Boşan gitsin demek kolay mı?

biraz düşünerek gelecek cevapları hoşgörü ile karşılamaya hazırlanarak açsaydınız bu kadar fevri olmazdınız.
dediğiniz şey evet çok mantıklı ufak tefek tartışmalara boşan denilmemeli..
ee zaten bizde demiyoruz.
işte sorun da burada oluştu.

yazdığın konuyu çarptırıyorsun çünkü!
kimse kimseyue kolay kolay boşan demez.

anlayamadığım tekşey bazen insanların çok ama çok kolay birşekilde düşünmeden ''boşan gitsin''demesi...

bu cümle senin yazından alıntı canım.
hadi bana öyle bir konu göster ki bizde 'boşan' demiş olalım.
lafı ortaya atıpta sonra ben onu demek istemedim,artık yorum yapmayacağım,konu açmayacağım deme.
sen burada bize soru soruyorsun bizde sana cevap veriyoruz.cevaplar zoruna gidecekse niye konu açıyorsun?
gösterde bilelim hangi kolay çözülebilecek meseleye 'boşan' demişiz?

tatlım bu benim düşüncem ben size neden katılmıyorsunuz bana katılmak zorundasınız mı dedim fevri mi bilakis ne fevriliği ya :19
haklısınız hepiniz

ya kızlar göstersin kolayca halledilebilir bir konuya bizim 'boşan' yazdığımızı.

eğer ortaya bir laf atıyorsan arkasında dur.

hadi canım bekliyoruz....

'boşan' cümlesini kolaylıkla yazdığımız konu hangisiymiş görelim.

belki içiniziz dökmek istediniz,belki de yaşadığınız heyecanları ve toz pembe dünyayı paylaşmak

istediniz bilemiycem ama yazdıklarına katılamıyorum malesef...

hiç kimse boşanmak için evlenmez tabikide nasıl böyle bir durum yoksa kimse de hazırda

beklemez evliliğinde sorunları olan birine boşan demek için...

zaten önce önemli olan sorunun ne olduğudur şans verilmeli mi,iletişim nasıl,ama olmuyursa bunu

oldurmaya çalışmanın da faydası yoktur herkes ikinci bir şansı hak eder ama bu üç,beş,on ...olamaz

asla Allah kimseye boşanma aşamasına gelecek sorunlar yaşatmasın tabi size de umarım

evlilikten istediğini bulanlardan olursun önemli olan hayırlısını istemek .

hadi canım bekliyorum.
KK nın üyelerine yönelttiğin bu sorunu hangi konu başlığında okuduğunu bilelim.

Diğer konuda yazdığınız yorumdan evli olmadığınızı anlamıştım.
Sizi sevmeyen hakaret eden,sizden iğrendiğini söyleyen,aldatan,döven,ailesine ezdiren,arkadaşlarınızı yanında rencide eden,cinsel olarak mutlu etmeyen vs vs çoğaltılabilir onca sebep varken evli kalmak sizin tabirinizle dayan,idare et,kurtarmaya çalış demek erkeğe bir lütuftur.
Siz evlendiğinizde türlü sıkıntılara göğüs gerer asla boşanmazsınız eyvellah ama bu kadar dert edip konu açmanızı henüz evlilik hayatını yaşamamanıza veriyorum.
Evlilik içinde türlü olaylar aklınıza hayalinize gelmeyecek türde sorunlar olabiliyor.Siz daha bunları görmeden boşanma fikrine ve bunu tavsiye edenleri eleştiriyorsunuz.
Bence büyük konuşmayın Allah beni o durumlara düşürmesin de öyle zor bir karar vermek zorunda kalmayayım diyin.
Hayat çok kısa,insan yanlış evlilik yapabilir,hata yapabilir,iyi tanımadan evlenir yada hayat sizi hiç ummadığınız noktalara götürür.Ne yapılacak ömür boyu zulüm mü çekilecek..Boşanmak evlenmek kadar doğal.
Emin olun zekası yerinde hiçbir kadın ne yuva yıkmak ister,ne de bir kadının yuvası yıkılsın ister.Ama insanlık onuruna aykırı bir hayat yaşayıp aman yuvam yıkılmasın demek de akıl karı değil..
Ben derim ki evlenin,sıkıntıları yaşayın (Allah korusun yaşamayın) o zaman bu başlığı açın..

:)) Çok güzel yazmışsın... Katılıyorum ... boşan demek çok yanlış... ne olursa olsun (burası bir kadın platformu olduğundan rahatlıkla yazabiliyorum) kadınlar alttan almalı, yükleri mümkün olduğundan da fazla üzerine almalı.. evliliklerini yürütmeli, sabır göstermeli... anlayış göstermeli, karşısında af dilemeyen biri dahi olsa affediyorum diyerek kendini küçültmeli, kayınvalidenin dediklerini küfür dahi olsa sevgiyle gülümseyerek dinlemeli, görümcenin söylediklerini de aynı şekilde... Bunları yıllarca yıllarca yıllarca denemeli... sonra gün gelip de hayatta adım dahi atmaya mecali kalmadığında boşanabilir! Boşan demek öyle kolay değil çok haklısın... Ne diyeyim... başka da birşey yazamayacağım mecalim yok... sevgilerimle...

Hayır konuyu açan şöyle 75 yaşında,hayatı yemiş yutmuş biri olsa.
Öyle mi teyzeceğim yanlış mı yapıyoruz acaba diyeceğim ama..
Komik yani,,,
sen önce ye dayağı,işit hakareti,bacak kadar görümceden kaynından küfür ye,oğlunu kıskanan kayınvalideyi idare et,kocan gitsin bir hayat kadınıyla yatsın da.. sonra gel burada uyarı niteliğindeki konuyu aç.. Açabiliyorsan yani,,, İncinmeden örselenmeden nasıl ahkam kesilebilir ki..?

işte bu benim de.. benim gibi düşünen arkadasların da anlatmak istediği...

Son düzenleme:
aynen derinss haklısın sanki karşımızda tüm siteyi uyarmaya çalışan

görmüş geçirmiş olgun bir bayan var biz yeniyetmeleri uyarıyor :)

şaştım doğrusu belkide annanemden alışık olduğum laflar bunlar yılların tecrübesiyle

üzülmemizi istemeyen olgunluğuyla,ama anlamadığım daha evlenme arafesinde

bir genç bayanın bunları düşünmesi ...herkes ister sorunsuz bir eş,bir evlilik,

pembe panjurlu bir ev...ama onun dışında evlilik o kadar basit bir şey değil

çok büyük sorumluluklar ve güven önemli bunların biri bile yitirilirse

insan nasıl yapıcı olur ki...özellikle türkiye gibi boşanmaya farklı gözle bakılan

bir yerde insan boşanıyorsa etrafındakilerde bunu destekliyorsa mutlaka çok vahim sebepler

vardır tekrar söylüyorum Allah kimseye bunları yaşatmasın yaşayanlara da sabır versin.

yazdıklarına katılıyorum zaten henüz evlenmemiş kızlar toz pembe hayaller içinde yüzüyorlar şaçma bunun gibi topik açıp insanları geriyorlar anlaşılan erkek kızı çok poh poh lamış gerçek hayat çok acımasız böylelerini ciddiye almayacaksınız

evlen de gel diyenler olmuş allahın izniyle geliyorum

Ayyy bide lafımla karşılık veriyoooo ayhh delirecemmmm,
Rabbim aklıma mülayim ol da sinirimi bundan çıkarmıyimmmm
Tutun beni kızlarrr

Aynen sana katılıyorummm canımcım...
Muhtemelen 18 yaşında kafasında yeller esen biri işte
Ortalık karıştırmaya meraklı birde bize akıl veriyorr..
Saol kuzummm çok akıllısın bizlerde salağızz aklına ihjtiyacımız vardı sen gelip bizi aydınlatmasaydın biz salak salak dolanıyoduk buralarda
Çocuk ablaları çocuk..

Son düzenleme:
Bu arada "bekara koca boşamak kolay" yorumuma en alakasız cümle demiş bu çok akıllı I Q SU YÜKSEK ARKADAŞ SANA BU ATASÖZÜYLE KOMPOZİSYON YAZARIM..

bekarsın sana bişileri söylemek kolay geliyor..
Sana göre hiç bir şey yaşamadığın için hayat tecrüben olmadığı yabancı insanların arasına girmediğin aynı evi eşin olacak insanla paylaşmadığın için sana bişileri söylemek kolay geliyor..
En kısa ve açıklaması bu..
I Q yüksek biliyorumda alakasız "cümle" demişsin yaaa
Ben açıklama yaptım alakasız cümlemi alakalı yaptım anla diye de açtım..
Anladın mııı anlatım mı?

Sizin dünyaniz hayal dünyasi olabilir hayata farkli yerlerden bakiyoruz anlasilmistir.
KK da biraz turlayin evli bayanlarin sorunlarini yapilan yorumlari okuyun bence
Hayat öyle sizin dediginiz gibi toz pembe degil maalesef
Burda kayinvalidesinden zulüm görenler,esinden dert yananlar,bosanma sürecinde olan bi sürü insan senaryomu yaziyor?
Bizde hepsine aman sabret dur sen kadinsin sesini cikarma otur sakin ola bosanma nolmus yani dövdüyse aldattiysa mi diyelim pes yani...
Satir aralarini ciddiye almadan cimbizla sectiginiz sözüme gelince evet biraz daha düsünün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…