Bos yer bırakmak..

asianzade

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
216
64
103
Sosyal bir ortamda,is yerinde vs. Otururken yanindakiyle bir sandalye boş birakip öyle oturmak bir görgü kurali falan midir?yoksa farkli anlamlar mi iceriyor?Ne dersiniz?

Hiç öyle bir görgü kuralı duymadım.

Ama kişilerin sınırları var, mesela yarın kızımın gösterisi var. Bir sürü boş yer varken gidip birinin dibine oturmam.
ama çoğu yer doluysa birinin yanına otururum mecburen.

görgü kuralı mı bilmem ama samimiyetim yoksa gidip dibine sokulmam kimsenin.
hele erkekse (iş arkadaşı, kurs arkadaşı gibi) samimi bile olsam oturmam, çünkü ben normal karşılasam bile o rahatsız olabilir diye düşünürüm.
ama zorunluluk hallerinde geçerli değil bu yazdıklarım (toplu taşıma, yer sıkıntısı olan bi program vs.)

Tabiki boyle durumlarda tanimadigimiz kisilerle aramizda bos yer birakmamiz cok normal.ama tanidigimiz ornegin ayni is yerindeki insanlara karsi bunu yapmanin anlami nedir acaba

heryer bossa biri gelip benim dibime otursa icimden hayırdır ne is derim:) ne gerek var git oteye otur iste:) ama samimi oldugum tanıdıgım insansa tabi otururum yanına oda benim yanıma

heryer bossa biri gelip benim dibime otursa icimden hayırdır ne is derim:) ne gerek var git oteye otur iste:) ama samimi oldugum tanıdıgım insansa tabi otururum yanına oda benim yanıma

Heryer bos degil,mesela benim sag tarafimda 2 sandalye bos onun yani dolu.ve bana yakin oturmuyor da digerine yakin oturuyor.arada bos yer birakiyor.sonra da sol tarafim bos kaliyor.ben kaliyorum orada öylece.sinir oluyorum bazen.dedim acaba boyle mi oluyor heryerde,dogrusu oncelikle kotu dusunmek istemedigim icin,acaba dedim anlasmali mi yapiyorlar,demekki ben yasiyorum bunu..

Sevmiyordur, ben rahatsiz edici bir kokuya maruz kalmamak icin yapardım nefes/ter gibi kötü kokular varsa yani. Ya da asiri yuksek sesle konuşuyorsa ya da tükürük sicratiyorsa vb. Bir de durtukleye durtukleye el kol hareketi yapan insanlardan uzak oturabilirim.
Yani bi ozelestiri yapması lazim mesafe birakilan kisinin.

Karşı cinsler mi?

Hiç öyle bir şey duymadım. Eğer ortam bomboşsa gidip kimsenin yanına oturmam (eğer çok iyi bir yer değilse) ama özel olarak da sakınmam "aman oturmayayım" diye. Hele dolu-yarı dolu bir yerse gider otururum.

Tabiki boyle durumlarda tanimadigimiz kisilerle aramizda bos yer birakmamiz cok normal.ama tanidigimiz ornegin ayni is yerindeki insanlara karsi bunu yapmanin anlami nedir acaba
Yakınlaşmak istememek,sohbet ortamına engel olmak vs.

Sizin yanınıza otursa bu kez diğer kişinin yanı boş kalacak.

Kötü düşünmeyin
Hatta hiç düşünmeyin

Ortada 2 yer var, biri seçilmek zorunda. Ha o ha bu, fark etmez.
Sizinle ilgili diye düşünmeyin, kişisel algılamayın.

Sosyal bir ortamda,is yerinde vs. Otururken yanindakiyle bir sandalye boş birakip öyle oturmak bir görgü kurali falan midir?yoksa farkli anlamlar mi iceriyor?Ne dersiniz?

çok detay gibi geldi bana , ben de öyle bişeye hiç dikkat etmedim :) ama boş bırakıp otururdum heralde :)

Bir kere degil ayni yerde sık olan birsey bu o yuzden farkettigini dusunuyorum ben de

ben en son günde komşumla arama bir sandalye mesafe bıraktım zira her günde sohbetler edilirken onu dinlemekten bıktım çokta iyi oldu rahat ettim.

yemekhanede mesela çok yakın ark. da olsa yer varsa şayet boş bırakaırız.aynı masada.
özel alan dediğimiz alan var ya o hesap.

Acaba inadina yanina gelip mi otursam yoksa madem siz mesafeli kalmayi istiyorsunuz buyrun size mesafe,onlara en uzak yerde mi oturmali.daha da dıslanma riski var,ya gerci ben onlarin yanina da oturdugumu biliyorum,bu sefer tersi istikamette oturdular her zaman ragbet ettikleri yer benim yüzümden seyrek kaldi.hicbirisi umrimda diil amaböyle toplu bisey yapilinca sinir bozucu oluyo.hem ortada bisey yokken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…