- 11 Aralık 2021
- 107
- 44
- 48
- 27
- Konu Sahibi ektekidosya
-
bir anda oldu diyor kurtarmaya çalışırken elimdekinden de oldum diyor kredi çekip borsayı tamamen kapatmış şuan kredi borçları varBizim bir arkadas da kredi çekip tek hisseye yatirmisti ve batirmisti.o yüzden direkt aklıma o ihtimal geldi.benim eşimin de 80 bin TL si var ama sanırım 10 kadar hisseye yatırım yapmış.bir de hisse alırken teknik analizini filan yapmak gerekiyor.bir de her tüyo verene de guvenmemek lazım.
Tavsiye vermem pek doğru olmaz, çünkü her yatırımcı profili ve yatırımcının istekleri birbirinden farklı bana uyan size uymayabilir.Merhaba konudan bağımsız ama doğru yatırım nasıl yapılır, neye dikkat etmek gerekir, neleri bilmek gerekir, bunlarla ilgili takip edebilecegim , önerebileceginiz hesaplar var mı
Ben borsa aracılığı ile yatırım yapmayı biliyorum kendim de yapıyordumtam olarak olan da bu aslında
Bakın işte bahsettiğim bu parayı kurtarmak için kredi çekmek aynı kumar oynayan insanının yapcağı şey de bu; kaybettiği parayı çıkarmak için kredi çekmekborsaya benimde bildiğim hesabındaki parasını yatırmış sonra kredi çekerek kurtarmaya çalışmış hesap hareketlerine vs baktım
yol yakınken bence baya iyi düşün bu bi hastalıkNişanlım borsada 100k batırmış bana yalan söyleyerek biraz düşünmem gerek dedim ama ne düşüneceğimi bile bilmiyorum
Merhaba bende boyle cok kucuk girmek istyorum ama hic bilgim yok atiyorum iki binle girdim diyelim nasil oluyor. Daha fazlasini koymam bilmiyorum cunku.konu sahibi ozurdilerim sordum ama gercekten buyuk parayla girilmemesi gerektigini bende cok duydum ozellikle bilmeyenler icin idda falan olsa terket derdimde suan borsa birdaha yaparmi ondan emin olman lazim.borsada kazanmak da var kaybetmekte ama 100k batıran insan akıllı değildir
bilinçsizdir o zarar 100k olana kadar hiç müdahele etmeyen insan borsadan anlamıyor demektir
bende ufak ufak girdim borsaya amacım üç kuruş param değerini korusun
ama toplasak 5k bile değildir koyduğum para ki ben çok başındayım
sadece birkaç bilgi ile ufaktan başladım
birileri böyle 100k falan kaybedecek ki bizim gibi bilgili olarak yapan kesim kazansın
sistem budur yani hiçbir sistem kimseye bedavadan binlerce lira kazandırmaz
zaten milyoner değilsen 100k parayı sadece borsada değerlendirmek başı başına yanlış
bu konular çok bireysel mesela 100 bin kazanadabilirdi. Ha öyle olmayan parayı batırdıysa evlenince senin bilezikleri de batırı
sorun değil, birdaha yapar mı bilmiyorum gözleri ağlamaktan kan çanağı olmuştu hali perişandı o an onu teselli etmekten başka çarem yoktu 8 senelik yol arkadaşım nede olsaMerhaba bende boyle cok kucuk girmek istyorum ama hic bilgim yok atiyorum iki binle girdim diyelim nasil oluyor. Daha fazlasini koymam bilmiyorum cunku.konu sahibi ozurdilerim sordum ama gercekten buyuk parayla girilmemesi gerektigini bende cok duydum ozellikle bilmeyenler icin idda falan olsa terket derdimde suan borsa birdaha yaparmi ondan emin olman lazim.
bende bundan korkuyorum aslında '' eğer bağımlılık olmasından korkuyorsan ki böyle bir şey bu saatten sonra mümkün değil gerekiyorsa bir terapi tedavisi varsa giderim'' diyor sanırım biraz gözlemlemem gerek100k çok para değil ama bu adam böyle sürekli borsa,şans oyunu,bitcoin falan tarzı riskli şeylerle uğraşıp batırırsa sıkıntı olur.ben güvenemezdim şahsen böyle arkadaşım boşandı 5 ay önce.adamın borcunu kapatıyorlar yine gidip yapıyor bağımlısı olmuş.
hiç borsadan anlamıyorum ki daha önce hiç bakmadım bile elindeki parayı yatırmış muhtemelen ikiye katlama psikolojisi ile sonra kaybettiğini farkedip kurtarmak için son parasını kullanmış oda gitmiş sonra da kredi çekip borsa hesabını tamamen kapatmışEğer hisse senedi almışsa ve düzgün şirketlerde şimdi batar sibra çıkar. Yani o şirketin ortağı durumunda. Bazen iyi şirketler bile borsada değer kaybedebilir. Panik yapmadan sabırla beklemek lazım.
Bazen de işte kaldıracli işlem dediğimiz islemler var.tahmin yapıyorsun 1e 10 diyorsun. Tersi olursa hepsi uçuyor.
Acaba hangisi?
Geliri 40 -50 binse borsa kaybı bana o kadar acayip gelmedi
İddia ya da kumar değilse borsa bir alım satım işi sonuçta
Tekrar olmayacaksa pişmansa ve bu para evlenmemizi ertelemek gibi sebepler yaratmayacaksa sana ödetmeyecekse çok bir şey olmaz gibime ge
evlenmemize 1 sene daha var 1 seneye kadar fazlası ile kapatılacak bir borç pişmanlığını çok net gördüm aslında bu saatten sonra ki tavrım ilişkimizde ne olmalı kestiremiyorum şuan için ayrılmayı düşünmüyorum en azından biraz gözlemleme şansını ona vermeliyimGeliri 40 -50 binse borsa kaybı bana o kadar acayip gelmedi
İddia ya da kumar değilse borsa bir alım satım işi sonuçta
Tekrar olmayacaksa pişmansa ve bu para evlenmemizi ertelemek gibi sebepler yaratmayacaksa sana ödetmeyecekse çok bir şey olmaz gibime geldi
bende bundan korkuyorum aslında '' eğer bağımlılık olmasından korkuyorsan ki böyle bir şey bu saatten sonra mümkün değil gerekiyorsa bir terapi tedavisi varsa giderim'' diyor sanırım biraz gözlemlemem gerek
Borsa kumar değil,muhtemelen kısa zamanda para kazanmak için sık sık bilinçsizce al-sat yaptı.Ben olsam bu duruma onu ne itti ilk başta onu anlamaya çalışırdı
ilk sorduğum bu oldu aralık ayında 150 k paraya ihtiyacımız olacaktı belki onu çıkartırım düşüncesiyle kapıldım dedi ama aralık ayına kadar o parayı zaten gelirimizle kazanacaktıkBorsa kumar değil,muhtemelen kısa zamanda para kazanmak için sık sık bilinçsizce al-sat yaptı.Ben olsam bu duruma onu ne itti ilk başta onu anlamaya çalışırdım.
Aralık ayına kadar o parayı kazanacaksanız geliri düşük değil muhtemelen.Asgari ücretle bu işi yapsaydı evet mantıksızdı ama maaşa oranladığınızda çokta uçmamış.ilk sorduğum bu oldu aralık ayında 150 k paraya ihtiyacımız olacaktı belki onu çıkartırım düşüncesiyle kapıldım dedi ama aralık ayına kadar o parayı zaten gelirimizle kazanacaktık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?