bizden ne oldu
evi Alan oglulari ve gelini gelmeyin evime dedi kovdu :47:
Ben Yine uzuluyorum ama ettiklerinide biciyorlar diyorum .:47:

İyi niyetlisin arkadaşım.."alma mazlumun ahını,çıkar aheste aheste" ne doğru demişler.

Oyle canim hacca gittiler helallik bile alamadilar bizden ne oldu
evi Alan oglulari ve gelini gelmeyin evime dedi kovdu :47:
Ben Yine uzuluyorum ama ettiklerinide biciyorlar diyorum .:47:

böyle insanlari anlamiyorum seven sayan gelini deyil kovan kiran oglanlari veya gelini niye tutarlarrr

İyi niyetlisin arkadaşım.."alma mazlumun ahını,çıkar aheste aheste" ne doğru demişler.

zaten hep iyi niyetimizden Kayip ediyoruz evi verdikleri eltim
Kv akrabasi olunca taraf tuttu ne oldu . huzurlari kalmadi
guvendigi gelini evden kovunca Ben gelin bende kalin dedim simdi
Turkiyedeler kislari burda yazlari tr de kaliyorlardi bu sene billiyorum
Ne olacak .

Ooooo biri borç mu dedi :))) brn bir konuşsam kızlar ağzınız açık kalır !! Kesşnlikle ev araba borcu ödeyenlere ne mutlu, en azından birşey sahibi olmak adını sıkıntı çekiyorsunuz. Benim eşim ticaretle uğraşıyor ve sürekli ödemeleri var, bankalara ödediğimiz paraların haddi hesabı yok. Rakamları hayal bile edemezsiniz ama Allaha sukur oldukça iyi de yaşıyoruz.. Belli ve düzenli bir maaşla geçinen bir aileNin kızı olarak bu sisteme çok zor ayak uydurdum ama bir şekilde dönüyor dolaşıyor ödeniyor yine alınıyor falan filan.. Bir ay bakmışsın çok paramız var bir ay dip olmuş. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Orta halli ,ailesi filan da öyle zengin olmayan ev arsa bırakamayan insanlar ancak bir şeyler edinmek istiyorsalar bu ev olabilir araba olabilir bazen de eşya borçsuz harçsız olmuyor . Büyük şehirde filan öyle birikmiş 200-300 binin yoksa , arkanda bu kadar parayı verecek anne, baba ya da kayınvalide kayınpeder yoksa mesela trank diye çıkarıp ev alamazsın belki minik bir peşinatın olur üzerine kredi çekersin ödersin anca ya da araba almak için yine aynı durum söz konusu. Mühim olan bence borçlu olmak değil devletin bile borcu var mühim olan o borcu ödeyebilecek güçte olmak o borcu eve haciz getirtmeden çok çok da sıkıntıya düşmeden ödeyebilmek. Allah sağlık, çalışma gücü gayreti versin borç ödenir diye düşünüyorum. Yoksa borca girmeden bir şey sahibi olamıyor orta direk insanlar malesef günümüzde.

benden dertliler varmıs...Allah hepimize yardım etsin...benim tek uzuldugum calışan biriyim ama maasımdan artırıpta bir koseye para koyamıyorum...yada istediginiz birşeyi borclu oldumuz için alamamak...gerçi surda bir 6 ayımız kaldı...calışınca paranızı harcayamamak daha zor geliyor insana..çunku malum calışma hayatı hiç kolay degil...soyle maası alınca insan parayı cuzdanında gormek istiyor..bazen bakıyorumda calışmayan ev hanımları bizden daha cok para harcıyor..calışanlar varsa belki nedemek istedigimi anlar..

Back
X