• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borcum var tanidik emlakci kuyumcu var mi?

sizin 30 40 bin birikiminiz olmaması mantıksız geldi bana.yüklü bir ev araba taksidi ödemiyorsanız olmalıydı o para sizde.ayda 10 bin üstü kazancınız olmalı çünkü.bir de bankalarda kara listede olmanızı da anlayamadım.babanızla ilgisi yok çünkü.anneniz de borç içindeymiş.bu konu mantığıma oturmadı .
Öyle deme ceycey . Biz herkesi kendimiz gibi fakir ve tutumlu zannediyoruz ama özellikle 90 dan sonra doğanların bir kısmı gırtlağa kadar borç olacak şekilde şuursuz harcıyor. Hatta konudaki borç durumu sadece konusahibinin harcamaları bile olabilir. Benim işyerinde de var bunlardan, maaşının dörtte üçü hacizli, 6 aylık kira borcu duruyor, uçan kuşa borcu var, kredi kartlarını bile iptal etmiş ama kolunda balenciaga, ayaginda McQueen var.

reddi miras o süre dolsa da yapılabiliyor yazdı konuya avukat arkadaşlar.onları dinlemiyor bile konu sahibi.bu babanın borcu neden ısrarla ödeniyor?anne niye ısrar ediyor?ayrıca evli olduğu kadına da kalır o borç kanunen tek çocuğuna kalmaz ki.belli oranlarda kalır.bu borç elden bir borç galiba.öyle olsa bile borç sahibi icraya verince adamın eşine de bölüştürülür onun maaşından da kesilir.ben bile biliyorum bunları avukat olmadığım halde
Emekli maaşına icra gelmiyor diye biliyorum.

Öyle deme ceycey . Biz herkesi kendimiz gibi fakir ve tutumlu zannediyoruz ama özellikle 90 dan sonra doğanların bir kısmı gırtlağa kadar borç olacak şekilde şuursuz harcıyor. Hatta konudaki borç durumu sadece konusahibinin harcamaları bile olabilir. Benim işyerinde de var bunlardan, maaşının dörtte üçü hacizli, 6 aylık kira borcu duruyor, uçan kuşa borcu var, kredi kartlarını bile iptal etmiş ama kolunda balenciaga, ayaginda McQueen var.
e normal mi böyle yaşam?dünyanın bin türlü hali var.ev alamazsın araba alamazsın anlarım çok pahalandılar ama birikimsiz insan mı olur?çocuklara bile öğretilmeli küçük yaştan itibarennn.

Konu sahibi babanın banka borcunu ödemişsin, elden borçları kalmış sanırım. Yahu adamlara desene ben mi yaptım diye. Miras olarak resmi biçimde kalmamış yani sözel kalmış. Ellerinde belge varsa da mahkemeye versinler size gelene kadar zaten rahat 3 ay geçer. Toplarsınız. Yani illa 2 haftaya babanın borcunu öde diye bir şey olamaz. Hayatın olağan akışına aykırı.

Bir de babanızdan borç kaldı tamam da siz niye kara listedesiniz? Kara liste mirasla da geçmez herhsldr. Arkadaşların dediği gibi anlatmadığınız şeyler var belli ki. Demek sizin de ödeyemediğiniz kişisel borçlarınız vardı ki kara listeye düşmüştünüz. Şimdi babanızın elaleme borcu da birleşince iyice zor durumda kaldınız?

Sgk ve maas bordrosuna veriyorlar, okdr tecrube kazandimki. Paranin sorunu zaman kisiti olmasi.yoksa zaten 3ay sonrasinda lbir sorun olmaz.cok bilinen bir sirkette muhendisim senelerdir. Itü mezunuyum. Normal bir aileyiz, bunları herkes yasayabilir
Bırc tutarı ile de alakalı olabilir. Ne kadara ihtiyacınız var suan

Sakın başınızı sıkıntıya sokacak birşey yapmayın. Kredi çekin çok borç yoktur diye düşünüyorum.

Konu sahibi ne yaptı acaba ?

Kusura bakma konu sahibi ama sizin konunuz anlattığınız gibi olmaz. Maaş 2. eşe borc size kalmaz. Bir de babanız zaten başkasıyla evlenmiş, ne alaka öteki tarafa borçlu gitmesin diye annenizin sizi bu batağa itmesi ? Ya anlatmadığınız başka birsey var ya da sizin acil paraya ihtiyacınız olduğu için böyle bir konu açtınız.

e normal mi böyle yaşam?dünyanın bin türlü hali var.ev alamazsın araba alamazsın anlarım çok pahalandılar ama birikimsiz insan mı olur?çocuklara bile öğretilmeli küçük yaştan itibarennn.
İşte onlar için dünyanın en kötü hali her yaz instaya 9 farkli beldeden tatil fotoğrafları atamamak, veya manikürsuz gezmek. Ev bark olursa olur kafasindalar

Merhaba ; dediğiniz gibide olabilir, konu sahibinin dediği gibide olabilir 🤷‍♀️ lakin şöyle bişey var. Verilen öneriler(postaneden kredi çekme, bankadan borçlarını tek kalem toplatma, kredi artından işlem yapma gibi…) kişinin var olan borçları(şahıslara olan) resmileştirerek üstüne alma(kurumsal borçlara çevirme) şekline dönüştürüp eğer hikayesi doğru ise kötü insanlara muhtaç kalmaması adına.. borçları kendi üstüne resmi olarakta alacağı için bundan sonrası öder ödemez cezasını alır almaz icralık olur olmaz işinden mi olur artık ne ise onu bağlıcak onun sorumluluğunda olacak kararlar..sonuç olarak ne firmalar nede bankalar tahsil etmeden bırakmaz..ödemezse mağdur olcak yine kendisi..

Verilen önerilerden: elden satış yapan bayi vb yerlerden ürün alma tavsiyeleri ile ilgili uyarıda bulundum. Yasal açıdan bu tür tavsiyelerinde sakıncaları olabilir. İyi niyetli bir bayinin mağdur olmaması ve yeni mağdurlar oluşmaması için uyarma ihtiyacı duydum. Küçük bayilere borç takıp ortadan kaybolan çok oluyor maalesef.

Resmi kurumlar bir şekilde borçluyu bulur diye umut ediyorum. Konu sahibi de o önerileri beğenmedi zaten.

Son düzenleme:
Arkadaslar yorumlardan görüyorum ki insanlik yuzde 80 ölmüş en azindan burdaki yorumlar icin söylüyorum.disarida durum daha da kötü.
1- **bu aciklamam kotu niyetli cam fanusta yetismis hayati bilmeyen arkadaslar icin***borclarin en ince detayina kadar belgeleriyle sunmami bekleyen kotu niyetli arkadaslar!!! Başlık acik ve net, bilen varsa yazar bilmeyen varsa da ceker gider. Ben olsam soyle yapardim diyorsunuz ya, dualarim benzer bir durumda dediginizi yapmanizdan yana hic merak etmeyin! Biri de kalkmis #ant_hemis#bayileri uyarmis allah seni bildigi gibi yapsin.

2-**iyi niyetli arkadaslar***** sagdan soldan ailecek borc isteyerek bu durumu pazartesi halletmis olacagiz insallah. Dolar ve altin sekilde borc aldik. Annem de malesef konuyu ogrendi tabi farkli 1 borc gibi acikladim. En azindan okadar uzulmez diye. Nakit taksitli Alisverislerde de sicilinizin iyi olmasi gerekiyor,malesef birsey alamadim. Ozetle her yontemi denedim basliktaki haric(bircok yere sordum ama bulamadim), buyuk bir faciadan döndüm. Psikolojik anlamda desteginiz icin cok tesekkurler!!!! 1haftadir ne yemek ne uyku ne is, hiçbirini yapamiyordum. Insallah bugun rahat uyuycam.
Sevgiler

Arkadaslar yorumlardan görüyorum ki insanlik yuzde 80 ölmüş en azindan burdaki yorumlar icin söylüyorum.disarida durum daha da kötü.
1- **bu aciklamam kotu niyetli cam fanusta yetismis hayati bilmeyen arkadaslar icin***borclarin en ince detayina kadar belgeleriyle sunmami bekleyen kotu niyetli arkadaslar!!! Başlık acik ve net, bilen varsa yazar bilmeyen varsa da ceker gider. Ben olsam soyle yapardim diyorsunuz ya, dualarim benzer bir durumda dediginizi yapmanizdan yana hic merak etmeyin! Biri de kalkmis #ant_hemis#bayileri uyarmis allah seni bildigi gibi yapsin.

2-**iyi niyetli arkadaslar***** sagdan soldan ailecek borc isteyerek bu durumu pazartesi halletmis olacagiz insallah. Dolar ve altin sekilde borc aldik. Annem de malesef konuyu ogrendi tabi farkli 1 borc gibi acikladim. En azindan okadar uzulmez diye. Nakit taksitli Alisverislerde de sicilinizin iyi olmasi gerekiyor,malesef birsey alamadim. Ozetle her yontemi denedim basliktaki haric(bircok yere sordum ama bulamadim), buyuk bir faciadan döndüm. Psikolojik anlamda desteginiz icin cok tesekkurler!!!! 1haftadir ne yemek ne uyku ne is, hiçbirini yapamiyordum. Insallah bugun rahat uyuycam.
Sevgiler
Bayileri uyarma kısmındaki yorum bana ait değil. İnsanlar düşüncelerini söylüyor. Sen sen sen yorum yap, sen sen sen yapma yı bekleyemezsiniz. İnsanlık sorgulamayın. Dünden beri size en fazla öneri sunanlardan biriyim.kafanız dağınık yorumları dikkatli okuyamadınız sanırım

Verilen önerilerden: elden satış yapan bayi vb yerlerden ürün alma tavsiyeleri ile ilgili uyarıda bulundum. Yasal açıdan bu tür tavsiyelerinde sakıncaları olabilir. İyi niyetli bir bayinin mağdur olmaması ve yeni mağdurlar oluşmaması için uyarma ihtiyacı duydum. Küçük bayilere borç takıp ortadan kaybolan çok oluyor maalesef.

Resmi kurumlar bir şekilde borçluyu bulur diye umut ediyorum. Konu sahibi de o önerileri beğenmedi zaten.
bu yazdığını da beğenmedi benim yazdıklarımı da :KK45: ama sorun yok yazdıklarımın arkasındayım ve hala aynı fikirdeyimmm

Bayileri uyarma kısmındaki yorum bana ait değil. İnsanlar düşüncelerini söylüyor. Sen sen sen yorum yap, sen sen sen yapma yı bekleyemezsiniz. İnsanlık sorgulamayın. Dünden beri size en fazla öneri sunanlardan biriyim.kafanız dağınık yorumları dikkatli okuyamadınız sanırım
Olabilir, benimki de yorum fark ettiniz mi?

Sevgiler
ölen babanın borcundan dolayı büyük facia falan olmaz.anlatmadığınız şeyler varsa biz nereden bilelim.burada yazdıklarınız çoğu üyeye mantıklı gelmedi ben dahill.beddua etmek şık bir davranış mı peki?

bu yazdığını da beğenmedi benim yazdıklarımı da :KK45: ama sorun yok yazdıklarımın arkasındayım ve hala aynı fikirdeyimmm

Beğenilmeyeceğini tahmin ediyordum.
Zaten uyarım iyi niyetle tavsiye veren üyelerin yasal açıdan sorun yaşamaması içindi.

Burası bir forumda olsa , üye adlarıyla da yazsak kanuna aykırı tavsiye ve yorumlar yazanı bağlar ve şikayeti halinde cezai işlem ne ise uygulanır.

ölen babanın borcundan dolayı büyük facia falan olmaz.anlatmadığınız şeyler varsa biz nereden bilelim.burada yazdıklarınız çoğu üyeye mantıklı gelmedi ben dahill.beddua etmek şık bir davranış mı peki?
En az senin yorumların kadar şık, sen nasil bir insansinki borcun sebebini miktarini sorguluyorsun? Burda yapacagin sey actigim basliktaki soru mantikli geliyorsa ona gore cevap, mantiksizsa da saygi cercevesinde bir cevap. Bayagi kinlenmisin bu konuya. Korkma bakarsin tutmaz:)

Back
X