Borcuna sadik olmayan insanlar:((

delimaviii

bayan değil kadınım
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
694
123
323
Ankara
Düşünmekten uyku uyuyamadim arkadaslar paylasacagim kimsede yok bende icimi buraya dokup rahatlamak istedim

Tam 1 ay once cok yakina bir arkadasima 140 tl borc verdim. Ufak bir miktar ama bir ogrenci icin iyi bir para benim ailemin verdigi harcliktan baska bir gelirim yok öyle cok para harcayan biri de degilim yaz boyu evden cikmadim 50 tl ya harcadim ya harcamadim ama gelgelelim bu ay yegenlerimin dogum gunu su bu derken 200 tl kredi karti borcum var.

Ailem param var zannediyo onlardan isteyemem ama borc verdigim kisi dedigi tarihte ödeme yapmadigi icin cok kotu durdayim. Borcu bir kez istedim tamam dedi hala ses soluk yok ama beni sikan üzen gercekten bu degil bir sekilde ben kredi karti borcunu öderim ama arkadasin hareketleri beni sinir etti.

Bilmiyorum siz ne düsünürsünuz ama ben acliktan ölsem bile borc isteyemeyen tiplerdenim hadi oldu istedin bende gercekten seve seve verdim. Ama borcunu odemek yerine elbiseler diktiriyo sevgilisine parfümler aliyo durduk yere bi ozel gun filan degil yani. Gezmeler tozmalar tam gaz. Kendimi resmen kullanilmis hissediyorum ya 3 kurus icin bu kadar yazi yazdim soylendim gibi geliyor ama durum bu bir insanin 10 tl veyae 10 bin ne kadar borcu olursa olsun borcu dururken kendi zevkleri icin para harcamaya devam etmesi bana cok ters geliyor.

Bilmiyorum siz ne düsünürsünüz...

Son düzenleme:
1 kuruş bile borç alınsa insan borcunu ödemek için herşeyi yapmalı.verdiğiniz borç size gökten yağmadı..bence tekrar isteyin.vermeye yüzü olmayanın isteyende yüz araması yanlış olur..tekrar tekrar isteyin..ve borç verilecekler listenizdende silin ki borcuna sadık olmayanın güvenirliliğine güven olmaz..arkadaşlığınızıda bitirmeniz belki yararınıza olur..

kesinlikle anlattığın gibi biriyse sana hak veriyorum.sana şu kadarını söylemeliyim ki bu tarz arkadaşlarla dolu bir çevrede olduğum için arkadaşlarımın bu hallerinden de usandığım için şuan oturduğum semtte bir veya iki arkadaşım anca vardır.onlarla da selamün aleyküm aleyküm selam.yani kısaca hepsini sildim :44:
bu yaptığı kusura bakma ama terbiyesizlik.benim borcum olsa diken üstünde dururum.o bu kadar rahat ise sende git rahat bir şekilde hakkın olan parayı iste.
gezmelere tozmalara yetenn parasından zahmet edipte sana da bir miktar ayırsın bi zahmet gece gece sinirlerim zıpladı ya.
böyle insanları gördükçe duydukça yaşadıkça sinir oluyorum

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim öncelikle... Gercekten icim rahatladi acaba cok mu buyuttum diye düşünüyodum çünkü. Miktar filan umrumda degil tek üzüldügum sey enayi yerine konmak

enayi yerine konmak tabiki ağır ama öyle insanları hayatından çıkarmalısın

Tatlım bende 12 çeyrek altın verdim en yakınıma güvendim, bir kaç kez hatırlattım ki hatırlatırken yerin dibine girdim.Aklımda şu bu hemen gönderecem 3 yıl oldu ben çoktan ümidini kestim.Hemde fazlalık değildi acil günler için ayırmıştım gerçekten ihtiyaç hissettiğim günler oldu.Dediğin gibi ooo lüx içinde yaşıyorlar borç ödemeye gelince yok.Birde yakınından gelince bu darbe insan yıkılıyor. Artık akıllandım diyorum ama ben yine kıyamam şimdi istese yine veririm insanlığım var merhametim var benim. Napalım biz kaz olduktan sonra yolanllara diyecek söz yok.Sen git bir bardak su iç gel. Yazık üzüldüm sanada öğrenci harçlığına bile tenezzül ediyorlar.Sıkma canını Allah sana bin katını versin inşallah.

üniversiteye gidecek kardeşlerim için söylüyorum
kesinlikle en yakın arkadaşınız dahi istese vermeyin borç para
ben bir kere verdim 120 lira neyime güvendiysem
üstelik aynı yurt aynı bölüm aynı sınıftan arkadaşım alana
kadar göbeğim çatladı:)her gün bir bahane bıktırdı valla

aile terbiyesyle alakalı biraz.. aileler çocuklarını düzgün yetştrmyorlar. borçlarına sadık olmuyorlar sonrada.. ben birine borcum olsa ödemeden gözüme uyku girmez

Birine borcum olsa elimden geldiğince tutumlu olup borcumu geri vermeye çalışırım. Fuzuli şeyler almam, alamam. İçim rahat etmez.

Senin yerinde olsam ben de kendimi kullanılmış gibi hissederdim. İnşallah borcunu en kısa zamanda verir.

Gercekten kisilikle , yetistirilme tarziyla ilgiliymis bu durum onu aldim bu gune kadar kimseden 5 kurus para almadim bu gunden sonra kimseye vermemde. Bu olay ilk de degil daha once benim kartima taksit yaptirdi kafasina gore idedi taksit biteli 3 ay filan ildu hala onun borcu bitmedi.

sen haklısın canım ben bile okurken sinir oldum bir insanın borcu varsa fuzuli harcamalar yapmadan önce borcunu verir
arkadaşın çok rahatmış bencilmiş tekrar ara ısrarcı ol acil ihtiyacın olduğunu söyle ve bir daha böyle yüzsüz insanlarla muhatap olma canım
bunlara arkadaş denmez hiç olmasınlar hayatında daha iyi

miktar ne olursa olsun, kişi kendini kullanılmış hissediyorsa iş bitmiştir. Ödenmeyecek parayı BORÇ diye almamak gerekli..
Bende yaptım aynısını, bir türlü bişeyler çıktı ödeyemedim. Eniştemden 100 liraalmıştım ne kadar zaman geçti, 1 defa bile istemedi.
Fakat ben alırken BORÇ diye almıştım. İstemediği içinde sürekli başka borçlara gitti para , o geri plana atıldı.
Şimdi hala ödeyemedim, çok zaman geçti belkide unutmuştur bile , ama ben unutmadım. Allah nasip ederse İlk fırsatta ödemek istiyorum.

Evet bende çok sinir oluyorum bu tiplere ben borç isteyemem bile ki istesem bile ertesi gün vermek isterim çok büyük paralar da isteyemem zaten hiç. Babam da çok borç vermiştir ve alamamıştır hala alamadığı bi sürü kişi var. Aile terbiyesi kesinlikle..

Arkadasim seni okurken çok sasirdim cünkü seninle tamamen ayni seyi yasiyorum.

2 sene önce üniv. arkadasima 175 euro borç verdim. Gecen sene evlendim, ve ben hala ögrenci oldugum için sadece esimin geliriyle geciniyoruz (buradaki asgari ücret), ki evin kirasi var, sigorta var, elektrik su falan derken geriye hiç denecek kadar az para kaliyor. Bu arada kiramiz maasin yarisindan fazlasi.

Esimi üzmemek için zar zor geciniyoruz diye hiç laf etmedim, ama bi zaman oldu ki eve alisveris bile yapamiyorduk. Ben de arkadasimi aradim çok utanarak ilk önce lütfen yanlis anlama dedim ve durumu anlattim. O da yaa tabi ki veririm unutmusum dedi, ama bana biraz zaman ver su aralar ben de çok SlKlSlGlM dedi.

Neyse daha sonraki zamanlarda arkadasim yine unutmus gibi davraniyor, bana lüks bi magzadan 200 euro ya aldigi elbiseyi anlatiyor, yine ayni magzadan aldigi cantayi anlatiyor falan, erkek arkadasinin ona aldigi hediyelerden bahsediyor.... ve ben sesimi çikarmadim.

Simdi bu arkadasimin eylülde dügünü var, dün beni aramis ve diyorki "mms1, bana dügün hediyesi olarak ekmek yapma makinesi alir misin ? falanca magzada gördüm 120 euro'ya, kirmizi renkli olanindan istiyorum" ... $ok oldum resmen, yüzsüzlügün bu kadarina pesss diyorum.

Düsündüm de kendi parami istemeye utaniyorum aslinda suc bizde, onlar nasil yüzsüz ve rahat oluyorlarsa biz de paramizi istemekten çekinmemeliyiz.

Yalniz ben paramdan umudumu kestim o ayri bi konu.

Konu sahibi arkadasimi çoook iyi anliyorum insan kendini k..riz yerine konmus gibi hissediyor.

senin yerinde olsam o parayı almadan bırakmam onu valla .. sevgilisine gelince var sana gelince yok .. yok öyle şey.. sen gideceksin ve ısrarla parayı isteyeceksin.. bi arkadaşın dediği gibi , o para sana gökten yağmadı .. o senin harçlığın .. bi dahada kimseye borç morç verme .. ben şahsen aileme para veririm abime anneme vs ama asla borç değil.. karşılığını istemem geri ödemelerini istemem ama buna karşılık olarakda hiç bi arkadaşıma borç vermem .. çünkü paramı geri alacağımı hissettirecek güven duyduğum bir arkadaşım yok :)

İnsanlar nasıl bu kadar yüzsüz olabiliyor anlamıyorum...

Bi öğrenci için 140 lira 3 kuruş değil.
Sorumsuz insanlardan nefret ediyorum.
Keyfi şeyler yüzünden senin zor durumda kalmana sebep olması başka türlü açıklanamaz.
Bende arkadaşlara katılıyorum. İhtiyacın olmasada o parayı ondan iste ve al.
Onlar yüzsüzse sen mi utanıcaksın?!
Alırken iyide vermek ne zor geliyodur ona. Bencil.

Sen bu parayı almazsan devamı gelir tatlım daha öncede olduğu gibi ve sen ''hayır'' demeyi öğrenmelisin.
O işin kolayını almış gibi!

mms Büyük konuşmayayımda senin yerinde olsam baya bi terslerdim onu. Yüzsüzlükte doktora yapmış.
Ekmek makinasını sen al bana borcun kalmamış olur deseydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…