Borsada batırmış

bir anda oldu diyor kurtarmaya çalışırken elimdekinden de oldum diyor kredi çekip borsayı tamamen kapatmış şuan kredi borçları var

100k çok para değil ama bu adam böyle sürekli borsa,şans oyunu,bitcoin falan tarzı riskli şeylerle uğraşıp batırırsa sıkıntı olur.ben güvenemezdim şahsen böyle arkadaşım boşandı 5 ay önce.adamın borcunu kapatıyorlar yine gidip yapıyor bağımlısı olmuş.

Merhaba konudan bağımsız ama doğru yatırım nasıl yapılır, neye dikkat etmek gerekir, neleri bilmek gerekir, bunlarla ilgili takip edebilecegim , önerebileceginiz hesaplar var mı
Tavsiye vermem pek doğru olmaz, çünkü her yatırımcı profili ve yatırımcının istekleri birbirinden farklı bana uyan size uymayabilir.
Ama başlangıç olarak Cihat E. Çiçek'in videolarını izleyebilirsiniz her gün yayın açıp bilgilendirmeler yapıyor bazen fazla tekrara düşüyor ama ilk defa yatırım yapacaklar için gayet anlaşılır konuşuyor.

tam olarak olan da bu aslında
Ben borsa aracılığı ile yatırım yapmayı biliyorum kendim de yapıyordum bir günde 100 bin kaybetmesi imkansız zaten sermayenin tamamı 100 binse.
Fakat kumar olan kısmı; insanların para kaybettikçe aynı hisseyi alttan bir fiyattan daha fazla kağıt alarak ortalamayi dengelemeye çalışması kısmı oluyor.
Ayrıca bilinçli olmayan acemi yatırımcılar yükselişte gördüğü kağıdı alır sonra kağıt çakılır. Sonra kaybettiği parayı çıkarmak için yine yukarıdaki terane olur.
Neyse burada borsa dersi veriyor gibi olmayım şimdi ama bilinçli yatırım yapılmıyorsa borsanın kumardan farkı pek yok.
Siz bilirsiniz affedesiniz varsa affedin bana aklamanız gerekmez zaten nişanlınızı

borsaya benimde bildiğim hesabındaki parasını yatırmış sonra kredi çekerek kurtarmaya çalışmış hesap hareketlerine vs baktım
Bakın işte bahsettiğim bu parayı kurtarmak için kredi çekmek aynı kumar oynayan insanının yapcağı şey de bu; kaybettiği parayı çıkarmak için kredi çekmek

Merhaba bende boyle cok kucuk girmek istyorum ama hic bilgim yok atiyorum iki binle girdim diyelim nasil oluyor. Daha fazlasini koymam bilmiyorum cunku.konu sahibi ozurdilerim sordum ama gercekten buyuk parayla girilmemesi gerektigini bende cok duydum ozellikle bilmeyenler icin idda falan olsa terket derdimde suan borsa birdaha yaparmi ondan emin olman lazim.

Geliri 40 -50 binse borsa kaybı bana o kadar acayip gelmedi
İddia ya da kumar değilse borsa bir alım satım işi sonuçta
Tekrar olmayacaksa pişmansa ve bu para evlenmemizi ertelemek gibi sebepler yaratmayacaksa sana ödetmeyecekse çok bir şey olmaz gibime geldi

Eğer hisse senedi almışsa ve düzgün şirketlerde şimdi batar sibra çıkar. Yani o şirketin ortağı durumunda. Bazen iyi şirketler bile borsada değer kaybedebilir. Panik yapmadan sabırla beklemek lazım.
Bazen de işte kaldıracli işlem dediğimiz islemler var.tahmin yapıyorsun 1e 10 diyorsun. Tersi olursa hepsi uçuyor.
Acaba hangisi?

bu konular çok bireysel mesela 100 bin kazanadabilirdi. Ha öyle olmayan parayı batırdıysa evlenince senin bilezikleri de batırı

sorun değil, birdaha yapar mı bilmiyorum gözleri ağlamaktan kan çanağı olmuştu hali perişandı o an onu teselli etmekten başka çarem yoktu 8 senelik yol arkadaşım nede olsa

bende bundan korkuyorum aslında '' eğer bağımlılık olmasından korkuyorsan ki böyle bir şey bu saatten sonra mümkün değil gerekiyorsa bir terapi tedavisi varsa giderim'' diyor sanırım biraz gözlemlemem gerek

hiç borsadan anlamıyorum ki daha önce hiç bakmadım bile elindeki parayı yatırmış muhtemelen ikiye katlama psikolojisi ile sonra kaybettiğini farkedip kurtarmak için son parasını kullanmış oda gitmiş sonra da kredi çekip borsa hesabını tamamen kapatmış

evlenmemize 1 sene daha var 1 seneye kadar fazlası ile kapatılacak bir borç pişmanlığını çok net gördüm aslında bu saatten sonra ki tavrım ilişkimizde ne olmalı kestiremiyorum şuan için ayrılmayı düşünmüyorum en azından biraz gözlemleme şansını ona vermeliyim

Borsa kumar değil,muhtemelen kısa zamanda para kazanmak için sık sık bilinçsizce al-sat yaptı.Ben olsam bu duruma onu ne itti ilk başta onu anlamaya çalışırdım.

Önceki mesajlarınızdan birinde 3-4 sene önce yine böyle bir durum yaşandığını belirtmiştiniz. Yani araştırmadan daha fazla para kazanmak için bu işe giriyor ve bunu alışkanlık haline getirmiş. Eğer evlenmeyi düşünüyorsanız birikimlerinizin sizin elinizde olması gerektiğini belirtin. Borç ödemeyi de sevdiğine göre ev-araba-arsa borcuna sokun. Tabii bu tavsiyeler hala evlenmeyi düşünüyorsanız geçerli.

Borsa kumar değil,muhtemelen kısa zamanda para kazanmak için sık sık bilinçsizce al-sat yaptı.Ben olsam bu duruma onu ne itti ilk başta onu anlamaya çalışırdı

Borsa kumar değil,muhtemelen kısa zamanda para kazanmak için sık sık bilinçsizce al-sat yaptı.Ben olsam bu duruma onu ne itti ilk başta onu anlamaya çalışırdım.
ilk sorduğum bu oldu aralık ayında 150 k paraya ihtiyacımız olacaktı belki onu çıkartırım düşüncesiyle kapıldım dedi ama aralık ayına kadar o parayı zaten gelirimizle kazanacaktık

ilk sorduğum bu oldu aralık ayında 150 k paraya ihtiyacımız olacaktı belki onu çıkartırım düşüncesiyle kapıldım dedi ama aralık ayına kadar o parayı zaten gelirimizle kazanacaktık
Aralık ayına kadar o parayı kazanacaksanız geliri düşük değil muhtemelen.Asgari ücretle bu işi yapsaydı evet mantıksızdı ama maaşa oranladığınızda çokta uçmamış.

Bu dönem borsada herkes kazandı,borsa yükselişteydi.O nasıl kaybettı acaba.İddia yada coin olmasın.

Valla bende yıllardır aktif bir borsa kullanıcısıyim batrigimda oldu çıktığımda ama işte alışkanlık tamamen bırakamıyorum..Fakat şu varki artık büyük paralarla dönmüyorum...oldukça riskli dikkatli olmak lazım
Gelelim size nisanliniz belliki para kazanmak istemiş işler ters gitmiş kazanmış olsaydı aynı ikilemde kalirmiydiniz bunu bir düşünün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…