Sizce ne olur ayın 22sinde tekrar geldi. O kadar korkuyorum ki bebeğimi göremem kalp atışını duymamam diyeVajinal bakılmadı mı?
canım aynı seyleri yasadım ve 7+6da bebeği de gördüm kalbini de duydum evet o vakit geçene kadar ben neler neler düsündüm günler saatler geçmedi insallah sen de duyarsın sağlıklıca ilerlerBENİM GİBİ BU DURUMU YAŞAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN CEVAP VEREBİLİR MİSİNİ
Sevgitek merhabalar
Burada yazan bütün yorumları okudum.
Son adet tarihim 20 Mart ( 6 gün kadar sürdü )
12 nisanda gebelik testinde çift çizgiyi gördüm.
17 nisanda kan tahlili verdim. 112 Beta Hcg
28 nisanda ilk ultrasona girdiğimde bebeğin 4 haftalık olduğunu söyledi doktor. ( özel hastanede muayene oldum )
Daha sonrasında doktor muayenem olmadı taki 11 Mayıs Perşembe gününe kadar.
11 mayısta devlet hastanesinde doktora gittiğimde kesemin düzensiz olduğunu ve bebeğin kalp atışının olmadığını söyledi doktor.
Benim hesaplamalarıma göre ben 7+4 haftalık hamileyim ama doktor kesenin 5 haftalık bir kese olduğunu ve kesenin yamuk olduğunu içinde bebeği göremediğini söyledi. 1 hafta sonra tekrar gelmeni söyledi.
Devlet hastanesi doktoru ile yetinmek istemedim ve o hastaneden çıkıp, özel hastaneye gittim ve orada da aynı şeyleri duydum. 1 hafta sonra tekrar geldiğinde aç gel, aynı sonucu alırsak kürtaja aşırım seni dedi.
Dünden bu zamana dünyam başıma yıkılmış gibi okumadık yorum, izlemedik video bırakmadım. Ve bu sayfada seni ve diğer arkadaşları gördüm.
Geç döllenme, yolk sac vs. Gibi şeyler okudum.
Sonra bugün 12 Mayıs Cuma günü sabah Acıbadem hastanesinde başka bir doktora gittim. O doktorda diğer doktorların aynısı söyledi fakat diğerlerinden tek farklı olarak geç döllenme olabilir dedi. %50 şansın var dedi. Diğer doktorlar %3 bir ihtimal demişti.
Şimdi buraya en son gittiğim doktorun ultrason görüntüsünü atacağım. Yolk sac varmı yok mu bunj anlayabilir miyiz. Belki bebeğim geriden geliyordur belki geç tutunmuştur bana, böyle umut etmek istiyorum.
Muhakkak vajinal bakılması gerekiyor. Bak bu benim karından ultrason görüntüm. Doktor hiç bsey göremedi. Hatta olumsuz konuştu direk. Bsey göremiyorum. Üzgünüm falan dedi. Sonra bi de vajinal bakalım dedi. Ondan sonra gördü bebeği ve kalp atışını. Sen pazartesi günü başka özel hastaneye git. Doktora da vajinal bakın diye rica etSizce ne olur ayın 22sinde tekrar geldi. O kadar korkuyorum ki bebeğimi göremem kalp atışını duymamam diye
Ayın 22 sinde tekrar gittiğimde vajinalda bakmalarını isterim, sizce vajinalda gözükür müMuhakkak vajinal bakılması gerekiyor. Bak bu benim karından ultrason görüntüm. Doktor hiç bsey göremedi. Hatta olumsuz konuştu direk. Bsey göremiyorum. Üzgünüm falan dedi. Sonra bi de vajinal bakalım dedi. Ondan sonra gördü bebeği ve kalp atışını. Sen pazartesi günü başka özel hastaneye git. Doktora da vajinal bakın diye rica
Muhakkak vajinal bakılması gerekiyor. Bak bu benim karından ultrason görüntüm. Doktor hiç bsey göremedi. Hatta olumsuz konuştu direk. Bsey göremiyorum. Üzgünüm falan dedi. Sonra bi de vajinal bakalım dedi. Ondan sonra gördü bebeği ve kalp atışını. Sen pazartesi günü başka özel hastaneye git. Doktora da vajinal bakın diye rica et
Yani kesin görünür diyemem. Siz yine boş gebelik ihtimalini de göz önünde bulundurarak gidin ama karından gözükmeydiyse vajinalden görünme ihtimali var tabi ki. Benim öyle oldu işte. Kese kocaman ama bebek görünmüyor. Normal yani. İnşallah görünür sizin de. Bomboş bi kese gibi durmuyor sanki amaAyın 22 sinde tekrar gittiğimde vajinalda bakmalarını isterim, sizce vajinalda gözükür mü
İnşallah dediğiniz gibi olur çok korkuyorum çok üzülüyorum ilk gebeliğim benimdeYani kesin görünür diyemem. Siz yine boş gebelik ihtimalini de göz önünde bulundurarak gidin ama karından gözükmeydiyse vajinalden görünme ihtimali var tabi ki. Benim öyle oldu işte. Kese kocaman ama bebek görünmüyor. Normal yani. İnşallah görünür sizin de. Bomboş bi kese gibi durmuyor sanki ama
Çok haklısınız korkmakta ve üzülmekte. Ben de öyleydim. 1 kimyasalım 1 kalp durması ve 1 de dış gebelik var. Üzücü oluyor ama geçiyor sonra. İnşallah güzel haberler alırsınız sizİnşallah dediğiniz gibi olur çok korkuyorum çok üzülüyorum ilk gebeliğim benimde
İnşallah güzel haber alırım, dualarınızıı eksik etmeyinÇok haklısınız korkmakta ve üzülmekte. Ben de öyleydim. 1 kimyasalım 1 kalp durması ve 1 de dış gebelik var. Üzücü oluyor ama geçiyor sonra. İnşallah güzel haberler alırsınız siz
Peki birşey daha sormak istiyorum, geç öğrenip bu süreçte mide bulantınız falan oldu mu. Benim sadece göğüslerim ve bacaklarım ağrıyor ve sürekli uyumak istiyorum halsizlik çok fazla. Ama mide bulantım hiç yok. Sizin bu durumlarınız nasıl olmuştuÇok haklısınız korkmakta ve üzülmekte. Ben de öyleydim. 1 kimyasalım 1 kalp durması ve 1 de dış gebelik var. Üzücü oluyor ama geçiyor sonra. İnşallah güzel haberler alırsınız siz
Hamilelik belirtisi kişiden kişiye çok değişir. Evde idrar testi yapmadan 1 gece öncesi başlamıştı benim mide bulantım. 1-2 hafta devam etti sürekli. Şimdi ara ara oluyor. Daha sonra adet olacakmışım gibi sancılar başladı. O da 1 haftadır yok. Sadece ara ara sancılarım oluyor. Göğüslerim ağrıyor. Bi de halsizlik ve uykusuzluk varPeki birşey daha sormak istiyorum, geç öğrenip bu süreçte mide bulantınız falan oldu mu. Benim sadece göğüslerim ve bacaklarım ağrıyor ve sürekli uyumak istiyorum halsizlik çok fazla. Ama mide bulantım hiç yok. Sizin bu durumlarınız nasıl olmuştu
göremedim canım ama 7haftalık dedin kese 5haftalık gözüküyor benım de öyle olmustu başta arada 2hafta fark vardı sonra fark zamanla düştü suan 31. haftadayız canını sıkma ben 8.haftada kalp atısı duydum 9da bile duyanlar var bana da bos olabilir demişti ama olmadı senın de olmaz sıkma canını kese güzel icinde de bebek vardır insallahbu ultrason görüntüsü beş haftalıkken kese oluşmuş ama yolk sac var mı bilmiyorum ben bilemedim yani bilenler yanıtlayabilir mi 7 haftalıkken gittiğimde de bebek hala görünmedi. Doktor boş gebelikten şüpheleniyor. Burada da yolk sac varsa bebek oluşur denmiş. Yolk sac varken boş gebelik olur mu yaşayan var mı?
sen diyince farkettiö simdi evet olabilir bende o bile yoktu bomboş bi keseydi rabbim gönlüne göre versin insallah mutlaka haber ver bana da senin icin dua edicemAllah razı olsun. Bu ilk muayenemin ultrason görüntüsü. O zaman beş haftalık demişti doktor. İki hafta sonra tekrar gittim yedi haftalık dedi hala göremedim dedi. Hastanede ultrason odası vardı. Oradaki cihaz benimkinden daha iyi bir de oradaki doktor baksın dedi doktorum. Aynı şekilde o doktor da göremedi. Boş gebelik olduğunu düşünüyorum dedi. Tekrar randevu aldım inşallah haftaya gideceğim biraz ara vermek istedim daha net belli olsun diye geçe randevu aldım o yüzden. Başka bir doktora. Bakalım o ne diyecek. Ben bu kesede üzerinde yuvarlak bir çıkıntı var ya acaba o mu yolk sac diye düşünmüştüm çünkü o şekilde tarif edenler olmuş.
sen diyince farkettiö simdi evet olabilir bende o bile yoktu bomboş bi keseydi rabbim gönlüne göre versin insallah mutlaka haber ver bana da senin icin dua edicem
Allah razı olsun çok sağolun rabbim sizin de gönlünüze göre versin hayırlı haberler alın daima inşallah. Birbirimize dua edelim. Şimdi 8 haftalık oldu küsüratı var mı bilmiyorum ama bugün de fark ettim biraz önce pembe lekelenme olmuş bu normal mi sizce ?sen diyince farkettiö simdi evet olabilir bende o bile yoktu bomboş bi keseydi rabbim gönlüne göre versin insallah mutlaka haber ver bana da senin icin dua edicem
ilk 3 ay tüm lekelenmeler problem yaratabilir. acile gitmelisin hemen.Allah razı olsun çok sağolun rabbim sizin de gönlünüze göre versin hayırlı haberler alın daima inşallah. Birbirimize dua edelim. Şimdi 8 haftalık oldu küsüratı var mı bilmiyorum ama bugün de fark ettim biraz önce pembe lekelenme olmuş bu normal mi sizce ?
insallan bir şey yoktur bazı gebeler hamileliği boyunca lekelenme yasıyor. ama yine de tedbiri almak lazım acile gitmeni öneriyorum canımilk 3 ay tüm lekelenmeler problem yaratabilir. acile gitmelisin hemen.
Araştırdım ama normal demişler de böyle kırmızı değil pembe ve çok çok azilk 3 ay tüm lekelenmeler problem yaratabilir. acile gitmelisin hemen.
yani ben olsam çoktan gitmiştim canım sen bilirsin yine de ama ilk 3ay ciddiye almak lazım sorun olmayabilir ama bunu doktordan duymak içini rahatlatır emin olursunAraştırdım ama normal demişler de böyle kırmızı değil pembe ve çok çok az
Haklısınız. Yarın gideceğim inşallah bakalım ne diyecek.yani ben olsam çoktan gitmiştim canım sen bilirsin yine de ama ilk 3ay ciddiye almak lazım sorun olmayabilir ama bunu doktordan duymak içini rahatlatır emin olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?