- 16 Ocak 2021
- 81
- 86
- 8
- 30
- Konu Sahibi AkrepYukselenKoc
-
Öyle miHayır borderline özelliği.bipolar da dönem dönem olur borderline da aynı gün içinde olur.ama bu tanılar öyle şak diye konulmaz.konu sahibi siz neden gittiniz de bu tanıyı aldınız.
Hayır alakası yok söylediğinizle. Bipolar bozukluk iki uçlu durum bozukluğu borderline bozukluk sınırda kişilik bozukluğu demektir. Sizin bahsettiğiniz kişilik bölünmesi ise çoklu kişilik bozukluğu dissiyotif kimlik bozukluğu diye geçer.O bipolar bozukluk borderline iki kişilikli olmak demek. Bir tarafının yaptığını diğer tarafı hatırlamıyor kişilik bölünmesi yani
Ben bunu uzun zamandır yaşıyorum.kac kişiyi sildimmesela biriyle tanıştınız anlaşıyorsunuz ama size bi yanlışını gördüğünde tamamen soğuyup nefret ediyorsunuz ,selam bile vermiyorsunuz hatta gördüğünüzde
ya da birini baştan sevmediyseniz bi daha hiç sevmiyorsunuz gibi
Evet baktım dediğiniz gibi yazıyor ama o kadar emindim ki. Hem bir filmde izledim bunu çok net eminim filmin ismini hatırlamıyorum hem de akademisyen bir kız arkadaşımın eşi hastaydi. Kız çok araştırıp en son borderline olduğuna emin olduğunu bana sürekli anlatırdı. Sonra doktora gittiler ve adam borderline çıktı. Borderline i da bana çoklu kişilik bozukluğu diye anlatti doktor da öyle anlatmış. Adam kıza şiddet uygulayıp sabah hatırlamıyordu ve madde, alkol falan da kullanmıyordu. Yazarken hatırladım masumiyet diye bir dizi vardı yakın zamanda orada da çocuk kıza şiddet uygulayıp hatırlamıyordu. Onu yapan "diğer ben" demişti ve doktor borderline ve narsist teşhisi koymuştu. Neyse yanlış bilgi vermek istemiyorum önceki çok bilmiş yorumum hiç yapılmamış sayılsın lütfenHayır alakası yok söylediğinizle. Bipolar bozukluk iki uçlu durum bozukluğu borderline bozukluk sınırda kişilik bozukluğu demektir. Sizin bahsettiğiniz kişilik bölünmesi ise çoklu kişilik bozukluğu dissiyotif kimlik bozukluğu diye geçer.
Sonra neler oldu peki? Hayatınızdaki sorunları çözebildiniz mi, çözdüyseniz şikayetleriniz sona erdi mi? Tedaviyi reddettiğiniz için sürecinizi merak ettim umarım rahatsız hissettirmemişimdirTanılara çok takılmamak gerek, psikiyatriye gittiğim dönemler kimi Doktor, Bipolar Duygulanım Bozukluk, kimi Doktor Borderline kimisi Majör depresyon kimi ise Anksiyete teşhisi koymuştu.. Ben ise tüm bu tanıları ve tedaviyi reddedip sağlıklı bir insan olduğuma karar vermiş, mutsuzluğumun hayatımdaki sorunlardan kaynaklandığını düşünmüştüm..
Adını feriha koydum cansu karakteri borderline idi. Ben de hep ordan hatırlıyorum. Gündelik olaylara bile uç tepkileri oluyordu.Evet baktım dediğiniz gibi yazıyor ama o kadar emindim ki. Hem bir filmde izledim bunu çok net eminim filmin ismini hatırlamıyorum hem de akademisyen bir kız arkadaşımın eşi hastaydi. Kız çok araştırıp en son borderline olduğuna emin olduğunu bana sürekli anlatırdı. Sonra doktora gittiler ve adam borderline çıktı. Borderline i da bana çoklu kişilik bozukluğu diye anlatti doktor da öyle anlatmış. Adam kıza şiddet uygulayıp sabah hatırlamıyordu ve madde, alkol falan da kullanmıyordu. Yazarken hatırladım masumiyet diye bir dizi vardı yakın zamanda orada da çocuk kıza şiddet uygulayıp hatırlamıyordu. Onu yapan "diğer ben" demişti ve doktor borderline ve narsist teşhisi koymuştu. Neyse yanlış bilgi vermek istemiyorum önceki çok bilmiş yorumum hiç yapılmamış sayılsın lütfen
Hayır çözemedim, ama adet dönemine 1 hafta kala intiharın eşiğine geliyorum onun dışında diğer zamanlar daha iyiyim..Sonra neler oldu peki? Hayatınızdaki sorunları çözebildiniz mi, çözdüyseniz şikayetleriniz sona erdi mi? Tedaviyi reddettiğiniz için sürecinizi merak ettim umarım rahatsız hissettirmemişimdir
Okb çok farklı diğer tanı nasıl oldu .Bendede var okb .Bence tekrar bı ozele gıdınbu psikolojik rahatsızlığın tanısı kondu arkadaşlar aranızda bu rahatsızlığa sahip biri birisi varsa bilgi verebilirmi nasıl baş ediyorsunuz , neler yaşıyorsunuz çok moralim bozukdu açıkçası obsesif kompülsif bozukluk ve borderline tanısı koydular özel klinikte randevu aldım devlete hap kullanmaya başladım ama çok ağır bir hap değilmiş
Bence de tekrar görün senBence bende de borderline var. Ama hem psikologa gittim hem de birçok psikiyatra hiçbiri bu teşhisi koymadı. Okb var ara ara depresyon ve panikatak yoklayıp gidiyor.
Eskiden çok kolay insanları hayatımdan çıkarırdım şimdi sabredip silmesem de içten içe nefret ediyorum.
Eşimden, öz ailemden bile(çok sevsem de onları) çok kolay nefret edebiliyorum. Sonra çok üzülüyorum ama kolay kolay özür de dilemiyorum.
Çok çabuk öfkelenip küfür edebilirim eşime vs. (Nefret ediyorum bu davranışımdan)
Ama ben bi gün can ciğer bi gün nefret etmek değil. Bi kez nefret etsem sonradan barışsam da eskisi gibi sevemiyorum. Borderlinedan tek farkı budur herhalde.
Öfke kontrolüm yok.
Biri daha yazmış ben de adete 1 hafta kala depresif,öfkeli, kavgacı olmaya başlıyorum.
Artık bu ruh hallerime dayanamıyorum psikiyatriye gidip bi danışacağım.
Konu sahibi size de geçmiş olsun.
AhahahhaO bipolar bozukluk borderline iki kişilikli olmak demek. Bir tarafının yaptığını diğer tarafı hatırlamıyor kişilik bölünmesi yani
Aynı bu tarz özelliklere sahip hem borderline hem de bipolar olan birini tanıyorum. Maalesef hiçbir şekilde kendini hasta görmeyip tedaviyi kabul etmeyen ve etrafındakilere hayatı zehir eden birisi. Konu sahibi, eğer siz sıkıntılarınızın farkında olup bununla ilgili doktora gittiyseniz zaten iyileşme yolunda büyük bir adım atmışsınız demektir. Terapi alıp ilaçlarınızı kullanırsanız her şey yoluna girer. Zira asıl hastalar hastalığını kabullenmeyenler oluyor.Eşimden, öz ailemden bile(çok sevsem de onları) çok kolay nefret edebiliyorum. Sonra çok üzülüyorum ama kolay kolay özür de dilemiyorum.
Çok çabuk öfkelenip küfür edebilirim eşime vs. (Nefret ediyorum bu davranışımdan)
Ama ben bi gün can ciğer bi gün nefret etmek değil. Bi kez nefret etsem sonradan barışsam da eskisi gibi sevemiyorum. Borderlinedan tek farkı budur herhalde.
Öfke kontrolüm yok.
Neden öyle diyorsunuz? Yıllardır ilaç kullanan OKB ve anksiyete tanısı olan biriyim. Herkesten önce ben fark edip ve rahatsız olup gittim doktora. En başta kendime zarar veriyordum çünkü (intihar vs değil kesinlikle). Karakter bozukluğu bu sen davranışını düzelt deyip hafife alınacak şeyler değil mental hastalıklar. Tedavi edilmediğinde çok ciddi boyutlara ulaşabiliyorlar.Arkadaslar bunlar ciddi teşhisler. İşler çirkinleşmeden konan teşhisler degil. Yani ya birine zarar vercen ya intihara teşebbüs etcen fln anca öyle. Bende de su var bence demekle olmuyor. Sizinkisi karakter bozuklugudur :) davranislarinizi duzeltin hastalik yakıştirmayin kendinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?