Borcuna sadik olmayan insanlar:((

aynen arkadaslar haklisiniz.
Yüzsüzlükte doktora yapmis insanlar var ayni konu sahibi arkadasin basindaki gibi.

Onlar üst üste arsizlik yapmakta çok rahatlar ama biz paramizi geri istemeye çekiniyoruz, yerin dibine giriyoruz.

Konu sahibi arkadasim bence hiç çekinme, biz ögrenciler için kuruslar bile çok önemli gerekirse arkadasina de ki borcunu hatirlatmak istedim çünkü bu aralar elin bolarmis gibi görünüyorsun, benim de ihtiyacim var, bu aksam isin yoksa görüselim mi ? Ayni dizilerdeki gibi illa adam mi tutmak lazim bunlara.. (gerçi kelin merhemi olsa kendi basina sürer ben hala alamadim parami ).

Bizi durumdan haberdar et olur mu ?

Arkadaslar tekrar tekrar tesekkurler yorumlar icin bu gun aradim ve agzini aradim kredi karti borcu oduyecem nakit yok filan diye hic orali olmadi yine ben de yine isteyemedim :( aptalligima doymayayim ya:((
Dunya boyle insanlarin dunyasi malesf

benimde başıma geldi canım, ama sen yine iyi yırtmışsın benim verdiğim paranın yanında devede kulak kalır, bundan yaklaşık üç sene önce sevgilim sandığım insan bana çok borcum var bankadanda kredi vermiyolar napıcamı bilmiyorum falan dedi bende acıdım, ölesine üzülme olmadı ben çekerim dedim onaylanıcanı hiç beklemiyodum bi anda onaylandı parayı vermiş bulundum sonra nemi oldu ilk taksiti ödedi başladı artık yalanlar uydurmaya çok zor durumdayım yok şu ameliyat oldu yok şöle yok böle işte sen öde ben sana toplu olarak vericem... hep itiraz ettim ama nafile kredi benim üzerime,başlarda hakikaten zor durumda olduğuna inanmıştım ama sonra bi baktım aynı sendede olduğu gibi kendine iphone marka telefon almış üzerine tatile gitti, arkadşım kredi kartıyla ödedi diyodu yalan olduğunu bizzat arkadaşından öğrendim,bu arada aynı mağazada çalışıyoduk sürekli bişeyler alıyodu kedine anladım beni enayi yerine koyduğunu kaç kere paramı istedim zor durumda kaldığımı anlattım yok üstüne bide küfürler hakaretler ediyodu hep vericem ama ne zmn bilmiyorum dedi oyaladı,bende bi ara işsiz kaldım bi 400 tl ye ihtiyacım vardı mecbur yine ondan paramı istemek zorunda kaldım, bunuda vermezsen annene durumu anlatıcam dedim yine istediğim parayı tam olarak getirmeyince artık çok sinirlendim evine gittim anlattım annesine durumu bu arada daha önceden tanışmıyoruz annesiyle benden haberi falan yok, kadın bana inanmadı alay eder gibi konuştu bide benim oğlum yapmaz öle şeyler dedi halbuki telefonumda mesajlrıda vardı ben mesajdan falan anlamıyrum dedi arıyo oğlunu şerefsiz açmıyo halbuki iki dkka önce görüşmüşüz,sana nasıl inanıyım ona sormam lazım sinemaya gitmiştir ondan duymuyodur tlfunu diyo uzun lafın kısası hiç birşey ispat edemedim resmen beni enayi yerine koydu zerre kdr hakkımı helal etmedim aklıma geldikçe beddua ediyorum elbette o para ondan fazlasıyla çıkıcak bunada inancım tam sende üzülme canım herkesin başına böle şeyler gelebiliyo dediğim gibi sen yine şanslı bile sayılırsın benim yaşadıklarımı okuyunca en azından kendini biraz daha iyi hissedersin diye paylaşmak istedim

varya arkadaş sen dili laf yapan bir arkadaşına bunun numarasını ver.
arasın desin ki onun bana borcu var ödeyemedi senden alacağı varmış sana yönlendirdi.onun borcunu senden alacağım desin sıkıştırsın kızı strese soksun :33: :47: :51:

Öğrencinin parasına salça olunmaz arkadaşım, çok doğru yazmışsın.. Okulun bitmiş bir işte çalışıyor olsan o zaman belki müsemma gösterebilirsin en azından bir daha borç vermeyebilirsin ama öğrenciyken bırak 140TL nin 4-5TL nin bile değeri var.. Verme bir daha borç filan, sıkışığım yok de hiç uğraşma :ssz:

Bu arkadaşın çok yakın bir arkadaşınmış bir daha isteme bence ama bir daha da para verme..

Düşünmekten uyku uyuyamadim arkadaslar paylasacagim kimsede yok bende icimi buraya dokup rahatlamak istedim

Tam 1 ay once cok yakina bir arkadasima 140 tl borc verdim. Ufak bir miktar ama bir ogrenci icin iyi bir para benim ailemin verdigi harcliktan baska bir gelirim yok öyle cok para harcayan biri de degilim yaz boyu evden cikmadim 50 tl ya harcadim ya harcamadim ama gelgelelim bu ay yegenlerimin dogum gunu su bu derken 200 tl kredi karti borcum var.

Ailem param var zannediyo onlardan isteyemem ama borc verdigim kisi dedigi tarihte ödeme yapmadigi icin cok kotu durdayim. Borcu bir kez istedim tamam dedi hala ses soluk yok ama beni sikan üzen gercekten bu degil bir sekilde ben kredi karti borcunu öderim ama arkadasin hareketleri beni sinir etti.

Bilmiyorum siz ne düsünürsünuz ama ben acliktan ölsem bile borc isteyemeyen tiplerdenim hadi oldu istedin bende gercekten seve seve verdim. Ama borcunu odemek yerine elbiseler diktiriyo sevgilisine parfümler aliyo durduk yere bi ozel gun filan degil yani. Gezmeler tozmalar tam gaz. Kendimi resmen kullanilmis hissediyorum ya 3 kurus icin bu kadar yazi yazdim soylendim gibi geliyor ama durum bu bir insanin 10 tl veyae 10 bin ne kadar borcu olursa olsun borcu dururken kendi zevkleri icin para harcamaya devam etmesi bana cok ters geliyor.

Bilmiyorum siz ne düsünürsünüz...

Birkac kez zamaninda boyle kazik yoyip edindigim tecrube ve borc harc hakkindaki dusuncem ne biliyor musun?

Kimmmseye borc vermem. Borc verip geri isteyip kotu olacagima hiiic verrmem kotu olurum dha oyo hem param da cebimde kalir.

Kimseye borc harc verme.:34:

Borcu istersin, bir de trip yapıp seni utandırır bu tipler. Kardeşim, bari borç olarak isteme değil mi? Bir tane de bende var bunlardan. Ama bendeki kontör isteyen versiyonu. Bir değil, iki değil, üç değil. Bir de faturalı hattımdan istiyor. Dedim kapattırıyorum hattımı. :1: Bir de duygu sömürüsü o biçim. Kızım çağrı atıyor arayamıyorum bilmemne. Benden aldığı kontörü de sevgilisine harcıyor adım gibi biliyorum. Sevgilin k.çını devirip evinde yatsın ben sabahtan akşama kadar çalışıp sana kontör göndereyim? Oldu canım haydi çıkışlar sağdan. Amma dolmuşum yahu. :1: Konuyu da sabote etmiş gibi oldum biliyorum. İşin Türkçesi, gerekirse o para sana haram olsun deyip arkadaşlığınızı bitirin derim. Bundan anlarlar ancak.

maalasef bende kuzenime 1.500 tl borç verdim haziranda, temmuzda ödeyecekti o şartla vermiştim
ağustos geldi geçiyor paranın adı bile yok, bende asla isteyemem bilmiyorum ne olacak, eşimden rica etmiştim hesaplarına yatırmıştı , vermeyeceklerini aklımın ucundan geçirmezdim eşime de mahcup oldum
çok üzülüyorum , eşim üstüne 1 bardak soğuk su iç üzülme boşver ne yapalım canları sağolsun diyor ben ben aklımdan çıkaramıyorum:((((

böyle insanların en büyük dayanağı "nasolsa istemeye utanır" dır. siz niye utanasınız o utansın, bence sert bir dille istemeye çekinmeyin. hele parfüm almalar bilmem neler. ele geçen parayla ilk iş borç ödenir, haysiyetli insanın yapması gereken budur, ama insanların genelinin tavrı "istediğim herşeyi alayım para kalırsa da borcu öderim" şeklinde.

140 tl öğrenci için hiç az değil bir aylık yol yemek masrafı. ben her zaman en fazla 20 tl borç veririm, çünkü hiç beklemeyeceğiniz insanların üstüne yatma ihtimali olabiliyor. ne kadar paranın üstüne yatılmasını göze alabilirseniz, o kadar borç verin. ölçü budur bence borç verirken.

bende üniversitede bir arkadaşıma bana evden gelen paranın yarısını borç olarak vermiştim ama hem paramdan oldum,hemde arkadaşımdan!

böyle durumlarda karşındaki insan sana o parayı vermemek için birde senden kaçıyor,eee bu sefer hem para gidiyor hem arkadaş,kimseyle kötü olmayacaksan asla borç vermeyeceksin onu öğrendim!

bu tipler yüzünden dürüst insanlarada kimse borç vermek istemiyor.. Ya alamazsam diye..

Son düzenleme:
Düşünmekten uyku uyuyamadim arkadaslar paylasacagim kimsede yok bende icimi buraya dokup rahatlamak istedim

Tam 1 ay once cok yakina bir arkadasima 140 tl borc verdim. Ufak bir miktar ama bir ogrenci icin iyi bir para benim ailemin verdigi harcliktan baska bir gelirim yok öyle cok para harcayan biri de degilim yaz boyu evden cikmadim 50 tl ya harcadim ya harcamadim ama gelgelelim bu ay yegenlerimin dogum gunu su bu derken 200 tl kredi karti borcum var.

Ailem param var zannediyo onlardan isteyemem ama borc verdigim kisi dedigi tarihte ödeme yapmadigi icin cok kotu durdayim. Borcu bir kez istedim tamam dedi hala ses soluk yok ama beni sikan üzen gercekten bu degil bir sekilde ben kredi karti borcunu öderim ama arkadasin hareketleri beni sinir etti.

Bilmiyorum siz ne düsünürsünuz ama ben acliktan ölsem bile borc isteyemeyen tiplerdenim hadi oldu istedin bende gercekten seve seve verdim. Ama borcunu odemek yerine elbiseler diktiriyo sevgilisine parfümler aliyo durduk yere bi ozel gun filan degil yani. Gezmeler tozmalar tam gaz. Kendimi resmen kullanilmis hissediyorum ya 3 kurus icin bu kadar yazi yazdim soylendim gibi geliyor ama durum bu bir insanin 10 tl veyae 10 bin ne kadar borcu olursa olsun borcu dururken kendi zevkleri icin para harcamaya devam etmesi bana cok ters geliyor.

Bilmiyorum siz ne düsünürsünüz...

Canım benim eşim de yaklaşık 1.5 yıl önce bir arkadaşına 5000 tl borç vermişti.. Birkaç ay sonra ödeyecekti ama hala yok. Kendimiz kredi çekiyoruz bir şey almak için ama para başkasında.

Benim de arkadaşım bi gün geldi erkek arkadaşıyla denize gidiceklermiş bikinisi vs yokmuş maaşını alamamış geldi bana nasıl yapıcam rezil olurum bikinim falan yok dio sonra sen kartını ver ihityaçlarımı alim ben sana maaş alınca öderim dedi tamam dedim. neyse bu aldı gitti denizine eğlendi falan sonra tabi paradan tık yok adını bile etmio nese dedim sonuçta arkadaşım kaldı öle

Bi gün yine erkek arkadaşının doğum günü varmış parası yokmuş cüzdan alıcakmış sen al ben sana vericem falan filan iyi dedim arkadaş ya hatta gittim ben aldım deri cüzdan çalıştığım yerde vardı satan yerler . zaman sonra sonra sordum naptın beğendimi erkek arkadaşın cüzdanı die vermedim kavga ettik dedi ee dedim naptın cüzdanı tabi şok bu benim erkek arkadaşımın doğum günü vardı ona vermiş bide anlatıo ya şoookkkk olmuştum .

Bi arada ben işten ayrılmıştım gelicek para vardı ordan bana 1.200 tl gibi rakam sonradan öğrendim ben bunu başkasına borcu varmış demiş ki XXX den alıcam vericem sana bunu duydum ayrı bi şok tabi ben o parayı alalamıştım . zaman sonra arkadaşlığımı bitirdim bununla bu olaylardan değil başka sebeplerden bi çok konuda uyutmuş beni ayakta

Back
X