Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba ; dediğiniz gibide olabilir, konu sahibinin dediği gibide olabilirKatılıyorum size. İyi niyetle fikir veren arkadaşlar da yazdıklarına dikkat etsin bence. Mağdura yardım ettiğini sanırken durum farklı çıkmasın.
Dmden tefeciler yazmıstır herhlde.Arkadaslar merhaba,
Babamin vefatindan sonra cok farkli borclar cikti, esimden dolayi da sikintilar yasadim. Yuzdum yuzdum sonuna geldim.intihar edenleri, tefeciye dusenleri bu duruma gelmeden kimse anlayamaz.lutfen yargılamayın, bir zamanlar ben de cok laf soylerdim benim durumumda olup bu tarz yontemleri dusunenlere.
Simdi lutfen yardimci olabilecekler yazsin, olanla ölene çare yok. Yarinim önemli. 3ayligina senetle borc verecek birini ya da sahis ya da kurum ariyorum.
Genelde kuyumcu ve emlakcilar senetle kredi veriyormus ancak bugun dolastim ve bulamadim. Kimsenin birseye kefil olmasini beklemiyorum ama en azindan ozelden bildiginiz duydugunuz varsa yazabilirsiniz. 3aylik maasim odeyecegim parayi karsiliyor.
Sevgiler
Versin icraya tmm.Malesef emlakcidan almis o da bekletip suanda kullaniyor. Normal faizi uzerinden. Icralik durumdayız.akrabalar zaten onceden az birsey yardim etmisti. Paramiz yok diye aglayan sizlayan durumu ii ve hayatimiz boyunca artik gorusmeyecegimiz insanlar. Annemin üzülmesini istemiyorum, isimi kaybetmek istemiyorum.kafamda milyon tane sey
sizin 30 40 bin birikiminiz olmaması mantıksız geldi bana.yüklü bir ev araba taksidi ödemiyorsanız olmalıydı o para sizde.ayda 10 bin üstü kazancınız olmalı çünkü.bir de bankalarda kara listede olmanızı da anlayamadım.babanızla ilgisi yok çünkü.anneniz de borç içindeymiş.bu konu mantığıma oturmadı .Kadin gocmenmis parasi yok zaten, babamin parasi gelecek diye evlenmis.cok onceden yaptigi isin Parasi gelemeden malesef vefat etti. Hersey mantik aramayin, suan ben de cok mantiksiz seyler yapiyorum.
Artık evkur bile sicile bakıyor.Arkadaşın yazıyorum ama görmuyor musun ne kadara ihtiyacim var git elden taksitle telefon falan al sat öde borcunu kimse sana tefeci falan önermez mesela izmirde özsanal var elden taksitle herseyi veriyor
anneye bakk.kendini aldatan üstüne evlenen adama mı acımış?ama kızına acımıyor ha?Annesi, babasının öbür tarafa borçlu gitmesini istememiş. Yanlışım varsa düzeltin konu sahibi.
bu konuda bir tuhaflık yok mu kuzum?bir tek ben mi böyle düşünüyorum?Artık evkur bile sicile bakıyor.
Telefon vermezler kara listede olan birine.
Ben bu güne kadar borçtan hapis yatanı görmedim çevremde.. Muhasebeciyim çalışanlarımıza gelen hacizlerin 1/4 hacize yatırıyorum.. Bunların içinde 400.000 TL borcu olan da var.. Ödemeyin maaşınıza haciz gelsin hiç ödeyememekten daha iyidir. Gayri resmi kredi verenlere bulaşmayın derim.. Ölümden başka her şeyin çaresi var bu hayatta.Hapis cezasinin garantisi yokmus, sadece maastan 1/4 kesilse dediginiz gibi yapicam
55 bin tlSiz ne kadarlık bir borçtan bahsediyorsunuz?
Var cnm.bu konuda bir tuhaflık yok mu kuzum?bir tek ben mi böyle düşünüyorum?
Tek değilsinbu konuda bir tuhaflık yok mu kuzum?bir tek ben mi böyle düşünüyorum?
reddi miras o süre dolsa da yapılabiliyor yazdı konuya avukat arkadaşlar.onları dinlemiyor bile konu sahibi.bu babanın borcu neden ısrarla ödeniyor?anne niye ısrar ediyor?ayrıca evli olduğu kadına da kalır o borç kanunen tek çocuğuna kalmaz ki.belli oranlarda kalır.bu borç elden bir borç galiba.öyle olsa bile borç sahibi icraya verince adamın eşine de bölüştürülür onun maaşından da kesilir.ben bile biliyorum bunları avukat olmadığım haldeTek değilsin55 bin borcu 3 aylık maaşım karşılıyor diyor konu sahibi. TR şartlarında maaşı nerdeyse 20 bine yakın demek.yüksek bir gelir(yada aile içi gelir). Mesela benim böyle bi gelirim varsa karşı tarafla masaya oturur konuşurum. Sana ay ay bunu vercem(kısa sürede tamamlıcam borcumu) Ya verceğime tama et yada ver beni icraya yıllarca borcun bitmesin..sen bilirsin der çekilirim kenara..neden çıkmazlara giriyor her konu..
Valla beynim döndü benimdereddi miras o süre dolsa da yapılabiliyor yazdı konuya avukat arkadaşlar.onları dinlemiyor bile konu sahibi.bu babanın borcu neden ısrarla ödeniyor?anne niye ısrar ediyor?ayrıca evli olduğu kadına da kalır o borç kanunen tek çocuğuna kalmaz ki.belli oranlarda kalır.bu borç elden bir borç galiba.öyle olsa bile borç sahibi icraya verince adamın eşine de bölüştürülür onun maaşından da kesilir.ben bile biliyorum bunları avukat olmadığım halde
yavv maaşı türkiyeden alıyor kadın.gayet de keserler icrayla.borç eldense senet sepet yoksa zaten konuşur ay ay öder o borcu.senet varsa da o borç adamın eşine de kalır.miras hangi oranda kalıyorsa borç da o oranda kalır.en az yüzde 25 i kalır adamın eşineValla beynim döndü benimdeborç elden sanırım. Anne ve kardeşte başka borçları ödüyor, yeni eş yurtdışında ve maddiyatı yok TR de değil, resmi borçları ödedik(maaşına ondan haciz gitmiyor babamın. Yeni eş çatır çatır alıyor maaşı demeye getirdi) elden borçlar içinde yeni eş piyasada olmadığı için bizden istiolar dedi yanlış anlamadıysam
![]()
Yok bence bu iş böyle değil. Gerekceleri aşırı tutarsız.Dogru bilgi verse daha çok yardımcı olunur ama bir sebeple vermiyor. Bence ortada ölen bir baba bile olmayabilir.Durumunuza çok üzüldüm. Borç nereye olursa olsun tefeciden bin kat iyidir. Hiç bir insani duygusu olmayan acımasız tipler tefeci dediğin.
Yazmayayım karışmayayım dedim ama dayanamadım, tüm bunları başınıza saran babanız kadar anneniz Kadın oturup seyretmiş resmen. Kocası bu kadar bela getirmiş eve üstüne yaşına başına bakmadan gidip elin yabancı kadınıyla evlenmiş borcu harcı da çoluk çocuğunun üstüne yıkmış. Anneniz de hala üstüne öbür tarafa borçlu gitmesin diyor. Gidin annenize babamın borcunu ödeyeceğim diye genç yaşımda tefecilerin kucağına düşeceğim deyin. Kocası önemli, borçsuz gitsin ama kızı boşver uğraşsın dağ gibi borçla tefeciyle. Mühendismişsiniz eminim bütün maaşınız birikiminiz bu borç harç işlerine gitmiştir.