Borsada batırmış

Biraz detayli yazsaniz daha iyi olur. Benim mesela bir arkadasim her gün borsada bir kac ev parasi saga sola kaydirir. 100000 onun icin hoş olmasa da problem olmayacak bir rakam. Nisanliniz kac zamanda kaybetti ve para kaynagi ne

100k kazansaydı tepkiniz nasıl olurdu bir de onu düşünün
Borsayı bilen bitri şöyle düşünür , kazandığını tekrar hisselere yatıracağını ve o parayı batırana kadar tekrar tekrar hisse alacağnı...taki sıfırlayana kadar...

Kaç kurtul.ben saf da evlenirken eşime dedim ki altınları hesabına yatiralim biraz dolar biraz altın olarak dursun,yatırdık gördüm hesapta.bi kaç ay sonra arkadaşı yanımda dedi ki X zararın 10 bini buldu mu,tabi soğuk bakışlar sonrası yenge haberin yok muydu X borsada batırdı.ve doymadı hâlâ devam ediyor 3yildir.istedigin kadar konuş... Hep de aynı hikaye bir gün kazanacağım o yetmedi coinde de batirmaya devam ediyor

Nişanlınız tam bir acemi, bundan sonra asla borsaya girmemesi ve size yalan söylememesi için nasıl bir güvence alırsınız bilmiyorum ama kesinlikle borsaya girmesin zira durum anlattığınız gibiyse kredili işlem yapmış, kredili tehlikelidir ev araba bile sattırır, bilmeyenler de acemiler yüzünden borsayı kumar sanar, kumar değil iş bilmezliktir oysa ki.

Kredili işlem nedir?
Örneğin sermayeniz 10 bin lira ve bir hisse alacaksınız, işlem yaptığınız banka veya aracı kurum size 10 bin sermayeye karşılık 10 bin de ben borç veririm 20 bin liranız olur A hissesini 20 bin liralık alabilirsiniz der, siz de eğer aman bir anda zengin olacağım deyip bu teklife balıklama atlarsanız hisseniz düşünce kredili işlem yaptığınız için her düşüşünde ana paranızdan 10 lira kaybedeceğinize 20 lira kaybedersiniz çünkü içeriden borçla hisse aldınız, kimse kara kaşınıza borç vermez, ana sermayeniz 10 bin liraydı ya o paranız 3,500 liraya düştüğünde temerrüde düşersiniz yani kurum size der ki sermayen 10 bin liraydı benden de kredi kullanarak 20 bin liralık hisse aldın ama şimdi ana paran 3,500 liraya düştü bana borcun var 2 gün içinde sermayeni yeniden 10 bin liraya çıkarman gerekiyor, nişanlınız temerrüde düşünce elindeki son parayı da içeriye yatırmış ama akıllanmamış, ana parasını kurtarıp üzerine bir de kar ekleme hayaliyle elindeki hisseyi satıp kurtulmak yerine kredili işleme devam etmiş , bu sefer arkada teminatı yani borcu karşılayacak parası olmayınca kredi çekip borcu ödemeye kalkmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…